Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
Loki2k9

#13451 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Loki2k9 »

putokaz1 wrote: 07/04/2021 12:37 Zamisli Zbog BIH Ministar se smijenio u Drugoj Državi
Zasto pocetna velika slova na svakoj rijeci. Oci bole :cry:
A da, covjek negira medjunarodno priznate cinjenice.
Kikibombona

#13452 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

RunnerX wrote: 07/04/2021 15:19 Počeli su čačkati po Zakonu o državljanstvu.

Sad bi već moglo biti većih pizdarija.
Krivokapic je nezgrapan govornik, skroz pogubljen, ali je lukav i hinjav. Umiljava se EU ali gura svoje. U ovom pismu (srpskom) narodu izmedju redova govori da ni on ne priznaje genocid u Srebrenici ali da se tako u ovom trenutku mora.

Navodno, 60 000 ljudi koji zive duzi period u CG nema drzavljanstvo. To je 10% stanovnistva. Ako pola od toga dobije drzavljanstvo, to ce totalno poremetiti politicku ravnotežu.

...

A sta ovo Mandic sad govori da su se usaglasili oko tuzilackih zakona?

Vidim da su Mandic i Knezevic odjednom olabavili pritisak na vladu, jos samo Medojevic skevri.
RunnerX

#13453 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Kikibombona wrote: 07/04/2021 16:09 A sta ovo Mandic sad govori da su se usaglasili oko tuzilackih zakona?

Vidim da su Mandic i Knezevic odjednom olabavili pritisak na vladu, jos samo Medojevic skevri.
Nisu se ništa usaglasili, nego su im nešto obećali da bi prestali da talasaju.

Leposavić će podnijeti ostavku i time spasiti Bečića, nije bez razloga Joanikije juče išao u posjetu Krivokapiću.

Ukoliko sutra usvoje izmjene Zakona o državljanstvu, nastaće haos u CG.
Kikibombona

#13454 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

RunnerX wrote: 07/04/2021 19:57
Kikibombona wrote: 07/04/2021 16:09 A sta ovo Mandic sad govori da su se usaglasili oko tuzilackih zakona?

Nisu se ništa usaglasili, nego su im nešto obećali da bi prestali da talasaju.

Leposavić će podnijeti ostavku i time spasiti Bečića, nije bez razloga Joanikije juče išao u posjetu Krivokapiću.

Ukoliko sutra usvoje izmjene Zakona o državljanstvu, nastaće haos u CG.
U pravu si, Becicu je najgore. Ne smije glasati sa DPS-om, a pred Evropom se ocrnise ako ne glasaju. Na kraju ce SPC spasavati Becica.

DF-u ovo najvise odgovara jer ce vratiti dio glasaca koji su bili za Krivokapica i Becica. Vidjet cemo epilog u Herceg Novom, tamo demokrate imaju gradonacelnicka i predsjednika skupštine.

...

Inace, nakon Krivokapica sada i Becic kmeci narodu :D

https://www.vijesti.me/vijesti/politika ... lje-naroda
SamoVasGledam

#13455 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SamoVasGledam »

Jedan od albanskih lidera u Crnoj Gori Nik Đeljošaj nezadovoljan finansijskim tretiranjem od strane crnogorske vlasti je izjavio da postoji mogućnost da opština Tuzi potpadne pod budžet Kosova ili Albanije.
RunnerX

#13456 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Kikibombona wrote: 07/04/2021 20:08
Inace, nakon Krivokapica sada i Becic kmeci narodu :D

https://www.vijesti.me/vijesti/politika ... lje-naroda
Njemu je danas pao kamen sa srca, zato je morao aktivirati SPC i Joanikija da ubijede Leposavića da podnese ostavku jer on sluša samo SPC. Demokrate su na tankom ledu kod prosrpskih glasača, a na tankom su ledu i kod EU i MZ, njih bi to eventualno glasanje razbilo.

Što se tiče Herceg Novog, tu kreće ozbiljan fajt DF i Demokrata. DF ni u ludilu ne može do rezultata sa parlamentarnih, kad su osvojili preko osam hiljada glasova, tako da se već sad plaše scenarija iz Nikšića, a Demokrate su isto tako u panici jer su se posebno obrukali posljednjih sedmica, plus što je predsjednik opštine bio katastrofalan u protekle četiri godine. Neko je izvukao podatak da nije ispunio nijedno predizborno obećanje.

