Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
Better Man

#876 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Better Man »

Kekes wrote: 02/04/2021 14:25
Better Man wrote: 02/04/2021 14:17
Kekes wrote: 02/04/2021 13:42
Da, onaj Enver iz Goražda je Hrvat, Enver koji je u zatvoru zbog podmićivanja i on treba puniti hrvatski dom naroda kao i Posavina sa 20 000 Hrvata.

smiješni ste.

Inače mi Hrvati smo ujedinjeni, glasamo za Čovića jer ako uđe HDZ BiH neće biti ukidanja hrvatskih mirovina a niti oslobađanja ubojica hrvatskih povratnika. To ti je kad ti oduzmu pluralizam
Ja sam davno rekao da bi se zvao hrvatom, morao bi biti rođen u Hrvatskoj i da su ti preci porijeklom iz Hrvatske bez obzira na vjersku pripadnost. Zašto bi neki katolik iz Hercegovine koji sebe neosnovano naziva hrvatom samo na osnovu vjerske pripadnosti imao više prava od žene iz Sarajeva, koja se može s punim pravom zvati hrvaticom, jer je rođena u Hrvatskoj i svi preci su joj rođeni u Hrvatskoj?
Vjerske pripadnosti?
Hrvati iz RH su emigracija nas Hrvata iz BiH, pa prvi hrvatski kralj Tomislav je krunjen na duvanjskom polju dok su tvoji Živkovići došli iz Beograda.

Suljagiić je srbijanac kao i Senad sa N1, odakle vama pravo da svojatate Bosnu? Pogotovo srbijanci i crnogorci poput Bakira, Senada ili Reufa.

Nema nikakve veze živi li ta žena u RH niti kako se deklarira, bitan je politički legitimitet da su je birali Hrvati. Ne postoje rasni Hrvati što vi radite kad birate Jasmine i Envere u našu kvoticu i onda to opravdavate ovdje.

Nego na koju ženu točno misliš? Martinu Mlinarević? O kome se radi?
Živkovići nisu moji. Oni su jednako zlo kao i HDZ. Žena koju sam spominjao nije uopće iz javnog života, niti ima ikakve veze s politikom. Riječ je o mojoj nekadašnjoj šefici koja je u penziji i s kojom sam veliki prijatelj. Ustav fino kaže da se članovi predsjedništva iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda biraju na teritoriji Federacije i za njih imaju pravo glasa svi punoljetni građani. Tako da je Komšić i legalan i legitiman. Iako sam ja lično protiv njega, jer je obična ubleha i nije ništa uradio.
Better Man

#877 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Better Man »

Kolinda wrote: 02/04/2021 20:19 Hrvati nemaju što nuditi, Hrvati trebaju dobiti ono što kaže Ustav i presude US....svi koji su protiv toga su protiv države....
Prvo HDZ i njegovi čelnici trebaju kleknuti na koljena i tražiti oprost za sve ratne zločine koje su počinili i koncetracione logore koje su otvarali. Zatim trebaju vratiti sve ono što su opljačkali. Tu posebno mislim na Veležov stadion Bijeli brijeg i prostorije univerziteta Džemal Bijedić.
Kekes

#878 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Kekes »

Better Man wrote: 03/04/2021 00:02
Better Man wrote: 02/04/2021 14:17

Ja sam davno rekao da bi se zvao hrvatom, morao bi biti rođen u Hrvatskoj i da su ti preci porijeklom iz Hrvatske bez obzira na vjersku pripadnost. Zašto bi neki katolik iz Hercegovine koji sebe neosnovano naziva hrvatom samo na osnovu vjerske pripadnosti imao više prava od žene iz Sarajeva, koja se može s punim pravom zvati hrvaticom, jer je rođena u Hrvatskoj i svi preci su joj rođeni u Hrvatskoj?
Vjerske pripadnosti?
Hrvati iz RH su emigracija nas Hrvata iz BiH, pa prvi hrvatski kralj Tomislav je krunjen na duvanjskom polju dok su tvoji Živkovići došli iz Beograda.

Suljagiić je srbijanac kao i Senad sa N1, odakle vama pravo da svojatate Bosnu? Pogotovo srbijanci i crnogorci poput Bakira, Senada ili Reufa.

