naucio sa sda pulenimaskafiskafsnjak wrote: ↑06/04/2021 18:45Vidi se ko zna![]()
dobro ja rekoh juce previse se druzi s njima pa ga prenosi
kritikuje vladu za neke bezveze stvari iako sigurno ima vecih propusta za koje se mogu kritikovati
naucio sa sda pulenimaskafiskafsnjak wrote: ↑06/04/2021 18:45Vidi se ko zna![]()
Kada ne možeš roditelja odvesti doktoru jer nemaš auto, covid je pozitivan a i ti boluješ od covida, pa ga hitna tek kada umire odveze u bolnicu i onda roditelj umre poslije 5 dana, nedostatak prevoza ti je veliki propust i razlog za kritiku.foxlife wrote: ↑06/04/2021 18:48naucio sa sda pulenima![]()
dobro ja rekoh juce previse se druzi s njima pa ga prenosi
kritikuje vladu za neke bezveze stvari iako sigurno ima vecih propusta za koje se mogu kritikovati
a to je izricito do vlade?Hakiz wrote: ↑06/04/2021 18:52Kada ne možeš roditelja odvesti doktoru pa hitna tek kada umire odveze u bolnicu i onda umre poslije 5 dana, nedostatak prevoza ti je veliki propust i razlog za kritiku.
Pa, komandna odgovornostt kaže da je nadređeni oghovoran jer je znao šta se dešava a nije ništa uradio da spriječi i zato što nije kaznio krivce ako je saznao nakon događaja.
komandna odgovornost je prvo na direktoru hitne a znamo ko je onHakiz wrote: ↑06/04/2021 19:09Pa, komandna odgovornostt kaže da je nadređeni oghovoran jer je znao šta se dešava a nije ništa uradio da spriječi i zato što nije kaznio krivce ako je saznao nakon događaja.
Tako da je u velikoj mjeri do vlade.
I na televiziji se pričalo o tome, nisam ja jedini, možda na forumu najdosadniji, ali vlada ne radi ništa da obezbijedi prevoz. Vakcine ne može kantonalna vlada, ali u ovoj situaciji kantonalne domove zdravlja i hitnu ako ne može "postrojiti", kakva korist od nje?
Svaka čast na idejama i radu na "promjeni paradigme" ali sada trebaju hitna djela a ne ideje.
Ovo meze bit samo Bunkskafiskafsnjak wrote: ↑05/04/2021 22:40Ev ja crkoh od smijeha kad sam procitao. Ma to ti je glasacko tijelo SDA.... To asfalta nije vidjelo dok se nisu uclanili u stranku.... Doduse, neki su dosli u Sarajevo...a nekima se napravilo malo puta do.sela![]()
Nesto ovako
Ako neka kantonalna institucija ne radi dobro zbog direktora, onda je na vladi da tog direktora prevaspita ili smijeni. Ako kantonalna vlada ne može uticati na kantonalno preduzeće, instituciju, koju još finansira, onda piši propalo. Onda je to preduzeće privatno, direktorovo, nije kantonalno.foxlife wrote: ↑06/04/2021 19:15komandna odgovornost je prvo na direktoru hitne a znamo ko je onHakiz wrote: ↑06/04/2021 19:09Pa, komandna odgovornostt kaže da je nadređeni oghovoran jer je znao šta se dešava a nije ništa uradio da spriječi i zato što nije kaznio krivce ako je saznao nakon događaja.
I na televiziji se pričalo o tome, nisam ja jedini, možda na forumu najdosadniji, ali vlada ne radi ništa da obezbijedi prevoz. Vakcine ne može kantonalna vlada, ali u ovoj situaciji kantonalne domove zdravlja i hitnu ako ne može "postrojiti", kakva korist od nje?
