Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Locked
General War

#2026 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

Hank Paldum wrote: 28/03/2021 21:41
General War wrote: 28/03/2021 14:15
Hank Paldum wrote: 28/03/2021 10:54
Pa evo ja sam dokaz da to apsolutno nije istina. Niti sam u BiH, niti mi je SDA sredila posao, niti krivim SDA za odlazak. Njemačka multi-kulti zemlja (kao i ostale države poput Francuske, Holandije, Austrije) imam osjećaj više stranaca nego Nijemaca. Od Grka preko Turaka, Talijana, Srbijanaca pa do Marokanaca. Da li su i njih Izetbegovići otjerali? Sta sad skandal što u doba globalizacije odlaze i BH građani?
Ima li igdje ikakav dokaz gdje kukaju građani u inostranstvu "Proklinjem te Bakire što moram hljeb zarađivati na zapadu"? Najzanimljivije je da o tjeranju naroda iz BiH kukaju najviše oni koji su ostali u BiH i po količini komentara i dužini vremena koliko su dugo registrovani se da zaključiti da su to obični neradnici koji krive SDA za sve (a i dokaz je kako im je neprirodno što neko ima posao pa ga ismijavaju što ga šef Hans postrojava).
Razlog za odlazak nije ni Bakir ni SDA ni bilo ko drugi nego samo olakšanje za BH državljane da mogu posao tražiti lakše na zapadu. Govoriti kako je SDA odgovorna je ravno onome kada Čović kaže da Hrvati napuštaju BiH zbog majorizacije i diskriminacije a ignoriše da odlaze prvenstveno zbog hrvatskog pasoša koji im nudi mnoga olakšanja.

Morate shvatiti da mnogi BH građani uopšte ne daju toliki značaj "problemima" koji se preuveličavaju ovdje na forumu i ne traže krivicu u drugima nego rrade na sebi.
:?
O kakvom inostranstvu ti pricas i Njemackoj?
Ja pricam o dobijanju posla, zivljenja u opste u " drzavi" ne van nje, ti si totalno fulio fudbal.
...da bi znao sta BH gradjani misle...moras doci ovdje i osjetiti blagodati.
Ja govorim o podršci SDA i kada nemaš koristi od toga kao npr. ja.
A ja nisam otišao ni 1978., ni 1992. a ni 2000. već 2015. tako da znam veoma dobro stanje u državi
Pa i Pablo Escobar je usao u kolumbijski parlament na osnovu podrske...
...ako znas kakvo je stanje u drzavi, na osnovu licnog iskustvs onda ne znam zasto pises ovo sto pises.
I da se razumijemo SDA je samo paradigma- krilatica...nista bolje misljenje nemam ni prema jednoj stranci, vise kartel kriminalaca koji su se podjelili po zaduzenjima.
Seyfo

#2027 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Seyfo »

Ja mislim da je Skaka ipak na kraju najbolji izbor za gradonacelnika. Jer ce on to svakako biti,samo ce spickati narodnih para jos, dok pokupuje glasove i rukice. Ionako kaze da bi bio bolji premijer od aktuelnog a kao gradonacelnik se dokazao. Ha ya
belfy

#2028 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by belfy »

Hank Paldum wrote: 28/03/2021 21:42 Što bi trebalo imati muda za tako nešto? Prijavljen sam da glasam u Ze-Do kantonu.
pa, posto si od 2015. van BiH ne mozes onda glasati u Sarajevskom kantonu, niti uticati na izbor gradonacelnika. zasto si se, onda, ovoliko zadao u prici oko istog? do sada si mogao steci uslove i za drzavljanstvo u Njemackoj, pa da te ne bude briga ni za Bih... jesi se prije odlaska javljao na temama koje se ticu Kantona Sarajevo? ako jesi - zasto? ako nisi - zasto se sada javljas?
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#2029 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Seyfo wrote: 28/03/2021 22:23 Ja mislim da je Skaka ipak na kraju najbolji izbor za gradonacelnika. Jer ce on to svakako biti,samo ce spickati narodnih para jos, dok pokupuje glasove i rukice. Ionako kaze da bi bio bolji premijer od aktuelnog a kao gradonacelnik se dokazao. Ha ya
Ma on cilja na poziciju sultana. samo to ne smije glasno da kaze da ga Seka ne cuje. :D
Styling

