Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9226 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kakva ce biti politika?
Negiraju ti jezik ime kulturu boje zastave vjeru nazivaju te manjinom traze asimilaciju ili da ides pomoce ti utovariti kamion
Pa kakva je to politika????
Negiraju ti jezik ime kulturu boje zastave vjeru nazivaju te manjinom traze asimilaciju ili da ides pomoce ti utovariti kamion
-
Kekes
#9227 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Izborni zakon je presuda Ustavnog suda BiHHektorijan wrote: ↑03/04/2021 11:22 Ovaj bezobrazluk i podlost samozvanih nositelja europskih vrijednosti je prevazišao svaku mjeru, mada me uopšte ne iznenađuje, obzirom od koga dolazi.
Pa kada im je toliko stalo do prava na jezik, što ne dozvole braći bosanskim srbima pravo na isti u kantonu 10 i drugdje po "svetom tlom hrvatskom"? Prpa.
To, a i tenzije svakogodišnje povodom slavlja (oluja i oslobođenje današnjeg K10) u augustu između srba i hrvata govori o protivnoj prirodi takvog jednog savezništva u Bosni. Sve se temelji na zajedničkoj životinjskoj mržnji prema svemu bošnjačkom i muslimanskom.
Ta presuda o županijama je Ustavni sud Federacije tj niža razina vlasti
Po tvojoj logici Srbi mogu svaku odluku Ustavnog suda BiH srušiti preko Ustavnog suda Srpske, smiješni ste
-
putokaz1
#9228 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kakvi smo mi Narod
1.Nedamo im da izaberu svog kandidata za Predsjednistvo
2.Nedamo im Jezik u Bugojnu
Nije ni cudo sto nam nedaju da imamo Gradonacelnika Mostara,niti da igramo za Shiroki
Ipak je 2-2 u Glupostima
1.Nedamo im da izaberu svog kandidata za Predsjednistvo
2.Nedamo im Jezik u Bugojnu
Nije ni cudo sto nam nedaju da imamo Gradonacelnika Mostara,niti da igramo za Shiroki
Ipak je 2-2 u Glupostima
- visuljak
#9229 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Dodik vam izabere Vlajkija da vas predstavlja a vi ga i dalje ljubite i hvalite.
Nedate ni vi Bosnjacima i Srbima jezik.
Da bi nesto dobili to morate dati drugima.
-
Kekes
#9230 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ustavni sud Federacije je neusporediv kao i Ustavni sud Srpske sa Ustavnim sudom BiH tj državnom razinom.
- visuljak
#9231 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Oh izvini, nisam znao. To je drasticna razlika.Kekes wrote: ↑03/04/2021 13:57Ustavni sud Federacije je neusporediv kao i Ustavni sud Srpske sa Ustavnim sudom BiH tj državnom razinom.
US treba prilagoditi entitetskim.
- visuljak
#9232 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sta cemo sa njim?Black swan wrote: ↑25/02/2021 16:19 Tri stvari
Prestat prebrojavat ljude zarad intencije ukidanja kostitutivnosti
Prestat govorit za koga glasovati
I tri
Prestat da amir i emir budu hrvati po potrebi

-
Hektorijan
#9233 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Oni su srbima sve halalili. I vlajkija, i Posavinu. Sve. Zapravo; s bosanskim srbima su uvijek bili u dobrim odnosima. To je još od rata. Trgovanje oružjem i naftom, pa spašavanje jedni drugih od Bošnjaka. Zajedničko djelovanje protiv Bošnjaka, pogotovo Kupres, Žepče itd. Pa oni protiv srba nisu ratovali od pada Posavine/Kupresa 1992 pa sve do akcija 1994 i 1995 godine.
- Truba
#9234 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Joj evo ga opet posavina
Idi ba oslobadjaj posavinu...jelte da mi ginemo za posavinu pa da nam bude ko u gradu jajcu?
https://avaz.ba/vijesti/bih/642174/dubr ... zetbegovic
Bosnjake iz dubrovnika vrijedjaju na telefon zbog 1 dalmatinske i 1 hrvatske rijeci
Doktori...koji se trebaju humano ponasati
Idi ba oslobadjaj posavinu...jelte da mi ginemo za posavinu pa da nam bude ko u gradu jajcu?
Bosnjake iz dubrovnika vrijedjaju na telefon zbog 1 dalmatinske i 1 hrvatske rijeci
- spreca
#9235 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Koja bi to bila kombinacija Sebija +HDZBlack swan wrote: ↑03/04/2021 18:09 Joj evo ga opet posavina![]()
-
Hektorijan
#9236 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
To vi oslobodili Jajce? Kao i Kupres što ste.Black swan wrote: ↑03/04/2021 18:09 Joj evo ga opet posavina![]()
Zašto da ginemo za srednju Slatinu kada ste je vi srbima halalili zaradi zajedničke životinjske mržnje (i gudura po k10 zaradi podebljavanja kifle i strateškog "zaleđa" od istih tih bosanskih srba) i nastojanja dehumanizacije odnosno uništenja Bošnjaka?