Plus što tu ima i Novska lista, koja će objema strankama skinuti solidan broj glasača, i još nekoliko lokalnih partija koje će im uzimati glasače.

URA ponovo ne smije sama na izbore u HN, idu u koaliciju sa Bokeškim forumom.
putokaz1

#13457 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by putokaz1 »

Loki2k9 wrote: 07/04/2021 15:38
putokaz1 wrote: 07/04/2021 12:37 Zamisli Zbog BIH Ministar se smijenio u Drugoj Državi
Zasto pocetna velika slova na svakoj rijeci. Oci bole :cry:
A da, covjek negira medjunarodno priznate cinjenice.
Znaci ttrbamo smijeniti PrrdsjednikaBH MD i Prrdsjednila vlade ZT
trocadero

#13458 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

RunnerX wrote: 07/04/2021 20:42
Što se tiče Herceg Novog, tu kreće ozbiljan fajt DF i Demokrata. DF ni u ludilu ne može do rezultata sa parlamentarnih, kad su osvojili preko osam hiljada glasova, tako da se već sad plaše scenarija iz Nikšića, a Demokrate su isto tako u panici jer su se posebno obrukali posljednjih sedmica, plus što je predsjednik opštine bio katastrofalan u protekle četiri godine. Neko je izvukao podatak da nije ispunio nijedno predizborno obećanje.

Aferim,aferim...
Reis Fejzić se zahvalio predsjedniku Katiću na pokazanom razumijevanju, ne samo danas, već i mnogo ranije po pitanju izgradnje objekta u Kumboru.

“Opština Herceg Novi nam nikada nije bila smetnja i prepreka da dođemo do tog objekta. Danas sam došao, prije svega, da se predsjedniku Katiću zahvalim na tome, a on nas je dočekao novom pomoću u rekonstrukciji i opremanju objekta na Toploj. Mislim da muslimani u Herceg Novom imaju predsjednika koji vodi brigu o svakom svom građaninu, što me jako raduje”, kazao je Fejzić nakon sastanka.[/quote]

https://m.cdm.me/drustvo/fejzic-muslima ... gradaninu/
Kikibombona

#13459 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

Predsjedništvo DPS-a: Branićemo državu svim sredstvima
Predsjedništvo DPS-a osudilo je namjeru Vlade da na sjutrašnjoj sjednici donese Odluku o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, kao i da se usvoji Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta

Demokratska partija socijalista (DPS) svim sredstvima će braniti državu od evidentnog "agresivnog pokušaja posrbljavanja", poručili su iz Predsjedništva DPS-a nakon danas održane vanredne sjednice tog partijskog tijela, kojom je predsjedavao lider stranke Milo Đukanović.
Kikibombona

#13460 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

Ako ovi zakoni prodaju DPS vise nece imati ni teoretske šanse da se vrati na vlast.

Filipović: Vlada mekim etničkim čišćenjem hoće da anticrnogorska politika ima većinu na sljedećim izborima

https://m.cdm.me/politika/filipovic-vla ... -izborima/

Pro-crnogorski gradjani za sutra najavljuju velike proteste u Podgorici. Doci ce ljudi iz cijele Crne Gore
Braco i sestre sjutra je pitanje dali ce biti Crne Gore ili ne 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Smatra se da oko 60 000, uglavnom Srba, nema crnogorsko drzavljanstvo iako vec dugo zive u CG. To je 10% stanovnistva. Ako dobiju drzavljanstva, a sto se zeli postici, Srbi idu hladno na 60% glasova na narednim izborima, a mozda i vise.
Last edited by Kikibombona on 07/04/2021 23:37, edited 1 time in total.
Hemsworth30

#13461 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Hemsworth30 »

Aferim,aferim...
Reis Fejzić se zahvalio predsjedniku Katiću na pokazanom razumijevanju, ne samo danas, već i mnogo ranije po pitanju izgradnje objekta u Kumboru.

