Kod mene hanuma pusac kutija na dan .Nije ni osjetila a bila cjelo vrijeme sa minim dok sam de raspadao. Kontali asimptomaticna a onda nakon 2 mjeseca seroloski antitjela 0.
Iskustva sa koronavirusom
Moderator: O'zone
- ovo_malo_duse
#4226 Re: Iskustva sa koronavirusom
- Svakodobro!
#4227 Re: Iskustva sa koronavirusom
Hvala @neki i @mali_balon
Nece se retestirati nazalost, dr joj rekli da se moze vratiti, posao je kancelarijski.
Nece se retestirati nazalost, dr joj rekli da se moze vratiti, posao je kancelarijski.
-
mali_balon
#4228 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ma kod nas dr kaze idi na poso prati simprome ako se pogorsa zovi covid da ti otvorimo uputnicu za testiranje......nek se zbog sebe testira privatno 30km antigen testSvakodobro! wrote: ↑02/04/2021 21:31 Hvala @neki i @mali_balon
- rovac13
#4229 Re: Iskustva sa koronavirusom
Zna li neko nekog ko je imao koronu bez respiratornih problema.
Da je kao prve simptome imao proliv ?
Da je kao prve simptome imao proliv ?
- SpecialOffer
- SpecialOffer
#4231 Re: Iskustva sa koronavirusom
I koliko ima antitijela nakon 4 mjeseca?muha_sa wrote: ↑02/04/2021 06:49Ne--samo vani.Becky7 wrote: ↑02/04/2021 06:24 Malo sam se iskljucila iz svega nadam se da ste svi dobro...
Doktorica mi je rekla da je zadovoljna nalazima i snimkom pluca koje sam vadila ove sedmice hvala Bogu.
Rekla mi je da nakon 10 dana mi vise nismo zarazni, da li ste vi nosali maske u kuci, kod mene suprugu nije preslo i dobro je evo vec je danas meni oporavak 21 dan od prvog simpotoma ali me sve strah da skinem masku... Jedin sto osjecam su bolovi u nogama, rukama, tesko tijelo cijelo jedva hodam id umora, jucer sam nesto pola sata radila cijeli dan se jedva micem
I jos kada je najbolje raditi test za antitijela?
Što se zamaranja tice kako ko--ja sam deseti dan mogAo istrcat na treci sprat dok se supruga umarala baš kao i ti i to joj je trajalo haman 2 mjeseca![]()
Test na antitjela smo radili 4 mjeseca nakon bolesti--ja 13.03. supruga juce
- rovac13
#4232 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ovo je malo drugacije.
Drug ima proliv i grceve u stomaku vec tri dana,navece jace preko dana skoro nista.
Malo cudno,pa mi pade na pamet da nije nedaj boze.
Ali prije ce bit da je to klasicni standardni problem.
Drug ima proliv i grceve u stomaku vec tri dana,navece jace preko dana skoro nista.
Malo cudno,pa mi pade na pamet da nije nedaj boze.
Ali prije ce bit da je to klasicni standardni problem.
-
splinter
#4233 Re: Iskustva sa koronavirusom
Kako prvi put? Pa koliko si ti puta bio zaražen?SpecialOffer wrote: ↑02/04/2021 23:33Jesam ja prvi put kad sam bio zarazen imao proliv dan prije bilo kojeg drugog simptoma. Drugi simptom kao nadrazaj u grlu kad disem a treci navecer temperatura.
- gdesi bre
- SpecialOffer
#4235 Re: Iskustva sa koronavirusom
Dva puta. Drugi put se zarazio 4 mjeseca nakon prvog puta. Bio sam u kontaktu (kafa + rucak) sa zarazenom osobom (koja nije znala tad da je zarazena) jedno 3 sata.splinter wrote: ↑02/04/2021 23:45
Kako prvi put? Pa koliko si ti puta bio zaražen?SpecialOffer wrote: ↑02/04/2021 23:33Jesam ja prvi put kad sam bio zarazen imao proliv dan prije bilo kojeg drugog simptoma. Drugi simptom kao nadrazaj u grlu kad disem a treci navecer temperatura.
