Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#46851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Promjene = svodjenje konstitutivnosti hrvata u fbih na prava koja imaju crnogorci i slovenci
Eh to su promjene koje zeli sda df
Takve promjene nece proci
Eh to su promjene koje zeli sda df
Takve promjene nece proci
- Truba
#46852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Promjene = mijenjanje daytona na stetu hrvata
Nikad
Nikad
-
foxlife
#46853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
promjene= nabijem i hrvate i bosnjake i srbe na neku stvar i boli me briga kako se zove premijer njegov zamjenik ministri sve dok rade kako treba pa makar bili svi cigani
-
foxlife
#46854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nego ja skontah da si se ti prodao za veceru labude 
-
breuer
#46855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
problem je što ovo mnogi kažu, al nisu svjesni da kad se desi kao što si opisao u imaginarnom scenariju, odmah zagrme suprtno...
-
foxlife
#46856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
znam
svjestan sam ja toga
svi su za ovo dok njih ne dotice
kad se oni trebaju "mijenjati" ili ih dotice ova prica onda se desava to sto kazes zagrme
- BrziGonzales
#46857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Podsjećaš me na dijareju. Kao proljev si. Imaš Ostale ako se ne osjećaš kao Hrvat, Srbin... Samo bi ti da mi uvališ osuđene kriminalce da me predstavljaju...foxlife wrote: ↑02/04/2021 10:19A sta cemo ako se ante ne osjeca hrvatom?BrziGonzales wrote: ↑02/04/2021 10:07Što brkaš vjeru i naciju? Ako se Ekremu povraća da se izjasni Bošnjakom, eto mu Ostalih. Svi koji se ne osjećaju Bošnjakom, Srbinom ili Hrvatom, imaju Ostale. A to sto nam birate osuđene kriminalce da nas predstavljaju, to je vaš obraz.
Sta ako se neki muhamed oajeca hrvatom?
- animus
#46858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hrvati su uvijek bili dio BiH, i tako ce i ostati. Strasenje naroda da ce biti svedeni na nivo Slovenaca je bez osnova. Svoj uticaj Hrvati prije svaga imaju kroz kantonalni ustroj Federacije BiH. Cinjenica je da Covic ovu ustavnu poziciju Hrvata zloupotrebljava vec duži period pa se iz toga rađaju ideje o smanjenju uticaja HDZa na federalnom nivou. Ja sam prvi za to ali sam isto i protiv bilo kakve radnje kojom ce se nastetiti hrvatskom narodu. Ovako ne ide vise. Ne moze Cavara drzati vecinu drzave u blokadi. Nema opravdanja jer nam je rezultat toga najmanje 200 000 ljudi u Njemačkoj.
Pro bosanske stranke su prinuđene da reaguju jer ovako cemo svi iscuriti iz drzave.
Rezultat toga ce biti jos veca netrpeljivost Hrvata i Bošnjaka ali se stvarni krivac Covic i njegova stranka nece imenovati. Bit ce priča o majorizaciji ponovo.
Pitanje je sto Hrvati idu u tom pravcu i sto nisu kroz jacanje drzave i približavanje EU i Nato pojacali jos vise svoj uticaj. Niko nebi bio protiv jakog HDZa i Covica u Predsjednistvu da se zalaže za ovo navedeno. Dosta Bosnjaka bi glasalo za njegovu stranku da su normalni kao sto su u Varešu bili. Bili bi alternativa lopovskoj SDA. Ja ti garantujem da se Komsic nebi ni kandidovao. Dodik bi bio manji od makovog zrna. Tu bi Covic bio heroj i ono za sta se sada Evropljanima predstavlja.
Ali nije tako jer je nanjusio da se BiH raspada pa daj dio Hrvatima. Na žalost takva promašena politika ce najviše kostati upravo Hrvate jer je putovnica trojanski konj.