#2030 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Styling »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 29/03/2021 00:41
Seyfo wrote: 28/03/2021 22:23 Ja mislim da je Skaka ipak na kraju najbolji izbor za gradonacelnika. Jer ce on to svakako biti,samo ce spickati narodnih para jos, dok pokupuje glasove i rukice. Ionako kaze da bi bio bolji premijer od aktuelnog a kao gradonacelnik se dokazao. Ha ya
Ma on cilja na poziciju sultana. samo to ne smije glasno da kaze da ga Seka ne cuje. :D
Pa rekao je kod Senada “Ja sam SDA”. Valjda je jasno kakve su mu ambicije.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2031 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by izvrsni direktor »

Znaci skaka clan predsjednistva
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2032 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by malakh »

denole wrote: 29/03/2021 08:56 Poslovi Skakine firme i Gradska uprava: “Ovo je afera Respiratori u Gradu”

https://klix.ba/poslovi-skakine-firme ... bl6xVK5h4s
i šta je ovdje kriminal? :lol: :lol: nisu produžili dozvole. sasvim normalno u firmama koje se bave marketingom. prođi gradom i vidi koliko ima oronulih i starih reklama na bilbordima, jer su ljudi masovno prešli na digitalizaciju, a i pandemija je tu.

raport je izgleda novi avaz, ne izgleda, nego sigurno jeste. prave afere ni od čega.
drndalo

#2033 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by drndalo »

Sama cinjenica da bratova firma radi sa organom gdje je drugi brat "odlucujuci faktor" je u najmanju ruku potencijalni sukob interesa.

Ako je tacno da se ne moze doci do podataka o cijenama drugih firmi, onda tu vjerovatno ima nesto. Ako je sve u redu, zasto je to tajna?
uglavnomja

#2034 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by uglavnomja »

drndalo wrote: 29/03/2021 10:05 Sama cinjenica da bratova firma radi sa organom gdje je drugi brat "odlucujuci faktor" je u najmanju ruku potencijalni sukob interesa.

Ako je tacno da se ne moze doci do podataka o cijenama drugih firmi, onda tu vjerovatno ima nesto. Ako je sve u redu, zasto je to tajna?
a taj drugi brat je bio vlasnik dok nije postao gnacelnik
Dzevy

#2035 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Dzevy »

divni Skake, ako nemaju drzavne firme onda imaju drzavni pos'o.
Dvije sestre starija Skaka i mladja L.Skaka (moja ex kolegica sa FSK) su na drzavnim jaslama, BhTelecom :)
ostale mogu ostali koji poznaju
Styling

#2036 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Styling »

drndalo wrote: 29/03/2021 10:05 Sama cinjenica da bratova firma radi sa organom gdje je drugi brat "odlucujuci faktor" je u najmanju ruku potencijalni sukob interesa.

Nije “potencijalni” vec sukob interesa kao kuca!
Iker C

#2037 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Iker C »

Dzevy wrote: 29/03/2021 10:50 divni Skake, ako nemaju drzavne firme onda imaju drzavni pos'o.
Dvije sestre starija Skaka i mladja L.Skaka (moja ex kolegica sa FSK) su na drzavnim jaslama, BhTelecom :)
Sestre Sake su bile na meti multinacionalnih kompanija, nudjene su im ogromne plate ali su se odlucile da kroz rad u drzavnim firmama unaprijede drustvo u kojem zive.
Tu zrtvu treba cijeniti i postovati.
uglavnomja

#2038 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by uglavnomja »

Iker C wrote: 29/03/2021 11:13
Dzevy wrote: 29/03/2021 10:50 divni Skake, ako nemaju drzavne firme onda imaju drzavni pos'o.
Sestre Sake su bile na meti multinacionalnih kompanija, nudjene su im ogromne plate ali su se odlucile da kroz rad u drzavnim firmama unaprijede drustvo u kojem zive.

