Dešavanja u Srbiji

spreca

#52376 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

General War wrote: 30/03/2021 22:41
spreca wrote: 30/03/2021 22:33
Maraschino wrote: 30/03/2021 22:29

Ovo si 100% u pravu. Bolje da ne kritikujemo shefa hajmo mi do Beograda da se vakcinisemo i budemo u mahali prvi.
Vecina ovih koji to odobravaju i ne zele na proteste vjerovatno dobro zive od ove klosarske vlasti.

Kako ces sjeci granu na kojoj sjedis a takvih je masa. Svi kukaju a svi plivaju.
Jedina istina je da sirotinja nije isla za BG niti ima sa cime niti ima sa kime,zna se ko je isao i kakvih je sve auta bilo po BG ulicama
:-)
Vucicu pederu :mrgreen:
Vakcine su bile besplatne, BESPLATNE...e sad imamo li kakav spisak ko je sirotinja pa da organizuju i taxi sljedeci put?
Niko ne govori da su vakcine bile za lovu,nekima je bilo teze doci do BG nego tu istu vakcinu platiti kod sebe u npr Domu zdravlja,dzaba kolutas ocima,niko os srbije ne ocekuje da ona organizuje transport sto ti pokusavas poturiti kao neciju zelju,kako vam se da svaku rijec izvrnuti...a ono boldano ,naravno vazi jos uvijek
spreca

#52377 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

dust71000 wrote: 30/03/2021 22:48
spreca wrote: 30/03/2021 22:39
dust71000 wrote: 30/03/2021 22:33
Živim, radim i plaćam poreze u Bosni. Za SDA nisam u životu glasao a imam pravo glasa od '92. Možeš pričati protiv vlasti, SDA, čega god hoćeš, svi mi pričamo. Ali srati o patriotizmu onim koji su otišli da se vakcinišu nemaš nikakvo pravo.
Znas li koliko je bilo sirotinje u BG? 0 %,ovi sto su isli za Bg bi se i u BiH prvi vakcinisali da je bilo vakcina,to su oni(uglavnom) koji bi preko mrtvih gazili da spase svoju guzicu, jedino ti nemas pravo nikoga zvati dezerterom i vrjedjati jer neznas gdje ko bio, jer neznas
Lupetaš. U BG ti je bilo svih slojeva društva, od SDA bivših načelnika opština do mase radnika iz firmi koji su došli autobusima. Pa imaš na forumu ljude koji su organizovali autobuse za svoje zaposlenike. Ili kontaš da milioneri idu autobusima Vildan ili Buco tursa ?
Poradi malo na kulturi
dust71000

#52378 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dust71000 »

spreca wrote: 30/03/2021 22:50
spreca wrote: 30/03/2021 22:39
Znas li koliko je bilo sirotinje u BG? 0 %,ovi sto su isli za Bg bi se i u BiH prvi vakcinisali da je bilo vakcina,to su oni(uglavnom) koji bi preko mrtvih gazili da spase svoju guzicu, jedino ti nemas pravo nikoga zvati dezerterom i vrjedjati jer neznas gdje ko bio, jer neznas
Lupetaš. U BG ti je bilo svih slojeva društva, od SDA bivših načelnika opština do mase radnika iz firmi koji su došli autobusima. Pa imaš na forumu ljude koji su organizovali autobuse za svoje zaposlenike. Ili kontaš da milioneri idu autobusima Vildan ili Buco tursa ?
Poradi malo na kulturi
Ti malo poradi na informisanju, internet očito imaš.
General War