Nema nikakve veze živi li ta žena u RH niti kako se deklarira, bitan je politički legitimitet da su je birali Hrvati. Ne postoje rasni Hrvati što vi radite kad birate Jasmine i Envere u našu kvoticu i onda to opravdavate ovdje.

Živkovići nisu moji. Oni su jednako zlo kao i HDZ. Žena koju sam spominjao nije uopće iz javnog života, niti ima ikakve veze s politikom. Riječ je o mojoj nekadašnjoj šefici koja je u penziji i s kojom sam veliki prijatelj. Ustav fino kaže da se članovi predsjedništva iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda biraju na teritoriji Federacije i za njih imaju pravo glasa svi punoljetni građani. Tako da je Komšić i legalan i legitiman. Iako sam ja lično protiv njega, jer je obična ubleha i nije ništa uradio.
Komšić je nelegalan i neustavan, simbol vaše parodije sa onim Enverom iz Goražda.

Predstavnik Hrvata je predstavnik političkih Hrvata, to može biti i Marsovac a ne Enver iz Goražda ili Komšić.

To ste vi izmislili
Kekes

#879 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Kekes »

Better Man wrote: 03/04/2021 00:09
Kolinda wrote: 02/04/2021 20:19 Hrvati nemaju što nuditi, Hrvati trebaju dobiti ono što kaže Ustav i presude US....svi koji su protiv toga su protiv države....
Prvo HDZ i njegovi čelnici trebaju kleknuti na koljena i tražiti oprost za sve ratne zločine koje su počinili i koncetracione logore koje su otvarali. Zatim trebaju vratiti sve ono što su opljačkali. Tu posebno mislim na Veležov stadion Bijeli brijeg i prostorije univerziteta Džemal Bijedić.
Smiješan si sa tim stadionom, Velež ti je osnovan 1945 a Zrinjski ti postojao i prije Kraljevine Jugoslavije tj jedan je od najstarijih ne samo hrvatskih nego sveukupno klubova na Balkanu.

Što se tiče ratnih zločina, postavili ste Selmu Cikotića na mjesto ministra kao ratnog zločinca nad Hrvatima samo da ponizite Hrvate.
Bugojno je danas mjesto u kojem svi Muslimani šute kao zaliveni o masovnim grobnicama nad Hrvatima
horkesh

#880 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by horkesh »

Kekes kao kamikaza, odlučio da se žrtvuje za svetu hrvatsku stvar i kaže mrskim Bošnjama šta je šta i skreše im do sad nepoznatu "istinu" u lice, makar ga to i bana koštalo.

Nikad prije viđeno :roll:
Last edited by horkesh on 03/04/2021 00:54, edited 1 time in total.
visuljak

#881 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by visuljak »

Kekes wrote: 03/04/2021 00:33
Vjerske pripadnosti?

Komšić je nelegalan i neustavan, simbol vaše parodije sa onim Enverom iz Goražda.

Predstavnik Hrvata je predstavnik političkih Hrvata, to može biti i Marsovac a ne Enver iz Goražda ili Komšić.

To ste vi izmislili
Tuzis Komsica, tuzis Cikotica i cekaj odgovor adekvatne istance a to nelegalan, ratni zlocinac ovakav i onakav je laprdanje.
Sef vam svo vrijeme objasnjava kako je CIK nelegalan a nikako da ih tuzi...znaci da sa vama manipulise po stoti put.
Droog

#882 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Droog »

horkesh wrote: 03/04/2021 00:45 Kekes kao kamikaza, odlučio da se žrtvuje za svetu hrvatsku stvari i kaže mrskim Bošnjama šta je šta i skreše im do sad nepoznatu "istinu" u lice, makar ga to i bana koštalo.

Nikad prije viđeno :roll:
Mrskim muslimanima, izvinut ces...tako dotični oslovljava Bosnjake. Muslimani, nekad sa velikim M, nekad sa malim. :mrgreen:
Kekes

#883 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Kekes »

CIK je naravno nelegalan i neustavan, ni blizu vam je usporedba sa tužiteljstvom koje napadate.

Čak zataškavate i slučaj Dzenana Memića kako bi uzurpirali tužiteljstvo, smeta vam Gordana Tadić iako je iz Živinica i odrasla je u Sarajevu valjda jer im kjafirsko ime.

To je dosta slično slučaju Joze Leutara koji je istraživao islamističke celije pa je ubijen od AID-a, na vašoj FTV to ste pripisivali Hrvatima.

