Riješenje je u simetrizaciji po uzoru na "funkcionalniji" dio Bosne.sumirprimus wrote: ↑03/04/2021 10:42 Najpostenije je 1 covjek 1 glas na svim nivoima. Pa nek pobijede oni s najvise glasova
Federaciju urediti po uzoru na Mostar.
Riješenje je u simetrizaciji po uzoru na "funkcionalniji" dio Bosne.sumirprimus wrote: ↑03/04/2021 10:42 Najpostenije je 1 covjek 1 glas na svim nivoima. Pa nek pobijede oni s najvise glasova
Ja bih to skroz odjebao...bojkot izbora, pa neka se OHR sa time handri ili ko vec hoce, to je jedini izlaz.sumirprimus wrote: ↑03/04/2021 10:58 Taman posla da zivim u getu ko mostar.
1 covjek 1 glas pa nek onda crpe snagu iz biraclog tijela
Kekes wrote: ↑02/04/2021 13:13 Muslimani žele prekopirati dom naroda Srpske, to vam sve govori i tu su svi isti od Bakira do svakog političara njihovog.
Dali bi oni kao da Hrvati pune dom naroda ali da nema isti nikakav utjecaj
Inače što se tiče doma naroda po Daytonu mi smo imali 30 predstavnika u domu naroda i polovica je trebala za bilo koju odluku, to je skresano na 17 i više nije trebala polovica nego trećina.
Čak im ni to nije bilo dovoljno pa su uvukli da Muslimani daju 5 svojih predstavnika iz svojih kantona u dom naroda tako što iz Goražda biraju jednog predstavnika kao i cijela Posavina.
Čak im ni to nije bilo dovoljno pa je Inzko 2010 odlučio da je 5 trećina od 17
Inače slatko je kako se pozivaju na Židove i Rome, koliko je nemuslimana bilo u domu naroda Ostalih? Taj je dom stvoren samo da bi se umanjio značaj "Ostalih".
40 000 Roma i nikad nisu imali svog predstavnika
Opet ce prodane duse izac i imat legitimitet.General War wrote: ↑03/04/2021 11:02Ja bih to skroz odjebao...bojkot izbora, pa neka se OHR sa time handri ili ko vec hoce, to je jedini izlaz.sumirprimus wrote: ↑03/04/2021 10:58 Taman posla da zivim u getu ko mostar.
Nema neprodane duse, valjda je to svima jasno. Kampanja bojkota izbora, ako je MZ dovoljna izlaznost od 30%... nije problem.sumirprimus wrote: ↑03/04/2021 11:05Opet ce prodane duse izac i imat legitimitet.General War wrote: ↑03/04/2021 11:02Ja bih to skroz odjebao...bojkot izbora, pa neka se OHR sa time handri ili ko vec hoce, to je jedini izlaz.sumirprimus wrote: ↑03/04/2021 10:58 Taman posla da zivim u getu ko mostar.
Nema jaceg afrodizijaka od vlasti.
Kralj Tomislav je šupljak.Kekes wrote: ↑02/04/2021 14:25Vjerske pripadnosti?Better Man wrote: ↑02/04/2021 14:17Ja sam davno rekao da bi se zvao hrvatom, morao bi biti rođen u Hrvatskoj i da su ti preci porijeklom iz Hrvatske bez obzira na vjersku pripadnost. Zašto bi neki katolik iz Hercegovine koji sebe neosnovano naziva hrvatom samo na osnovu vjerske pripadnosti imao više prava od žene iz Sarajeva, koja se može s punim pravom zvati hrvaticom, jer je rođena u Hrvatskoj i svi preci su joj rođeni u Hrvatskoj?Kekes wrote: ↑02/04/2021 13:42
Da, onaj Enver iz Goražda je Hrvat, Enver koji je u zatvoru zbog podmićivanja i on treba puniti hrvatski dom naroda kao i Posavina sa 20 000 Hrvata.
smiješni ste.
Inače mi Hrvati smo ujedinjeni, glasamo za Čovića jer ako uđe HDZ BiH neće biti ukidanja hrvatskih mirovina a niti oslobađanja ubojica hrvatskih povratnika. To ti je kad ti oduzmu pluralizam
Hrvati iz RH su emigracija nas Hrvata iz BiH, pa prvi hrvatski kralj Tomislav je krunjen na duvanjskom polju dok su tvoji Živkovići došli iz Beograda.
Suljagiić je srbijanac kao i Senad sa N1, odakle vama pravo da svojatate Bosnu? Pogotovo srbijanci i crnogorci poput Bakira, Senada ili Reufa.
Nema nikakve veze živi li ta žena u RH niti kako se deklarira, bitan je politički legitimitet da su je birali Hrvati. Ne postoje rasni Hrvati što vi radite kad birate Jasmine i Envere u našu kvoticu i onda to opravdavate ovdje.
