lajkujMe wrote: ↑01/04/2021 09:37
Moze malo savjeta ljudi.
Trazim neko auto da kupim za sestru. Unistio sam njeno pa je malo i hica.
Nagledao sam se svega izbor mi je spao na tri auta.
Ali evo vama par parametara mozda i vi imate neku ideju.
S 8000km budzeta raspolazem i to u najgorem slucaju.
Auto ne moze biti preveliko gledam nesto velicine Golf VI, Clio III.
Voljeo bih automatica ali to izgleda nema izbora jer auto po meni bar treba da bude 2010 do 2012 godiste.
Da nije presao vise od 200.000 za manuelnog a do 150.000 za automatica.
Da nije veliki potrosacac (prosli auto koji je imala kao kamion trosio).
4 vrata.
E sad spao sam na sljedeca auta
1. Seat Ibiza 2010 do 2012 godiste, 1.2 tdi 54 kilowata motori (obicna i karavanska verzija) manuelac.
Estetski su mi najbolji ali ne znam nista o samim vozilima sem da su VW grupacija tako da odrzavanje ne bi trebalo da bude problem.
Ima li ko kakva iskustva sa tim autima i sta bi trebao da pratim kod njih?
Vidim vecina tih su oko 200.000 a kilometrazom jel to ok.
2. Citroen C3 to se mojoj seki najvise svidja estetski.
Ima 1.4 hdi motori i 1.4 benzin. 2011 i 2012 godista.
Kakva su iskustva s njima? Vidim kilometraze uveliko osciliraju od 150.000 do 300.000 km.
-da napomenem, nasao sam jednog 1.4 benzinca, s sekvent plinom, problem je sto je auto uvoz Italija a nije atestiran, ima u Talijanskoj saobracajnoj upisan plin ali nema covjek papire od ugradnje plina. Da li se to uopste moze atestovati? I ako da koliki je to problem?
3. Clio III 1.5 dci, 2011 do 2013 god. necu puno spominjati o njima vozio sam i 2 i 3 i sad 4 i znam vecinu problema.
3 je po meni bas super auto sem sto ima standardne clio probleme.
Motor ventilacije, rucice na volanu i ljustenje laka na plasticnim dijelovima karoserije.
Ali eto ako ima neko dodatni input dobrodoslo je.
Sta mislite koji je najbolji izbor? Ima li jos ista da nisam pogledao od auta?
Da napomenem auto ce se u 99% slucajeva koristiti u Sarajevu s prosjekom od 10.000 km godisnje.
Ali cilj je i usteda jer na stari sestra je trosila do 200 km goriva mjesecno s takvom voznjom.