:lol: :lol:
azurna_obala

#2039 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by azurna_obala »

Kakav si ti zaljubljenik lika i nedjela skakala i ostalih sda uhljeba... tobejarabi
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#2040 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by malakh »

jesi li pročitao tekst na raportu? nigdje nisu napisali da brat radi sa organom gdje drugi brat odlučuje, a da je istina, politili bi sa raporta to da napišu. to bi bila neviđena ekskluziva. naslov i tekst veza sa vezom nemaju i to je taj avazov šablon kanalizacionog i blatnjavog novinarstva.

uozbiljite se. šta sam laži pročitao na ovom raportu, da se smijem kladiti da im je svaki traći članak lažan.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2041 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by pici »

i jos uvjeK je zeleni govnar na funkciji gradonacelnika... nedade mali cengic da se izaberu dva dogradonacelnika, jer bi po automatizmu, kad je Bogicevic povukao se, onda bi oni preuzeli tu funkciju do odabira novog gradonacelnika... iovako skaka bi trebao da napusti to mjesto jer sad su predsjedavajuci i gradonacelnik bosnjaci... jedan od njih dvojice mora da leti jer se krsi zakon al jeBo zakon bitno je da je skaka jos na funkciji... citiram jednog sdO direktora koji je zakopitio funkciju u drzavnoj firmi i kaze "Mene ce na tabutu iznjet iz firme" :bih:
malakh

#2042 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by malakh »

pici wrote: 29/03/2021 11:25 i jos uvjeK je zeleni govnar na funkciji gradonacelnika... nedade mali cengic da se izaberu dva dogradonacelnika, jer bi po automatizmu, kad je Bogicevic povukao se, onda bi oni preuzeli tu funkciju do odabira novog gradonacelnika... iovako skaka bi trebao da napusti to mjesto jer sad su predsjedavajuci i gradonacelnik bosnjaci... jedan od njih dvojice mora da leti jer se krsi zakon al jeBo zakon bitno je da je skaka jos na funkciji... citiram jednog sdO direktora koji je zakopitio funkciju u drzavnoj firmi i kaze "Mene ce na tabutu iznjet iz firme" :bih:
vidiš i ja sam razmišljao o tome. da su se izabrali dogradonačelnici, skaka bi se iselio iz kabineta, jer ima netko mijenjati gradonačelnika. to je mala kratkovidost irfana čengića koji je zbog mišljenja da je gradonačelnička pozicija pripala sdpu i da sdp bira nacionalnost gradonačelnika, odlučio sabotirati izbor dogradonačelnika.
pici

#2043 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by pici »

svi smo ljubomorni na fEmiliju sKAKA, jer su uspjesni, obrazovani, poticu od begovskih familija itd... crveni kmeri, pederi, FGR, izdajnici bosnjastva itd su se urotili kroz trojku da rusHe bosnjacke velikašHe... obavezno da zahiragic kroz MOS da uputi zahtjev da se preimenuju ćafirske ulice i trgovi u imena i prezimena uspjesnih bosnjacko begovskih fEmilija... smrt atifasizmu sloboda begovatu :bih:
komercionala

#2044 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by komercionala »

Bogić ko bog eto biću vam kao gradonačelnik ako me svi izaberete. Frajer hladi muda zadnjih 30 godina i sad kao oni bi da nam bude gradonačelnik al da se mi kao svi zajedno dogovorimo da to hoćemo. Nabit nogom ovo treba
Dzevy

