Sutra cu napraviti,umaram se jako brzotataćusak wrote: ↑28/03/2021 13:40Miki73 wrote: ↑28/03/2021 13:32Pa evo vec dva dana,temperature nemam do predvece,negde oko 19 pocinje oko 37,8.A inace sam testiranPincic wrote: ↑28/03/2021 13:25 Ja sam imao apetit. Ne onaj normalni, ali sam znao osjetiti glad. Nista to nije vrijedilo, jer skoro da nisam mogao ni disati od kašlja. Mislio sam da mi rebra probijaju pluća kada se nakašljem. Nisam mogao vjerovati da kašalj boli!. Bukvalno! Kupio sam neki sirup protiv kašlja.. Dr. je rekla da nikakav sirup ne koristim, samo mlaku vodu, u kratkim gutljajima piti i vrlo često. Boga mi, čini mi se da mi je voda ublažila taj prokleti kašalj. Kolika ti je temperatura? Koja ti je terapija?
u proslu nedjelju i dobio sam doksicilin i pio sam ga do petka.A Isao sam i 2 na infuziju.Pluca su mi ok,dr je slušala ne
koliko puta.Sutra idem vaditi krv
Ma kakvo crno slusanje napravi snimak pluca
Iskustva sa koronavirusom
Moderator: O'zone
-
Miki73
#4051 Re: Iskustva sa koronavirusom
-
Pincic
#4052 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ma to je hvala Bogu odlicno. Nista ti ne brini. Ja sam popio 5 kutija Doksiciklina, 7 infuzija. Bila mi je jaka obostrana upala pluća. Srećom dosta dobra saturacija, ,(najlošija 94) Uz Doksiciklin obavezno koristi neki probiotik i dobro bi bilo Fenix. Ne brini se, to je dosta dobra situacija- osim ako nemaš još nekih oboljenja. Još jednom, ne brini se 
Ps
Evo skoro je mjesec dana prošlo, a nenormalno se umarm. Long covid
Ps
-
Miki73
#4053 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nemam nikakvih oboljenja,ali me bas neki strah uzeo..nekako sam i psihički potonuoPincic wrote: ↑28/03/2021 13:47 Ma to je hvala Bogu odlicno. Nista ti ne brini. Ja sam popio 5 kutija Doksiciklina, 7 infuzija. Bila mi je jaka obostrana upala pluća. Srećom dosta dobra saturacija, ,(najlošija 94) Uz Doksiciklin obavezno koristi neki probiotik i dobro bi bilo Fenix. Ne brini se, to je dosta dobra situacija- osim ako nemaš još nekih oboljenja. Još jednom, ne brini se
Ps
-
New wave
#4054 Re: Iskustva sa koronavirusom
Majstore, bez straha i stresa prosao si sa laksim simptomima da ti odmah kazem. Par dana temperature i slabosti je laksa gripa. Uzimaj tecnosti, C vitamina i po jedan aspirin dnevno za ne daj Boze. Raja bezveze panici i samo gore sebi napravi, a i tema se zove "Iskustva sa korona virusom" i uglavnom ce se javiti oni koje je jace uhvatilo i opisati simptome, pa ti nije ovo neko mjerilo jer 90 posto ljudi ima simptome obicne prehlade ili nema nikako. A i par dana temperature spada u lakse. Ja sam je prehodao, sa blagim umorom i gubitkom mirisa, mama onkoloski bolesnik samo umor i glavobolja. Otac 5 , 6 dana temperature i slabost. Sve je to normalno. Raja je isprepadana portalima, vijestima, televizijom, pa onaj ko prati Al Jazeeru i N1 njemu ne trebaju simptomi.Miki73 wrote: ↑28/03/2021 13:51Nemam nikakvih oboljenja,ali me bas neki strah uzeo..nekako sam i psihički potonuoPincic wrote: ↑28/03/2021 13:47 Ma to je hvala Bogu odlicno. Nista ti ne brini. Ja sam popio 5 kutija Doksiciklina, 7 infuzija. Bila mi je jaka obostrana upala pluća. Srećom dosta dobra saturacija, ,(najlošija 94) Uz Doksiciklin obavezno koristi neki probiotik i dobro bi bilo Fenix. Ne brini se, to je dosta dobra situacija- osim ako nemaš još nekih oboljenja. Još jednom, ne brini se
Ps
-
Miki73
#4055 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ma bice valjda ok..tmp je desetak dana vecNew wave wrote: ↑28/03/2021 14:49Majstore, bez straha i stresa prosao si sa laksim simptomima da ti odmah kazem. Par dana temperature i slabosti je laksa gripa. Uzimaj tecnosti, C vitamina i po jedan aspirin dnevno za ne daj Boze. Raja bezveze panici i samo gore sebi napravi, a i tema se zove "Iskustva sa korona virusom" i uglavnom ce se javiti oni koje je jace uhvatilo i opisati simptome, pa ti nije ovo neko mjerilo jer 90 posto ljudi ima simptome obicne prehlade ili nema nikako. A i par dana temperature