“Opština Herceg Novi nam nikada nije bila smetnja i prepreka da dođemo do tog objekta. Danas sam došao, prije svega, da se predsjedniku Katiću zahvalim na tome, a on nas je dočekao novom pomoću u rekonstrukciji i opremanju objekta na Toploj. Mislim da muslimani u Herceg Novom imaju predsjednika koji vodi brigu o svakom svom građaninu, što me jako raduje”, kazao je Fejzić nakon sastanka.[/quote]

Kako se ne brinu tako fino o muslimanima tamo gdje se ne mogu izbrojati smo na prste dviju ruka :?
trocadero

#13462 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

Kikibombona wrote: 07/04/2021 23:33 Ako ovi zakoni prodaju DPS vise nece imati ni teoretske šanse da se vrati na vlast.
Proći će, i nisu zakoni nego odluke Vlade o izmeni kriterijuma za državljanstvo koje ne moraju ići na skupštinsko usvajanje.
Kikibombona

#13463 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

trocadero wrote: 07/04/2021 23:43
Kikibombona wrote: 07/04/2021 23:33 Ako ovi zakoni prodaju DPS vise nece imati ni teoretske šanse da se vrati na vlast.
Proći će, i nisu zakoni nego odluke Vlade o izmeni kriterijuma za državljanstvo koje ne moraju ići na skupštinsko usvajanje.
Vidjet cemo hoce li proci. Za sutra su najavljeni masovni protesti, dolaze Crnogorci iz cijele drzave.

...

Pored dodjela drzavljanstva uglavnom Srbima sa Kosova, Srbije, BiH i Hrvatske, nova vlada planira ciscenje birackog spiska. Mediji navode da planiraju izbrisati 40 000 drzavljana Crne Gore koji zive u dijaspori. Bosnjacki i albanski predstavnici se danas bune protiv toga, kao i DPS. To bi bio dvostruki udarac od kojeg se DPS ne bi oporavio. Zato za sutra najavljuju velike proteste. Ne bih se iznenadio da bude belaja osim ako skupstina ne povuce ove odluke.
Hemsworth30

#13464 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Hemsworth30 »

Nije u pitanju samo DPS već bi Bošnjaci i Albanci itekako ovim potezom bili osujećeni.
trocadero

#13465 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

Kikibombona wrote: 07/04/2021 23:48
trocadero wrote: 07/04/2021 23:43
Vidjet cemo hoce li proci. Za sutra su najavljeni masovni protesti, dolaze Crnogorci iz cijele drzave.

...

Pored dodjela drzavljanstva uglavnom Srbima sa Kosova, Srbije, BiH i Hrvatske, nova vlada planira ciscenje birackog spiska. Mediji navode da planiraju izbrisati 40 000 drzavljana Crne Gore koji zive u dijaspori. Bosnjacki i albanski predstavnici se danas bune protiv toga, kao i DPS. To bi bio dvostruki udarac od kojeg se DPS ne bi oporavio. Zato za sutra najavljuju velike proteste. Ne bih se iznenadio da bude belaja osim ako skupstina ne povuce ove odluke.
Znači brisanjem i ovih dodatnih 40 000 po tebi Srbi u CG idu na oko 66%. :D
De ba Kiki uozbilji se, ne gađaj ciframa i manje čitaj Ljušu Filipovića.
Kikibombona

#13466 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

Hemsworth30 wrote: 07/04/2021 23:50 Nije u pitanju samo DPS već bi Bošnjaci i Albanci itekako ovim potezom bili osujećeni.
Djeka: POKUSAJ VLADE DA PREBRISE NASE ISELJENIKE, NE CINITE TO!

http://mne.ul-info.com/djeka-pokusaj-vl ... cinite-to/

Ibrahimović: Nećemo dozvoliti da se Crna Gora odrekne naših najboljih sinova u dijaspori

https://www.bscg.me/skupstinske-diskusi ... dijaspori/
SamoVasGledam

#13467 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SamoVasGledam »

Image
trocadero

#13468 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

Hemsworth30 wrote: 07/04/2021 23:36

Aferim,aferim...