#2045 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Dzevy »

Zato sam ja morao otici u AT, jer ja iako bolji student od mladje Skake ne dobih posao u telecomu, sta ces nije mi brat gradonacelnik, a stari poginuo u ratu pa nije mogao srediti posao u telecomu :)
Za sta je zapravo dao zivot u ratu ili za koga? Sigurno ne za ovo da bih ja morao otici iz BiH kako bih uopste mogao naci posao i raditi to za sta sam ucio.
Jos kad se zakune Allahom, svim lopovima i kriminalcima puna usta Allaha :)
Sramota
dustaban

#2046 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by dustaban »

Dzevy wrote: 29/03/2021 11:34 Jos kad se zakune Allahom, svim lopovima i kriminalcima puna usta Allaha :)
Sramota
Ne zna se kome je gore ovih dana Bog(icevic)u ili Allahu.
Dzevy

#2047 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Dzevy »

dustaban wrote: 29/03/2021 11:37
Dzevy wrote: 29/03/2021 11:34 Jos kad se zakune Allahom, svim lopovima i kriminalcima puna usta Allaha :)
Sramota
Ne zna se kome je gore ovih dana Bog(icevic)u ili Allahu.
Sinoc na slucajevima x svaki kriminalac Allaha pominje hahaha
Pa da vjerujes i da znas nesto o vjeri ne bi to radio, isto je i sa politicarima
Iker C

#2048 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Iker C »

@Dzevy zao mi je sto nisi primljena u Bh telecom. Trenutno po sistematizaciji radnih mjesta, nema prostora za prijem na poziciju za koju ste aplicirali.
Bh telecom ce Vas imati u vidu ukoliko bude prostora za nova zaposljenja.
pici

#2049 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by pici »

malakh wrote: 29/03/2021 11:32
pici wrote: 29/03/2021 11:25 i jos uvjeK je zeleni govnar na funkciji gradonacelnika... nedade mali cengic da se izaberu dva dogradonacelnika, jer bi po automatizmu, kad je Bogicevic povukao se, onda bi oni preuzeli tu funkciju do odabira novog gradonacelnika... iovako skaka bi trebao da napusti to mjesto jer sad su predsjedavajuci i gradonacelnik bosnjaci... jedan od njih dvojice mora da leti jer se krsi zakon al jeBo zakon bitno je da je skaka jos na funkciji... citiram jednog sdO direktora koji je zakopitio funkciju u drzavnoj firmi i kaze "Mene ce na tabutu iznjet iz firme" :bih:
vidiš i ja sam razmišljao o tome. da su se izabrali dogradonačelnici, skaka bi se iselio iz kabineta, jer ima netko mijenjati gradonačelnika. to je mala kratkovidost irfana čengića koji je zbog mišljenja da je gradonačelnička pozicija pripala sdpu i da sdp bira nacionalnost gradonačelnika, odlučio sabotirati izbor dogradonačelnika.
preracunao se i mali ćengić... neiskustvo, bio je ta karika izmedju trojke i Bogicevica i pregorio, njegovo insistiranje da je kriv iskljucivo skaka a ne sdO mogu opravdati neiskustvom a i sticenjem svojih veza unutar sdO, samo jedan primjer da je preko nepoznatog broja dobio scenario sta ce skaka uraditi ???... to je mogao samo neko ko njega poznaje i unutar sdO je na visokoj poziciji... pa nismo djeca majka mu stara... eeeeee cengicu, cengicu, ko ti je dousnik :mrgreen:
pici

#2050 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by pici »

Iker C wrote: 29/03/2021 11:40 @Dzevy zao mi je sto nisi primljena u Bh telecom. Trenutno po sistematizaciji radnih mjesta, nema prostora za prijem na poziciju za koju ste aplicirali.
Bh telecom ce Vas imati u vidu ukoliko bude prostora za nova zaposljenja.
de poguraj malo Allaha ti...
Locked