Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
Sociolog

#18926 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Sociolog »

Zato sto je kreten rekao u TvSA, uvescemo Call centre koji ce biti besplatni( a nisu,nego papreno skidaju kredit), haj to bi razumio, bego stavio po 2 broju za Opstinu Novi Grad sto ja znam.
Stotine, stotine, stotine ljudi samo u Saray Polje dnevno oko 120 snimaka pluca.
Kad ih pitas kad mogu znati rezultate?
Kazu ili veceras ili od sutra ujutro zovi covid brojeve. Nekome treba 3 pa i 4 dana da ih dobije, samo 2 jebena broja, da ti ocitaju nalaz pluca i kompletnu krvnu sliku, a dotad u ta 2 ,3 dana ti se itekako moze pogorsati stanje u stijenkama i parenhimu pluca, dok ih napokon dobijes.

Onda kad napokon dobijes, odes u svoj maticni dom, ujutro, ostavis broj i moras im napomenuti da te zovne ljekar porodicne medicine, koji preko telefona daje terapije ????!!!!!!.

Forto klasicni salonac, priča s visine.
Da su dali 20,ma 30 brojeva po 1 opstini malo je, koliko raje samo ulazi i ulazi.

Barem sam prije nego sto sam fasao ,isao 4x da intervenisem za starije i invalide komsije.

Covjek u invalidskim kolicima, i nece niko da dodje kolika po njega da mu snime pluce.

Goni se Forto, ubleharu salonski.

Podrzavao sam opoziciju samo tako, ali sto se tice malog broja covid brojeva, i ljekara porodicne medicine i Koordinacija, su me fakat čisto razocarali.
ultima_palabra

#18927 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by ultima_palabra »

Pa ne moze Forto za 2-3 mjeseca svo SDA smece pocistiti. Ljudi pola godine u pandemiji nisu imali ministra zdravstva, a Domove zdravlja su dali u miraz koruptivnom BOSSu.
Hakiz

#18928 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

drug_profi wrote: 05/04/2021 00:02 Kako ti je najednom Forto za to kriv, da mi je samo znati? Ko biva promjenila se vlada, ali cijeli sistem ostao zagadjen SDA smradom i talogom, i sad je Forto kriv sto se oni ne mjenjaju?
Pa, valjda u toj vladi ima neki ministar kojem pripada institucija u kojoj bi trebalo da se javljaju na telefon, pa ako se ne javljaju to znači da ne rade svoj posao, pa vlada "pritisne" direktora da onima koji se ne javljaju daju otkaz ili direktoru se da otkaz ili kako već.

Mislim, čemu vlada ako ne može ni na šta da utiče?
Sociolog

#18929 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Sociolog »

ultima_palabra wrote: 05/04/2021 00:52 Pa ne moze Forto za 2-3 mjeseca svo SDA smece pocistiti. Ljudi pola godine u pandemiji nisu imali ministra zdravstva, a Domove zdravlja su dali u miraz koruptivnom BOSSu.
Call centri su uvedeni od nove vlade ima par mjeseci, sto se nije ispravila greska, 2 jebena broja za opstinu od preko 130000 ljudi .

Vranic ministar od novembra, gdje su te naredbe o zabrani telefonskog lijecenja i neizlaska mobilnih patronaznih timova.

Reci to onom tipu iz Butmira sto je 700 puta zvao, pa zaglavio kasnije u Vojnoj bolnici.

Forto smece salonsko.
ultima_palabra

#18930 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by ultima_palabra »

Kako od novembra, od januara valjda?
Styling

#18931 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Sociolog wrote: 04/04/2021 22:29
BHDragons wrote: 04/04/2021 22:25 Vlada dobro radi zasad :thumbup: :bih:
Ne seri Boga ti.

Opozicija sam bio, kreten Forto kaze" svi ce dobiti Call centar", halo za opstinu Novi grad, 2 broja samo, HALO, jebena 2 broja, koja je nemoguce dobiti 4 dana.

Forto se ponasa kao salonac, smece, bitno je da on skija, da su stavili 20 brojeva za Novi grad, malo je a ne 2 broja...a stotine raje samo ulazi i ulazi u Saraj Polje.
Ono je jezivo doli kako je bilo u zadnjih 15 dana.

Hvala Bogu prebolovao sam ali organizacija u Saraj Polju i Kumrovcu je katastrofa, uzasna losa koordinacija rada.

