Ma dobro, znam ja da su brojevi kod nas medju najgorima u svijetu. Ali kazem da se uvodi pometnja velika, a nije nikakav dokaz predocen. Politika je prljava, moguce je i da je istina i da je laz za ove respiratore.
Sebija All about
-
pinkman
#10451 Re: Sebija All about
- He1972
#10452 Re: Sebija All about
očigledno da sesdoooo bot ne sekira plaho oko najmilijih jer ih je vjerovatno o trošku sdo stronke pelcovao u begišu
- geralt
#10453 Re: Sebija All about
Hurme su podijeljene, botovi su hiperaktivni od secera.
-
sitni svercer
#10454 Re: Sebija All about
botujes onako napamet sto bi reko narodpoostar wrote: ↑04/04/2021 01:07 U Sarajevu se može dogoditi brazilski scenarij i opet bi se prdilo i kenjalo po portalima.
Sta se treba desiti pa da se ova bagra pomete?
Sta ce biti okidač?
Ovaj ker I keruša nas jebu I ne vade, dokle vise?
Nebitno da li je ovo pismo istinito ili ne, ali Sarajevski kanton ima 35 RESPIRATORA. SAMO 35 RESPIRATORA I ova ridjobrada izdrkotina se još hvali sa time.
Dokle vise? Sutra će vašim najmilijima trebati respirator i umrce jer respiratora neće biti
Doktori će morati da biraju koga će priključiti a koga "isključiti".
Jeziv scenariji koji postaje svakodnevnica krajem naredne sedmice.
-
tyrdh
#10455 Re: Sebija All about
Respiratory Ventilator ACM812A
Portable emergency ventilator suitable for children and adults
Used for various treatment environments such as: emergency room, operating theater, ambulances, patient transfers and first-aid
Invasive or non-invasive ventilation in accordance to the patient's needs
Inspiration halt convenient for sucking phlegm
This product is not approved by Health Canada
https://alliedscientificpro.com/shop/pr ... 812a-24419
Portable emergency ventilator suitable for children and adults
Used for various treatment environments such as: emergency room, operating theater, ambulances, patient transfers and first-aid
Invasive or non-invasive ventilation in accordance to the patient's needs
Inspiration halt convenient for sucking phlegm
This product is not approved by Health Canada
https://alliedscientificpro.com/shop/pr ... 812a-24419
- He1972
-
sitni svercer
#10457 Re: Sebija All about
- He1972
#10458 Re: Sebija All about
kako, jel to sebi-ja ti kod kuće drži 80 komada ako ti famEliji zatrebasitni svercer wrote: ↑04/04/2021 01:18botujes onako napamet sto bi reko narodpoostar wrote: ↑04/04/2021 01:07 U Sarajevu se može dogoditi brazilski scenarij i opet bi se prdilo i kenjalo po portalima.
Sta ce biti okidač?
Nebitno da li je ovo pismo istinito ili ne, ali Sarajevski kanton ima 35 RESPIRATORA. SAMO 35 RESPIRATORA I ova ridjobrada izdrkotina se još hvali sa time.
Dokle vise? Sutra će vašim najmilijima trebati respirator i umrce jer respiratora neće biti
Jeziv scenariji koji postaje svakodnevnica krajem naredne sedmice.120 respratora ima kcus i to smo vec razjasnili
![]()
- bogoljub
#10459 Re: Sebija All about
Priča ide ovako;
Početak pandemije, nema respiratora.
Medijska priča: "Države koje imaju puno respiratora mogu spasiti 50% teško oboljelih"
Pritisak , nabavi respiratore!
Respiratori nabavljeni!
Mediji: Ne valjaju respiratori! Fadil odgovoran!
Nakon dugo vremena neko je stavio potpis da su pregledani i da su OK. Takvi isti respiratori se koriste u još nekoliko država.
Respiratori se koriste!.
Mediji: Smrtnost je velika zato što ne valjaju respiratori!
Sipa, ljudi pomagajte!
