Besmislene odluke! Odluke koje koštaju svaki dan -2 miliona KM u KS. Ugostiteljski objekti bez kladionica.
Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
aldinjo
-
NelsonM
#5452 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
kao sto rekoh kad je ovdje bilo javno vjesenja doktora, sad se vidi da su se oni sve vrijeme borili protiv azdaje i rizikovali svoje karijere, posebno mladi ljudi, radeci smjene od preko 24h boreci se protiv ljudi koji ne mogu podnijeti ni najmanju zrtvu i protiv Sda hobotnice:
https://avaz.ba/vijesti/bih/642141/dram ... su-nikakve
Odavde bih izuzela samo po onome sto sam cula dr. Bajramović koja je pokusala promijenti uslove, ali kako joj niko nije htio izaci u susret na kraju je odustalo od vodjenja podhrastova.
nadam se sa ce ovo sranje s respiratorima kao i slucaj muminovic uticati na mladje generacije da prekinu sa glupom ''ne talasaj'' mantrom kojom su nas izdresirali.
https://avaz.ba/vijesti/bih/642141/dram ... su-nikakve
Odavde bih izuzela samo po onome sto sam cula dr. Bajramović koja je pokusala promijenti uslove, ali kako joj niko nije htio izaci u susret na kraju je odustalo od vodjenja podhrastova.
nadam se sa ce ovo sranje s respiratorima kao i slucaj muminovic uticati na mladje generacije da prekinu sa glupom ''ne talasaj'' mantrom kojom su nas izdresirali.
- Tesla Edison
#5453 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
....
Last edited by Tesla Edison on 04/04/2021 18:03, edited 1 time in total.
- Tesla Edison
#5454 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
....
Last edited by Tesla Edison on 04/04/2021 18:03, edited 1 time in total.
- twonk
#5455 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Stvarno mi je fascinantno da ministar zdravstva u KS ocigledno nema nikakvu nadleznost nad KCUS-om 
-
mali_balon
#5456 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
A meni je stvarno fascinantno kako se neki prave budale pa kao ne znaju kakva je situacija i sistem kod nas......pa konakovic je prosle godine govorio kako se profesorica ne moze istjerati iu KSUCa da ne jebe KS i odluke istog...i senad ga pita kako ju se moze istjerat konakovic kaze jedino da kanton ne da pare....
JA bi joj poslo muriju s noge na nogu je istjero odozgo pa nek se zali sudu picki materini jer je kanton osnivac....ali nema niko muda
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5457 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Maloprije išao po svoj pcr nalaz u eurofarm Ilidza, pa ljudi zgrcu lovu samo tako...oko 50 ak PCR nalaza ceka na stolovima...najjeftiniji je sad 90 a najskuolji 100 KM koji bude gotov isti dan...
-
akcija007
#5458 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Najezio sam se u pismo javnosti dokzora s KCUS. I samo ga je Avaz objavio niko drugi od portala/medija
Svaka cast svim tim herojima u bijelom svim anrsteziolozima, intezivistima, pulmolozima,infektolozima , med aestrama koji se bote i za ljudske zivote i protiv rezima .
Gdje mi zivimo !?
Svaka cast svim tim herojima u bijelom svim anrsteziolozima, intezivistima, pulmolozima,infektolozima , med aestrama koji se bote i za ljudske zivote i protiv rezima .
Gdje mi zivimo !?
-
last mohicans
#5459 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ma četvrti dolazi sigurno, samo je pitanje kad. Mislim da ce pred kraj ljeta biti skokova kao i prošle godine, a da ce bum biti s prvi danima jeseni. Imunizacija sad da počne bi mozda umanjila težinu talasa, ali je neodgodiv. Ne vidim način da se spriječi bez masovne imunizacije, a mi to nismo u stanju sprovesti i da imamo vakcine.dječak sa šibicama wrote: ↑03/04/2021 14:17 Samo da nije "pred ramazan" i da ne bude opet raspasoj kao zimus, pa da imamo i 4. talas ali nekako mislim da ga ne mozemo ni izbjeci.