Snimis pluca, i onda 3 dana, po 14 sati zoves ona 2 jebena broja.

Forto smeće salonsko.
Ne kontam ove ljude koji nakon 30 godina urusavanja sistema od strane SDA, pljacke, podrivanja drzave, lopovluka svih vrsta, ocekuju da nova vlada, usred pandemije, za dva mjeseca od KS napravi Svicarsku. Sta vam je ljudi? De, malo se uhavizajte. Dok su oni vladali pojma nismo imali ni o cemu, niko gradjane nije obavjestavao, vladala cenzura, radili sta su htjeli, mi sutili. Sve neki strah.
Sada imamo vladu kojoj mozes skrenuti paznju na greske bez ikakvih sankcija i traziti poboljsanje, i mi svu svoju frustraciju zadnjih 30 godina istresamo na njih. Ko nije u sistemu da se bori protiv SDA lopovluka pojma nema kako to izgleda. Pa u ministarstvima i javnim preduzecima jos uvijek radi SDA kadar koji su navukli. Treba to sve dovesti u red.
A, kada ova vlada nekoga smijeni i postavi svog covjeka zbog boljeg rada, onda ih raja napada kako su isti kao i oni prije njih. Znamo li mi sta hocemo? Ili smo u vladi KS nasli dobru podlogu da se istresamo za sve frustracije koje nas muce. Polahko ljudi.
high_volume

#18932 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by high_volume »

Sociolog wrote: 05/04/2021 01:50

Forto smece salonsko.
Kako te nije sramota :-)
laik1981

#18933 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

Styling wrote: 05/04/2021 07:55
Sociolog wrote: 04/04/2021 22:29
BHDragons wrote: 04/04/2021 22:25 Vlada dobro radi zasad :thumbup: :bih:
Ne seri Boga ti.

Opozicija sam bio, kreten Forto kaze" svi ce dobiti Call centar", halo za opstinu Novi grad, 2 broja samo, HALO, jebena 2 broja, koja je nemoguce dobiti 4 dana.

Forto se ponasa kao salonac, smece, bitno je da on skija, da su stavili 20 brojeva za Novi grad, malo je a ne 2 broja...a stotine raje samo ulazi i ulazi u Saraj Polje.
Ono je jezivo doli kako je bilo u zadnjih 15 dana.

Hvala Bogu prebolovao sam ali organizacija u Saraj Polju i Kumrovcu je katastrofa, uzasna losa koordinacija rada.

Snimis pluca, i onda 3 dana, po 14 sati zoves ona 2 jebena broja.

Forto smeće salonsko.
Ne kontam ove ljude koji nakon 30 godina urusavanja sistema od strane SDA, pljacke, podrivanja drzave, lopovluka svih vrsta, ocekuju da nova vlada, usred pandemije, za dva mjeseca od KS napravi Svicarsku. Sta vam je ljudi? De, malo se uhavizajte. Dok su oni vladali pojma nismo imali ni o cemu, niko gradjane nije obavjestavao, vladala cenzura, radili sta su htjeli, mi sutili. Sve neki strah.
Sada imamo vladu kojoj mozes skrenuti paznju na greske bez ikakvih sankcija i traziti poboljsanje, i mi svu svoju frustraciju zadnjih 30 godina istresamo na njih. Ko nije u sistemu da se bori protiv SDA lopovluka pojma nema kako to izgleda. Pa u ministarstvima i javnim preduzecima jos uvijek radi SDA kadar koji su navukli. Treba to sve dovesti u red.
A, kada ova vlada nekoga smijeni i postavi svog covjeka zbog boljeg rada, onda ih raja napada kako su isti kao i oni prije njih. Znamo li mi sta hocemo? Ili smo u vladi KS nasli dobru podlogu da se istresamo za sve frustracije koje nas muce. Polahko ljudi.
Covjek ne prica o pravljenju Svicarske za dva mjeseca vec o osposobljavanju jebenih telefonskih linija. Druze branis neodbranjivo svim silama. Sutra tebi ili nekom tvom moze zatrebati neko s druge strane tih telefonskih linija. Za te neke sitne detalje nije potrebno neko vrijeme i nisu zahtjevni. Ne znam ko moze narediti i zaposlenicima u ambulantama porodicne medicine da se javljaju na telefone, da hitna pomoc izlazi na intervencije kada ih gradjani pozovu. SDA smo pomeli u Sarajevu upravo i zbog tih propusta koji su direkrno ugrozavali zivote gradjana. Nije to nikakva posebna nauka. Radi se samo o jebenim telefonskim linijama na koje se danima niko ne javlja, a kao sto kazes u sred smo pandemije.
jefff

