Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
Duka Dizel II

#13376 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

kiligonzales wrote: 04/04/2021 22:38

Pusteni su do izbora crkva, ekipa sa vlasti i sa svim svojim aparacicima na ulici, da litijaju. Kad su skrenuli u nasilje, dobili su po nosu po PG jer tu ga je bilo najvise. Potom su pusteni 3 dana nakon izbora da slave i vala jeli su govna. Sjurili su se na glavni gradski trg i kod hrama sa trobojkama i miroljubivim porukama OVO JE SRBIJA.

Drzavna televizija je uzivala prikazivajuci to i pozivajuci se na civilizovanu proslavu pobjede. Naravno neki su se opustili malo vise pa su sarali po CG trobojke gdje su stigli i miroljubive poruke NOZ ZICA SREBRENICA. Onda je policija izasla na ulice i pocela raditi svoj posao. Ko zna, policija u CG je prva uzdanica DPS-a. Dok je vojska jos dok su bili u savezu sa Srbijom bila vazda na strani iste.
Smanji malo....Pratili smo svi dešavanja u CG pažljivo prethodnih godinu dana.
Nema potrebe da friziraš izveštaje do nivoa baronisanja.
88Sioux

#13377 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by 88Sioux »

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pokrenuo je postupak smene ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Krivokapić je tokom vanrednog obraćanja rekao da su Leposaviću "progledali kroz prste" kada je u pitanu bio istup u vezi Zakona o amnestiji i okolnosti oko usvajanja tužilačkih zakona.

On kaže da je "nedopustivo da ministar pravde iznosi svoje stavove".

Krivokapić tvrdi da "Crna Gora mora da se promeni i preobrazi".

- U nedelju sam mu poslao poruku da se sam vadi iz onoga što je zakuvao. Ali je njegova izjava u ponedeljak bila na istom fonu. Tražio sam mu ostavku jer je najbolje da ličnim činom pokažemo odgovornost, to sam uradio u petak i danas. Pošto je Leposavić ostao pri svome stavu ja sam doneo Predlog za razrješenje člana Vlade, u ovom slučaju ministra Leposavića - rekao je Krivokapić.
ElRe

#13378 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by ElRe »

Eto, završeno i to.
Prva demokratska vlada CG nastavlja sa promjenama i stvaranjem boljih uslova za saradnju sa susjedima.
kiligonzales

#13379 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by kiligonzales »

Duka Dizel II wrote: 05/04/2021 11:22
kiligonzales wrote: 04/04/2021 22:38

Pusteni su do izbora crkva, ekipa sa vlasti i sa svim svojim aparacicima na ulici, da litijaju. Kad su skrenuli u nasilje, dobili su po nosu po PG jer tu ga je bilo najvise. Potom su pusteni 3 dana nakon izbora da slave i vala jeli su govna. Sjurili su se na glavni gradski trg i kod hrama sa trobojkama i miroljubivim porukama OVO JE SRBIJA.

Drzavna televizija je uzivala prikazivajuci to i pozivajuci se na civilizovanu proslavu pobjede. Naravno neki su se opustili malo vise pa su sarali po CG trobojke gdje su stigli i miroljubive poruke NOZ ZICA SREBRENICA. Onda je policija izasla na ulice i pocela raditi svoj posao. Ko zna, policija u CG je prva uzdanica DPS-a. Dok je vojska jos dok su bili u savezu sa Srbijom bila vazda na strani iste.
Smanji malo....Pratili smo svi dešavanja u CG pažljivo prethodnih godinu dana.
Nema potrebe da friziraš izveštaje do nivoa baronisanja.
Eto ti novih jada nove vlade. Gledali danas premijera? :)
kiligonzales

#13380 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by kiligonzales »

Duka Dizel II wrote: 05/04/2021 11:05
kiligonzales wrote: 04/04/2021 22:22

Moze nova vlast udarati po Mili. Milo je ipak konstanta CG politike, kao i DPS, glavni stub obnove crnogorske drzavnosti, ima tu sporednih aktera i vecih inspiratora toga puta jos dok je Milo bio na tamnoj strani, ali on je nazalost ipak politicki najaci faktor u CG i njegova stranka. Mogu sad oni pricati kako je on preoteo ideje Slavka Perovica i Liberala. Drugi nisu imali snagu i moc koju je imao on.

Ipak je ta tekovina daleko vise Milina, pa Krivokapic moze slobodno u narod. Garant Krivokapiceva vlada nije faktor te sigurnosti.