U svakom slucaju bice, jer nema vakcina jos uvijek, mislim da oni sto su prebolovali prosle godine ko da i nisu ne vjerujem da imaju antitijela plus novi sojevi i mutacije, vise od pola ljudi i dalje nije zarazeno, ko neki zacarani krug. Samo vakcine ovo zaustavljaju.
-
komercionala
#5460 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Raja kace kafane pocet radit da ganjamo koke ... mjuza aco sale matic ceca ... idemooooo
-
akcija007
#5461 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
@konektovan jesu to sada nove cijene PCR testova u Eurofarmu 90 KM za nalaz za 24h a 100 KM isti dan ?konektovan wrote: ↑03/04/2021 16:15 Maloprije išao po svoj pcr nalaz u eurofarm Ilidza, pa ljudi zgrcu lovu samo tako...oko 50 ak PCR nalaza ceka na stolovima...najjeftiniji je sad 90 a najskuolji 100 KM koji bude gotov isti dan...
Ja sam u februaru za putovanje placao 112 KM za 24h a 140 KM isti dan (kroz sest/sedam sati bude nalaz)
- konektovan
#5462 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Da, to su nove cijene za PCR u eurofarmu.akcija007 wrote: ↑03/04/2021 16:49@konektovan jesu to sada nove cijene PCR testova u Eurofarmu 90 KM za nalaz za 24h a 100 KM isti dan ?konektovan wrote: ↑03/04/2021 16:15 Maloprije išao po svoj pcr nalaz u eurofarm Ilidza, pa ljudi zgrcu lovu samo tako...oko 50 ak PCR nalaza ceka na stolovima...najjeftiniji je sad 90 a najskuolji 100 KM koji bude gotov isti dan...
Ja sam u februaru za putovanje placao 112 KM za 24h a 140 KM isti dan (kroz sest/sedam sati bude nalaz)
Mislim i da su svi ostali snizili...
- Thorgerson
#5463 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Bravo za klix sto su objavili pismo doktora. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5464 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nadam se da ce Senad veceras oplesti po tome.
- konektovan
#5465 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Valjda ce zvati Badnjevića, red je...
-
laik1981
#5466 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Badnjevic je bio vec par puta i rekao sve sto je imao reci. Mislim da treba zvati redom te anesteziologe i imenom i prezimenom prozvati svakog ko odbije dati komentar. Ako je anesteziolog bio upoznat sa mogucnostima tih respiratora i ako zna da nisu za bolnicku upotrebu kod covid pacijenata i ako se opet odlucio, sa svim tim informacijama, da prikljuci nekog na te masine, onda ti anesteziolozi trebaju biti krivicno gonjeni za cinjenje ubistava sa predomisljajem, a Sebija treba da odgovara za isto djelo po komandnoj odgovornosti.. Svi ostali koji rade gore, a znaju sta se desava i sute trebaju biti optuzeni za saucesnistvo.
- konektovan
#5467 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Pa bio je nekad davno i dr. Ismet Suljević anesteziolog kod Senada, ali izgleda i njemu je zavrnula ruke...laik1981 wrote: ↑03/04/2021 17:25Badnjevic je bio vec par puta i rekao sve sto je imao reci. Mislim da treba zvati redom te anesteziologe i imenom i prezimenom prozvati svakog ko odbije dati komentar. Ako je anesteziolog bio upoznat sa mogucnostima tih respiratora i ako zna da nisu za bolnicku upotrebu kod covid pacijenata i ako se opet odlucio, sa svim tim informacijama, da prikljuci nekog na te masine, onda ti anesteziolozi trebaju biti krivicno gonjeni za cinjenje ubistava sa predomisljajem, a Sebija treba da odgovara za isto djelo po komandnoj odgovornosti.. Svi ostali koji rade gore, a znaju sta se desava i sute trebaju biti optuzeni za saucesnistvo.