#18934 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by jefff »

Ublehasi
saabsa

#18935 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by saabsa »

Hakiz wrote: 04/04/2021 21:54
drug_profi wrote: 04/04/2021 21:29
Hakiz wrote: 04/04/2021 15:25 Ja im ne opraštam to što još nema prevoza teško pokretnih pacijenata u/iz domova zdravlja. Nije valjda da nema na birou jakih vozača koji mogu pacijenta odnijeti u ambulantu/bolnicu i vratiti kući. Uz pratnju doktora ili medicinske sestre. A i patronaža je lutrija.
Nisi ti to imao odavno, drug. Meni je za oca koji je bio lezeci pacijent sa diagnozom Alzhaimera bio potreban nalaz neurologa da bi mi odobrili pelene preko ZZO.
A neurolog nije dolazio u kucne posjete.
Pa je jedina opcija bila da dođe kedi iz doma zdravlja, a da ja oca krkace snesem, utovarim u kedija, istovarim u domu zdravlja i nekako ga odguram do neurologa.
Naravno da moj otac nije zasluzio takvo ponizenje i platio sam 100 maraka kucnu posjetu specijaliste iz privatne klinike ciji se nalaz prihvata u ZZO.
Da bih imao dva paketa pelena mjesecno koje vrijede cca 30-40 maraka.
Ali nisam htio da im oprostim ni te pelene. SVE sto mogu da im uzmem uzecu!
Ja sam imao situaciju sa dvije osobe, od 78 i od 85 godina. Nisu htjeli doći ni iz privatne klinike. A onaj lik mi se smije na post. Jedna je umrla, druga umire.

Neka nam sve ovo, sada plaćamo ne samo glasanje za SDA u kantonu nego i neizlazak na izbore "Svi su isti".

Eto, ako nisu isti i nije bilo prevoza pod SDA, zašto ga nema sad pod trojkom?

Svako ti radi ono šta mu dozvoliš, tako da smo im mi ovo sve dozvolili. Balašević je dobro pjevao: "Nisu krivci primitivci što su pokupili vlast, korov nikne di god stigne, ma svaka njima čast, krivi smo mi..."

Do nas je.

Nisu svi isti, ali to ne znači ni da su novi bolji.
Bez namjer da koga branim ali sam zadnjih 15 dana proveo barem 30-40 sati u kovid centru jedne sarajevske opštine, i vjeruj mi da vozila samo dođu pokupe nove pacijente za UKCS ili Opću i odmah odlaze sa pacijentima, bukvalno nisam ni jedno auto vidio da se zadržalo 15 minuta pred domom zdravlja.
Ljudi poginuše po cijeli dan.
made_in_sarajevo

#18936 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

a kome taj call centar da se pravi? evo dali su im 2 broja pa imamo more snimaka i ljudi sto su svjedocili kako NECE da se jave. nazoves ih onako i kad nije korona pa nece da se jave. sta ce sad call centar od 50 brojeva pomoci kad ono NECE da se javi na telefon. ljudi zasjeli prije pola godine i hocete zdravstvo u KS iz temelja da se promjeni jos uz to korona. ja razumijem kad je neko lose, zove stalno i ovi nista pa raja ljuta, ali jedino jos da vlada dodje i da se sama pocne javljati.

zdravstvu svakako sta god kazes eto ih uvrijedjeni i strajkuju. pola zdravstvenih radnika evo trecu godinu drka kurac. godinu dana su strajkovali, dosla korona i prst u uho. domovi zdravlja sad poginuse, a da kazes haj sa kcus sto niste na covidu, ostavi minimalan broj za druge pacijente, ostali mrs u call centar, bit ce da je to napad na bosnjake,srbe,hrvate, napada na zene, muskarce, napada na kurac i strajk.