Kako se ne brinu tako fino o muslimanima tamo gdje se ne mogu izbrojati smo na prste dviju ruka :?
Ako misliš na objekte IZ onda pitaj Mila i DPS tamo gdje su u većem broju , možda u Pljevljima?

Hadzi- Hasanova dzamija iz 16. vijeka srušena od strane komunista 1963.

Image
Danas je ostao samo minaret. Na mjestu dzamije je objekat Elektrodistribucije gdje se plaćaju računi.
Nadam se da će nova vlast iznaći naćin ( kad već bivša nije 30 godina) ako potraje i u dogledno vrijeme izmjestiti sadašnji objekat i islamskoj zajednici vratiti njezino vlasništvo....osigurati sredstva da se dzamija ponovo sagradi.
RunnerX

#13469 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

trocadero wrote: 07/04/2021 21:46 Aferim,aferim...

Kome aferim? Meni jer sam prije godinu dana provalio šta će se desiti, kad je efendija Hodžić držao govor na litiji u HN?

Image

Slažem se, i zaslužio sam. Gle čuda, još sam i Kumbor pogodio.

P.S. Nemoj me tjerati da ti zalijepim Katićeva predizborna obećanja iz 2017.
trocadero

#13470 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

RunnerX wrote: 08/04/2021 01:30
trocadero wrote: 07/04/2021 21:46 Aferim,aferim...

Kome aferim? Meni jer sam prije godinu dana provalio šta će se desiti, kad je efendija Hodžić držao govor na litiji u HN?

Image

Slažem se, i zaslužio sam. Gle čuda, još sam i Kumbor pogodio.

P.S. Nemoj me tjerati da ti zalijepim Katićeva predizborna obećanja iz 2017.
Runi...nije tebi aferim već reisu. Aferim je bio i čestitom efendiji Huseinu a imao sam tu čast da ga i lično upoznam. :wink: Treba li te podsjećat da si za objekat u Kumboru napisao da se za njega PRODAO! Po toj logici ispada da se i Reis sad prodaje pa hvali li hvali.
Zamolio bi administraciju foruma da ubaci smajli ZA VOLEJA ... rado bi ga sad postavio. :D
RunnerX

#13471 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Ne, Reis se nije prodao, odradio je ono što mora, a to su sastanci sa gradonačelnicima i predsjednicima opština uz kurtoazne izjave kakve priliče takvim događajima. Zna Reis da bi ga oni kod kojih je bio, sutra ponovo zaklali. :)

Prodao se Hodžić (nije mu prvi put), kao što sam napisao i najavio prošle godine, a ti džaba izvlačiš iz konteksta, znaš da ti to kod mene ne prolazi.

Isto tako, džaba se forcaš sa volejima, jer kome su bratija ovi sa slike ispod - taj je na voleju svaki dan.

Image
SamoVasGledam

#13472 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SamoVasGledam »

RunnerX wrote: 08/04/2021 02:06 Ne, Reis se nije prodao, odradio je ono što mora, a to su sastanci sa gradonačelnicima i predsjednicima opština uz kurtoazne izjave kakve priliče takvim događajima. Zna Reis da bi ga oni kod kojih je bio, sutra ponovo zaklali. :)
Normalno, a šta se drugo može očekivati od četničko-velikosrpske vlasti?

Image
Kikibombona

#13473 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

Runi, nu ovo, prisvojise nas :D

Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija i KosovA :D

Image

Image
trocadero

#13474 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

RunnerX wrote: 08/04/2021 02:06 Ne, Reis se nije prodao, odradio je ono što mora, a to su sastanci sa gradonačelnicima i predsjednicima opština uz kurtoazne izjave kakve priliče takvim događajima. Zna Reis da bi ga oni kod kojih je bio, sutra ponovo zaklali. :)
:lol:
Image
Ja moj Huseine, đe me ovo dovede, vidi kako me gledaju , da mi je žive glave izvući.
RunnerX

#13475 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

SamoVasGledam wrote: 08/04/2021 02:24 Normalno, a šta se drugo može očekivati od četničko-velikosrpske vlasti?
Image

Najveći teolog,

Image
Image

Isto najveći teolog,

Image
Post Reply