#52379 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

spreca wrote: 30/03/2021 22:48
spreca wrote: 30/03/2021 22:33

Jedina istina je da sirotinja nije isla za BG niti ima sa cime niti ima sa kime,zna se ko je isao i kakvih je sve auta bilo po BG ulicama
Vakcine su bile besplatne, BESPLATNE...e sad imamo li kakav spisak ko je sirotinja pa da organizuju i taxi sljedeci put?
Niko ne govori da su vakcine bile za lovu,nekima je bilo teze doci do BG nego tu istu vakcinu platiti kod sebe u npr Domu zdravlja,dzaba kolutas ocima,niko os srbije ne ocekuje da ona organizuje transport sto ti pokusavas poturiti kao neciju zelju,kako vam se da svaku rijec izvrnuti...a ono boldano ,naravno vazi jos uvijek
Pa ako nisu za lovu, a lovu nema tKo? Sirotinja jel de?
Ako je tako, sto potenciras tu sirotinju? Vakcina se nije mogla kupiti pa bilo kakve pare da das...tako da ne razumijem kako ne razumijes zasto prevrcem ocima...halo 92 mrtvih samo danas...de malo skontaj.
spreca

#52380 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

General War wrote: 30/03/2021 22:59
Ako je tako, sto potenciras tu sirotinju? Vakcina se nije mogla kupiti pa bilo kakve pare da das...tako da ne razumijem kako ne razumijes zasto prevrcem ocima...halo 92 mrtvih samo danas...de malo skontaj.
Ovo me bas i podsjeca na 92, svi koji su se snasli su odmah zbrisali preko grane i vratili se puni love koju su toboze skupljali za odbranu BiH,danas su to nasi uvazeni privrednici, vlasnici benzinskih pumpi raznih fabrika i pogona vlasnici po svim javnim preduzecima dionica itd dok je sirotinja ratovala i gladovala, cak su i sudije Ustavnog suda isli na vakcinaciju ,kuda dalje
spreca

#52381 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

dust71000 wrote: 30/03/2021 22:53
spreca wrote: 30/03/2021 22:50
Poradi malo na kulturi
Ti malo poradi na informisanju, internet očito imaš.
Nekome ni internet nije od pomoci
General War

#52382 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

spreca wrote: 30/03/2021 23:06

Ovo me bas i podsjeca na 92, svi koji su se snasli su odmah zbrisali preko grane i vratili se puni love koju su toboze skupljali za odbranu BiH,danas su to nasi uvazeni privrednici, vlasnici benzinskih pumpi raznih fabrika i pogona vlasnici po svim javnim preduzecima dionica itd dok je sirotinja ratovala i gladovala, cak su i sudije Ustavnog suda isli na vakcinaciju ,kuda dalje
...eto ti i drugog odgovora, zasto su demonstracije gubljenje vremena...sirotinja se prodala za paket iz razumnjivog razloga. Nemas na politickoj sceni nikoga da necemu vrijedi...zamisli Majstorovica kao alternativu :mrgreen:
Ljudi nam se smiju u lice.
Maraschino

#52383 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

General War wrote: 30/03/2021 23:17
...eto ti i drugog odgovora, zasto su demonstracije gubljenje vremena...sirotinja se prodala za paket iz razumnjivog razloga. Nemas na politickoj sceni nikoga da necemu vrijedi...zamisli Majstorovica kao alternativu :mrgreen:
Brutalno si u pravu.
Zalosno da nemamo nikakvu zdravu alternativu nego samo iste one koji su do juce bili u ovim strankama na vlasti pa formirali svoje radi veceg sicara.
Taman se neko i pojavi a ovi ga kupe na brzinu da im ne remeti racune(Arapovic), pojavljuju se novi samo radi sebe i svoje promocije(Hadzikadic) a ovo sve drugo samo nijanse iste politike(trojka-cetvorka, qrci palci).
Isto je i jos gore kod druga dva naroda.
Covica samo moze smrt smijeniti sa pozicije a isto je tako i kod Dodika.

Neka brutalna revolucija koja ce sve porusiti i popaliti pa sve ispocetka. Ovdje popravke nema...ali nisu ni oni naivni, redovno se kupuje socijalni mir i narodu produzava agonija dok oni naplacuju ogromne pare za palte na raznim nivoima.
General War

#52384 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Maraschino wrote: 30/03/2021 23:31
Brutalno si u pravu.
Zalosno da nemamo nikakvu zdravu alternativu nego samo iste one koji su do juce bili u ovim strankama na vlasti pa formirali svoje radi veceg sicara.
Taman se neko i pojavi a ovi ga kupe na brzinu da im ne remeti racune(Arapovic), pojavljuju se novi samo radi sebe i svoje promocije(Hadzikadic) a ovo sve drugo samo nijanse iste politike(trojka-cetvorka, qrci palci).
Isto je i jos gore kod druga dva naroda.
Covica samo moze smrt smijeniti sa pozicije a isto je tako i kod Dodika.