Trebas shvatiti da je do Mile Srbija bila ta koja je vladala CG.
. Sjecamo se oba Bulatovica i njihovih igrarija u CG, bas tada se desilo pljackanje CG po mjeri Srbije. Nista manje od onoga koje je bilo vidljivije i ocitije u drugim jugoslovenskim republikama, pa cak i u Srbiji, gdje su se mnoge fabrike pogasile, a neko u tome hajrovao. Svaliti sve na pleca DPS bilo bi previse. Mada slozicemo se i njihova je politika izrodila masu tajkuna i pljacki.
:lol:
Kad je to bilo "Crna Gora do Mile"?
Nemoj mene učiti o tome, jer sam ja živeo u toj državi.

Milo Djukanović je vlast u Crnoj Gori od 1989 godine, a premijer CG od 1991 godine.
Pričati danas da on tada nije imao nikakvu vlast i da se nije pitao ni za šta je budalaština nevredna komentarisanja.
Milo Djukanović je bio bog u Crnoj Gori i pitao se za sve na unutrašnjem planu. I za ekonomiju i za šverc cigareta.
Previše vlasti pod kontrolom Djukanovića na kraju je i koštala Momira Bulatovića političkog poraza kad se cepao DPS.
Momir Bulatović je to kasnije i sam priznao da je previše bio zauzet saveznim poslovima u Beogradu i zanemario je Milove delovanje u Crnoj Gori.

Dakle, sve što je upropašteno u Crnoj Gori u poslednjih 30 godina, zasluga je Mila Djukanović i nikog više.
Neke fabrike iz doba socijalizma su propale jer ih je vreme pregazilo i nisu dorasle otvorenoj tržišnoj utakmici, ali masa drugih je propala u pljačkaškoj privatizaciji koja se odvijala pod apsolutnom kontrolom DPS-a i porodice Djukanović
Ova vlast nazalost nema predstavu sta radi. Bilo im je recimo lakse ugasiti drzavnu aviofirmu i napraviti novu, nego raditi na njenoj reorganizaciji i stvaranju uslova za sigurni turizam i promociju CG i u ovakvim okolnostima. Otvorili su granicu, a pogubili kompas u borbi sa koronom. Cak postavili i los primjer kako ne treba da se bori protiv pandemije krsenjem mjera od sahrane amfilohija do danas.
A ne, nego će kao prethodna vlast zatvoriti granice i potpuno uništiti sezonu u zemlji koja živi isključivo od turizma. A pri tom nisu sprečili izbijanje pandemije.

Pandemija korone je na žalost razobličila svu ekonomsku devastaciju i slabost Crne Gore. U to spada i propast avio kompanije. Nije nova vlada ugasila kompaniju, nego je odbila da po ko zna koji put spašava istu novcem iz budzeta. A to je odbila, jer su dobili po ušima od EU jer takva pomoć je suprotna evropskoj regulativi.
Dakle, nije lakše osnovati novu kompaniju, nego je spašavati staru bilo protivzakonito.
Slično će se desiti i sa brodarskim kompanijama. Sve su to uništili DPS i njihovi koalicioni partneri.

Razmere pljačke se otkrivaju i tek će se otkrivati.

Ali sa ovim tužilaštvom sudske epiloge tih pljački, gradjani Crne Gore neće videti, jer je i samo tužilaštvo deo organizovane kriminalne bande bivše vlasti.

Epilog slučaja "koverta" i oslobadjajuća presuda Migu Stijepoviću najbolje odslikava kako se tužilštvo sprda sa državom i narodom.

Ova vlast nazalost nije uspjela pridobiti manjine. To govori o tome sta narodi misle o njoj i sta ona znaci demokratiji u CG. Cak sta vise postala je glasnogovornik crkve i sprovoditelj njene volje u CG.
U gradjanskoj državi (a CG se takvom predstavlja) verske zajednice mogu imati nekog uticaja. Postoje takvi primeri i u najrazvijenijim zapadnim državama. Ali u gradjanskim državama ne bi trebalo da postoje nacionalne manjine, niti privilegovan izborni cenzus. To je svojevrstan oksimoron.
Dakle, CG je gradjanska država samo na papiru. A u stvari je podeljena multinacionalna država.