-
laik1981
#5468 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Bio je i rekao o tim masinama isto sto i Badnjevic. Ako dr. Suljevic i danas ima veze sa KCUS-om i ako je upoznat sa situacijom svakako ga treba pozvati..konektovan wrote: ↑03/04/2021 17:28Pa bio je nekad davno i dr. Ismet Suljević anesteziolog kod Senada, ali izgleda i njemu je zavrnula ruke...laik1981 wrote: ↑03/04/2021 17:25Badnjevic je bio vec par puta i rekao sve sto je imao reci. Mislim da treba zvati redom te anesteziologe i imenom i prezimenom prozvati svakog ko odbije dati komentar. Ako je anesteziolog bio upoznat sa mogucnostima tih respiratora i ako zna da nisu za bolnicku upotrebu kod covid pacijenata i ako se opet odlucio, sa svim tim informacijama, da prikljuci nekog na te masine, onda ti anesteziolozi trebaju biti krivicno gonjeni za cinjenje ubistava sa predomisljajem, a Sebija treba da odgovara za isto djelo po komandnoj odgovornosti.. Svi ostali koji rade gore, a znaju sta se desava i sute trebaju biti optuzeni za saucesnistvo.
-
komercionala
#5469 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Sram vas bilo. Kcus je ustanova koja zbrinjava sve gradzane bih danonocno rade a vi hin blatite. Fuj
- konektovan
#5470 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Više zabrinjava nego sto zbrinjava, nazalost...komercionala wrote: ↑03/04/2021 17:43 Sram vas bilo. Kcus je ustanova koja zbrinjava sve gradzane bih danonocno rade a vi hin blatite. Fuj
-
NelsonM
#5471 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
nije zavrnula ruke vec im je prijetila otkazom, svima koji su bili pozvani da daju bilo kakvi izjavu. e sad ako se brane nargilane i kafane pod okriljem brige za ekonomiju , valjda je jasno da je jako tesko rizikovati posao. pokusavaju vec mjesecima raditi s onim sto imaju, dosad nije bilo potrebe za tim usranima malinama, ali ocito je od prije neki dan broj pacijenata na intenzivnoj toliko velik da su morali i na njih pokušati. vi razumijete da su tamo poslani specijalizanti jer su mladji, ne hoda katica sigurno tamo osim da vidi ko se pobunio. oni su uradili sta su mogli, napisali dopis i izasli u javnost, koliko vas je ikad uradilo bilo sta da se suprostavite SDA. sve heroji, manji od makovog zrna, posebno muski. vidjela sam ja te heroje kad su me tjerali da potpisem tender, i to svi se muski usutili ko p.... i na kraju smo samo ja i kolegica dobile sut kartu. puna vam usta aktivizma, vjere, morala a niko kicme nema. budite sretni sto ima mladjih ljudi koji su se ispravili dok se vi krijete po misjim rupama.
-
laik1981
#5472 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Sve ja to postujem. Jesmo misevi koji samo vole naprdjivati skriveni iza tastatura. Jeste tesko naci posao i sve ostalo sto si navela, ali se jednostavno ne mogu sloziti da je neko, bez obzira na pritiske, spreman staviti pacijenta na uredjaj koji nije predvidjen za lijecenje tog pacijenta i tako svjesno rizikovati zivot tog pacijenta. Desetine hiljada ljudi su ni krivi ni duzni ostali bez posla u zadnjih godinu dana. Niti se imaju kome buniti, niti iko saosjeca sa njihovim problemima. Mislim da je valjan razlog za davanje otkaza odbijanje da nesavjesno lijecis i dovodis pacijente u zivotnu opasnost.NelsonM wrote: ↑03/04/2021 17:46 nije zavrnula ruke vec im je prijetila otkazom, svima koji su bili pozvani da daju bilo kakvi izjavu. e sad ako se brane nargilane i kafane pod okriljem brige za ekonomiju , valjda je jasno da je jako tesko rizikovati posao. pokusavaju vec mjesecima raditi s onim sto imaju, dosad nije bilo potrebe za tim usranima malinama, ali ocito je od prije neki dan broj pacijenata na intenzivnoj toliko velik da su morali i na njih pokušati. vi razumijete da su tamo poslani specijalizanti jer su mladji, ne hoda katica sigurno tamo osim da vidi ko se pobunio. oni su uradili sta su mogli, napisali dopis i izasli u javnost, koliko vas je ikad uradilo bilo sta da se suprostavite SDA. sve heroji, manji od makovog zrna, posebno muski. vidjela sam ja te heroje kad su me tjerali da potpisem tender, i to svi se muski usutili ko p.... i na kraju smo samo ja i kolegica dobile sut kartu. puna vam usta aktivizma, vjere, morala a niko kicme nema. budite sretni sto ima mladjih ljudi koji su se ispravili dok se vi krijete po misjim rupama.