To je slično kao i slučajevi oslobađanja ubojica hrvatskih povratnika
Almir_

#884 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Almir_ »

Jednostavnom recenicom, nelegalno je i neustavno sve ono gdje Dragan nema poziciju, ili vlast.
Tuziteljstvo odavno kontrolisu DiC, evo vidimo da po njima nigdje kriminala osim u Sarajevu i jedino se optuzuju bosnjaci iako brojevi, imovinski kartoni pokazuju drugacije.
Na kraju mogu reci da je polozaj, stanje Hrvata-bosanskih katolika puno bolje gdje su Bosnjaci vecina, nego sto je to slucaj gdje su Bosnjaci manjina a oni vecina.
Ne znam zasto pricati sa osobama kojima je Hrvatska drzava,a imaju nase dokumente.
Ocigledno da ne znaju ko su, ali raspravljali bi o svemu.
spreca

#885 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by spreca »

Droog wrote: 02/04/2021 23:12 Ovaj Kolinda lik je neviđeni trol. Svaka cast svakome ko se upusti u "diskusiju" sa njim.

Lik se samo uhvati jednog te istog i fura. Ljudi mu konkretno odgovore i upute pitanje, on samo preskoci i nastavi po svom.

Goreg sagovornika na forumima odavno vidio nisam, a dugo citam forum.

Sto bolan ne odgovoris ljudima (evo konkretno Point.-u za imena zupanija/kanton, jezik bosanski/bosnjacki, Praljak i sl.)?
:thumbup: treba ga ignorisati,ali nemozes uvijek,da bar iznosi istinu nego non stop potura lazi i zato mu treba njegove lazi pod nos turati
spreca

#886 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by spreca »

Kekes wrote: 03/04/2021 01:44 CIK je naravno nelegalan i neustavan, ni blizu vam je usporedba sa tužiteljstvom koje napadate.

Čak zataškavate i slučaj Dzenana Memića kako bi uzurpirali tužiteljstvo, smeta vam Gordana Tadić iako je iz Živinica i odrasla je u Sarajevu valjda jer im kjafirsko ime.

To je dosta slično slučaju Joze Leutara koji je istraživao islamističke celije pa je ubijen od AID-a, na vašoj FTV to ste pripisivali Hrvatima.

To je slično kao i slučajevi oslobađanja ubojica hrvatskih povratnika
Vozis troluu
p206

#887 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by p206 »

Vjerske pripadnosti?

To ste vi izmislili
toooo breeee
Napokon sam i ja legitiman, ko ne vjeruje nek pogleda u registru popisa da sam se izjasnio ko Marsovac. Samo jebi ga opet muslimansko ime,al ne možeš imati sve.
Point.

#888 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Point. »

visuljak wrote: 02/04/2021 22:56
Point. wrote: 02/04/2021 21:43 Stani malo, zar ne kaže sud i Ustav da je naziv županija neustavan, da se jezik zove bosanski a ne bošnjački, da je Praljak ratni zločinac a ne uznik itd itd.
Oni iz US uzimaju samo sto njima odgovara(dodik koledz) a ostalo ignorisu.
To je ta njihova čuvena europska vrijednost. Uzmi šta ti volja a ostalo zanemari. Neće da može opajdare.
Point.

#889 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Point. »

Droog wrote: 02/04/2021 23:12 Ovaj Kolinda lik je neviđeni trol. Svaka cast svakome ko se upusti u "diskusiju" sa njim.

Lik se samo uhvati jednog te istog i fura. Ljudi mu konkretno odgovore i upute pitanje, on samo preskoci i nastavi po svom.

Goreg sagovornika na forumima odavno vidio nisam, a dugo citam forum.

Sto bolan ne odgovoris ljudima (evo konkretno Point.-u za imena zupanija/kanton, jezik bosanski/bosnjacki, Praljak i sl.)?
Šta će on/ona odgovoriti, vidiš da ne zna. To samo ponavlja jeesno te isto, imaš osjećaj da sa robotom koji je programiram jednostavnim jezikom pričaš. Doduše, HDZovci se i ponašaju ko lobotizirani pacijenti. Šef im od 1992 legitiman, do tad bio mrski Jugosloven i pisao čirilicu a sada kmeče o legitimnom predstavniku.

