prodaj govno i kupi nesto drugo,makar i losije...Bagrameli ih radi iako ih ismijavaju vecinom
od sikustva,vozio par dana to isto auto neki benzinac slabiji,jedno od losijih auta sto sam probao,jedino je dobro sto je prostran unutra...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Amare odmori, ova A klasa je ok autoEvolution_IV wrote: ↑02/04/2021 16:38![]()
prodaj govno i kupi nesto drugo,makar i losije...Bagrameli ih radi iako ih ismijavaju vecinom
od sikustva,vozio par dana to isto auto neki benzinac slabiji,jedno od losijih auta sto sam probao,jedino je dobro sto je prostran unutra...
U A i B clasi su sve do 2,0 Reno motori. Ja kad sam svog uzimao Mehanicar mi rekao ne kupuj ni jedan Mercedes do 2.0 Dizel , tek je od 2,2 Mercedesov motor.lavic wrote: ↑03/04/2021 18:57Amare odmori, ova A klasa je ok autoEvolution_IV wrote: ↑02/04/2021 16:38![]()
Ni ti ni majstor nemate pojma, ovo je 169 i 246 modeli i to je sve MB kao prvo, druga stvar je da Reno motori su isli u novije modele i sigornu su dobri i prosli MB kontrolu.ovo_malo_duse wrote: ↑03/04/2021 19:04U A i B clasi su sve do 2,0 Reno motori. Ja kad sam svog uzimao Mehanicar mi rekao ne kupuj ni jedan Mercedes do 2.0 Dizel , tek je od 2,2 Mercedesov motor.lavic wrote: ↑03/04/2021 18:57Amare odmori, ova A klasa je ok autoEvolution_IV wrote: ↑02/04/2021 16:38![]()
Nosi ih u picku materinu. Jebeni mahalac i prosjecni idiot.citroen xm wrote: ↑03/04/2021 19:08 To je nova A klasa, a mehaničar priča mahalsku priču. Šta fali Reno motorima? Ništa, apsolutno ništa, ali bitno je pričati nešto. Da su loši sigurno ih Mercedes ne bi koristio.
Prvo to kako se izrazavas to kuci pa koristi taj nacin izrazavanja sa ukucanima gdje si i naucio.Rockefeller wrote: ↑03/04/2021 19:58Nosi ih u picku materinu. Jebeni mahalac i prosjecni idiot.citroen xm wrote: ↑03/04/2021 19:08 To je nova A klasa, a mehaničar priča mahalsku priču. Šta fali Reno motorima? Ništa, apsolutno ništa, ali bitno je pričati nešto. Da su loši sigurno ih Mercedes ne bi koristio.
Prednja balans stangla/gumice ima hod i udara, aksijalni lezaj koji si prepakovao mora biti stegnut u odredjenoj toleranciji hoda iako je nov moze opet lupati. Oscilirajuce rame, lafeta, kugla, krajnica, stabilizator. Sto se tice prednjeg kraja, obizorm da kazes da su ti amortizeri novi. Zadnji dio puknuta opruga proizvodi te zvukove, a ostane u lezistu, vecinom pukne pri dnu pa se i ne vidi. Amortizeri. Stabilizatori. Gumice balans stangle. Silent blok kroz koji ide saraf koji drzi rame na kojem je postavljena opruga i amortizer takodjer proizvodi zvukove. Stetoskopom se ti zvukovi jedino nalaze, ako nema vidljivog hoda pajserom.Erva40 wrote: ↑02/04/2021 15:42 Pozdrav svima.
Posto je tema Mercedes. Vozim najmanji u clasi mercedes A class 2005g 2.0 dizel 103 kw. Imam 4godine pa da podelim neka iskustva. Uvezen iz Njemacke prije 5g.Kupio auto od zeta koji je bas picajzla. Sve zivo menjao na njemu sta je trebalo, untra je ko lampa s obzirom na godiste. Auto je u Avangarda opremi. DPrve dvije god sve super, poslije su poceli kvarovi. Iskreno imam majstora koji mi odrzava i radi u ovlastenom servisu. Prije dva mjeseca prolupali mi amortizeri, koji su novi stavljeni trt prije 5g. Stavio ja nove Sachs , menjao sve nosace motora, homo kineticki, kligle, stabilizator. Prepakovao aksijalne itd. Ulozi u auto zadnjih dva mjeseca preko 1400km.Anlaser prepskovao novi remen stavio. Auto mi i dalje lupka, gledalo ga par njih po njima sve ok. Iskreno rijetko ko hoce da pogleda ove A classe od majstora, svi izbegavaju. Znate li nekog dobrog majstora gdje bi mogao odrzavat mercedes a da nije preskup? Trenutno nemam novaca za neki bolji auto. Hvala i izvinte na dugom postu.Vasa iskustva sa A classom ovog godista ili malo mladje? Odrzavanje i servisi itd. Lp