Senad ( Nenad) ponovo po ko zna koji put opčinjen ili izrevoltiran još od Enre u studiju posvećuje cijelu emisiju tome. 'Kriminalu" SDA i respiratorima! Legalnosti nabavke. Procedurama.
Nije mi jasno koliko je opčinjen Sebijom i Fadilom.
A vakcine?
Vakcine su još negdje na početnom stadiju?
Legalni Covax sistem zakazao , keširane vakcine još u decembru ali svjetski mešetari.
Pritisak nabavite vakcine kako znate!
Turska, Kina Malezija= 100.000 vakcina nabavljeno!
Reakcija Medija- fuj prosite po svijetu!
Vučić kaže , ja sam nabavio respiratore, ne pitajte me ni pošto su ni kakvi su!
Dodik nabavio respiratore , covid šatore nazovi bolnice!
Milione maraka sručio u to. Al koga briga!
Bitno je da se širi "pozitiva"
Da ljudi dobiju "nadu"
Živjela sloboda mišljenja , novinarstva!
Medijska priča: "Države koje imaju puno respiratora mogu spasiti 50% teško oboljelih"
Respiratori nabavljeni!
Nakon dugo vremena neko je stavio potpis da su pregledani i da su OK. Takvi isti respiratori se koriste u još nekoliko država.
Respiratori se koriste!.
Sipa, ljudi pomagajte!
Senad ( Nenad) ponovo po ko zna koji put opčinjen ili izrevoltiran još od Enre u studiju posvećuje cijelu emisiju tome. 'Kriminalu" SDA i respiratorima! Legalnosti nabavke. Procedurama.
A vakcine?
Legalni Covax sistem zakazao , keširane vakcine još u decembru ali svjetski mešetari.
Da ljudi dobiju "nadu"
- He1972
#10460 Re: Sebija All about
maĐarska čmakirov rektalac, opismeni prvo
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#10461 Re: Sebija All about
reci im prosvijetitelju. još upotrijebi i koji fašistički izraz.He1972 wrote: ↑04/04/2021 01:12ovakvi uvijeni realisti kao malakh a zeleni smradovi su najopasniji, kako uvijeno spinuju pod izlikom svjesni su da nije situacija sjajna na ukcs a ljude ubijaju objašnjavaju kako je to napad na cvijeće bsnjacko cmakira i sebi-jamalakh wrote: ↑04/04/2021 00:50uopće ne sporim da je stanje na kcusu loše, dapače, slažem se. pa jebo ga ti, pogledaj brojke umrlih i sve će nam se samo reći. ali samo kažem da to nije razlog za podmetanja i političke igrice na relaciji fahro, raport, avaz sa jedne i sda sa druge strane.last mohicans wrote: ↑04/04/2021 00:38
A zašto klix zadnji piše o ovome, nakon sto su ih ljudi cijeli dan prali na forumu i u komentarima. Koga klix štiti? Ove informacije su procurile i prije raporta, djevojka koja ima poznanike,prijatelje,kolege, ne znam koga u UKC je vec o tome pisala ovdje i o tome smo komentarisali.
da budem iskren, dugo sam pratio raport i mislio da su mediji nalonjeniji sdpu, nipu i našoj stranci, dok mi jedan sarajevski novinar sa n1 nije rekao pravu istinu, a to je da je raport 1/1 fahrin i ajanovićev.
i onda sam se osobno uvjerio i provjerio ovaj link:
https://klix.ba/?s=radon%C4%8Di%C4%87![]()
- He1972
#10462 Re: Sebija All about
nisi ti bogoljub ti si čmakiroljubov šupkoljub, daj nam još malo objasni kako je sultanija sunce a ne gownobogoljub wrote: ↑04/04/2021 01:24 Priča ide ovako;
Respiratori nabavljeni!
Respiratori se koriste!.
Sipa, ljudi pomagajte!
A vakcine?
