last mohicans wrote: ↑07/04/2021 00:29
Jesi ti taj sto ni jedan ispit nije polozio, a htio bi da skida dekana? I da li si ti katolik koji slavi uskrs pa ti je ovo toliko bitno i koliko ima onih koji slave ovaj blagdan i ima li drugih problema pored ovoga?
Nisam. Polozio sam dosta ispita i cak sam jedan od boljih. Javljam se jer dekan ponizava moje kolege, prica o tome kako su neki studenti losi (mislim da niko ne bi trebao komentarisati druge, jer svako ima svoje razloge sto nije ostvario odlicne rezultate, mozda je bolest, porodica etc.). Nisam katolik niti to treba imati ikakve veze u ovom razgovoru. Praznik je praznik, vjera je vjera, religija je religija i to treba postovati. Problem je sto takva osoba nije nista za studente omogucila osim sto je sebi pare uzela, nije omogucila dolazak na fakultet i rad u laboratoriji studentima (da dodje kad ko moze, sto je normalno svuda u svijetu,ako vec zeli da se ugeda). Nije omogucio prakse za studente, a to nama izrazito treba, nije omogucio nista za obavljanje online nastave, niti se posvetio reformi planova i programa vec zastarjelih i preopterecenih.. dug je spisak stvari, ali najgore od svega sto zastupa svoje licne interese i misli da trebaju studenti njega da slusaju, a to nije logicno jer fakultet uopce nije obavezan i ako vec placamo, zelimo da dobijemo nesto od toga sto platimo. Nije smanjio skolarinu, a studenti sjede kuci i trose svoje kucne resurse, pola profesora ne drzi predavanja, on ih ne kaznjava (tacnije kazni ukoliko njemu to odgovara). Sve pare namijenjene za unaprijedjenje, sve mi se vise cini su otisle za ganjanje njegovih referenci. Itekako se moglo ulagati, od samih ucionica, do racunara, do projekata i kvalitete nastave, do radova.. ne znam kako ne vidite.
Po tonu tvog (Vaseg) tona, vidim da ste istog mentaliteta kao i on i ko vecina ljudi u BiH, jer je ocito Vama dobro ovdje i zelim da Vam tako ostane, jer ocito nemate siroke poglede i makar cete biti sretni.