Kod nas je malo skuplji,ali bolje i ovde nego u piljari..
https://mistore.ba/proizvod/redmi-note-10/
Moderator: Benq
Kod nas je malo skuplji,ali bolje i ovde nego u piljari..
Problem nastaje ako se pokvari... Haha. Dok je ispravan, garanciju ne trebamcitroen xm wrote: ↑08/04/2021 15:43 Ne bi vala peglao nikoga zbog telefona, da se ne znam koliko isplati, a obično se ne isplati ništa značajno.
Ne znam vala i to za piljare. Malo je to prenaduvana priča o nesigurnosti. Ja svaki telefon koji nisam kupio preko operatera, kupio sam u piljari. Ne u jednoj već u raznim bez ikakvog pravila. I svaki me dobro služio bez kvarova.
Znas sta mi je najsmjesnije,kad cujem nekog iz inostranstva da prica "protiv" piljara ovde a nit je kad uzo kod njih telefon niti cecitroen xm wrote: ↑08/04/2021 15:43 Ne bi vala peglao nikoga zbog telefona, da se ne znam koliko isplati, a obično se ne isplati ništa značajno.
Ne znam vala i to za piljare. Malo je to prenaduvana priča o nesigurnosti. Ja svaki telefon koji nisam kupio preko operatera, kupio sam u piljari. Ne u jednoj već u raznim bez ikakvog pravila. I svaki me dobro služio bez kvarova.
A sto ima i onih koji rade za "piljare" pa pljuju legalne i oficijelne kanale distribucije....gdesi bre wrote: ↑08/04/2021 16:04Znas sta mi je najsmjesnije,kad cujem nekog iz inostranstva da prica "protiv" piljara ovde a nit je kad uzo kod njih telefon niti cecitroen xm wrote: ↑08/04/2021 15:43 Ne bi vala peglao nikoga zbog telefona, da se ne znam koliko isplati, a obično se ne isplati ništa značajno.
Ne znam vala i to za piljare. Malo je to prenaduvana priča o nesigurnosti. Ja svaki telefon koji nisam kupio preko operatera, kupio sam u piljari. Ne u jednoj već u raznim bez ikakvog pravila. I svaki me dobro služio bez kvarova.![]()
A sto ima i onih koji rade za operatere pa pljuju "piljare"....
Nikad telefon nisam uzo kod operatera,sve su bile "piljare" a promjenio sam do sad preko 200 telefona od najobicnijih do pametnih,zahtjevao sam jedno a to je da svaki telefon bude fabricki zapakovan.Nikad ni sa jednim nisam imao problem.
Ne znam zbog cega ih pljuju i koji je razlog,sumnjam da je konkurencija jer ovi su ipak divlji,besmisleno bi bilo to...TESLA_EDISON wrote: ↑08/04/2021 16:07A sto ima i onih koji rade za "piljare" pa pljuju legalne i oficijelne kanale distribucije....gdesi bre wrote: ↑08/04/2021 16:04Znas sta mi je najsmjesnije,kad cujem nekog iz inostranstva da prica "protiv" piljara ovde a nit je kad uzo kod njih telefon niti cecitroen xm wrote: ↑08/04/2021 15:43 Ne bi vala peglao nikoga zbog telefona, da se ne znam koliko isplati, a obično se ne isplati ništa značajno.
Ne znam vala i to za piljare. Malo je to prenaduvana priča o nesigurnosti. Ja svaki telefon koji nisam kupio preko operatera, kupio sam u piljari. Ne u jednoj već u raznim bez ikakvog pravila. I svaki me dobro služio bez kvarova.![]()
Nikad telefon nisam uzo kod operatera,sve su bile "piljare" a promjenio sam do sad preko 200 telefona od najobicnijih do pametnih,zahtjevao sam jedno a to je da svaki telefon bude fabricki zapakovan.Nikad ni sa jednim nisam imao problem.
Pa sta ako su vani...to ne znaci da nikad telefon u BiH nisu kupili.gdesi bre wrote: ↑08/04/2021 16:04Znas sta mi je najsmjesnije,kad cujem nekog iz inostranstva da prica "protiv" piljara ovde a nit je kad uzo kod njih telefon niti cecitroen xm wrote: ↑08/04/2021 15:43 Ne bi vala peglao nikoga zbog telefona, da se ne znam koliko isplati, a obično se ne isplati ništa značajno.