Sto se tice simptoma, nije bilo temperature nego jaka grlobolja jedno 3-5 dana, blaga bol u misicima (noge i ruke) i nakon toga jedno 4-5 dana jakog umora.
Negdje na trecem danu umora sam uradio nalaze krvi, crp, sedimentacija...slikao pluca (rtg) i sve bilo uredno.
I sad su prosla 4 mjeseca od druge zaraze i sve kontam ici antitijela uraditi a mrsko mi se nakaniti.
Generalno drugi put je bilo dosta blaze s tim da je i prvi put bilo relativno blago osim sto sam imao temp. prva 2 dana do 38.5 a nakon toga 5-6 dana isla do 37.7 izgubio cula. Nije bilo respiratornih komplikacija.
-
splinter
#4236 Re: Iskustva sa koronavirusom
Valjda neće biti treća sreća 
- SpecialOffer
-
splinter
#4238 Re: Iskustva sa koronavirusom
Za nju, a za tebe sreća u nesreći, heh
- SpecialOffer
-
noviclan
#4240 Re: Iskustva sa koronavirusom
Koliko novca, ima li kakav popust za penzionere
-
Becky7
#4241 Re: Iskustva sa koronavirusom
E to bas kao i ja izolovala se i maska.. kazem ti nosim je jos po kuci iako mi kazu da nisam zarazna (valjda podvijesno)...banjaluka078 wrote: ↑02/04/2021 08:51Ja sam se od prvog simptoma izolovala u moju sobu, kad sam morala u wc ili do kuhinje, obavezno sam nosila masku, dezinfikovala za sobom, nisam ulazila u ostale prostorije. Došlo mi je da grizem zidove, iskreno. Pomagalo je što imam dvorište, pa kad nisam bila smlaćena, bila sam napolju, šetala oko kuće, čitala, posadila gredicu bijelog luka...
Za umor ne brini, to ide polako. Ja mjesec i po kasnije nisam mogla prošetati 20 minuta, sad odradim kardio-trening, operem tepihe, na posao idem pješke...što bi rekli, baby-steps...polako će se snaga vratiti. Na sunce i u prirodu kad god se ima prilika.
Hvala ti drago mi je da si bolje i da si se oporavila sjecam se postova i koliko te drzalo.
-
use your illusion
#4242 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ne znam i ja imam osjećaj kao da sam drugi put zaražen. Prvi put u 12 mjesecu imao sve simptome i blage bolove u prsima i leđima koji su potpuno prošli nakon mjesec dana. Evo prije sedmicu dana slično upalili mi se mišići, gornji dio ledja i prsa. Nisam se javljao doktoru ali čini mi se morat ću.
- muha_sa
#4243 Re: Iskustva sa koronavirusom
Doktor veli na izvozSpecialOffer wrote: ↑02/04/2021 23:35I koliko ima antitijela nakon 4 mjeseca?muha_sa wrote: ↑02/04/2021 06:49Ne--samo vani.Becky7 wrote: ↑02/04/2021 06:24 Malo sam se iskljucila iz svega nadam se da ste svi dobro...
Doktorica mi je rekla da je zadovoljna nalazima i snimkom pluca koje sam vadila ove sedmice hvala Bogu.
Rekla mi je da nakon 10 dana mi vise nismo zarazni, da li ste vi nosali maske u kuci, kod mene suprugu nije preslo i dobro je evo vec je danas meni oporavak 21 dan od prvog simpotoma ali me sve strah da skinem masku... Jedin sto osjecam su bolovi u nogama, rukama, tesko tijelo cijelo jedva hodam id umora, jucer sam nesto pola sata radila cijeli dan se jedva micem
I jos kada je najbolje raditi test za antitijela?
Što se zamaranja tice kako ko--ja sam deseti dan mogAo istrcat na treci sprat dok se supruga umarala baš kao i ti i to joj je trajalo haman 2 mjeseca![]()
Test na antitjela smo radili 4 mjeseca nakon bolesti--ja 13.03. supruga juce
Supruga--IgM 0,49 IgG 93,83
Ja ---IgM 0,41 IgG 67,04
- muha_sa
-
Baba_Droga
#4245 Re: Iskustva sa koronavirusom
Jutro svima!
Obzirom da od dokotora nismo dobili nikakve konkretne odgovore ili samo slijeganje ramenima, trebaju nam vaša iskustva.