Da ljudi dobiju "nadu"
-
sitni svercer
#10463 Re: Sebija All about
jos jednom prije spavanja dajem punu podrsku zdrastvenim radnicima koji nadljudskim naporima pomazu svima kojima je pomoc potrebnaHe1972 wrote: ↑04/04/2021 01:23kako, jel to sebi-ja ti kod kuće drži 80 komada ako ti famEliji zatrebasitni svercer wrote: ↑04/04/2021 01:18botujes onako napamet sto bi reko narodpoostar wrote: ↑04/04/2021 01:07 U Sarajevu se može dogoditi brazilski scenarij i opet bi se prdilo i kenjalo po portalima.
Sta ce biti okidač?
Jeziv scenariji koji postaje svakodnevnica krajem naredne sedmice.120 respratora ima kcus i to smo vec razjasnili
![]()
![]()
- He1972
#10464 Re: Sebija All about
akobogda sebi-ja ti se brinula o porodičnim zdravstvenim problemimabogoljub wrote: ↑04/04/2021 01:24 Priča ide ovako;
Respiratori nabavljeni!
Respiratori se koriste!.
Sipa, ljudi pomagajte!
A vakcine?
Da ljudi dobiju "nadu"
-
kox
#10465 Re: Sebija All about
Ključno pitanje je zašto neko očekuje neke parametre od tih uređaja, kada se zna za šta su verificirani
Nakon anonimnog pisma u kojem je grupa doktora sa KCUS-a iznijela niz kritika na rad respiratora koje je nabavila "Srebrena malina", te infromacije da stranke "Trojke" i ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić razmatraju zahtjev istražnim organima da se hitno ispitaju ove tvrdnje, oglasio se i direktor kompanije Verlab, Almir Badnjević.
Ova kompanija radila je verifikaciju navedenih respiratora, a Badnjević je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba rekao da su uređaji sigurni za korištenje za ono za šta su verificirani i dodao da tu nema nikakvih dvojbi. Međutim...
- Ono što mi čitavo vrijeme ponavljamo, je da se uređaji mogu i smiju koristiti za ono za šta je proizvođač propisao. Npr, tamo u onom pismu se navodi da aparat nema PEEP, da nema HIFH FLOW funkciju, naravno da nema, to su transportni respiratori. Valjda bi anesteziolog trebao da zna kakav uređaj i na kakvog pacijenta priključiti. Mi ni na kakav način verifikacijom ne možemo uticati niti sugerirati ljekaru, da kažemo to moraš ili ne moraš ovako koristiti - kazao je Badnjević.
Direktor Verlaba poručuju da je njihovo bilo da provjere izlazne parametre i druge stvari u skladu sa zakonom i oni su prošli to i dodaje da su ljekari trebali proći obuku i dobiti uputstvo od porizvođača za kakve se pacijente mogu koristiti.
Dodao je da je ključno pitanje zašto neko očekuje neke parametre od tih uređaja, kada se zna za šta su verificirani.
(** No links ** PORTAL/ad)
Nakon anonimnog pisma u kojem je grupa doktora sa KCUS-a iznijela niz kritika na rad respiratora koje je nabavila "Srebrena malina", te infromacije da stranke "Trojke" i ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić razmatraju zahtjev istražnim organima da se hitno ispitaju ove tvrdnje, oglasio se i direktor kompanije Verlab, Almir Badnjević.
Ova kompanija radila je verifikaciju navedenih respiratora, a Badnjević je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba rekao da su uređaji sigurni za korištenje za ono za šta su verificirani i dodao da tu nema nikakvih dvojbi. Međutim...
- Ono što mi čitavo vrijeme ponavljamo, je da se uređaji mogu i smiju koristiti za ono za šta je proizvođač propisao. Npr, tamo u onom pismu se navodi da aparat nema PEEP, da nema HIFH FLOW funkciju, naravno da nema, to su transportni respiratori. Valjda bi anesteziolog trebao da zna kakav uređaj i na kakvog pacijenta priključiti. Mi ni na kakav način verifikacijom ne možemo uticati niti sugerirati ljekaru, da kažemo to moraš ili ne moraš ovako koristiti - kazao je Badnjević.
Direktor Verlaba poručuju da je njihovo bilo da provjere izlazne parametre i druge stvari u skladu sa zakonom i oni su prošli to i dodaje da su ljekari trebali proći obuku i dobiti uputstvo od porizvođača za kakve se pacijente mogu koristiti.