Na kraju ce biti izmjene ustava ali ne takve koje on traži i nece Hrvati nista spektakularno dobiti ali niti izgubiti. Rezultat kada se sabere ce biti da nam fali trecina stanovništva, da smo najlosiji u Evropi, da se narod dodatno zamrzio itd.
Poraz svih nas a mogli smo proci bez ovoga.
Pro bosanske stranke su prinuđene da reaguju jer ovako cemo svi iscuriti iz drzave.
Rezultat toga ce biti jos veca netrpeljivost Hrvata i Bošnjaka ali se stvarni krivac Covic i njegova stranka nece imenovati. Bit ce priča o majorizaciji ponovo.
Pitanje je sto Hrvati idu u tom pravcu i sto nisu kroz jacanje drzave i približavanje EU i Nato pojacali jos vise svoj uticaj. Niko nebi bio protiv jakog HDZa i Covica u Predsjednistvu da se zalaže za ovo navedeno. Dosta Bosnjaka bi glasalo za njegovu stranku da su normalni kao sto su u Varešu bili. Bili bi alternativa lopovskoj SDA. Ja ti garantujem da se Komsic nebi ni kandidovao. Dodik bi bio manji od makovog zrna. Tu bi Covic bio heroj i ono za sta se sada Evropljanima predstavlja.
Ali nije tako jer je nanjusio da se BiH raspada pa daj dio Hrvatima. Na žalost takva promašena politika ce najviše kostati upravo Hrvate jer je putovnica trojanski konj.
Na kraju ce biti izmjene ustava ali ne takve koje on traži i nece Hrvati nista spektakularno dobiti ali niti izgubiti. Rezultat kada se sabere ce biti da nam fali trecina stanovništva, da smo najlosiji u Evropi, da se narod dodatno zamrzio itd.
Poraz svih nas a mogli smo proci bez ovoga.
-
neko_sa_strane
#46859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo baš su se upregli da rade svoj posao kako treba.
Građanska država imala bi smisla pod uslovom da ne postoje nacionalne stranke i da su svakome u državi prava zagarantovana Ustavom i dopunskoj mogućnosti veta ali samo u slučaju stvarnog ugrožavanja poput negiranja identiteta, jezika, mobinga na nacionalnoj osnovi recimo pri zapošljavanju i slično.Takođe preduslov je i sekularna država. BiH je uređena kao tri mini feudalna posjeda u kojoj su stvarni vladaoci vjerske vođe koje vladaju putem svojih političkih ekspozitura ili tzv. nacionalnih stranaka. U ovoj zemlji većinski mentalni sklop je protiv građanske države. Ko god od tri naroda na određenom području predstavlja većinu ne propušta priliku da na neki način zagorčava život drugim ili drugoj etničkoj zajednici. Zato pozivi za građanskom državom sa većinskim mentalitetom zaglavljenim u srednjem vijeku su samo populizam i skupljanje jeftinih političkih poena u svom etničkom stadu.