Svima u CG je jasno zašto manjine ne žele u vlast sa novom vladom. Pre svega zato što su "tradicionalni partneri DPS-a". A to znači i partneri u decenijskoj pljački Crne Gore. Oni su taoci DPS-a i za većinu političara uz redova manjinskih naroda Milivoje Katnić ima spremne optužnice u fioci. Tako da oni ne smeju zajebavati se i moraju ostati verni Milu Djukanoviću.
Naročito se to odnosi na lidere Bošnjačke stranke jer su oni u vladi sa DPS-om imali nesrazmernu političku moć i dobro su se naplatili.

Dakle, ta priča o manjinama je potpuno deplasirana. Znaju u Crnoj Gori svi vrlo dobro o čemu se tu radi.
Bitno je da si ti zivio, a ja sada zivim. :)

Ma ja dje bi Srbi i Srbija sta upropastili u CG. Isto i ovi dogadjaji novije historije nemaju nista sa njom. :)

Samo se Milo pito, a BRKICA BEOGRADJANIN BULATOVIC NISTA. :)

Kakva teza, manjine nece u novu vladu jer su opljackali Cg sa DPSom haha

De nemoj me zajebavati.
88Sioux

#13381 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by 88Sioux »

Solidno ti ide srpski jezik (pismo) Kalimero. Samo bez nervoze. :thumbup:
kiligonzales

#13382 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by kiligonzales »

Jos da dodam Ducka, s pandemijom se DPS bolje nosio nego nova vlada, istina zatvorili su Cg, pa i same Tuze na pocetku pandemije jer su oni bili prvi izvor zaraze u Cg zbog priliva dijaspore.

Kada je sjever postao izvoristem korone krenula je ekspanzija iste u Cg.

Zaboravilo se da je opozicija tada, a sada vlast krsila epidemioloske mjere sto litijama, sto kasnije kad se desilo amfilofijeva smrt svojim ljubakanjem njegova kovcega i cuclanjem kasike sto je ovdje izazvali lavinu negativnih komentara.

Zaboravljas da je Cg jedno vrijeme bila i korona free upravo radi pomenutih akcija DPS. A sada se hvale kako su brojke manje.

Otvorili su granice, a zatvorili glavni grad, a ni to se nebi desilo da nebi protrsta iz Tuza koje su htijeli zatvoriti iako ss nalaze u redu opstina u zenoj zoni.
meridiyan

#13383 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by meridiyan »

88Sioux wrote: 05/04/2021 12:11
Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pokrenuo je postupak smene ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Krivokapić je tokom vanrednog obraćanja rekao da su Leposaviću "progledali kroz prste" kada je u pitanu bio istup u vezi Zakona o amnestiji i okolnosti oko usvajanja tužilačkih zakona.

On kaže da je "nedopustivo da ministar pravde iznosi svoje stavove".

Krivokapić tvrdi da "Crna Gora mora da se promeni i preobrazi".

- U nedelju sam mu poslao poruku da se sam vadi iz onoga što je zakuvao. Ali je njegova izjava u ponedeljak bila na istom fonu. Tražio sam mu ostavku jer je najbolje da ličnim činom pokažemo odgovornost, to sam uradio u petak i danas. Pošto je Leposavić ostao pri svome stavu ja sam doneo Predlog za razrješenje člana Vlade, u ovom slučaju ministra Leposavića - rekao je Krivokapić.
RADUNOVIĆ PORUČIO
"Dok je DF-a, Leposavić neće biti smijenjen"
RunnerX

#13384 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Kupiti veliko pakovanje kokica i pratiti kako se svetosavci kolju između sebe.
zilog

#13385 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

"Dok je DF-a, Leposavić neće biti smijenjen"
Dok je kluba poslanika DF-a, Vladimir Leposavić neće biti smijenjen zbog stavova koje dijeli svaki Srbin u Crnoj Gori, poručio je poslanik DF-a Slaven Radunović, nakon što je premijer saopštio da je pokrenuo postupak za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava.
http://rtcg.me/vijesti/politika/316315/ ... enjen.html

Da se ima sta citirati kada dodju ovi sto podrzavaju DF "onako".
SamoVasGledam

#13386 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SamoVasGledam »

Ako je verovati nekim informacijama po portalima lideri vladajućih stranaka trenutno održavaju sastanak po pitanju statusa Leposavića i svi se protive njegovoj smeni osim URA-e koja se nećka.
zilog

#13387 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

"MINISTRE RAZREŠAVA SKUPŠTINA, A NE VLADA!" Protojerej - stavrofor Velibor DŽomić poručio Leposaviću da nastavi da vrši svoje nadležnosti
https://www.novosti.rs/crna-gora/vesti/ ... adleznosti