Dodao je da je ključno pitanje zašto neko očekuje neke parametre od tih uređaja, kada se zna za šta su verificirani.
(** No links ** PORTAL/ad)
- RunnerX
#10466 Re: Sebija All about
Legendo protiv njih nikakav dokaz ne pomaže jer SDA i HDZ kontrolišu sve institucije, a prije svega kontrolišu Tužilaštvo. U normalnim uslovima bi SIPA i 100 specijalaca danas obezbjeđivalo KCUS dok bi vještaci i inspektori pretresli svaki milimetar te kuće smrti. Za dva dana bi dobili crno na bijelo koliko je ljudi priključeno na te respiratore i koliko ih je preživjelo.
Slijedeći hronologiju događaja, od početka pandemije, preko nabavke respiratora i verifikacije istih, jasno je da su silom stavljeni u funkciju da bi imali kakav-takav argument u sudskom procesu.
Najgore što se može raditi u ovom trenutku je relativizacija ovog slučaja, to je u nivou relativizacije Srebrenice i onoga čuvenog 'i oni su činili zločine'.
Mjesec dana čitamo poruke običnog naroda o KCUS Aušvicu, kako i na koji način ljudi saznaju da su izgubili najmilije. To pišu obični ljudi, slomljeni, poniženi, i sve to prolazi a da niko od nadležnih ne reaguje.
Da li je Sebija kriva ili nije, ne želim ulaziti u to jer ne znam, mogu samo nagađati. Ono što znam jeste da ta žena nije pokazala ni onaj minimum empatije koji valjda svako treba imati bar po rođenju. Ne ponaša se tako u ovakvoj situaciji, ima nešto i iznad političke borbe. Jednostavno ne možeš biti toliko bahat i bezobrazan u svakom javnom nastupu dok svaki dan gubiš stotinu života.
Ovo je mnogo više od politike, i mnogo veći i jači sistemi od našeg su tražili pomoć i sarađivali sa 'protivnicima'. Svako sa dvije čiste u glavi će veoma lako izvesti svoj zaključak.
- He1972
#10467 Re: Sebija All about
od fašizma ovdje ima samo čmakira i sebi-ja i ti kao njihov zagovornikmalakh wrote: ↑04/04/2021 01:26reci im prosvijetitelju. još upotrijebi i koji fašistički izraz.He1972 wrote: ↑04/04/2021 01:12ovakvi uvijeni realisti kao malakh a zeleni smradovi su najopasniji, kako uvijeno spinuju pod izlikom svjesni su da nije situacija sjajna na ukcs a ljude ubijaju objašnjavaju kako je to napad na cvijeće bsnjacko cmakira i sebi-jamalakh wrote: ↑04/04/2021 00:50
uopće ne sporim da je stanje na kcusu loše, dapače, slažem se. pa jebo ga ti, pogledaj brojke umrlih i sve će nam se samo reći. ali samo kažem da to nije razlog za podmetanja i političke igrice na relaciji fahro, raport, avaz sa jedne i sda sa druge strane.
da budem iskren, dugo sam pratio raport i mislio da su mediji nalonjeniji sdpu, nipu i našoj stranci, dok mi jedan sarajevski novinar sa n1 nije rekao pravu istinu, a to je da je raport 1/1 fahrin i ajanovićev.
i onda sam se osobno uvjerio i provjerio ovaj link:
https://klix.ba/?s=radon%C4%8Di%C4%87![]()
- bogoljub
#10468 Re: Sebija All about
Vama se nema šta objašnjavati.He1972 wrote: ↑04/04/2021 01:28nisi ti bogoljub ti si čmakiroljubov šupkoljub, daj nam još malo objasni kako je sultanija sunce a ne gownobogoljub wrote: ↑04/04/2021 01:24 Priča ide ovako;
Respiratori nabavljeni!
Respiratori se koriste!.
Sipa, ljudi pomagajte!
A vakcine?