- drndalo
#46860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisam ih ja tamo ni brojao, ni imenovao, odgovorio sam covjeku koji je naveo da ih ima 27 i ko ih hebe... Niti se slazem s tim, kao sto se vidi iz mog pisanja, niti se slazem sa ublehasima tog tipa kojeg pominjes a kojeg naravno ne znam. Cisto da ne ostane da smo Edin i ja jarani... Ne znam nikoga pravosnazno osudjenog, cak ni optuzenog za ista, pa to nemoj meni fakturisati...BrziGonzales wrote: ↑02/04/2021 08:31Edin Fejzić iz Goražda je sigurno Hrvat sa tvojim certifikatom. Pravosnažno osuđenog kriminalca poturate nam kao predstavnika Hrvata. Pa mogli ste bar izabrati Antu a ne Edina. Amateri.drndalo wrote: ↑01/04/2021 23:18Jasta, jebo Rvate djegod ako nijesu iz Listice... Samo iz Listuce su pravi Rvati, autenticni, legitimni stobiseonoreklo...Black swan wrote: ↑01/04/2021 19:49 Rs se brani u poslaniku u domu naroda fbih iz gorazda koji ne moze i ne smije biti hrvat jer ih tamo ima samo 27
Samo se vi smijte
To je realnost
-
foxlife
#46861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
cuj imas ostale i ti nekome govoris kako se osjecaBrziGonzales wrote: ↑02/04/2021 11:16Podsjećaš me na dijareju. Kao proljev si. Imaš Ostale ako se ne osjećaš kao Hrvat, Srbin... Samo bi ti da mi uvališ osuđene kriminalce da me predstavljaju...foxlife wrote: ↑02/04/2021 10:19A sta cemo ako se ante ne osjeca hrvatom?BrziGonzales wrote: ↑02/04/2021 10:07
Što brkaš vjeru i naciju? Ako se Ekremu povraća da se izjasni Bošnjakom, eto mu Ostalih. Svi koji se ne osjećaju Bošnjakom, Srbinom ili Hrvatom, imaju Ostale. A to sto nam birate osuđene kriminalce da nas predstavljaju, to je vaš obraz.
Sta ako se neki muhamed oajeca hrvatom?
a kad neko kaze hrvatu ne mozes biti hrvat nego bosanac onda je nacizam fasizam i ugrozavanje i sta ja znam
dvolicno da se ne moze opisati
-
foxlife
#46862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
i znaci da ostavimo tako da smo zaglavljeni u srednjem vijeku?neko_sa_strane wrote: ↑02/04/2021 11:24Evo baš su se upregli da rade svoj posao kako treba.
Građanska država imala bi smisla pod uslovom da ne postoje nacionalne stranke i da su svakome u državi prava zagarantovana Ustavom i dopunskoj mogućnosti veta ali samo u slučaju stvarnog ugrožavanja poput negiranja identiteta, jezika, mobinga na nacionalnoj osnovi recimo pri zapošljavanju i slično.Takođe preduslov je i sekularna država. BiH je uređena kao tri mini feudalna posjeda u kojoj su stvarni vladaoci vjerske vođe koje vladaju putem svojih političkih ekspozitura ili tzv. nacionalnih stranaka. U ovoj zemlji većinski mentalni sklop je protiv građanske države. Ko god od tri naroda na određenom području predstavlja većinu ne propušta priliku da na neki način zagorčava život drugim ili drugoj etničkoj zajednici. Zato pozivi za građanskom državom sa većinskim mentalitetom zaglavljenim u srednjem vijeku su samo populizam i skupljanje jeftinih političkih poena u svom etničkom stadu.
- BrziGonzales
#46863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Oprosti, gdje ti vidiš ovdje neku državu? Ovaj protektorat je na autopilotu. Ne sjećam se kad je zakonodavna vlast donijela neki zakon, pobrinula se za stanovnike u koroni, sudsku vlast od Ustavnog suda na niže množe svi sa nulom, izvršna vlast ne može da se nosi sa migrantima a kamoli nešto drugo.animus wrote: ↑02/04/2021 10:18 Da li bi ti bio zadovoljan da se sada udovolji Covicevim zahtjevima?
Da se betonira ovakvo stanje i da se ne moze nista promijeniti. Da Dodik i Covic sjede u Predsjednistvu i rade na razgradnji ove države do čega bi neminovno doslo. Da na kraju imamo opet rat jer nestanak države nece biti moguc bez rata sto je cinjenica. Ili da u najboljem slučaju imamo beskrajne blokade kao sto su i sada.
OHR se samo ukinuo, Valentin u mjesec dana popio kavu sa AMUS-om i to je sve od njega. Nigdje ga na mapi.
Ima neke male šanse da se privid države održi ako se donese novi izborni zakon da budu implementirane sve presude. Inače, mrka kapa.