odem neki dan poslom u Messer, dolazi kedi dom zdravlja. vozac izgleda kao da je dosao privatno, a ne iz dom zdravlja. kaze frajer iz Messera daj da ti vidim boce i govori lik pa zar opet donosite boce bez kapa, necu ti ovo primiti svaki put ista prica. dakle imas bocu kisika na kojoj se nalazi ventil, Messer da bi primio tu bocu mora biti kapa zavrnuta na vrhu koja dodje uz bocu. dakle to je najobicnija stvar, ono jednostavnije ne moze biti. ovaj iz doma zdravlja se ni poceso nije, hajde rodjak zamjeni he he he, ako neces ja odo he he he. haj sad ti ovakvu obicnu sirovinu promjeni za pola godine,a tek skontaj gore doktore i medicinske sestre koji su radili sta hoce i kako hoce i glumili bogove po domu zdravlja.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#18937 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by un1ted »

pravi se picki materini jebem im svima sve. Imali su dovoljno vremena da osnovne stvari podese i puste, a oni se glupostima zanimaju. Bitnije imovanje neke ivane, nego prave stvari. Gamad svi....

da se rzumijemo, oni su gamad, dok sda vrsi genocid nad vlastitim stanovinstvom. Cisto da se vidi razlika izmedju gamadi i genecidasa.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#18938 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

Poske 2 mjeseca nisi uspio popraviti 30 godina unistavanja svega...forto odlazi
komercionala

#18939 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by komercionala »

izvrsni direktor wrote: 05/04/2021 11:04 Poske 2 mjeseca nisi uspio popraviti 30 godina unistavanja svega...forto odlazi
evo konkretno pitanje, novi nacelnici centra, novog sarajeva i ilidže ... mandić, tanovic i muzur ... gdje su i šta rade?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#18940 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

Ma vrijeme je za smjenu. Kad oni radne navike i mentalitet radnika nisu uspjeli za 2 mjeseca promijenit
laik1981

#18941 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

made_in_sarajevo wrote: 05/04/2021 10:52 a kome taj call centar da se pravi? evo dali su im 2 broja pa imamo more snimaka i ljudi sto su svjedocili kako NECE da se jave. nazoves ih onako i kad nije korona pa nece da se jave. sta ce sad call centar od 50 brojeva pomoci kad ono NECE da se javi na telefon. ljudi zasjeli prije pola godine i hocete zdravstvo u KS iz temelja da se promjeni jos uz to korona. ja razumijem kad je neko lose, zove stalno i ovi nista pa raja ljuta, ali jedino jos da vlada dodje i da se sama pocne javljati.

zdravstvu svakako sta god kazes eto ih uvrijedjeni i strajkuju. pola zdravstvenih radnika evo trecu godinu drka kurac. godinu dana su strajkovali, dosla korona i prst u uho. domovi zdravlja sad poginuse, a da kazes haj sa kcus sto niste na covidu, ostavi minimalan broj za druge pacijente, ostali mrs u call centar, bit ce da je to napad na bosnjake,srbe,hrvate, napada na zene, muskarce, napada na kurac i strajk.

odem neki dan poslom u Messer, dolazi kedi dom zdravlja. vozac izgleda kao da je dosao privatno, a ne iz dom zdravlja. kaze frajer iz Messera daj da ti vidim boce i govori lik pa zar opet donosite boce bez kapa, necu ti ovo primiti svaki put ista prica. dakle imas bocu kisika na kojoj se nalazi ventil, Messer da bi primio tu bocu mora biti kapa zavrnuta na vrhu koja dodje uz bocu. dakle to je najobicnija stvar, ono jednostavnije ne moze biti. ovaj iz doma zdravlja se ni poceso nije, hajde rodjak zamjeni he he he, ako neces ja odo he he he. haj sad ti ovakvu obicnu sirovinu promjeni za pola godine,a tek skontaj gore doktore i medicinske sestre koji su radili sta hoce i kako hoce i glumili bogove po domu zdravlja.
Slazem se da nece. I sam sam bio svjedok kada glupaca sjedi za pultom, a pored nje zvoni telefon 15 minuta. Jebeni recept za lijek nije moguce dobiti, a apelovali da se to zavrsava iskljucivo telefonom. Ko ima srece da ih dobije u prvi sat vremena kada im smjena pocne taj nesto moze i zavrsiti, posle tog sata se ne javljaju nikome taman da ti je zivot u pitanju. Ali s druge strane postoji i njihov poslodavac koji je duzan da bar te greske otkloni u najkracem mogucem roku. Na stranu i politika i politikanstvo. Sam kazes da razumijes kada je neko lose, a niko mu se ne javlja. Ja mislim da niko od nas to u potpunosti ne razumije dok se ne desi njemu licno ili clanu uze porodice. U covid ambulantama izginuse radnici, a ovim ostalim ravno do mora. Ima medicinskih sestara dovoljno na birou. Ako treba mijenjati te neradnike onda ih mijenjaj. Ako treba zaposliti nekog ko ce se samo javljati na telefon onda zaposli. Isto je i u bolnicama. Ljudi po 3-4 dana ne mogu da dobiju nikakvu informaciju o svojim najmilijim. Zestoki su to stresovi i sikiracija koja se moze izbjeci samo kratkim javljanjem na telefon. Previse je banalno da bi o tome uopste i pricali. Sad je i gotovo, bar u Sa. Val prolazi, ali neka se dobro spreme i bar te banalne nedostatke rijese do nekog eventualnog sledeceg vala..
made_in_sarajevo

