ne znam je li se ima kupiti ili je to sam lik napravio uglavnom
sto i dio gdje je tastatura mis i sl se pomjera gore dole
i lik je nastimao alarm na svako 2 sata da se taj dio digne u visinu ociju dok sjedis tako da se moras dici
Moderator: Benq
Nista bez treninga druze, mene su pocela boljeti sa 24, od kako treniram redovno evo ko nov.Averus wrote: ↑02/04/2021 11:46 Sve je to super, ali bez treninga - kakvu god stolicu i stol imao - uradio si do 30% posla.
Ako ne radiš redovno barem minimum (vježbe mobilnosti), za leđa je skoro svejedno da li sjediš na kamenu ili u fotelji...
Od 9. godine svog života dnevno provodim 10+ sati za računarom - što poslom, što zabavom.
Do prije par godina (kad sam prešišao 30.) nisam imao probleme s leđima. Čim je 30. ljeto zazvonilo, počeo sam osjećati posljedice.
Nikad se nikakvim sportom nisam bavio, ali eto nisam nikad bio ni debeo ili nešto da dodatno opteretim kosti.
Krenem prije tri godine sa laganim treninzima, dakle - bez želje da se nabildam ili budem super atletičar - nego čisto da nisam statičan tako često.
Preporodio se. Dovoljno dva-tri puta uraditi pravilne vježbe mobilnosti i već nakon mjesec-dva se primjeti veliki napredak.
Kome je na ruku, topla preporuka za SLF, trener Anel Ramić.
Malo reći da je momak kompetentan. Uskoro će mu morati sagraditi još jedan zid da ima gdje kačiti silne certifikate.

Tito_i_Partija wrote: ↑04/04/2021 18:28Gdje si Chmoljke, pickin dusmanine.![]()
![]()
Znaci Portia ti se golemo pod kozu uvukla. Znam da si je k'o malo prob'o kad je izasla dzaba na Epicu, al' ti ubrzo haman pravo zaglibio.![]()
Kafka, Dejvid Linč, Hanter S. Tompson, Rođa Raičević, svi su oni ova igra.
Tito_i_Partija wrote: ↑04/04/2021 18:43Gdje ce ba taj imat' djece, pa prvo valja njega odhranit' i na salamet izvest'.![]()
I ja sam tako razmislj'o, mozda malo vise menadzmenta, pa onda mozda malo i neke AI kompeticije, pa malo i razradjeniji finansijsko-trgovacki sistem. Al' opet kontam, zasto im to treba? Napravili su jednu odlicnu igru za opustanje sa prelijepim krajolicima i pejzazima, i taman onoliko duznosti da bude interesantno, al' da te ne odvlaci previse od odmaranja mozga. I gle cuda, igra je ispala ogroman hit, i sjedi trenutno na 97% na Steamu.
Bwate, pet poslova nije ravno djetetu, vjeruj mi vidjećeš. Danas htio malo otkunjati, ružan dan, u kući smo... Jedno tristo puta me povuko za ruku da mi nešto pokaže... Pregibanja i čučnjeva odradio više nego na teraviji.
Možda na samom početku. Poslije se stvari komplikuju, plus što ima cijeli univerzum sa nekim interesantnim stvarima.Tito_i_Partija wrote: ↑04/04/2021 21:00
Cujem da je i Death Stranding slican tome po nekim aspektima, zato sto je "walking simulator" gdje vecinom samo hodas i uzivas u prirodi.![]()
Bwate