Tek toliko da se potvrdi kako razmislja SPC... :roll:
RunnerX

#13388 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

SamoVasGledam wrote: 05/04/2021 15:06 Ako je verovati nekim informacijama po portalima lideri vladajućih stranaka trenutno održavaju sastanak po pitanju statusa Leposavića i svi se protive njegovoj smeni osim URA-e koja se nećka.
URA i Demokrate se ne nećkaju, nikad ovo Krivokapić ne bi uradio bez Bečića i Abazovića. Znali su kako će DF reagovati, sad im nema nazad. Smjena Leposavića bi bila još jedna šamarčina DF-u, a ako ga ne smijene, šamarčina Krivokapiću... pa nek' biraju.
LBVIEW

#13389 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

zilog wrote: 05/04/2021 15:08 "MINISTRE RAZREŠAVA SKUPŠTINA, A NE VLADA!" Protojerej - stavrofor Velibor DŽomić poručio Leposaviću da nastavi da vrši svoje nadležnosti

Zar je iko i sumnnjao.
Koji samar u face forumskim litijasima. :izet:
Duka Dizel II

#13390 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

kiligonzales wrote: 05/04/2021 12:51 Jos da dodam Ducka, s pandemijom se DPS bolje nosio nego nova vlada, istina zatvorili su Cg, pa i same Tuze na pocetku pandemije jer su oni bili prvi izvor zaraze u Cg zbog priliva dijaspore.

Zaboravilo se da je opozicija tada, a sada vlast krsila epidemioloske mjere sto litijama, sto kasnije kad se desilo amfilofijeva smrt svojim ljubakanjem njegova kovcega i cuclanjem kasike sto je ovdje izazvali lavinu negativnih komentara.

Zaboravljas da je Cg jedno vrijeme bila i korona free upravo radi pomenutih akcija DPS. A sada se hvale kako su brojke manje.

Otvorili su granice, a zatvorili glavni grad, a ni to se nebi desilo da nebi protrsta iz Tuza koje su htijeli zatvoriti iako ss nalaze u redu opstina u zenoj zoni.
Litija nije bilo tokom pandemije, a činjenica je da su najveća žarišta bila u Tuzi, a posle u Rožaje, gde tadašnja opozicija, a ni litije nisu baš imali neko uporište.
Slučajno se sve to poklopilo i sa velikim žarištem u Novom Pazar i Tutinu, pa nije teško zaključiti ko je "kršio epidemiološke mjere", a bogami i Zakon o prelasku državne granice :)

Jesenji talas korone, CG je zahvatio kao i ostatak svijeta, pa ne bih to specijalno dovodio u vezu sa bilo čim u Crnoj Gori. I sve se to događa u vreme tehničke vlade dpsa. Nova vlast je samo nasledila lošu situaciju.
Kikibombona

#13391 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

LBVIEW wrote: 05/04/2021 16:05
zilog wrote: 05/04/2021 15:08 "MINISTRE RAZREŠAVA SKUPŠTINA, A NE VLADA!" Protojerej - stavrofor Velibor DŽomić poručio Leposaviću da nastavi da vrši svoje nadležnosti

Zar je iko i sumnnjao.
Koji samar u face forumskim litijasima. :izet:
Evo, pop se ponovo glasio i kaze da to nije stav SPC vec njegova pravna pomoc :D
Поједини медији су мој стручни, правнички став и коментар члана 105 став 3 Устава Црне Горе пренијели као став Цркве. Саопштења наше Цркве и званични ставови се објављују на интернет страници наше Цркве.
88Sioux

#13392 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by 88Sioux »

Nagradiće vas crni papo što se tako zločesti mikro pimpeci. :lol:

Sluge đavoljih isprdaka i devojčice šamaraju.
Emiremir33

#13393 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Emiremir33 »

Duka Dizel II wrote: 05/04/2021 16:28
kiligonzales wrote: 05/04/2021 12:51 Jos da dodam Ducka, s pandemijom se DPS bolje nosio nego nova vlada, istina zatvorili su Cg, pa i same Tuze na pocetku pandemije jer su oni bili prvi izvor zaraze u Cg zbog priliva dijaspore.