-
belfy
#9237 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
zaista. zasto to Hrvati rade? zar je tesko reci Bosanski umjesto Bosnjacki. i da napokon se i Srbima omoguci konstitutivnost u vecinski Hr kantonima. cemu sva ta netrpeljivost Hrvata prema svemu drugom i drugacijem?Black swan wrote: ↑03/04/2021 13:22 Kakva ce biti politika?
-
belfy
#9238 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
sta si ti oslobadjao i za koga ginuo? sto lazes bolan? jesi to i ti postao nevjernik (posto vjernik ne bi trebao lagati)?Black swan wrote: ↑03/04/2021 18:09 Joj evo ga opet posavina![]()
-
Hektorijan
#9239 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pazi, ni na ovaj blagdan katolički ne mogu bez patološke i životinjske mržnje prema svemu bošnjačkom i muslimanskom...

- Truba
#9240 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Eto vam bolan posavina sta ste dosadni vise
- Bloo
- Globalna šefica
#9241 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pometlano.
Idući put idu banovi.
Tema je bošnjačka politika prema Bih Hrvatima.
Idući put idu banovi.
Tema je bošnjačka politika prema Bih Hrvatima.
- LBVIEW
- Kolinda
#9243 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Evo nam MM u Pragu naučila i bosanski
Po ovo nema nigdje, dok sporo priča govori Mart, hiljada i slično ali kad malo ubrza izleti joj tjedan i slično
Grozota za slušati "ambasadoricu" sa SSS...
Po ovo nema nigdje, dok sporo priča govori Mart, hiljada i slično ali kad malo ubrza izleti joj tjedan i slično
Grozota za slušati "ambasadoricu" sa SSS...
- spreca
#9244 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Jesi joj nasao veliku mahanu,nema sta da uci bosanski,u Prag je otisla kao Ambasadorica iz HR kvote na predlog clana predsjednistva iz reda Hr naroda a uz to jos i Zlatni Ljiljan,imatel koga boljeg da ih zamjeni?
- Kolinda
#9245 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Treba pogledati intervju Matthew Fielda za N1 i sramotnu tendencioznost novinarke.....ovo je ogledni primjer kako jedan novinar ne bi trebao voditi intervju ako se želi nazivati novinarom....sramotno ali na žalost ništa novo....s tim da joj se na kraju odgovori nisu baš svidjeli osim u pitanju SIPa...
- Truba
#9246 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nisam gledao al sam danas cuo
Da je nasa javna tv
Bht ili ftv
Pustila go west na veliki petak
Mogli su vala s benhurom pokriti citavo vecer
Losa uredjivacka politika
Da je nasa javna tv
Bht ili ftv
Pustila go west na veliki petak
Mogli su vala s benhurom pokriti citavo vecer
Losa uredjivacka politika
- Kolinda
#9247 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne bih znao jer ne pratim te dezinformatore...ali ovo na N1 je bilo sramotno, zaboravi kako se zove ova voditeljica ali gledam ponekad njene intervju sa političarima i iskreno je gadljiv način na koji ih vodi....
- Truba
#9248 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nista ne moze nadmasiti gospodju pokvic iz uskoplja i njezinog brata umjetnika
Ali eto...ni isprike ni otkaza
Mozda je dobila smanjenje place?
Cujem da je napredovala
Opcenito ne gledam tv ali cujem u prolazu
Mislim ono boli me kurac...ja placam tu tv ali ne gledam zakonska obveza al da su losi prema hrvatima jesu
Neka vratit ce se to u nekom obliku
Cujem da je napredovala
Mislim ono boli me kurac...ja placam tu tv ali ne gledam zakonska obveza al da su losi prema hrvatima jesu
- Kolinda
#9249 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne bi me čudilo da je napredovala, ipak je pokušala, to što nije uspjelo hebi ga...Black swan wrote: ↑08/04/2021 17:49 Nista ne moze nadmasiti gospodju pokvic iz uskoplja i njezinog brata umjetnika
Cujem da je napredovala
-
Novak20
#9250 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Tko je direktor F TV ni mene ništa ne čudi. Najveća bagra radi protiv Hrvata u BiH.
https://hms.ba/momcina-karo-automobile- ... ektor-ftv/
https://hms.ba/momcina-karo-automobile- ... ektor-ftv/
Tih sam dana nekako i odnekud dobio iskaz direktora Federalne televizije Džemala Šabića kojeg je dao (tajnoj) policiji prije skoro 25 godina. Šabić je saslušavan kao svjedok, ili kao saučesnik u zavjeri svog zatvorskog kolege Ahmeda Zuhaira Handale, teroriste koji je 1997. godine autobombom sravnio sa zemljom cijeli jedan kvart u (zapadnom) Mostaru. Handala je tijekom boravka u zatvoru Kaonik u srednjoj Bosni uspio radikalizirati svog zatvorskog cimera-brata Šabića i najaviti mu brutalnu osvetu Hrvatima zbog svog pritvaranja. Šabić je nakon izlaska iz zatvora okupljao Handalinu terorističku bratiju i zajedički s njima planirao njegovo nasilno oslobađanje iz zatvora. Otkud uopće Džemal Šabić u zatvoru? Krala momčina automobile pa uhapšen i osuđen, piše Avdić.