spada u lakse. Ja sam je prehodao, sa blagim umorom i gubitkom mirisa, mama onkoloski bolesnik samo umor i glavobolja. Otac 5 , 6 dana temperature i slabost. Sve je to normalno. Raja je isprepadana portalima, vijestima, televizijom, pa onaj ko prati Al Jazeeru i N1 njemu ne trebaju simptomi.Miki73 wrote: ↑28/03/2021 13:51Nemam nikakvih oboljenja,ali me bas neki strah uzeo..nekako sam i psihički potonuoPincic wrote: ↑28/03/2021 13:47 Ma to je hvala Bogu odlicno. Nista ti ne brini. Ja sam popio 5 kutija Doksiciklina, 7 infuzija. Bila mi je jaka obostrana upala pluća. Srećom dosta dobra saturacija, ,(najlošija 94) Uz Doksiciklin obavezno koristi neki probiotik i dobro bi bilo Fenix. Ne brini se, to je dosta dobra situacija- osim ako nemaš još nekih oboljenja. Još jednom, ne brini se
Ps
- okanomalo
#4056 Re: Iskustva sa koronavirusom
da li si pila nesto protiv bolova ? da li bilo sta djeluje?nadezdakov wrote: ↑27/03/2021 16:59Imam ja iskustvo s bolom u tijelu, svaka točkica na koži me boljela, od tjemena do nožnog zgloba.shine_on wrote: ↑27/03/2021 16:55prva dva-tri dana, isla je do 38.5, pa se povukla 2-3 dana i onda se vratila (u tom periodu je krenula upala pluca), i isla je do 38. To je trajalo 3-4 dana dok nisam poceo piti deksametazon, primio infuziju (NaCl otopina) i poceo piti Sumamed/Pancef. dan nakon uzimanja ove terapije, temperatura je nestala.![]()
Jeste, to je upala nervnih završetaka, meni je prošlo nakon 14 dana, polagano popušta, kako koji dan, to će proći samo od sebe. Najgore mi je bilo ispod pazuha, nisam mogla staviti ruke uz tijelo koliko me je boljelo. Odjeća koju sam nosila kao da me je ubijala.![]()
Brz oporavak želim.
-
moonca
#4057 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ima li neko, ko je prebolovao virus, da mu sada kosa opada?
-
nadezdakov
#4058 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nisam pila brufen, bilo me strah nakon onog svega što su govorili da ga se ne smije piti.
Uzimala sam dexomen, ali vrlo blago dejstvo je imao. Navodno bi i paracetmol mogao djelovati na to, ali kod mene nije.
Žao mi je što ne mogu više pomoći.
-
tamaricaaa
-
moonca
#4060 Re: Iskustva sa koronavirusom
..Nisam ja... tri starije zene.. ne znam tacno, sta su uzimale, sada se dobro osjecaju.. ali, strasno im opada kosa..
- xPaco1337
#4061 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ja sam cuo da daju onima na koje sumnjaju da ima covid neke tablete zab sam tacno ime Farma Vita Sarajevo pravi i dođu 3 tablete samo kostaju 7KM.Sve prosle prehlade sam ja licno Zinnat-om (500mg) lijecio naravno mora se cijela tabla popiti,jedan od jacih antibiotika
- banjaluka078
-
tamaricaaa
#4063 Re: Iskustva sa koronavirusom
Kako ubrzati rast i obnovu, jeste o tome pisali?banjaluka078 wrote: ↑28/03/2021 22:15Nema veze s terapijom, to je korona, pisali smo o tome već ovdje. Nije nimalo neuobičajeno.
- banjaluka078
#4064 Re: Iskustva sa koronavirusom
Blag šampon, B kompleks, šišanje, masku... U principu, oporavi se nakon nekog vremena, koliko brzo, zavisi od oštećenja. Kolegica se ošišala skroz kratko, da je ojača. Svekrva najbolje prijateljice je pod perikom... Dermatolog bi mogao dati savjet, ako je situacija baš ozbiljna.
https://www.businessinsider.com/4-tips- ... oss-2020-8
-
Sonac
#4065 Re: Iskustva sa koronavirusom
Vozdra raja,evo da se i ja tuspasim i malo vas ohrabrim. 5-6 dana sam imao temperaturu, najviše 37,8, bilo je znojenja i glavobolje, malo škakiljanja u prsima i lakšeg kašlja i malo slabiji apetit a ostalo stvarno kao obična prehlada koja traje koji dan duže. Cijelo vrijeme sam drmao dosta čajeva i limunada, multi vitamin, pojačao cink, vitamin C i D3 (5.000 IU) uz svježu hranu s puno voća i povrća.
Od "lijekova" pio quercetin 2x dnevno (sa C vitaminom), Bisolvon (bromexine) 4x dnevno, nisam htio antibiotik i naravno na veče po jedan aspirin protect.
Zahvaljujući ovoj terapiji nije mi uopšte otišlo na pluća, ne kašnjem nikako ima 2-3 dana, što se prije sa ovim krene to bolje.