Nego na koju ženu točno misliš? Martinu Mlinarević? O kome se radi?
Ma samo vijeće naroda po uzoru na "bolji dio Bosne" i tamo o vitalnom nacionalnom interesu.
Sve je prolazno pa i natezanjeHektorijan wrote: ↑03/04/2021 11:25Ma samo vijeće naroda po uzoru na "bolji dio Bosne" i tamo o vitalnom nacionalnom interesu.
Ovako natezanje o svemu.
Prouči izborni zakon i Ustav i vidjet ćeš da je Komšić i legalan i legitiman. To što ga ja ne podržavam je druga priča.Kekes wrote: ↑03/04/2021 00:33Komšić je nelegalan i neustavan, simbol vaše parodije sa onim Enverom iz Goražda.Better Man wrote: ↑03/04/2021 00:02Živkovići nisu moji. Oni su jednako zlo kao i HDZ. Žena koju sam spominjao nije uopće iz javnog života, niti ima ikakve veze s politikom. Riječ je o mojoj nekadašnjoj šefici koja je u penziji i s kojom sam veliki prijatelj. Ustav fino kaže da se članovi predsjedništva iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda biraju na teritoriji Federacije i za njih imaju pravo glasa svi punoljetni građani. Tako da je Komšić i legalan i legitiman. Iako sam ja lično protiv njega, jer je obična ubleha i nije ništa uradio.Kekes wrote: ↑02/04/2021 14:25
Vjerske pripadnosti?
Hrvati iz RH su emigracija nas Hrvata iz BiH, pa prvi hrvatski kralj Tomislav je krunjen na duvanjskom polju dok su tvoji Živkovići došli iz Beograda.
Suljagiić je srbijanac kao i Senad sa N1, odakle vama pravo da svojatate Bosnu? Pogotovo srbijanci i crnogorci poput Bakira, Senada ili Reufa.
Nema nikakve veze živi li ta žena u RH niti kako se deklarira, bitan je politički legitimitet da su je birali Hrvati. Ne postoje rasni Hrvati što vi radite kad birate Jasmine i Envere u našu kvoticu i onda to opravdavate ovdje.
Nego na koju ženu točno misliš? Martinu Mlinarević? O kome se radi?
Predstavnik Hrvata je predstavnik političkih Hrvata, to može biti i Marsovac a ne Enver iz Goražda ili Komšić.
To ste vi izmislili
Niti je legalan nit legitiman, pročitaj prvi post i vidjet ćeš što je US rekao 2016.godine, a on je izabran 2018.Better Man wrote: ↑03/04/2021 11:48Prouči izborni zakon i Ustav i vidjet ćeš da je Komšić i legalan i legitiman. To što ga ja ne podržavam je druga priča.Kekes wrote: ↑03/04/2021 00:33Komšić je nelegalan i neustavan, simbol vaše parodije sa onim Enverom iz Goražda.Better Man wrote: ↑03/04/2021 00:02
Živkovići nisu moji. Oni su jednako zlo kao i HDZ. Žena koju sam spominjao nije uopće iz javnog života, niti ima ikakve veze s politikom. Riječ je o mojoj nekadašnjoj šefici koja je u penziji i s kojom sam veliki prijatelj. Ustav fino kaže da se članovi predsjedništva iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda biraju na teritoriji Federacije i za njih imaju pravo glasa svi punoljetni građani. Tako da je Komšić i legalan i legitiman. Iako sam ja lično protiv njega, jer je obična ubleha i nije ništa uradio.
Predstavnik Hrvata je predstavnik političkih Hrvata, to može biti i Marsovac a ne Enver iz Goražda ili Komšić.
To ste vi izmislili
Rečeno da se dogovore al dogovoriče se u kurcu piši propaloKolinda wrote: ↑03/04/2021 11:52 Kako bi ono kolega Point nekada znao reći, Komšo i Džafer su dobili kurcem u čelo...a zajedno s njima i svi oni koji žele uzurpirati hrvatske pozicije....
Konačno je MZ shvatila da šupljak o graDžanskoj je ujedno i ideja gaženja prava dva naroda za interes jednoga....nikad nije kasno ali da nije bilo uzurpatora, Edima, Anela još dugo ne bi došli do pameti, zato i govorim cijelo vrijeme da je uzurpator dar s neba....
Znači sad ni voljene "ambasade" ništa ne znače, pa kojeg Boga ste zadnjih 20 godina svaki dan tražili od njih da se izjasne po svakom mogućem pitanju ?????Emiremir33 wrote: ↑03/04/2021 11:54Rečeno da se dogovore al dogovoriče se u kurcu piši propaloKolinda wrote: ↑03/04/2021 11:52 Kako bi ono kolega Point nekada znao reći, Komšo i Džafer su dobili kurcem u čelo...a zajedno s njima i svi oni koji žele uzurpirati hrvatske pozicije....
