A uuu brate kaos. Nego daj da ugnjavin još malo.Pitar sa Kariba wrote: ↑31/03/2021 20:14 Ima, FIS-ov pelet.
Jbg....
Pelet "Duga" iz Penny-a, ciscenje pepeljare.![]()
![]()
Znam da sam dosadan ali osjećam da sam blizu rješenja...
Moderator: anex
A uuu brate kaos. Nego daj da ugnjavin još malo.Pitar sa Kariba wrote: ↑31/03/2021 20:14 Ima, FIS-ov pelet.
Jbg....
Pelet "Duga" iz Penny-a, ciscenje pepeljare.![]()
![]()
I ja sam to skuzio. Vjerovatno vise kisika, brzina raspuhivanja, veca temperatura izgaranje a ono 1,2 ili 3 je samo odrzavanje vatre.
Manja više nemam pojma koje kupiti. Šta god da sam kupio ispada smeće. A opet moj punac šta god da stavi u istu peć radi kao saliveno. Lud sam više.Pitar sa Kariba wrote: ↑07/04/2021 19:18 Da jbg i kod mene je tako. Sa tim da nisam stimao nista osim brzine 5.
Medjutim kad sam probao sa dobrim peletom, nije bilo nikakvih problema ni na kojoj brzini niti na eco modu.
Znaci nije do peci, sulunara, ođaka nego do smeca punog plastike, pijeska i ko zna cega sve koje nam prodaju. Sto ti rek'o pod A klasu!![]()
Jedino onaj iz Binga Premium pelet kod mene može, ovo sve ostalo smeće.simesisan wrote: ↑07/04/2021 19:25Manja više nemam pojma koje kupiti. Šta god da sam kupio ispada smeće. A opet moj punac šta god da stavi u istu peć radi kao saliveno. Lud sam više.Pitar sa Kariba wrote: ↑07/04/2021 19:18 Da jbg i kod mene je tako. Sa tim da nisam stimao nista osim brzine 5.
Medjutim kad sam probao sa dobrim peletom, nije bilo nikakvih problema ni na kojoj brzini niti na eco modu.
Znaci nije do peci, sulunara, ođaka nego do smeca punog plastike, pijeska i ko zna cega sve koje nam prodaju. Sto ti rek'o pod A klasu!![]()
Sve se slažem osim za punca, jer sam se sam uvjerio. Stavi spačvu čisto, stavi bilo šta čisto. Ja donesem šta meni prlja njemu čisto.visuljak wrote: ↑07/04/2021 19:56 Ove godine svi imaju problema sa losim peletom.
Dobar pelet izgori kao papir i pretvori se u sivkasti pepeo kao pijesak dok ovo drugo smece jedva izgori a ostavlja sljaku iza sebe i neku masu kao da je plastika.
Puncu ne treba puno vjerovati. Svaki put ce hvaliti novi a kuditi stari pelet.![]()
Bingo ove godine ima fin svijetao pelet. Nisam probao ali ga mnogi hvale. Meni izgleda dobar.
Dobar je i Savox iz Milica. Bijele vrece sa svijetlim peletom. Ma gori kao papir.
Opet isto, samo svijetao pelet moze biti dobar sve drugo je macak u vreci.
Je li imate razlicite kotlove od razlicitih proizvodjaca ili iste?simesisan wrote: ↑07/04/2021 22:02Sve se slažem osim za punca, jer sam se sam uvjerio. Stavi spačvu čisto, stavi bilo šta čisto. Ja donesem šta meni prlja njemu čisto.visuljak wrote: ↑07/04/2021 19:56 Ove godine svi imaju problema sa losim peletom.
Dobar pelet izgori kao papir i pretvori se u sivkasti pepeo kao pijesak dok ovo drugo smece jedva izgori a ostavlja sljaku iza sebe i neku masu kao da je plastika.
Puncu ne treba puno vjerovati. Svaki put ce hvaliti novi a kuditi stari pelet.![]()
Bingo ove godine ima fin svijetao pelet. Nisam probao ali ga mnogi hvale. Meni izgleda dobar.
Dobar je i Savox iz Milica. Bijele vrece sa svijetlim peletom. Ma gori kao papir.
A što se tiče navedenih preleta kod mene tih nema jer sam iz Pule. Tako da pozdrav svima iz Pulei hvala na savjetima.
Imam samostojeću peć u sobi.visuljak wrote: ↑07/04/2021 22:06Je li imate razlicite kotlove od razlicitih proizvodjaca ili iste?simesisan wrote: ↑07/04/2021 22:02Sve se slažem osim za punca, jer sam se sam uvjerio. Stavi spačvu čisto, stavi bilo šta čisto. Ja donesem šta meni prlja njemu čisto.visuljak wrote: ↑07/04/2021 19:56 Ove godine svi imaju problema sa losim peletom.
A što se tiče navedenih preleta kod mene tih nema jer sam iz Pule. Tako da pozdrav svima iz Pulei hvala na savjetima.
Ako su isti zovi servisera da ti ustima postavke.
Pozdravi nazad iz snijezne i hladne BiH.
Riješeno, crijevo presostata je bilo zaštopano...
Pozdrav, jeste mozda riješili problem?, prije mjesec dana kupio sam Centrometalu peć i imam isti problem,pali mi se no acc alarm i peć započinje proces gašenja.Fantom87 wrote: ↑17/01/2021 15:24 Pozdrav ljudi
Imam jedan problem sa peći Centrometal z12. Naime peć kada ju upalim počne ubacivati pelet i počne se normalno paliti, ali se nakon nekog vremena upali alarm i na ekranu piše no acc, (peć je skroz očišćena i pelet je u redu) ja onda ugasim peć i ponovo ju upalim i ne bude nikakvih problema. To se konstantno događa nakon što je nestala struja (zbog onog vražjeg potresa) dok je peć radila, zvao sam majstora no on samo predlaže da bolje očistim peć. Molim pomoć, ako iko zna kako ovo riješiti.
Pogledaj da li se prilikom pokretanja peći zažari u dnu pepeljare... ako da - grijač je ispravan, neki je drugi problem. Prvi serviser je rekao da se za nevolju, ako se ne može do rezervnog grijača upotrijebiti i Hepo kocka za potpalu. Ako je pelet vlažan isto neće upaliti pa makar i nov grijač bio.cowboy33 wrote: ↑01/11/2021 21:28Pozdrav, jeste mozda riješili problem?, prije mjesec dana kupio sam Centrometalu peć i imam isti problem,pali mi se no acc alarm i peć započinje proces gašenja.Fantom87 wrote: ↑17/01/2021 15:24 Pozdrav ljudi
Imam jedan problem sa peći Centrometal z12. Naime peć kada ju upalim počne ubacivati pelet i počne se normalno paliti, ali se nakon nekog vremena upali alarm i na ekranu piše no acc, (peć je skroz očišćena i pelet je u redu) ja onda ugasim peć i ponovo ju upalim i ne bude nikakvih problema. To se konstantno događa nakon što je nestala struja (zbog onog vražjeg potresa) dok je peć radila, zvao sam majstora no on samo predlaže da bolje očistim peć. Molim pomoć, ako iko zna kako ovo riješiti.
Pa, u pravu si - crkla je tzv. sonda u dimovodu. Cijena je nekih 25 KM, a vrijeme potrebno za zamjenu je nekih 10tak minuta; potrebno je skinuti bočne limove peći i na lijevoj strani (gledajući sprijeda) se nalazi negdje u ravnini onog vakuum crijeva, kablić dužine 15 cm. Ne treba nikakav alat, izvadi se iz gumenog ležišta, odspoji na utičnici i stavi druga!