SDA-All about

Hank Paldum

#59376 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

Seawolf wrote: 04/04/2021 13:20
Hank Paldum wrote: 04/04/2021 13:03 ....
Naravno da sam glasao za Komšića i opet ću, samo da nije Čović a vi sa preostalim glasovima vrijeđate Džaferovića da je bez veze lik i dosadan a niste mogli da zaustavite njegovu pobjedu :lol:

Tu nemam brige i nemam potrebe glasati za bošnjačkog člana predsjedništva
Hoćeš li 2022-e glasati za Komšića ako kandidati za bošnjačkog člana Predsjedništva budu, između ostalih, Bakir Izetbegović i Elmedin Konaković?
To bih čak i volio, nisam ja neko ko navija isključivo za SDA nego samo mi je važno da postoji jaka bošnjačka stranka.
Ja da znam da če biti izbor između Bakira, Konakovića pa možda i Hadžikadića onda mogu opušteno glasati za Komšića jer znam će pravi čovjek doći na mjesto bošnjačkog člana predsjedništva.
skafiskafsnjak

#59377 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Better Man

#59378 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Hakiz wrote: 04/04/2021 22:06
putokaz1 wrote: 04/04/2021 21:04 SDA ce ,iako imaju afere,pobjediti 2022,dobiti 9 zastupnika na BH nivou,najvise na FBIH,Bakira u Predsjednistvo,250 000 glasova,izgubit ce u KS i mozda USK,nazalost
U tom slučaju, bolje i ne zaslužujemo.
Ma Bakir nema nikakve šanse za predsjedništvo 2022.g. Doživjet će debakl kao što su doživjeli sad u KS. Samo opozicija nek izađe s jednim kandidatom i on je gotov.
kiligonzales

#59379 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

denole wrote: 04/04/2021 20:17 Kako se friziraju podaci za odbranu Sebije Izetbegović? Iz Zavoda za Raport: Kanton Sarajevo je drugi po smrtnosti u FBiH

https://klix.ba/kako-se-friziraju-pod ... ti-u-fbih/
Realno najveci grad u BiH, sto se onda cuditi tome.

Nisam fan para ni SDA, ali odgovorniji za ovo su stanje SDA i Vlada KS koji se pripucavaju na stetu zdrastvenog sistema i gradjana KS i FBIH nego Sebija. Nju i ostale zelenase kriviti se moze sto za svaku kritiku njihove nesposobnosti dozivljavaju kao poziv za linc i povik protiv njih. Umjesto da su se uhvatili konstruktivnog dijaloga u situaciji kada struka treba uraditi ono sto je najbolje za sve, oni su se uhvatili pripucavanja.

Ko sto Mektic kaze mi ne radimo nista, samo presipamo iz supljeg u prazno, dobro ne raspravljamo o uticaju vlage na kredenac :lol:

Nazalost tako nasim glavnim akterima politike prolazi vrijeme, a nama zivot.
kiligonzales

#59380 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

Better Man wrote: 04/04/2021 22:53
Hakiz wrote: 04/04/2021 22:06
putokaz1 wrote: 04/04/2021 21:04 SDA ce ,iako imaju afere,pobjediti 2022,dobiti 9 zastupnika na BH nivou,najvise na FBIH,Bakira u Predsjednistvo,250 000 glasova,izgubit ce u KS i mozda USK,nazalost
U tom slučaju, bolje i ne zaslužujemo.
Ma Bakir nema nikakve šanse za predsjedništvo 2022.g. Doživjet će debakl kao što su doživjeli sad u KS. Samo opozicija nek izađe s jednim kandidatom i on je gotov.
Zajebanciju na stranu, ali jedino im Efendic ostade u KS svijetlom tackom, em nesto uradi, em iako malo papi, opet odskace od ostalih u stranci. Hoce juris na pozicije sa Zahiragicem, da ispadne pametan protiv Konakovica, dvokorak nazva pogresnim korakom u kosarci :lol:

Zao mi moga grada, al rat je napravio demografsku bombu Sarajevu. Ono ljudi do rata bi dosli u Sa i emancipovali se, ostajali i prihvatili se pravila zivljenja u gradu, neki se vratili, ali onaj priliv ratnih godina i danas se osjeca na sunovratu Sarajeva u svakom smislu. Od sporta, kulture, do kvalitete zivota sve je otislo u tri lijepe.