Čudno je to HDZ stado.
Kekes

#890 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Kekes »

Almir_ wrote: 03/04/2021 02:10 Jednostavnom recenicom, nelegalno je i neustavno sve ono gdje Dragan nema poziciju, ili vlast.
Tuziteljstvo odavno kontrolisu DiC, evo vidimo da po njima nigdje kriminala osim u Sarajevu i jedino se optuzuju bosnjaci iako brojevi, imovinski kartoni pokazuju drugacije.
Na kraju mogu reci da je polozaj, stanje Hrvata-bosanskih katolika puno bolje gdje su Bosnjaci vecina, nego sto je to slucaj gdje su Bosnjaci manjina a oni vecina.
Ne znam zasto pricati sa osobama kojima je Hrvatska drzava,a imaju nase dokumente.
Ocigledno da ne znaju ko su, ali raspravljali bi o svemu.
kme kme jadni ugroženi Bošnjaci krali preko firme za maline u Srebrenici respiratore, dovukli kinesko smeće koje se ne može ni koristiti kao respirator nego kao kratkotrajno rješenje samo za transfer u bolnicu.

Naravno najebali nakon optužnice i to je sad politička optužnica.

S druge strane stali i u zaštitu ubojica Dzenana Memića i tužiteljstva kantonalnog u Sarajevu koje je zataškavalo jer bitno je maknuti kjafirku s mjesta glavne tužiteljice iako je progonila pripadnike HVO-a, iz Živinica je i odrasla u Sarajevu. Nema pravo ime jebiga
Kekes

#891 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Kekes »

p206 wrote: 03/04/2021 09:18

To ste vi izmislili
toooo breeee
Napokon sam i ja legitiman, ko ne vjeruje nek pogleda u registru popisa da sam se izjasnio ko Marsovac. Samo jebi ga opet muslimansko ime,al ne možeš imati sve.
Jao kako si jadan, ne možeš ti poklapati hrvatsku kvotu više u domu naroda zbog svog imena. :D

Skuži da nema veze tvoje ime, mi možemo sutra Dodika staviti na mjesto predsjednika. Nije bitna krv niti ime nego politički legitimitet tj da su za tu osobu glasali Hrvati.
Point.

#892 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Point. »

Pajdo, kako znaš da je za nekoga glasao Hrvat?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#893 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

Pa realno i ne trrba nam niko u predsjednistvu dok je dodo tu
Bespotrebni izbori
Point.

#894 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Point. »

Pa koji kurac onda kmečite? Imate legitimnog predstavnika u Predsjedništvu u liku i djelu Milokrada Dodika, šta bi vi sa 15% da imate dva?
Kekes

#895 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Kekes »

Komšić mora platiti jer je sudjelovao u kriminalu, srednjoškolku je postavio na mjesto veleposlanice na kvotu visoko obrazovane osobe.

Naravno draži mi je on kao tipičan primjerak Sarajeva kao šibicar i onako limitiran nego recimo Falatar ali ona mora platit.
Kekes

#896 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Kekes »

Point. wrote: 03/04/2021 10:15 Pajdo, kako znaš da je za nekoga glasao Hrvat?
izborna jedinica, sasvim je jednostavno
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#897 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

Moj je prijedlog 1 opcina 1 pobjednik
2 lika razlicitih nacija (bilokojih) s najvise pobjeda po opcinama idu u predsjesnistvo

Ali jok...tako ne bi moglo da su sefik i komso obojica pobjednici u opcinama sa po 60 000- 1200000 ljudi gdje ima 2% hrvata
sumirprimus

#898 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by sumirprimus »

Najpostenije je 1 covjek 1 glas na svim nivoima. Pa nek pobijede oni s najvise glasova
Hektorijan

#899 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Hektorijan »

Kekes jadan ne bio, ohani malo s kmekom, fiskije ti nanine. Dehidrirati ćeš od pjene.

Ti si momak ovdje zalutao. Dehumanizacijom Bošnjaka se bavi na forumu hercegsrpske.
bilic

#900 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by bilic »

Hektorijan wrote: 03/04/2021 10:45 Kekes jadan ne bio, ohani malo s kmekom, fiskije ti nanine. Dehidrirati ćeš od pjene.

Ti si momak ovdje zalutao. Dehumanizacijom Bošnjaka se bavi na forumu hercegsrpske.
:bih: :thumbup: :bih: :bih: :thumbup: :bih:
Post Reply