#18942 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

komercionala wrote: 05/04/2021 11:07
izvrsni direktor wrote: 05/04/2021 11:04 Poske 2 mjeseca nisi uspio popraviti 30 godina unistavanja svega...forto odlazi
evo konkretno pitanje, novi nacelnici centra, novog sarajeva i ilidže ... mandić, tanovic i muzur ... gdje su i šta rade?
rade svoj posao kao nacelnici. otkad to nacelnici treba da se bakcu koronom? gdje su sda nacelnici bili zadnjih 30 godina i sta su radili?

@laik1981 kontam i to sto ti pises. vlada je vec rekla da povuku sve sa biroa da im se pomogne pa su dobili od heroine kako oni koriste koronu da bi zaposlili svoje. ima drugi par opanaka sto medicinski radnici ( vecina) dobro koristi. sda i boss su jebali majku kroz majku kompletnom sistemu zdravstva. sad ispravljati samo te greske je nemoguce za pola godine. na to sve se dodaje korona i automatski ovi imaju izgovor za bilo sta. sad da ih neko nacepi eto ti odma onog sindikata da prijeti strajkom i kakva je to gamad vjerujem da bi pokrenuli strajk sad u koroni.

kad prodje sve, podvuci crtu i razjebati sve to. hoces raditi evo ti sve, neces raditi nego ces zajebavati sve oko sebe mrs u picku materinu po kratkom postupku.
foxlife

#18943 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by foxlife »

al ne kontam ovu pricu
rekli da ce uvesti call centar uveli ga
ne vjerujem da se premijer pita koliko brojeva ide na koliko ljudi itd

da je ova vlada perfektna nije naravno
samo za razliku od proslih sda vlada ova je vrhunska

ima dobar primjer koliko nacelnici gradonacelnici i sl znaju o stanju na terenu
gradonacelnik salt lake city-ja je mjesec dana proveo kao beskucnik na ulicama i raspitivao se zato ovi radije spavaju na ulici nego u prihvatilistima
kad je cuo i vidio iz prve ruke skontao je da prica ovih sto rade o centrima da su svi alkoholicari i narkomani laz
laik1981

#18944 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

made_in_sarajevo wrote: 05/04/2021 11:33
komercionala wrote: 05/04/2021 11:07
rade svoj posao kao nacelnici. otkad to nacelnici treba da se bakcu koronom? gdje su sda nacelnici bili zadnjih 30 godina i sta su radili?

@laik1981 kontam i to sto ti pises. vlada je vec rekla da povuku sve sa biroa da im se pomogne pa su dobili od heroine kako oni koriste koronu da bi zaposlili svoje. ima drugi par opanaka sto medicinski radnici ( vecina) dobro koristi. sda i boss su jebali majku kroz majku kompletnom sistemu zdravstva. sad ispravljati samo te greske je nemoguce za pola godine. na to sve se dodaje korona i automatski ovi imaju izgovor za bilo sta. sad da ih neko nacepi eto ti odma onog sindikata da prijeti strajkom i kakva je to gamad vjerujem da bi pokrenuli strajk sad u koroni.

kad prodje sve, podvuci crtu i razjebati sve to. hoces raditi evo ti sve, neces raditi nego ces zajebavati sve oko sebe mrs u picku materinu po kratkom postupku.
Kazem, sad je kasno. Ovaj val se blizi kraju, ali do nekog sledeceg se te stvari moraju popraviti. Ispastaju gradjani. Ne mogu doci do terapija koje nekima zivot znace. Te su stvari banalne i mogu se rijesiti. Bar to za recepte ne bi smio biti problem.
foxlife