Vala ako se Hare vrati u politiku barem kao kandidat za predsjednistvo. Mislim da ce ih pomesti ko u svoje najbolje doba. :lol:

Zao mi Becirevica sto izgubi trku za predsjednistvo, ova ikebana je sve samo ne predsjednik. :D
dustaban

#59381 Re: SDA-All about

Post by dustaban »

skafiskafsnjak wrote: 04/04/2021 22:34
Mogu mislit koliko se danas njih dvoje i svi ovi majmuni okolo srame ovog cirkusa i proklinju dan kad se hanuma strovalila u politiku.
Balkanska tragedija :sad:
skafiskafsnjak

#59382 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

kiligonzales wrote: 04/04/2021 23:28

Zao mi moga grada, al rat je napravio demografsku bombu Sarajevu. Ono ljudi do rata bi dosli u Sa i emancipovali se, ostajali i prihvatili se pravila zivljenja u gradu, neki se vratili, ali onaj priliv ratnih godina i danas se osjeca na sunovratu Sarajeva u svakom smislu. Od sporta, kulture, do kvalitete zivota sve je otislo u tri lijepe.
Istina. Ja nisam iz Sarajeva....ali.mi.vise uopste nije ceif gore otici...kao sto je nekad bilo. Da ne govorim o (ne)kulturi na cesti.

A 90% je kriva politika...po mom misljenju. Svakom seljacini se dalo da ima... Bolje uspiju seljacine i nepismeni nego kulturan obrazovan narod.
kiligonzales

#59383 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

Nek glasaju za Sanina Musu i VNZ ukoliko postanu strankom.

Oni su bili kad se sjetim na protestima za malog Memica ispred pozorista.
kiligonzales

#59384 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

skafiskafsnjak wrote: 05/04/2021 00:45
kiligonzales wrote: 04/04/2021 23:28

Istina. Ja nisam iz Sarajeva....ali.mi.vise uopste nije ceif gore otici...kao sto je nekad bilo. Da ne govorim o (ne)kulturi na cesti.

A 90% je kriva politika...po mom misljenju. Svakom seljacini se dalo da ima... Bolje uspiju seljacine i nepismeni nego kulturan obrazovan narod.
Sarajevo je Sarajevo. Igrac iznad svih politickih igraca. Dohakace gradska raja i ovoj postavi. Demografska bomba je ucinila svoje.

Citao sam u jednoj staroj knjizi kako su karali Sarajlije osmanskog vezira u Travniku. Ono mozes ti lafe da krojis politiku, ali ne koliko mi znamo i umijemo. Vratile su KS i to kako trojka i raja. Sad idu na FBIH.
drug_profi

#59385 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Sam mi jos objasni kako, ako smo ostali manjina u ovom gradu i to manjina koja je uglavnom bez politickog uticaja, bez velikog kapitala, proglasavana uvijek pezorativnim FGR cime joj se automatski obezvrjedjuje svako misljenje?
Hakiz

#59386 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

drug_profi wrote: 05/04/2021 00:56 Sam mi jos objasni kako, ako smo ostali manjina u ovom gradu i to manjina koja je uglavnom bez politickog uticaja, bez velikog kapitala, proglasavana uvijek pezorativnim FGR cime joj se automatski obezvrjedjuje svako misljenje?
To FGR, mene to ne vrijeđa, htjeli bi i oni da mogu poslušati Bacha ili Milesa Davisa, popiti čašu dobrog Bordeauxa, ali ne može to nervni sistem da im podnese nego se stalno vraća Darama, Cecama, jalama i brlji... Valja raditi na sebi, nije to lako.

Prosipanje žuči iza koje se kriju ljubomora i zavist.

Kako ono kažu za takve, nemoj mu se rugati, nije on jadan kriv što je takav rođen.
foxlife

#59387 Re: SDA-All about

Post by foxlife »

Hakiz wrote: 05/04/2021 01:12
drug_profi wrote: 05/04/2021 00:56 Sam mi jos objasni kako, ako smo ostali manjina u ovom gradu i to manjina koja je uglavnom bez politickog uticaja, bez velikog kapitala, proglasavana uvijek pezorativnim FGR cime joj se automatski obezvrjedjuje svako misljenje?
To FGR, mene to ne vrijeđa, htjeli bi i oni da mogu poslušati Bacha ili Milesa Davisa, popiti čašu dobrog Bordeauxa, ali ne može to nervni sistem da im podnese nego se stalno vraća Darama, Cecama, jalama i brlji... Valja raditi na sebi, nije to lako.

Prosipanje žuči iza koje se kriju ljubomora i zavist.

