Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma tebi je i Tigar dobra guma.
Ti sto kazu da je Sportiva bolja guma, takvi voze golfove koji se nikada ne kvare.
Sava ce proklizat po losem asfaltu pri jacem gasu kada je mokro, koja nece?
Tigar dobra guma? Jedino u normalnim uslovima eksplotacije, da vidis kako je nepredvidljiva guma kada je krenes forsirat kroz krivine.
A za ta usrana potezanja po gradu, sportiva je top favorit trkaca.
Nece Sava, Sportiva, Tigar palit ESP na magistrali pri normalnoj brzini .
Ko kupuje jeftine i losijeg kvaliteta gume onda i svoj zivot i zivot svoje djece smatra losim i ne kvalitetnim.
Ja na fiesti sa 75 KS zimske imam michelin alpin 6, a ljetne contitental CPC 5, a auto koristim samo za grada i gume su mi na felgama znaci kompleti i mogu mi trajati puno duze nego da uzmem jeftinije gume i u konacnici ce me ove izaci jeftinije jer cu ih manje mjenjati nego neke jeftinije a sigurniji sam u voznji.
znaci u biti od ove tri gume sto sam naveo, fulda je najbolji izbor? Ne bih se ipak igrao sa sportivom, nisam nikada cuo za njih.
Iskreno, dvoumim se izmedju Save i Fulde, ovaj vredestein satin izgleda nije neka sreca pogotovo po mokroj cesti ali citajuci komentare, nije ni Sava..
kabal1337 wrote: ↑31/03/2021 10:54
Ti sto kazu da je Sportiva bolja guma, takvi voze golfove koji se nikada ne kvare.
Tigar dobra guma? Jedino u normalnim uslovima eksplotacije, da vidis kako je nepredvidljiva guma kada je krenes forsirat kroz krivine.
Koristim Sava zimske, Sportiva ljetne. Pokazalo mi se kao top kombinacija za malo para i za ono sto ja vozim.
Nigdje nikakvih problema, sava iako je 2016 dot mislim, zimus uz Rogoj kad su i neki SUV sa strane stajali sam prolazio. Sportiva isto tako kao i Sava drzi odlicno, brzine od 80-100 na magistrali, 140 150 autoput.
Ja nemam problem podijeliti lose iskustvo s necim, bilo moje ili ne
BennyBlanco wrote: ↑31/03/2021 11:42
znaci u biti od ove tri gume sto sam naveo, fulda je najbolji izbor? Ne bih se ipak igrao sa sportivom, nisam nikada cuo za njih.
Iskreno, dvoumim se izmedju Save i Fulde, ovaj vredestein satin izgleda nije neka sreca pogotovo po mokroj cesti ali citajuci komentare, nije ni Sava..
kabal1337 wrote: ↑31/03/2021 10:54
Koristim Sava zimske, Sportiva ljetne. Pokazalo mi se kao top kombinacija za malo para i za ono sto ja vozim.
Nigdje nikakvih problema, sava iako je 2016 dot mislim, zimus uz Rogoj kad su i neki SUV sa strane stajali sam prolazio. Sportiva isto tako kao i Sava drzi odlicno, brzine od 80-100 na magistrali, 140 150 autoput.
Ja nemam problem podijeliti lose iskustvo s necim, bilo moje ili ne
Svi ti koji sa strane stoje su na losim i ne adekvatnim gumama za odredjeni period. Tako da to nije referenca. Prodjem i ja pored dosta SUV vozila a oni se pate.
kabal1337 wrote: ↑31/03/2021 11:09
Jeste Tigar je odlicna guma sve dok ne moras zakociti naglo na mokroj podlozi. Sto je ne pohvalis malo kako kako klize.
Kada sam uvezao auto gume bile fulda 205/55/16 na alu felgama. Koliko se sjećam dvije gume sam zamijenio a dvije ostale fulda.
Nešto mi se čulo u vožnji slično kao da ležaj huči. Ja mislio ležaj ili felge nisu odgovarajuće. Kada sam zamijenio i te dvije fuldine gume navedeni problemi nestali.
Zato ja sebi ne bih nikada više fuldine gume.
Samo prenosim svoje iskustvo.
Sava proizvodi i Fuldu prije nekoliko godina kupio u Bihacu koja je proizvedena u Savi , prosle godine zamjenio na Bridgestone,nemam primjedbi na Fuldu,jedino mozda se malo brze trosi
kabal1337 wrote: ↑31/03/2021 11:09
Jeste Tigar je odlicna guma sve dok ne moras zakociti naglo na mokroj podlozi. Sto je ne pohvalis malo kako kako klize.
Sto kočiš naglo.....
moze sta izletit ili onaj ispred zakocit...mene nervira kad neki misle da je sve savrseno na cesti,te da oni defanzivnom voznjom i predvidjanjem mogu nadoknadit razliku u gumi
i nek sebi utuve u glavu,gradska voznja je najgora voznja i bas za nju ti trebaju najbolje gume koje mozes kupit,to je takodje i vulkanizerska suplja za zimske,kao ako neces ic na planinu ne trebaju ti continental i michelin ,a bas je obratno
ljetne sta znam,koje su najbolje po kisi te treba ganjat,ko hoce da divlja i brzo vozi ima semi slick i to nema veze za proizvodjacem i kvalitetom....isto kosto su eco gume govno bile one michelin ili sava
o nekim znj i plj proizvodjacima necu pricat,jer ih ne gledam i libo me kako se ponasaju,ispade sad da imaju jednako znanje o gumi kao dunlop,gy i osstali "poznati"
Last edited by Evolution_IV on 31/03/2021 14:11, edited 1 time in total.
kakaljin wrote: ↑31/03/2021 11:30
Ko kupuje jeftine i losijeg kvaliteta gume onda i svoj zivot i zivot svoje djece smatra losim i ne kvalitetnim.
Ja na fiesti sa 75 KS zimske imam michelin alpin 6, a ljetne contitental CPC 5, a auto koristim samo za grada i gume su mi na felgama znaci kompleti i mogu mi trajati puno duze nego da uzmem jeftinije gume i u konacnici ce me ove izaci jeftinije jer cu ih manje mjenjati nego neke jeftinije a sigurniji sam u voznji.
kakaljin wrote: ↑31/03/2021 11:30
A voznjom Fieste od 75 KS ti je zivot siguran i kvalitetan poyyyyy