#18945 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by foxlife »

a sta mislis koliko ima sda uhljeba koji podmecu nogu ovoj vladi?
laik1981

#18946 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

foxlife wrote: 05/04/2021 11:51 a sta mislis koliko ima sda uhljeba koji podmecu nogu ovoj vladi?
Vjerovatno puno. Borba protiv takvih im je u opisu radnog mjesta. Neki modus se mora pronaci. Krenuti od ti stvari koje je lakse rijesiti, a poprilicno su bitne, iako mnogima na prvu ne djeluju tako.
foxlife

#18947 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by foxlife »

laik1981 wrote: 05/04/2021 11:59
foxlife wrote: 05/04/2021 11:51 a sta mislis koliko ima sda uhljeba koji podmecu nogu ovoj vladi?
Vjerovatno puno. Borba protiv takvih im je u opisu radnog mjesta. Neki modus se mora pronaci. Krenuti od ti stvari koje je lakse rijesiti, a poprilicno su bitne, iako mnogima na prvu ne djeluju tako.
pa vjerovatno se i bore protiv tih stvari negdje uspiju negdje ne
vjerovatno traze modus zavisno gdje koji uspjeva
Ali_G

#18948 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Ali_G »

Ovaj val ce se uskoro zavrsiti, al pred ovom vladom je tek sad ispit. Zdravstveni sistem sada treba spremiti da moze adekvatno odgovoriti eventualno novom valu zaraze. A i u slucaju ponovnog sirenja bolesti tacno znati koji je kljucni momenat za uvodjenje restriktivnih mjera.
U slucaju novog faila nista ih nece oprati
drug_profi

#18949 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Vakcine. 200.000 imunizacija u kantonu pod hitno.
Jer imunizacija nema svrhe ako nije istovremena i sveobuhvatna.
Ako Vlada uspije makar i kinesku nabaviti, a AZ bi bila perfektna, imace zgoditak.
Hakiz

#18950 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

saabsa wrote: 05/04/2021 09:21
Hakiz wrote: 04/04/2021 21:54
drug_profi wrote: 04/04/2021 21:29

Nisi ti to imao odavno, drug. Meni je za oca koji je bio lezeci pacijent sa diagnozom Alzhaimera bio potreban nalaz neurologa da bi mi odobrili pelene preko ZZO.
A neurolog nije dolazio u kucne posjete.
Pa je jedina opcija bila da dođe kedi iz doma zdravlja, a da ja oca krkace snesem, utovarim u kedija, istovarim u domu zdravlja i nekako ga odguram do neurologa.
Naravno da moj otac nije zasluzio takvo ponizenje i platio sam 100 maraka kucnu posjetu specijaliste iz privatne klinike ciji se nalaz prihvata u ZZO.
Da bih imao dva paketa pelena mjesecno koje vrijede cca 30-40 maraka.
Ali nisam htio da im oprostim ni te pelene. SVE sto mogu da im uzmem uzecu!
Ja sam imao situaciju sa dvije osobe, od 78 i od 85 godina. Nisu htjeli doći ni iz privatne klinike. A onaj lik mi se smije na post. Jedna je umrla, druga umire.

Neka nam sve ovo, sada plaćamo ne samo glasanje za SDA u kantonu nego i neizlazak na izbore "Svi su isti".

Eto, ako nisu isti i nije bilo prevoza pod SDA, zašto ga nema sad pod trojkom?

Svako ti radi ono šta mu dozvoliš, tako da smo im mi ovo sve dozvolili. Balašević je dobro pjevao: "Nisu krivci primitivci što su pokupili vlast, korov nikne di god stigne, ma svaka njima čast, krivi smo mi..."

Do nas je.

Nisu svi isti, ali to ne znači ni da su novi bolji.
Bez namjer da koga branim ali sam zadnjih 15 dana proveo barem 30-40 sati u kovid centru jedne sarajevske opštine, i vjeruj mi da vozila samo dođu pokupe nove pacijente za UKCS ili Opću i odmah odlaze sa pacijentima, bukvalno nisam ni jedno auto vidio da se zadržalo 15 minuta pred domom zdravlja.
Ljudi poginuše po cijeli dan.
Govorim od kuće do ambulante. Iz ambulante u bolnicu voze, to je istina. Ali ima ljudi koji od kuće ne mogu doći do ambulante ili bolnice i vratiti se poslije liječenja jer su teško pokretni ili nepokretni. Hitna slično, oni su posebna priča.

Kao što kolega gore reče, stare na krkače pa nositi, to nam je sudbina i sa SDA i sa Fortinom vladom.
Locked