Da ljudi dobiju "nadu"
Živjela sloboda mišljenja , novinarstva!![]()
Vaše uvjerenje o strašnom zamku u kojem ima strašna teta koja neposlušne radnike baca lavovima u obližnju Pionirsku dolinu, a tek pacijente!
Ne ne želim Vam remetiti fikciju Vašeg uvjerenja !
- Kikibombona
#10469 Re: Sebija All about
Koje Tuzilastvo, jeste li vi ljudi retardirani? Jeste li retardirani? Jeste li retardirani?malakh wrote: ↑04/04/2021 00:22
eto vam autora pisma. samo je pitanje je li on sam ili ih je 17?![]()
tko ne zna ismeta, a gradom je sebiju u zvijezde zakivao dok je bio šef klinike za anesteziologiju.
zbog ovakvih debila, medijskih fabrika laži kao što su raport i avaz i političkih oponenata sda kao sto je fahro, nije ni čudo sto pobjeđuju na izborima.
obavezno da tužiteljstvo preuzme slučaj i ako ništa, mogli bi se riješiti jedne kancerogene strane, fahro i kompanije ili sda.
U ovom drzavi nikad niko nije odgovarao i jos uvijek ima kretena koji se pozivaju na pravosudje. Ja ne vjerujem da jedno ljudsko bice moze biti toliko glupo. Ne vjerujem.
- dječak sa šibicama
#10470 Re: Sebija All about
Pravosudje je omiljena tema sda botova, na sve imaju jedan odgovor "obrati se pravosudju" a znaju da od toga nema nista, upravo zato i povlace pravosudje kao "argument".
Pokusavaju ljudima vrijedjati inteligenciju, a nisu inteligentni ni toliko.
Pokusavaju ljudima vrijedjati inteligenciju, a nisu inteligentni ni toliko.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#10471 Re: Sebija All about
hajmo na ulicu.Kikibombona wrote: ↑04/04/2021 01:36Koje Tuzilastvo, jeste li vi ljudi retardirani? Jeste li retardirani? Jeste li retardirani?malakh wrote: ↑04/04/2021 00:22
tko ne zna ismeta, a gradom je sebiju u zvijezde zakivao dok je bio šef klinike za anesteziologiju.
zbog ovakvih debila, medijskih fabrika laži kao što su raport i avaz i političkih oponenata sda kao sto je fahro, nije ni čudo sto pobjeđuju na izborima.
obavezno da tužiteljstvo preuzme slučaj i ako ništa, mogli bi se riješiti jedne kancerogene strane, fahro i kompanije ili sda.
U ovom drzavi nikad niko nije odgovarao i jos uvijek ima kretena koji se pozivaju na pravosudje. Ja ne vjerujem da jedno ljudsko bice moze biti toliko glupo. Ne vjerujem.
- Kikibombona
#10472 Re: Sebija All about
Nisam pozvao na ulicu, samo kazem da pravosudje NE POSTOJI. To ko nije skontao za ovih 30 godina glup je ko kurcev glavic. I gluplji.malakh wrote: ↑04/04/2021 01:41hajmo na ulicu.Kikibombona wrote: ↑04/04/2021 01:36Koje Tuzilastvo, jeste li vi ljudi retardirani? Jeste li retardirani? Jeste li retardirani?malakh wrote: ↑04/04/2021 00:22
-
tyrdh
#10473 Re: Sebija All about
Evo cijeli thread je dokaz da nema od ove drzave nista a ni od naroda. Jer ovo sto se desava je slika naseg mentaliteta i tu nema spasa. Ko nam je dizajnirao mentalitet, to vec ne znam. Ali ovo je gotova prica. Nema se ovdje za sta i za koga boriti. Kad odrasli ljudi u ovakvo vrijeme, suoceni sa ovakvom krizom morala i zivota, jedni drugima govore kako su u necijem anusu i slicno i ponose se tim recenicama, onda je sve izgubljeno i tu nema spasa.
- malakh
#10474 Re: Sebija All about
zaslužio si jedan kratki odmor. nadam se da administrator čita ove uvrede.
- He1972