Neka brutalna revolucija koja ce sve porusiti i popaliti pa sve ispocetka. Ovdje popravke nema...ali nisu ni oni naivni, redovno se kupuje socijalni mir i narodu produzava agonija dok oni naplacuju ogromne pare za palte na raznim nivoima.
Slazem se, to je to...e kad je to to, valja svijetu preziviti, ljudi preplaseni ( nije ni meni svejedno da se razumijemo) pa ne treba osudjivati ( ja se nisam cjepio da se i tu razumijemo)
Svi moramo se pomiriti sa cinjenicom da su nas isti koji su u ratu ostavili bez oruzja danas nam podvaljuju neispravne respiratore, i bez vakcina...naJebali smo, ali nema te situacije iz koje se ne moze izaci.
muhafuca

#52385 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muhafuca »

llull wrote: 30/03/2021 22:40 Aman bratija visila na web kamerama iz BGD i gledali kakva su vozila sa BH tablama bila ???
Raja se organizovala busevima isli, kolima, kombjima ... Pa najveci zagovornici BIH sa javnih i privatnih medija su organizovano isli u BGD.
Ko prati npr rad ove gospodje zna koliko prezire Srbiju i BGD ali jednostavno zdravlje porodice je ispred svega.

ja sad shaltao podugo njen profil i sve sto je tweetala i retweetala - nisam primjetio uopste da prezire Srbiju i BG
spreca

#52386 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

Svima koji su glasali za Majstorovica i slicne Majstorovicu, treba zabraniti dozivotno pravo glasa,ja nemogu da shvatim da neko senilnim ljudima daje glas, a jos vise me je iznenadila PzP,koja ga je uopste uvrstila na listu, ja sam mislio da je onaj Hadzikadic ozbiljnije shvatio BiH politiku
General War

#52387 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

spreca wrote: 31/03/2021 07:54
Svima koji su glasali za Majstorovica i slicne Majstorovicu, treba zabraniti dozivotno pravo glasa,ja nemogu da shvatim da neko senilnim ljudima daje glas, a jos vise me je iznenadila PzP,koja ga je uopste uvrstila na listu, ja sam mislio da je onaj Hadzikadic ozbiljnije shvatio BiH politiku
Ma nema veze, glasao sam i ja za Komsica i navijao za SDP birvaktile...ko je znao da ce nam se posrat na glavu.
...evo i ja sam Hadzikadica podrzavao ( ne bas majstorovica) ali glasao za stranku...opet posran po glavi...nabijem im najbolju iskru na onu stvar :mrgreen:
...zato i kazem, nije do nas, jedni su pesimisticni pa ne glasaju, drugi optimisticni...i budu redovno prevareni.
Grean

#52388 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Grean »

Maraschino wrote: 30/03/2021 21:39
Bloo wrote: 30/03/2021 20:56
Zasto su ljudi otisli da se vakcinisu?
Da se zastite, sebe i svoje.
Dok ti naprdujes iz zemlje koja se barem trudi (pretpostavljam) da organizira nesto...
Ko ce ti izaci na ulice? Ljudi ubijeni u pojam?
Dodi i povedi te ljude, Dragane Vikicu...

niko nije otisao pokunjene glave, ljudi su otisli da se cijepe i spase i sebe i svoje bliznje...

Ti svoj "moralni" kod praktikuj samo na sebi i svojima...pa makar i po cijenu smrti.
I ja bi se vakcinisao preko reda ali valja strpljivo cekati pa kada dodjem. Nije mi problem.

Ocito da smo dva sijeta razlicita. Nekome se jednostavno poniziti i jos uvijek tvrdim da je to bilo ponizenje svih onih sto su tamo otisli.
Jedino razumijem onu prvu kategoriju i hronicne koji bas i nemaju vremena za redovno cekanje ali eto nuzda je da se Barbarez zastiti.
Volio bi i onaj jado iz okoline Zenice ali jadnik nema ni auto i mogucnosti.