- drndalo
#46864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ko ima najvise iste vlasti? Koga onda prozivas? Ko onda najvise koci da Drzava nesto i radi za nas sviju? Moja pokojna baba? Ili...?BrziGonzales wrote: ↑02/04/2021 11:29Oprosti, gdje ti vidiš ovdje neku državu? Ovaj protektorat je na autopilotu. Ne sjećam se kad je zakonodavna vlast donijela neki zakon, pobrinula se za stanovnike u koroni, sudsku vlast od Ustavnog suda na niže množe svi sa nulom, izvršna vlast ne može da se nosi sa migrantima a kamoli nešto drugo.animus wrote: ↑02/04/2021 10:18 Da li bi ti bio zadovoljan da se sada udovolji Covicevim zahtjevima?
Da se betonira ovakvo stanje i da se ne moze nista promijeniti. Da Dodik i Covic sjede u Predsjednistvu i rade na razgradnji ove države do čega bi neminovno doslo. Da na kraju imamo opet rat jer nestanak države nece biti moguc bez rata sto je cinjenica. Ili da u najboljem slučaju imamo beskrajne blokade kao sto su i sada.
OHR se samo ukinuo, Valentin u mjesec dana popio kavu sa AMUS-om i to je sve od njega. Nigdje ga na mapi.
Ima neke male šanse da se privid države održi ako se donese novi izborni zakon da budu implementirane sve presude. Inače, mrka kapa.
-
foxlife
#46865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma pusti ba oni se bune da nema drzave a onda kad kao nesto traze kazu gdje je drzava da to sredidrndalo wrote: ↑02/04/2021 11:36Pa ko ima najvise iste vlasti? Koga onda prozivas? Ko onda najvise koci da Drzava nesto i radi za nas sviju? Moja pokojna baba? Ili...?BrziGonzales wrote: ↑02/04/2021 11:29Oprosti, gdje ti vidiš ovdje neku državu? Ovaj protektorat je na autopilotu. Ne sjećam se kad je zakonodavna vlast donijela neki zakon, pobrinula se za stanovnike u koroni, sudsku vlast od Ustavnog suda na niže množe svi sa nulom, izvršna vlast ne može da se nosi sa migrantima a kamoli nešto drugo.animus wrote: ↑02/04/2021 10:18 Da li bi ti bio zadovoljan da se sada udovolji Covicevim zahtjevima?
kao sto rekoh dvolicnost neopisiva
- BrziGonzales
#46866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koji si ti qurac da govoriš meni Hrvatu da ne mogu biti to što jesam nego sto bi ti da mi naredio? Ja sam Hrvat, regionalno Hercegovac. Kakav Bosanac? Što se ti nisi izjasnio Bosancem kad je bio popis? Jedva se nakupilo 35.000 Bosanaca na popisu.foxlife wrote: ↑02/04/2021 11:24cuj imas ostale i ti nekome govoris kako se osjecaBrziGonzales wrote: ↑02/04/2021 11:16Podsjećaš me na dijareju. Kao proljev si. Imaš Ostale ako se ne osjećaš kao Hrvat, Srbin... Samo bi ti da mi uvališ osuđene kriminalce da me predstavljaju...
a kad neko kaze hrvatu ne mozes biti hrvat nego bosanac onda je nacizam fasizam i ugrozavanje i sta ja znam
-
foxlife
#46867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a koji si ti kurac da govoris emiru da nije hrvat?BrziGonzales wrote: ↑02/04/2021 11:49Koji si ti qurac da govoriš meni Hrvatu da ne mogu biti to što jesam nego sto bi ti da mi naredio? Ja sam Hrvat, regionalno Hercegovac. Kakav Bosanac? Što se ti nisi izjasnio Bosancem kad je bio popis? Jedva se nakupilo 35.000 Bosanaca na popisu.foxlife wrote: ↑02/04/2021 11:24cuj imas ostale i ti nekome govoris kako se osjecaBrziGonzales wrote: ↑02/04/2021 11:16
Podsjećaš me na dijareju. Kao proljev si. Imaš Ostale ako se ne osjećaš kao Hrvat, Srbin... Samo bi ti da mi uvališ osuđene kriminalce da me predstavljaju...
otkud tebi da se ja nisam izjasnio kao bosanac?
jesi to vidovit postao?