Kako ono kažu za takve, nemoj mu se rugati, nije on jadan kriv što je takav rođen.
takve treba nogama jos vise da se ne digne iz kaljuze jer kad se osili vidimo sta dobijemo
foxlife

#59388 Re: SDA-All about

Post by foxlife »

ja se nadam i mislim da urbano uvijek pobjedi bez obzira na brojnost
koliko znamo ljudi koji su dosli sa strane i uklopili se u gradski zivot
ja ih znam poprilicno i vidjeli su da je ovaj urbani da kazem zivot bolji
ovi koji to nisu shvatili ili ne mogu shvatiti oni guraju svoje
u tome im je uspjevalo jer su najglasniji bili nazalost a mi smo djelimicno krivi jer smo sve to ismijavali a oni samo napredovali dosli na pozicije i imamo ovo sto imamo
nadam se da vise normalni nece sutiti
kiligonzales

#59389 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

Medju Bosnjacima se vazda vlast mjenjala u ciklusima svake 4 godine. Do pada socijaldemokratije kada je unutar stranacki razdor razorio SDP. SzBIH su razapinjali svi, pa se raspala kao stranka jednog lica, odlaskom Hareta u penziju. Bice da je napad na njih bio orkestriran od strane MZ jer su i SDA mediji, AVAZ, pa i SDP mediji razapeli iste. Cijenu odbijanja aprilca su skupo platili.

SDP je vec dozivio razdor unutarstranacki na koji je sigurno imala uticaja i SDA. Vrijeme je otkrilo ko je kako i sta i zbog cega radio. To se vidjelo u kretanju DF kasnije.

SDA je uspijela i SBB pospremiti na smetljiste, a i DF. Suvise je neprijatelja stvorila samo da bi opstala na vlasti i bila sama sebi svrhom.

Sad sebe sprema, jer ju je napustila mladjarija koja je obecavala. Sada suvise pape. Jednoumlju u kojem uzivaju nema povratka u nekada demokraticniju unutarstranacku stvarnost. Sada nikome nisu pozeljan koalicioni partner. Osim onima koji su voljni politickoj trgovini i izdaji svojih principa. Srecom imaju mali uticaj politicki. Pali su kurcu za usi poput SBB I DF.

Masu raje iz cetvorke su djeca ovoga grada, ali vidjeti njih i jednog Zahiragica je velika razlika, iako je i drugi Sarajlija. Ma koliko drugi vristio ne moze primirisati Konakovicu i njegovom imidzu. Raja je kivna na sve. Ipak na vladajucu trojku manje nego na pomenute. Budu li sacuvali i trojku, eto njih i po FBIH. Istina neke stvari su im bile nepotrebne, tipa malog Kemice i igranje sa likom i dijelom Bogicevica. Sarajevu je oduvijek bila bliza socijaledmokratija nego SDA politika to je fakt. NiP pravi rezultate jer je iskljucivo stranka koja je okupljena oko Sarajlija i okrenula se protiv stranke iz koje je ponikla. Uspijeli su animirati raju i Sarajlije su odgovorile. Dosta papaka.

Iskren da budem ne volim ni Konakovica ni Zahiragica. Ali u Nipu ima itekako dobrih ljudi koje licno poznajem. Ali ima i zetona koji su ovdje u ime SDA raju koja bi je kritikovala cinkarila i namjestala otkaze, a sada su satro vjecnici NIP-a.

Takvima ce NIP biti samo prolazna stanica.
noviclan

#59390 Re: SDA-All about

Post by noviclan »

dustaban wrote: 05/04/2021 00:42
skafiskafsnjak wrote: 04/04/2021 22:34
Mogu mislit koliko se danas njih dvoje i svi ovi majmuni okolo srame ovog cirkusa i proklinju dan kad se hanuma strovalila u politiku.
Balkanska tragedija :sad:
Zasto, kapa li kapa a jos nikada nisu odmotali zlatne kasike sto im je babo alija ostavio
Styling

#59391 Re: SDA-All about

Post by Styling »

To sto je gradjanska opcija u Sarajevu bez politickog kapitala i sto je u manjini nije nam kriv seljak ni SDA nego mi koji pasivno sjedimo i necemo da se petljamo jer, toboze, ne interesuje nas politika. Ne aktiviramo se jer necemo da imamo posla sa seljacima, a seljak dere gdje stigne. Ogroman broj gradskih ljudi se pouvaljivao po medjunarodnim organizacijama, ambasadama, NGO-ima i samo palamudi po drustvenim mrezama. Svi kao nesto kritikuju a kada treba aktivizam nece niko “mojne mene, jarane, mene politika ne interesuje”. I onda kada mu seljak “zakuca na vrata” skonta gdje smo dosli, ali kasno,jarane. Oni su se strateski rasporedili, zauzeli busije, a ti se Muzafere kupaj.
muha_sa