Konačno je MZ shvatila da šupljak o graDžanskoj je ujedno i ideja gaženja prava dva naroda za interes jednoga....nikad nije kasno ali da nije bilo uzurpatora, Edima, Anela još dugo ne bi došli do pameti, zato i govorim cijelo vrijeme da je uzurpator dar s neba....
To mišljenje svi tumače na svoj način,o tome govorimKolinda wrote: ↑03/04/2021 11:58Znači sad ni voljene "ambasade" ništa ne znače, pa kojeg Boga ste zadnjih 20 godina svaki dan tražili od njih da se izjasne po svakom mogućem pitanju ?????Emiremir33 wrote: ↑03/04/2021 11:54Rečeno da se dogovore al dogovoriče se u kurcu piši propaloKolinda wrote: ↑03/04/2021 11:52 Kako bi ono kolega Point nekada znao reći, Komšo i Džafer su dobili kurcem u čelo...a zajedno s njima i svi oni koji žele uzurpirati hrvatske pozicije....
Znači bošnjačka politika odlučila u srcu Europe da ih ne zanima mišljenje EU i USA (slavila se pobjeda Bajdene kao da će sutra biti graDŽanska)...
Ovaj put su ljudi nedvosmislen rekli što očekuju, provedba SF i presude Ljubić, meni je potpuno jasno što misle....Emiremir33 wrote: ↑03/04/2021 12:03To mišljenje svi tumače na svoj način,o tome govorimKolinda wrote: ↑03/04/2021 11:58Znači sad ni voljene "ambasade" ništa ne znače, pa kojeg Boga ste zadnjih 20 godina svaki dan tražili od njih da se izjasne po svakom mogućem pitanju ?????
Znači bošnjačka politika odlučila u srcu Europe da ih ne zanima mišljenje EU i USA (slavila se pobjeda Bajdene kao da će sutra biti graDŽanska)...
Pa onda ih treba zatvoriti negdje i nepuštati dok se nedogovore,a mislim daće im Ameri tako uraditi kad im prekipiKolinda wrote: ↑03/04/2021 12:10Ovaj put su ljudi nedvosmislen rekli što očekuju, provedba SF i presude Ljubić, meni je potpuno jasno što misle....Emiremir33 wrote: ↑03/04/2021 12:03To mišljenje svi tumače na svoj način,o tome govorimKolinda wrote: ↑03/04/2021 11:58
Znači sad ni voljene "ambasade" ništa ne znače, pa kojeg Boga ste zadnjih 20 godina svaki dan tražili od njih da se izjasne po svakom mogućem pitanju ?????
Znači omogućiti da su svi kandidati a da narode predstavljaju oni za koje 3 naroda glasaju....znači Željko bez problema može biti član predsjedništva iz bilo kojeg naroda ako taj narod glasa za njega, evo mu prilike da kao predstavnik Bošnjaka i ostalih građana provjeri snagu na izborima 2022.
Slažem se u potpunosti....Emiremir33 wrote: ↑03/04/2021 12:16Pa onda ih treba zatvoriti negdje i nepuštati dok se nedogovore,a mislim daće im Ameri tako uraditi kad im prekipiKolinda wrote: ↑03/04/2021 12:10Ovaj put su ljudi nedvosmislen rekli što očekuju, provedba SF i presude Ljubić, meni je potpuno jasno što misle....
Znači omogućiti da su svi kandidati a da narode predstavljaju oni za koje 3 naroda glasaju....znači Željko bez problema može biti član predsjedništva iz bilo kojeg naroda ako taj narod glasa za njega, evo mu prilike da kao predstavnik Bošnjaka i ostalih građana provjeri snagu na izborima 2022.
Nisam ti kopententat stvarno,ni jednu od tih presuda nisam nikad ni pročitao ,ne samo od te dvije nego sve te presude.Koči pa Čović i Izetbegović to mogu da otkoče kad hoćeKolinda wrote: ↑03/04/2021 12:18Slažem se u potpunosti....Emiremir33 wrote: ↑03/04/2021 12:16Pa onda ih treba zatvoriti negdje i nepuštati dok se nedogovore,a mislim daće im Ameri tako uraditi kad im prekipiKolinda wrote: ↑03/04/2021 12:10
Ovaj put su ljudi nedvosmislen rekli što očekuju, provedba SF i presude Ljubić, meni je potpuno jasno što misle....
Imam samo jedno pitanje za tebe, tko u ovom trenutku koči provedbu ove dvije presude ( SF i Ljubić) koje traži EU i USA?