Bilo kako bilo covjek je poentirao na nama.

Ostaje da se prati taj klaster.
Na sta se ovo odnosi, Sergeja? Mora da sam fulio nesto.
Maraschino

#52389 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

Grean wrote: 31/03/2021 09:11
Maraschino wrote: 30/03/2021 21:39
Bloo wrote: 30/03/2021 20:56
Zasto su ljudi otisli da se vakcinisu?
Da se zastite, sebe i svoje.
Dok ti naprdujes iz zemlje koja se barem trudi (pretpostavljam) da organizira nesto...
Ko ce ti izaci na ulice? Ljudi ubijeni u pojam?
Dodi i povedi te ljude, Dragane Vikicu...

niko nije otisao pokunjene glave, ljudi su otisli da se cijepe i spase i sebe i svoje bliznje...

Ti svoj "moralni" kod praktikuj samo na sebi i svojima...pa makar i po cijenu smrti.
I ja bi se vakcinisao preko reda ali valja strpljivo cekati pa kada dodjem. Nije mi problem.

Ocito da smo dva sijeta razlicita. Nekome se jednostavno poniziti i jos uvijek tvrdim da je to bilo ponizenje svih onih sto su tamo otisli.
Jedino razumijem onu prvu kategoriju i hronicne koji bas i nemaju vremena za redovno cekanje ali eto nuzda je da se Barbarez zastiti.
Volio bi i onaj jado iz okoline Zenice ali jadnik nema ni auto i mogucnosti.

Bilo kako bilo covjek je poentirao na nama.

Ostaje da se prati taj klaster.
Na sta se ovo odnosi, Sergeja? Mora da sam fulio nesto.
Izmedju ostalih politicara, privrednika, obicnog svijeta bio je i S.Barbarez koji se poslije zahvaljivao ''Hvala ti moj Beograde od srca...''
Guadalajara

#52390 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Guadalajara »

Samo ime Sergej...mislim :-)
video

#52391 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by video »

Taman je Barbarez imao potrebe za ici.

Image
Grean

#52392 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Grean »

Maraschino wrote: 31/03/2021 09:43
Izmedju ostalih politicara, privrednika, obicnog svijeta bio je i S.Barbarez koji se poslije zahvaljivao ''Hvala ti moj Beograde od srca...''
Hajde, znaci vakat je i Merkelovoj da sidje sa vlasti, obruka i nju Vucic :D

Edit: znaci nije on u pitanju nego familija. Kako god bezveze mu Tweet.
Maraschino

#52393 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

Grean wrote: 31/03/2021 12:39

Opravdava ga stara majka ali ima ona kod nas ''ne laje kuja radi sela nego radi sebe''.
General War

#52394 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Guadalajara wrote: 31/03/2021 09:47 Samo ime Sergej...mislim :-)
Koje bi ti da ti dusi bude lakse?
General War

#52395 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Maraschino wrote: 31/03/2021 13:27
Grean wrote: 31/03/2021 12:39

Opravdava ga stara majka ali ima ona kod nas ''ne laje kuja radi sela nego radi sebe''.
Jel to patriotama mora da se nesto objasnjava i kad je zahvala u licno ime na licnom profilu? Srbija i jeste uradila dobru i plemenitu stvar, ko to nece da prizna, sigurno ga vakcine cekaju u eu ili kod bajdena.
Guadalajara

#52396 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Guadalajara »

General War wrote: 31/03/2021 14:51
neko više naše balkansko 8-)
General War

#52397 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Guadalajara wrote: 31/03/2021 15:01
Srboljub, Bogoljub, Jugoslav...? :mrgreen:
Guadalajara

#52398 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Guadalajara »

General War wrote: 31/03/2021 15:11
Guadalajara wrote: 31/03/2021 15:01

Srboljub, Bogoljub, Jugoslav...? :mrgreen:
i to je nešto :lol:
88Sioux

#52399 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 88Sioux »

Si-En-En: Srbija, zemlja koja besplatno vakciniše strance

Srbija postaje regionalno središte za vakcinaciju jer ima toliko vakcine da čak nudi i besplatne vakcine strancima, navodi se u prilogu objavljenom na Si-En-En-u.