#59392 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

Styling wrote: 05/04/2021 07:46
To sto je gradjanska opcija u Sarajevu bez politickog kapitala i sto je u manjini nije nam kriv seljak ni SDA nego mi koji pasivno sjedimo i necemo da se petljamo jer, toboze, ne interesuje nas politika. Ne aktiviramo se jer necemo da imamo posla sa seljacima, a seljak dere gdje stigne. Ogroman broj gradskih ljudi se pouvaljivao po medjunarodnim organizacijama, ambasadama, NGO-ima i samo palamudi po drustvenim mrezama. Svi kao nesto kritikuju a kada treba aktivizam nece niko “mojne mene, jarane, mene politika ne interesuje”. I onda kada mu seljak “zakuca na vrata” skonta gdje smo dosli, ali kasno,jarane. Oni su se strateski rasporedili, zauzeli busije, a ti se Muzafere kupaj.
:thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#59393 Re: SDA-All about

Post by pici »

i cetvere ste insana macinjali da bi postavili ovu glupu volinu...idiota zamjenite jos vecim idiotom... sdO na svim nivoJima :bih:
TheGodfather001

#59394 Re: SDA-All about

Post by TheGodfather001 »

https://avaz.ba/vijesti/bih/642455/prim ... -sda-staru
- J*** ti svaki član SDA staru! - napisao je zastupnik SDA u Federalnom parlamentu Hamdija Abdić ispod objave u kojoj doktor Stevanović komentariše dešavanja na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Abdić je vjerovatno želio da se na ovako primitivan način dodvori direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović.
Bit će zanimljivo pratiti da li će ogavni komentar zastupnika SDA u Parlamentu FBiH osuditi Asocijacija žena SDA jer se spominje nečija majka (a, majka je žena) te da li će zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Bišćević – Tokić konstatovati kako “iznenađuje šutnja iz SDA na ovakve prizemne uvrede njihovog istaknutog člana”.
Pucaju Zelenaši kao granatLe :D Ali ovakvki bilmezi poput zildžića i abdića su prešli granicu odavno, treba ih go.njivom motkom po glavuši izudarati jer očigledno samo taj način komunikacije razumiju.

Nažalost, samo mrski avaz prenosi ovu vijest...
spinel_

#59395 Re: SDA-All about

Post by spinel_ »

Image

Odlika svakog sda-ovca primitivca je da psuje i vrijedja jer im je inteligencija na nivou amebe
skafiskafsnjak

#59396 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

pici wrote: 05/04/2021 08:35

i cetvere ste insana macinjali da bi postavili ovu glupu volinu...idiota zamjenite jos vecim idiotom... sdO na svim nivoJima :bih:
Oj jebooooteeee :lol: :lol: :lol:
Ovaj je napravio trokorak ... Ili fudbalskim zargonom receno, duboko u zaledju
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#59397 Re: SDA-All about

Post by pici »

skafiskafsnjak wrote: 05/04/2021 10:42
pici wrote: 05/04/2021 08:35

Oj jebooooteeee :lol: :lol: :lol:
Ovaj je napravio trokorak ... Ili fudbalskim zargonom receno, duboko u zaledju
'UMISTO SPRIDA, UŠA NAM JE SAZAD'
don vito

#59398 Re: SDA-All about

Post by don vito »

Malo o medijima koje parama opranim na respiratorima plaća zločinačke organizacija SDA.

Udarne vijesti na SDA-ovskom Informeru (SB):

Izetbegović prizemljio Dodika...

i

Panika u RS-u...

:igrac:

P.S. Na objektivnom Klixu još nema ni slova o užasnoj poruci SDA-ovog zastupnika u Federalnom parlamentu Hamdije Abdića upućenoj dr. Stevanoviću koji je toliko dao Sarajevu od 1992. do danas. :skoljka:
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#59399 Re: SDA-All about

Post by Impressum »

Hank Paldum wrote: 04/04/2021 12:55
Je li i njega prijatelj preporučio kao što je Damir Ivanu Marić?
Nakon odbrane onog poganog poteza Damira Marjanovića nema više niko pravo da kritikuje drugu stranu.
Što se mene tiče
Mrtav član SDA = dobar član SDA
Ne postoji dobar čovjek koji voli tu pljačkašku organizaciju
jefff

#59400 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Impressum wrote: 05/04/2021 11:47
Hank Paldum wrote: 04/04/2021 12:55
Je li i njega prijatelj preporučio kao što je Damir Ivanu Marić?
Nakon odbrane onog poganog poteza Damira Marjanovića nema više niko pravo da kritikuje drugu stranu.
Što se mene tiče
Mrtav član SDA = dobar član SDA
Ne postoji dobar čovjek koji voli tu pljačkašku organizaciju
Ko kaze? kifla zatreskan u Sebiju. inace voli starke
Post Reply