Sve ima svoje,zato kod ovlastenog i platis par stoja vise nego inace u slucaju kvara se obezbjede u naprijed dok vamo ces platit iz svog dzepa ako ti rikne a ako ti ne rikne ustedio si par stoja.Ja sam za sad na velikom dobitku po pitanju toga.skafiskafsnjak wrote: ↑08/04/2021 16:12Pa sta ako su vani...to ne znaci da nikad telefon u BiH nisu kupili.gdesi bre wrote: ↑08/04/2021 16:04Znas sta mi je najsmjesnije,kad cujem nekog iz inostranstva da prica "protiv" piljara ovde a nit je kad uzo kod njih telefon niti cecitroen xm wrote: ↑08/04/2021 15:43 Ne bi vala peglao nikoga zbog telefona, da se ne znam koliko isplati, a obično se ne isplati ništa značajno.
Svejedno je gdje kupujes dok je ispravan..kad se pokvari , moze bit zajebano. Ja znam za dva primjera u Univerzalno. Prijatelju se gasio tel... Prva 2-3 puta mu samo odrade hard reset... Dok na kraju se nije izderao na njih i cak zaprijetio malo..tek onda napravili. Rodjaku malom se displej gasio... Cujes zvukove, sve radi , ali displej ne. To se sve desilo mjesec priie isteka garanciije..odnio on, bio telefon kod njih 20ak dana..vratili, popravili...za nekih 20 dana opet isto...al naravno, nije tad garanciju imao.
A npr kod ovlastenog ostavis tel, dodjes po njega za 10ak dana, popravljen sve ok.
Ja sam komentarisao Mi 10T u poredjenju sa mojim dotadasnjim mobitelom(Mi 9T Pro) kao i to sta se sve dobije za 730KM koliko sam tad platio ovaj moj Mi 10T a nisam ja rekao da je to najbolji mobitel na trzistu pa da ti ide voda na usta. Takodje nisam rekao da se Mi 10T moze porediti sa Galaxy S20 i S21 Ultra serijom kao i iPhone 11 i 12 Pro serijom, nisam lud da tako nesto izjavim jer su to ipak premium mobiteli.Grom2017 wrote: ↑06/04/2021 11:21 @CooK Eee da tebe nije, mirniji bih ja bioali mozda
![]()
Naime, imam priliku da mijenjam svoj iPhone 11 Pro za Mi 10T Pro 8/256, kao nov, mtel garancija 2 godine i doplatu od 400 km. Sjetio se tebe i tvojih recenzija i voda mi krene na usta![]()
![]()
Prvenstveno ja sam trazio malo vecu dijagonalu, znam da je kod tebe bez pro... Plasim se najvise zbog kamera i displeja jer ajfon to stvarno dobro ima.
Da, zaboravih to spomenuti.
Da, baterija je stvarno fenomenalna na 11 Pro, na 11 Pro Max razvaljuje a tek na 12 seriji bas upotrebljiva. Od 6-23h mi bude i ide na punjac, 50-50 LTE/4G + AW povezan stalno. iOS mi savrseno odgovara.
Moguce je. Evo ja zivi dokaz. Ni sa oceve strane, ni sa mamine, pa cak ni sa zenine strane nemam nikakve rodbine u dijasporisabanss wrote: ↑08/04/2021 13:23Zar je moguće da postoji Bosanac bez rodbine u Njemačkoj, Hrvatskoj, Austriji? GB i Geekbuying imaju EU stockove, ako imaš nekoga pošalji tamo pa organizuj poslije transport do BiH. Opet se isplati za te pare.TRANCE wrote: ↑08/04/2021 13:19i
Zna li neko postoji li ijedna kineska ili neka druga stranica koja šalje u BiH mobitele trenutno po normalnim cijenama? Htio bih kupiti Redmi Note 10, a ne daje mi se 380 KM našim piljarima za ublehašku pisanu garanciju kad se taj mobitel prodaje na netu za 270 KM. I oni ga nabavljaju preko neta, samo je pitanje odakle? Aliexpress i Banggood ne šalju u BiH trenutno, a Gearbest i Geekbuying imaju visoke cijene, pa bi došlo na isto kao u piljari.
Pretjeruju sa ovim kamerama. Ja ne znam šta da kupim, sve neke ogrome kamere pozadi. Pa stavi mu onda i bateriju 10 Ah, kad je bal...