Ekipa Si-En-En-a napravila je izveštaj iz najvećeg centra za vakcinaciju na Beogradskom sajmu u Beogradu gde se dnevno obavi i osam hiljada vakcinacija.

U hali Beogradskog sajma ekipa Si-En-En-a srela je i građane Srbije koji su najčešće primali drugu dozu vakcine u zakazanom terminu ali i strance koji su se ili zatekli na radu u Srbiji ili namenski doputovali kako bi se vakcinisali.

U prilogu se navodi i veoma jednostavna elektronska prijava koja je jedan od razloga zbog čega se vakcinisanje obavlja brzo.

Uz to, Si-En-En navodi da je Srbija na vreme obezbedila velike količine vakcina, kako iz zemalja Zapada tako i iz Rusije i Kine.

Srbija je već donirala određene količine vakcina susednim zemljama a sada poziva njihove građane da dođu i da se besplatno vakcinišu u Srbiji.

U prilogu premijerka Ana Brnabić ističe da je veoma važno da se svi vakcinišemo.

"Mi pre svega podržavamo naše susede: Severnu Makedoniju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu. Mi smo mali region i ako naše komšije nisu bezbedne nismo ni mi", rekla je premijerka Brnabić.

Rast proizvodnje i izvoza u februaru

Izvoz Srbije porastao šest odsto u februaru, uvoz opao za 3,5 odsto, a u istom periodu industrijske proizvodnje je porasla za 2,6 procenata

Izvoz Srbije u februaru 2021. godine porastao je za 6,0 posto na 1,58 milijardi evra, u odnosu na isti mesec prošle godine, dok je uvoz bio manji za 3,5 procenata i vredeo je 1,97 milijardi evra, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

U odnosu na januar tekuće godine, februarski izvoz je, prema desezoniranim podacima, bio za 2,4 odsto veći, a uvoz je porastao za 6,3 procenta.

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena u prva dva meseca iznosila je 6,52 milijarde evra, što je pad od 2,6 posto u odnosu na isti period 2020.

U navedenom periodu smo izvezli robu u vrednosti 2,93 milijarde evra, ili za 3,3 procenta više nego lani, a uvezli za 3,58 milijardi, što predstavlja pad od 7,0 posto.

Spoljnotrgovinski deficit za prva dva meseca je pao za 35,6 odsto međugodišnje i iznosio je 655 miliona evra. Pokrivenost uvoza izvozom je bila 81,8 procenata i veća je nego u istom lanjskom periodu, kada je iznosila 73,7 posto.

Izraženo u dolarima, ukupna robna razmena sa svetom u prva dva meseca bila je vredna 7,91 milijardi dolara, što je porast od 7,3 posto na godišnjem nivou. Izvoz je u dolarskom iznosu skočio za 13,8 procenata, na 3,56 milijardi, dok je uvoz povećan za 2,6 odsto, na 4,35 milijardi.

Deficit je opao za 28,9 procenata, na 793,6 miliona dolara.

Najveće učešće u izvozu Srbije imao je Region Vojvodine (36,6%), a u uvozu Beogradski region (45,9%).

Spoljnotrgovinska robna razmena je bila najveća sa zemljama sa kojima Srbija ima potpisane sporazume o slobodnoj trgovini. Zemlje članice EU su u ukupnoj razmeni imale udeo od 63 posto, prenosi Tanjug.

Drugi najvažniji partner su bile zemlje CEFTA, s kojima smo zabeležili suficit od 272 miliona evra, pri čemu je izvoz iznosio 405,5 miliona a uvoz 133,5 miliona evra. Pokrivenost uvoza izvozom iznosi 303,7 procenata.

Najveći pojedinačni spoljnotrgovinski partner nam je bila Nemačka, na čije smo tržište izvezli robu u vrednosti 384 miliona evra, a uvezli za 490 miliona.