Suprug i ja pod kovidom. I kod mene, ali i supruga se pojavio neki osip. Kod mene na par mjesta po rukama crvenilo...kao da sam izgorila ma suncu i pomalo peče.
Kod njega kao da su ga komarci izujedali, neke tačkice.
Po rukama, vanjska strana laktova i po tabanima. Njega to kaze više svrbi.
Da je od antibiotika (Doksiciklin) valjda bi se pojavilo ranije, a ne sedmi dan!
Jel imao ko iskustva sa osipima po kozi tokom korone???
Btw. Ja juce imala kontrolu nakon deset dana, CRP na startu bio 10, juče 20! Kaze doktorica to je normalno i dala mi drugi antibiotik Flamix. 24.03. su mi rekli da imam upalu pluća koju još evo vucem... Ja vise ne znam sta je normalno, šta ne....ali malo me prpa uhvatila!
Obzirom da od dokotora nismo dobili nikakve konkretne odgovore ili samo slijeganje ramenima, trebaju nam vaša iskustva.
Suprug i ja pod kovidom. I kod mene, ali i supruga se pojavio neki osip. Kod mene na par mjesta po rukama crvenilo...kao da sam izgorila ma suncu i pomalo peče.
Da je od antibiotika (Doksiciklin) valjda bi se pojavilo ranije, a ne sedmi dan!
Btw. Ja juce imala kontrolu nakon deset dana, CRP na startu bio 10, juče 20! Kaze doktorica to je normalno i dala mi drugi antibiotik Flamix. 24.03. su mi rekli da imam upalu pluća koju još evo vucem... Ja vise ne znam sta je normalno, šta ne....ali malo me prpa uhvatila!
-
mali_balon
#4246 Re: Iskustva sa koronavirusom
Imao sam ja osipe, oko pasa, stomak i ledja i po butinama ali ko male bubuljice tackice, nisam pio nista osim vitamina.....malo svrbilo ali za 2 3 dana proslo....nisam imao temperaturu to mi je izaslo tek dan dva nakon temperature....Baba_Droga wrote: ↑03/04/2021 08:02 Jutro svima!
Sto se tice crp ja sam imao 14 i rekli mi da ne brinem, ako predje 100 onda je problem tako mi rekli u covid ambulanti......
-
high_volume
#4247 Re: Iskustva sa koronavirusom
Može li biti da nisi dovoljno izliječen?use your illusion wrote: ↑03/04/2021 06:58 Ne znam i ja imam osjećaj kao da sam drugi put zaražen. Prvi put u 12 mjesecu imao sve simptome i blage bolove u prsima i leđima koji su potpuno prošli nakon mjesec dana. Evo prije sedmicu dana slično upalili mi se mišići, gornji dio ledja i prsa. Nisam se javljao doktoru ali čini mi se morat ću.
- zubi
#4248 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ja mislim da to nije puno povisen CRP, zna on biti puno gori... To je kod tebe blago, ne sekiraj seBaba_Droga wrote: ↑03/04/2021 08:02 Jutro svima!
-
use your illusion
#4249 Re: Iskustva sa koronavirusom
Vrlo moguće jer ovaj pritisak u prsima i leđima mi se počeo vraćati. Kontam da to nije ovaj kako ga zovu long covid. Bojim se da su mi ostale neke nus pojave.high_volume wrote: ↑03/04/2021 09:05Može li biti da nisi dovoljno izliječen?use your illusion wrote: ↑03/04/2021 06:58 Ne znam i ja imam osjećaj kao da sam drugi put zaražen. Prvi put u 12 mjesecu imao sve simptome i blage bolove u prsima i leđima koji su potpuno prošli nakon mjesec dana. Evo prije sedmicu dana slično upalili mi se mišići, gornji dio ledja i prsa. Nisam se javljao doktoru ali čini mi se morat ću.
-
boshniak
#4250 Re: Iskustva sa koronavirusom
Da li ti je potvrdjena druga zaraza PCR testom. Meni je prosle sedmice potvrdjena upala pluca 4.5 mjeseca nakon prebolovane korone. Nisu me isprva htjeli testirati, ali na moje insistiranje uradjen je test i negativan.