Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑02/04/2021 09:50
preglupa stvar, ali hajde eto ima pravo na sluzbeni
ali jebem im majku kroz majku, jel moras 60 milja bacit na to
nek kupe daciu neku ba, je li to stvarno toliko prokleto i odvojeno od realnosti da ima obraza nabaljvati skupa auta u doba kada raja nema posla ba
Pa nije on dosao u parlament da voza daciju.
Nacelnici opcina imaju limuzine. Nedavno su provlacili onoga iz Prozora za vise od 100 milja auto.
Nije problem auto ko auto. Ide tu vjerovatno i vozac.
izvrsni direktor wrote: ↑02/04/2021 09:37
A zasto je predsjedavajucem parlamenta potrebna mobilnost sluzbenim autom, sta on radi na terenu? Radno mjesto predsjedavajuceg parlamenta je u - parlamentu?! Zbog cega je neophodno da on ima auto, voza se autom po sali parlamenta? Ide sa autom licno da dovozi parlamentarce na sjednice?
Ne znam treba li mu mobilnost, ali mislim da on ima pravo 24 sata na službeni automobil.
Pa naravno da ima pravo, sami sebi su to pravo dali nekad davno da uzivaju. Ali gdje je logika? Ima li smislenog objasnjenja?
A zasto je predsjedavajucem parlamenta potrebna mobilnost sluzbenim autom, sta on radi na terenu? Radno mjesto predsjedavajuceg parlamenta je u - parlamentu?! Zbog cega je neophodno da on ima auto, voza se autom po sali parlamenta? Ide sa autom licno da dovozi parlamentarce na sjednice?
Ne znam treba li mu mobilnost, ali mislim da on ima pravo 24 sata na službeni automobil.
Pa naravno da ima pravo, sami sebi su to pravo dali nekad davno da uzivaju. Ali gdje je logika? Ima li smislenog objasnjenja?
Objasnjenje im je sigurno zato jer moze
Ili bi na to pitanje taj predsjedavajuci parlamenta odgovorio ja i
izvrsni direktor wrote: ↑02/04/2021 10:28
Funkcijska pogodnost. Na osnovu polozaja imas auto. To je objasnjenje.
Isto mozes reci i da premijer nema potrebe za autom jer mu je posao doci jednom sedmicno na vladu. A, i to moze telefonski.
Ili, sta ce predsjedniku FBiH auto?
Ili glavni sudija, tuzilac, direktori uprava....
SDP BH i NS BH odlucno osudjuje napad nelegalnog nacelnika Banovica na legalno izabranog predsjednik sindikata rudnika Banovici DR SC Mirsad Kukica.
Na cijoj je strani SD?
Svog partnera s nivoa TK ili Svog partnera na Opcini Lukavac?
izvrsni direktor wrote: ↑02/04/2021 10:28
Funkcijska pogodnost. Na osnovu polozaja imas auto. To je objasnjenje.
Isto mozes reci i da premijer nema potrebe za autom jer mu je posao doci jednom sedmicno na vladu. A, i to moze telefonski.
Ili, sta ce predsjedniku FBiH auto?
Ili glavni sudija, tuzilac, direktori uprava....
Nikome ne treba sluzbeno auto, svi u tramvaj, ili u krajnjem slucaju biciklo.
I ovo se vrlo lako moze rijesiti, mislim ovo za sluzbena auta.
Politicari imaju jako dobre plate, ne bi im bio problem da za mandat uzmu lizing i kupe sebi auto koje god hoce, tj koliko su spremni odvajati od svojih primanja. Poslije mandata auto mogu ostaviti sebi. Mogu i rentati, ionako, prema vlastitim rijecima, niko nije tu zbog para, svi su tu da bi "pomogli narodu".
joint union wrote: ↑02/04/2021 12:25
I ovo se vrlo lako moze rijesiti, mislim ovo za sluzbena auta.
Politicari imaju jako dobre plate, ne bi im bio problem da za mandat uzmu lizing i kupe sebi auto koje god hoce, tj koliko su spremni odvajati od svojih primanja. Poslije mandata auto mogu ostaviti sebi. Mogu i rentati, ionako, prema vlastitim rijecima, niko nije tu zbog para, svi su tu da bi "pomogli narodu".
mijenjaj pravo,pa nije sveta krava.......a sta je sa pravom na vakcinu.....a ja......to moze da priceka.
Ova vlada nezakonito radi, ali iako je mogu oboriti oni to neće.
Ova vlada se igra sa životima i mogu je oboriti, ali neće.
Da zaključimo:
Znači iako mogu obaranjem ove vlade "spasiti građane" oni to neće uraditi i pustiti će da se ova vlada igra sa našim životima. Ovo ko iz onog vica kad muji suljo kaže "nemoj me ti više braniti".
SDA-ovac kad kupuju sluzbeni automobil od 60 000 u vrijeme pandemije:
Zaimovic: jeste nepopularno, ali...