- visuljak
#46868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nista se ovdje ne mijesa nego si ti paglu da neke stvari shvatis...tipican glasac DCovica.BrziGonzales wrote: ↑02/04/2021 10:07Što brkaš vjeru i naciju? Ako se Ekremu povraća da se izjasni Bošnjakom, eto mu Ostalih. Svi koji se ne osjećaju Bošnjakom, Srbinom ili Hrvatom, imaju Ostale. A to sto nam birate osuđene kriminalce da nas predstavljaju, to je vaš obraz.visuljak wrote: ↑02/04/2021 09:04Zasto Ante a ne Edim?BrziGonzales wrote: ↑02/04/2021 08:31
Edin Fejzić iz Goražda je sigurno Hrvat sa tvojim certifikatom. Pravosnažno osuđenog kriminalca poturate nam kao predstavnika Hrvata. Pa mogli ste bar izabrati Antu a ne Edina. Amateri.
Ante je katolik a Edim nije i ne moze biti Hrvat?
A sta ako Ante nije Hrvat a jeste katolik?
Samo vi iz HDZa odredjujete ko moze biti Hrvat.![]()
- visuljak
#46869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moze kao i Srbi u Hrvatskoj.Black swan wrote: ↑02/04/2021 10:29 Promjene = svodjenje konstitutivnosti hrvata u fbih na prava koja imaju crnogorci i slovenci
Ovdje ne mislim na sve Hrvate nego na manjinu iz HDZ.
Last edited by visuljak on 02/04/2021 12:01, edited 1 time in total.
- animus
#46870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ljudi nema potrebe za svađom. U biti svi želimo da bolje živimo u uređenoj državi. Niko ne treba drugom nametati bilo sta. Ova đubrad sto nas vode su odgovorna za sve. Ja nemam problema u životu ni sa kim bilo koje nacije. Nikakve potrebe za vrijeđanjem nema.
- BrziGonzales
#46871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa i ja se pitam ko ima najviše vlasti? Imate svu vlast pa opet ne znate šta bi sa njom. Možda vam baš treba 100% vlasti? Onda ćete jesti zlatnim kašikama? Čekate da vam stranac uredi prostor po vašem ćeifu.drndalo wrote: ↑02/04/2021 11:36Pa ko ima najvise iste vlasti? Koga onda prozivas? Ko onda najvise koci da Drzava nesto i radi za nas sviju? Moja pokojna baba? Ili...?BrziGonzales wrote: ↑02/04/2021 11:29Oprosti, gdje ti vidiš ovdje neku državu? Ovaj protektorat je na autopilotu. Ne sjećam se kad je zakonodavna vlast donijela neki zakon, pobrinula se za stanovnike u koroni, sudsku vlast od Ustavnog suda na niže množe svi sa nulom, izvršna vlast ne može da se nosi sa migrantima a kamoli nešto drugo.animus wrote: ↑02/04/2021 10:18 Da li bi ti bio zadovoljan da se sada udovolji Covicevim zahtjevima?
Last edited by BrziGonzales on 02/04/2021 12:15, edited 1 time in total.
-
foxlife
#46872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
drzava ima 9 ministarstava pod svojom kapom ajmo vidjeti ko su ti ministri
- BrziGonzales
-
foxlife
#46874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa evo ozezi ti
- Truba
#46875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rasprave ovdje su kao kad zelis uciti kineski jezik
A patimo se sa abacedom
Osnovne stvari se spinuju
Kao npr neko odustajanje od konatitutivniszi u hrvatsloj
A patimo se sa abacedom
Osnovne stvari se spinuju
Kao npr neko odustajanje od konatitutivniszi u hrvatsloj