Ovo je sve pod pretpostavkom da je istina ovo sto se govori i da je smrtnost na tim uredjajima 100%, te da se pacijenti svjesno kopcaju na to bez obzira sto se zna da te masine ne valjaju..
-
Iker C
#5473 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Uvazena profesorica Izetbegovic bi trebala zatvoriti KCUS pa nek vas onda novinari lijece.
Ta drskost i bezobrazluk u ovakvoj situaciji gdje uvazena profesorica ne skida skafander i ne izlazi iz kovid odjeljenja je necuvena.
Ta drskost i bezobrazluk u ovakvoj situaciji gdje uvazena profesorica ne skida skafander i ne izlazi iz kovid odjeljenja je necuvena.
-
Ali_G
#5474 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
To je zajebana situacija. Hipoteticki imas pacijenta za respirator, a jedini dostupan je malina koji je dobio upotrebnu dozvolu.laik1981 wrote: ↑03/04/2021 18:17Sve ja to postujem. Jesmo misevi koji samo vole naprdjivati skriveni iza tastatura. Jeste tesko naci posao i sve ostalo sto si navela, ali se jednostavno ne mogu sloziti da je neko, bez obzira na pritiske, spreman staviti pacijenta na uredjaj koji nije predvidjen za lijecenje tog pacijenta i tako svjesno rizikovati zivot tog pacijenta. Desetine hiljada ljudi su ni krivi ni duzni ostali bez posla u zadnjih godinu dana. Niti se imaju kome buniti, niti iko saosjeca sa njihovim problemima. Mislim da je valjan razlog za davanje otkaza odbijanje da nesavjesno lijecis i dovodis pacijente u zivotnu opasnost.NelsonM wrote: ↑03/04/2021 17:46 nije zavrnula ruke vec im je prijetila otkazom, svima koji su bili pozvani da daju bilo kakvi izjavu. e sad ako se brane nargilane i kafane pod okriljem brige za ekonomiju , valjda je jasno da je jako tesko rizikovati posao. pokusavaju vec mjesecima raditi s onim sto imaju, dosad nije bilo potrebe za tim usranima malinama, ali ocito je od prije neki dan broj pacijenata na intenzivnoj toliko velik da su morali i na njih pokušati. vi razumijete da su tamo poslani specijalizanti jer su mladji, ne hoda katica sigurno tamo osim da vidi ko se pobunio. oni su uradili sta su mogli, napisali dopis i izasli u javnost, koliko vas je ikad uradilo bilo sta da se suprostavite SDA. sve heroji, manji od makovog zrna, posebno muski. vidjela sam ja te heroje kad su me tjerali da potpisem tender, i to svi se muski usutili ko p.... i na kraju smo samo ja i kolegica dobile sut kartu. puna vam usta aktivizma, vjere, morala a niko kicme nema. budite sretni sto ima mladjih ljudi koji su se ispravili dok se vi krijete po misjim rupama.
Ovo je sve pod pretpostavkom da je istina ovo sto se govori i da je smrtnost na tim uredjajima 100%, te da se pacijenti svjesno kopcaju na to bez obzira sto se zna da te masine ne valjaju..
-
mali_balon
#5475 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
ja danas platio u atrijumu 120KM pcr nalazkonektovan wrote: ↑03/04/2021 16:15 Maloprije išao po svoj pcr nalaz u eurofarm Ilidza, pa ljudi zgrcu lovu samo tako...oko 50 ak PCR nalaza ceka na stolovima...najjeftiniji je sad 90 a najskuolji 100 KM koji bude gotov isti dan...