Svaka čast na idejama i radu na "promjeni paradigme" ali sada trebaju hitna djela a ne ideje.
valjda treba prvo pitati njega zasto hitna ne radi kako treba
kad to rijesimo ko sta kako zasto itd onda mozemo preci na vladu
pa prvo moramo pitati valjda direktora zasto hitna ne radi kako treba a ne nadredjenog hitneHakiz wrote: ↑06/04/2021 19:25Ako neka kantonalna institucija ne radi dobro zbog direktora, onda je na vladi da tog direktora prevaspita ili smijeni. Ako kantonalna vlada ne može uticati na kantonalno preduzeće, instituciju, koju još finansira, onda piši propalo. Onda je to preduzeće privatno, direktorovo, nije kantonalno.foxlife wrote: ↑06/04/2021 19:15komandna odgovornost je prvo na direktoru hitne a znamo ko je onHakiz wrote: ↑06/04/2021 19:09
Pa, komandna odgovornostt kaže da je nadređeni oghovoran jer je znao šta se dešava a nije ništa uradio da spriječi i zato što nije kaznio krivce ako je saznao nakon događaja.
valjda treba prvo pitati njega zasto hitna ne radi kako treba
kad to rijesimo ko sta kako zasto itd onda mozemo preci na vladu
Možemo se naduravati ovako danima. Ja neću promijeniti mišljenje šta god ti napisao.
Jebo im Bog mater svima?uglavnomja wrote: ↑06/04/2021 20:17 poslije mirnesa jos jedan zaboravljeni sda ratnik
Hadžihafizbegović za N1: Nije korektno obračunavati se samo sa SDA
https://ba.n1info.com/kultura/hadzihafi ... mo-sa-sda/
da znas bio bi isti kao onikamberovica polje wrote: ↑06/04/2021 20:38Jebo im Bog mater svima?uglavnomja wrote: ↑06/04/2021 20:17 poslije mirnesa jos jedan zaboravljeni sda ratnik
Hadžihafizbegović za N1: Nije korektno obračunavati se samo sa SDA
https://ba.n1info.com/kultura/hadzihafi ... mo-sa-sda/
Razumijem da ima svakakvih ljudi. Ima i pedofilčina, i serijskih silovatelja i ubica, i dendrofila, ali ne razumijem kako možeš tvrdit da si običan čovjek i ovako branit ova govna sdaovska?
Kako zaspeš noću znajući da zbog njihovog lopovluka ljudi umiru? Pa kako majku ti jebem gmizavu? Kako?
U tom istom javnom prostoru ljudi umiru jer je uzgajač malina dobio posao nabavke respiratora.
sve znam....samo kazem a sto se tice kanalisanja huje i nezadovoljstva...treba to poceti u lice govoriti i napadati svakog SDAovca...ono preventivnokamberovica polje wrote: ↑06/04/2021 21:38U tom istom javnom prostoru ljudi umiru jer je uzgajač malina dobio posao nabavke respiratora.
U tom istom javnom prostoru ljufi umiru jer "nismo glumili državu" pa nismo nabavili vakcinu.
Psovanje je kamilica naspram naše realnosti.
SD Lukavac postavio direktora Doma Zdravlja i to nosioca liste i za 7 dana ga smijeni.
Prepadoh se, ja pomislio trecu komisiju ili ad hoc tijelo oformio.denole wrote: ↑06/04/2021 21:14 Novalić kaže da mu je nabavka vakcina prioritet
https://klix.ba/novalic-kaze-da-mu-je ... prioritet/
Ahahaha.putokaz1 wrote: ↑07/04/2021 01:31 Lukavac je nebitan u svim stranackim ravnanjima smanji vise patku. Nista osim nocnog zagadjenja iz koksare odozdo nema.I ti i pda
Samo vam kazem da ima i gorih od SDA,da je Sebija mala maca za neke,vi od Sebije koja je Guster neznate sta je Zmija.
A bio je samo odgovor na :Da li se Direktor moze smijeniti kad se pozeli,DA moze ako imas RUKE u Organu iznad Direktora!
Mozes, ali te on onda tuzi i dobije. Ima proces kako se to radi. Ne mozes ga smjeniti bez razloga. A nijedan ti nece dati ocigledan razlog ako je pametan.