Litija nije bilo tokom pandemije, a činjenica je da su najveća žarišta bila u Tuzi, a posle u Rožaje, gde tadašnja opozicija, a ni litije nisu baš imali neko uporište.
Slučajno se sve to poklopilo i sa velikim žarištem u Novom Pazar i Tutinu, pa nije teško zaključiti ko je "kršio epidemiološke mjere", a bogami i Zakon o prelasku državne granice :)

Jesenji talas korone, CG je zahvatio kao i ostatak svijeta, pa ne bih to specijalno dovodio u vezu sa bilo čim u Crnoj Gori. I sve se to događa u vreme tehničke vlade dpsa. Nova vlast je samo nasledila lošu situaciju.
Sad je samo Nikšić u lokdaunu.Policijski pomjeren do 22h,a rade ljetne bašte...
Kikibombona

#13394 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

Slusam danas Krivokapica i dolazim do zaključka da lik nije za politike. Ne zna je li posao ili dosao, kontradiktoran je, pobija samog sebe. Mislio sam da je mudriji.

Za ovu vladu bi bilo puno bolje da je vodi Abazovic ili Becic.
RunnerX

#13395 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Image
Juliuscezar

#13396 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Juliuscezar »

RunnerX wrote: 05/04/2021 19:27 Image
Opet ti DPSovci, ko i grafite što su pisali :lol:
SamoVasGledam

#13397 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SamoVasGledam »

Kikibombona wrote: 05/04/2021 19:17 Slusam danas Krivokapica i dolazim do zaključka da lik nije za politike. Ne zna je li posao ili dosao, kontradiktoran je, pobija samog sebe. Mislio sam da je mudriji.

Tek bi se onda vlast raspala. Misliš da bi DFovci pristali da im neko od te dvojice bude nadređen?
Sve mislim da će se na kraju završiti tako što će DPS podržati manjinsku vladu URA-e. To bi bio pun pogodak za obe stranke, jer bi URA konačno mogla da sprovodi svoj plan i program bez ikakvog kočenja, a sada su po snazi već na nekom svom maksimumu i mogu samo prema dole. Srbi ne žele da glasaju URA-u, a većina Crnogoraca ih gleda kao na izdajnike.
DPS s druge strane bi razbio jedinstvo trenutne vlasti podrškom URA-i i stvorio sebi teren i uslove za kasnije saradnju sa njom.
Mislim da će prvi korak ka tome biti upravo zajedničko glasanje za smenu Leposavića. DF je odbio unapred tako nešto, a Demokrate kao po običaju ćute i kalkulišu. Niti su na nebu, niti na zemlji.
Kikibombona

#13398 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

SamoVasGledam wrote: 05/04/2021 19:47Tek bi se onda vlast raspala. Misliš da bi DFovci pristali da im neko od te dvojice bude nadređen?
Sve mislim da će se na kraju završiti tako što će DPS podržati manjinsku vladu URA-e. To bi bio pun pogodak za obe stranke, jer bi URA konačno mogla da sprovodi svoj plan i program bez ikakvog kočenja, a sada su po snazi već na nekom svom maksimumu i mogu samo prema dole. Srbi ne žele da glasaju URA-u, a većina Crnogoraca ih gleda kao na izdajnike.
DPS s druge strane bi razbio jedinstvo trenutne vlasti podrškom URA-i i stvorio sebi teren i uslove za kasnije saradnju sa njom.
Mislim da će prvi korak ka tome biti upravo zajedničko glasanje za smenu Leposavića. DF je odbio unapred tako nešto, a Demokrate kao po običaju ćute i kalkulišu. Niti su na nebu, niti na zemlji.
Demokrate su vec porucile da nece glasati za smjenu Leposavica, imas na njihovom FB nalogu. Oni su najlukavijih i vjesto se izvlace iz ovakvih situacija.

Sada je URA u gadnom problemu, a posebno Krivokapic. Za URA je situacija gubitnicka kako god odluce. Ako glasaju za smjenu stavit ce se na stranu DPS-a i ekipe, a ako glasaju protiv doci ce do podjela unutar stranke. Kako god gube.

...

Za DF je Abazovic manje zlo od Krivokapica. URA ne moze uzeti njihovo glasacko tijelo, a Krivokapic bi mogao ako osnuje Demokrscansku stranku. Mislim da bi DF prihvatio da Abazovic bude premijer, uz neke ustupke njima.
fosna2014

#13399 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by fosna2014 »

Šta se dešava ispred CG ambasade u Beogradu?
fosna2014

#13400 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by fosna2014 »

Kikibombona wrote: 05/04/2021 19:17 Slusam danas Krivokapica i dolazim do zaključka da lik nije za politike. Ne zna je li posao ili dosao, kontradiktoran je, pobija samog sebe. Mislio sam da je mudriji.

Jel ovo Krivokapić pokrenuo proceduru smjene negatora genocida?
Post Reply