SDA-ovac kad sebi povecava pausal u vrijeme pandemije:
predsjednik Kluba Stranke demokratske akcije Ekrem Mrakić kazao je da će ta stranka podržati spomenutu odluku, iako nije njen inicijator.
"Nismo inicijatori, ali smo svjesni da svoje političke partnere moramo ispoštovati"
predsjednik Kluba Stranke demokratske akcije Ekrem Mrakić kazao je da će ta stranka podržati spomenutu odluku, iako nije njen inicijator.
"Nismo inicijatori, ali smo svjesni da svoje političke partnere moramo ispoštovati"
Slijedece godine ce ovi iz SDA podnijeti zahtjev za povecanje pausala ili neke druge naknade a ovi iz HDZ
ce ih ispostovati.
A onda nastaviti o izbornom zakonu, polozaju Hrvata, preglasavanju, uslovljavanju, bla, bla..
A nije žrtvovanje ljudi kad zatvore sve ostalo radi Sarajeva ? Šta treba da pomru od gladi ostali, ko ih jebe ?
Postali ste drugi Beograd, gledate samo sebe i šta vama u tom trenutku godi.
Joj patetike. Pomrijeće svi kada se kafići zatvore na 15 dana
Nije Sarajevo daleko jarane i glavni je grad države sa veliko cirkulacijom stanovništva. Ako ne razumiješ da će situacija iz Sarajeva već sutra da se preslika i u tvoje mjesto bez reakcije na nivou barem FBiH onda stvarno nemamo šta pričati. Ti u tom slučaju ne razumiješ osnovne stvari
Ma ja lave, upravu si, ja sam zaluto na medicinski fakultet i u srednju medicinsku.
Ako se situacija preslika na još makar dva mjesta van KS onda bi to i opravdalo zatvaranje Federacije.
Danas:
KS 281
BiH 2154
FBIH 1549
Nije trebalo biti previše inteligentan pa zaključiti da će se ovo desiti. Fadil ni svoj krizni štab nije slušao jer ke trebalo šuknuti Forti i Vladi KS. "Neka Forto radi scoj posao". Sada, evo mjere u KS daju rezultate a u FBiH se zakuhalo. Popišam im se na sve idiote koji odlučuju kada obični forumaši kojima to nije ni profesija ni posao skontaju šta će se desiti, ali debilima mrtvi samo služe za dobijanje političkih poena. Fadile j.... i ti i Vlada Federacije.
putokaz1 wrote: ↑02/04/2021 12:01
SDP BH i NS BH odlucno osudjuje napad nelegalnog nacelnika Banovica na legalno izabranog predsjednik sindikata rudnika Banovici DR SC Mirsad Kukica.
Na cijoj je strani SD?
Svog partnera s nivoa TK ili Svog partnera na Opcini Lukavac?
SD postoji samo u Lukavcu.
Van Lukavca je to sve SDA.
kako sam ranije govorio - mislim da je naivno bilo misliti da će tegeltija odletiti, a osmica ostati i svi sretno živjeti u sda maštozemlji do kraja života, sa kontrolom suda i prisluškivanja za selektora bakira. strancima su jednako dojadili, a da nisu ne bi ni tegeltija odletio. jer je cijeli sistem tebi ovo, meni ono. tebi milan, meni prisluškivanje. oni su srali na tegeltiju, ali nisu suštinski bili nezadovoljni, a naročito nisu željeli da se nešto stvarno krene raditi. i svakako im je bolji raniji status quo od toga i sa tegeltijom.
Nije trebalo biti previše inteligentan pa zaključiti da će se ovo desiti. Fadil ni svoj krizni štab nije slušao jer ke trebalo šuknuti Forti i Vladi KS. "Neka Forto radi scoj posao". Sada, evo mjere u KS daju rezultate a u FBiH se zakuhalo. Popišam im se na sve idiote koji odlučuju kada obični forumaši kojima to nije ni profesija ni posao skontaju šta će se desiti, ali debilima mrtvi samo služe za dobijanje političkih poena. Fadile j.... i ti i Vlada Federacije.
kaže "žrtvovati", k'o da se, ne znam, ubijaju ljudi da bi drugi preživjeli, a ne k'o da kafane i kladionice ne rade dvije, tri ili četiri sedmice.
mislim malo kome je lično i sebično krivlje što kafane ne rade nego meni. ali nisam slijep ni gluh, vidim i čujem šta se dešava, koliko je bolesnih, teških i umirućih...
mijenjaj pravo,pa nije sveta krava.......a sta je sa pravom na vakcinu.....a ja......to moze da priceka.
To je isto kao da napadaš fudbalera što dobija 20 miliona da šuta loptu a hirurzi imaju platu samo nekoliko hiljada. Nije taj fudbaler izmislio to niti je on sebi to naštimao.