Rast industrijske proizvodnje 2,6 procenata u februaru

Industrijska proizvodnja u Srbiji je porasla u februaru ove godine za 2,6 procenata u odnosu na isti mesec 2020, a u odnosu na prošlogodišnji prosek je bila veća za 1,2 odsto, prema današnjim podacima Republičkog zavoda za statistiku.

U prva dva meseca ove godine, industrijska proizvodnja beleži rast od 2,6 posto međugodišnje.

Prema statističkim pokazateljima, prošlog meseca je na godišnjem nivou rast zabeležen u sektorima snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija za 10,2 posto, i prerađivačkoj industriji za 1,4 procenta, dok je u rudarstvu registrovan pad od 3,0 odsto.

Proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju skočila je u februaru za 16,6 posto u odnosu na uporedni mesec prošle godine, proizvodnja energije je porasla za 10,5 odsto, a intermedijarnih proizvoda, osim energije, za 2,6 procenata, a opala je proizvodnja kapitalnih proizvoda za 0,7 posto, i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 6,3 procenta, prenosi Tanjug.

Prema desezoniranim podacima, industrijska proizvodnja je u februaru porasla 2,2 posto u odnosu na januar, pri čemu je prerađivačka industriju zabeležila rast od 2,6 odsto.

U odnosu na prosek 2020. godine, industrijska proizvodnja u februaru pokazuje, prema desezoniranim podacima, rast od 9,7 posto, a prerađivačka rast od 10 procenata.
88Sioux

#52400 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 88Sioux »

Srbija donirala Severnoj Makedoniji 40.000 doza vakcine Sputnjik V

Srbija je Severnoj Makedoniji donirala ukupno 40.000 doza vakcine Sputnjik V, saopštila je vlada u Skoplju.

Prvi kontingent od 20.000 vakcina već je stigao u Skoplje, a preostalih 20.000 doza, kako je saopšteno, stići će „u narednom periodu“.

Vakcine su u Kliničkom centru u Skoplju dočekali premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i ministar zdravlja Venko Filipče.

„Dozvolite da podelim zadovoljstvo pristizanjem druge donacije Srbije. Akt ogromnog prijateljstva koji dolazi stvarno u mnogo značajnom trenutku za nas. Radi se o donaciji od dva puta po 20.000 Sputnjik V vakcina, koje dolaze u periodu koji nam je važan da produži kontinuitet masovne vakcinacije“, rekao je Zaev novinarima.

U Severnoj Makedoniji je u sredu počela masovna vakcinacija sa 24.000 doza Astrazeneke koje su stigle preko Kovaks sistema i kako je istakao Zaev, ova donacija Srbije je dragocena da se proces imunizacije ne bi prekidao dok ne stignu naručene vakcine.

„Juče je bukvalno počela masovna vakcinacija sa 24.000 vakcina Astrazeneka koje su stigle preko Kovaks sistema. Ovih dva puta po 20.000 vakcina su zaista dragocene da možemo da produžimo proces vakcinacije u kontinuitetu, bez ikakvog zastoja, dok ne stignu naše količine koje su naručene preko Kovaksa i u direktnim dogovorima sa Kinom, sa Rusijom i Fajzerom“, rekao je Zaev.

Srbija je prethodno donirala 8.000 Fajzer vakcina, što su prve vakcine koje su došle u Severnu Makedoniju, a upotrebljene su za vakcinaciju zdravstvenih radnika.
Svetska banka je povećala prognozu privrednog rasta Srbije u 2021. godini za 1,9 procentnih poena na 5,0 posto, u ažuriranom izveštaju o ekonomskim izgledima za Evropu i Centralnu Aziju.

Ova međunarodna finansijska institucija je takođe poboljšala projekciju rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije za 2022. godinu za 0,3 procentna poena, na 3,7 odsto.

U prethodnom, januarskom izveštaju, Svetska banka je predviđala rast Srbije u ovoj godini od 3,1 posto, i rast od 3,4 procenta u 2022.
Post Reply