Danas je 12.- 13. dan, osjećam se normalno, umorim se malo brže nego prije ali to je jednim dijelom sigurno i od ležanja zadnjih desetak dana.
Kontam vaditi krv negdje kod privatnika, gdje je najbolje/najbrže/najpovoljnije i na šta da obratim pažnju osim "dimera" il kako već?
Od "lijekova" pio quercetin 2x dnevno (sa C vitaminom), Bisolvon (bromexine) 4x dnevno, nisam htio antibiotik i naravno na veče po jedan aspirin protect.
Zahvaljujući ovoj terapiji nije mi uopšte otišlo na pluća, ne kašnjem nikako ima 2-3 dana, što se prije sa ovim krene to bolje.
Danas je 12.- 13. dan, osjećam se normalno, umorim se malo brže nego prije ali to je jednim dijelom sigurno i od ležanja zadnjih desetak dana.
Kontam vaditi krv negdje kod privatnika, gdje je najbolje/najbrže/najpovoljnije i na šta da obratim pažnju osim "dimera" il kako već?
Last edited by Sonac on 28/03/2021 22:37, edited 1 time in total.
- zubi
#4067 Re: Iskustva sa koronavirusom
Jesi slikao pluca ikako?Sonac wrote: ↑28/03/2021 22:36 Vozdra raja,evo da se i ja tuspasim i malo vas ohrabrim. 5-6 dana sam imao temperaturu, najviše 37,8, bilo je znojenja i glavobolje, malo škakiljanja u prsima i lakšeg kašlja i malo slabiji apetit a ostalo stvarno kao obična prehlada koja traje koji dan duže. Cijelo vrijeme sam drmao dosta čajeva i limunada, multi vitamin, pojačao cink, vitamin C i D3 (5.000 IU) uz svježu hranu s puno voća i povrća.
-
Sonac
#4068 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nisam, htio sam provjeriti ima li potrebe uopšte. Logika mi ono, ne osjećam ništa pa valjda i nije ništa. Slaba logika hazubi wrote: ↑28/03/2021 22:42Jesi slikao pluca ikako?Sonac wrote: ↑28/03/2021 22:36 Vozdra raja,evo da se i ja tuspasim i malo vas ohrabrim. 5-6 dana sam imao temperaturu, najviše 37,8, bilo je znojenja i glavobolje, malo škakiljanja u prsima i lakšeg kašlja i malo slabiji apetit a ostalo stvarno kao obična prehlada koja traje koji dan duže. Cijelo vrijeme sam drmao dosta čajeva i limunada, multi vitamin, pojačao cink, vitamin C i D3 (5.000 IU) uz svježu hranu s puno voća i povrća.
- zubi
#4069 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nadam se da ce biti dobraSonac wrote: ↑28/03/2021 22:47Nisam, htio sam provjeriti ima li potrebe uopšte. Logika mi ono, ne osjećam ništa pa valjda i nije ništa. Slaba logika hazubi wrote: ↑28/03/2021 22:42Jesi slikao pluca ikako?Sonac wrote: ↑28/03/2021 22:36 Vozdra raja,evo da se i ja tuspasim i malo vas ohrabrim. 5-6 dana sam imao temperaturu, najviše 37,8, bilo je znojenja i glavobolje, malo škakiljanja u prsima i lakšeg kašlja i malo slabiji apetit a ostalo stvarno kao obična prehlada koja traje koji dan duže. Cijelo vrijeme sam drmao dosta čajeva i limunada, multi vitamin, pojačao cink, vitamin C i D3 (5.000 IU) uz svježu hranu s puno voća i povrća.
Kontam vaditi krv negdje kod privatnika, gdje je najbolje/najbrže/najpovoljnije i na šta da obratim pažnju osim "dimera" il kako već??
D dimer, CRP, sedimentacija... mozes u svakoj privatnoj laboratoriji uraditi, znaju oni sta se gleda za koronu
-
moonca
#4070 Re: Iskustva sa koronavirusom
. Hvala..banjaluka078 wrote: ↑28/03/2021 22:15Nema veze s terapijom, to je korona, pisali smo o tome već ovdje. Nije nimalo neuobičajeno.
-
Sonac
#4071 Re: Iskustva sa koronavirusom
-
tamaricaaa
#4072 Re: Iskustva sa koronavirusom
Hvalabanjaluka078 wrote: ↑28/03/2021 22:33Blag šampon, B kompleks, šišanje, masku... U principu, oporavi se nakon nekog vremena, koliko brzo, zavisi od oštećenja. Kolegica se ošišala skroz kratko, da je ojača. Svekrva najbolje prijateljice je pod perikom... Dermatolog bi mogao dati savjet, ako je situacija baš ozbiljna.
Vidjet ces po nalazima da li ima upale i da li ima potrebe slikati, nadam se da ne. Ja isto nisam slikala, takodjer brat i sestra nisu. Moj ti je savjet, kao i svima nakon izolacije, samo u sumu i sto vise setnje i udisanja cistog kisikaSonac wrote: ↑28/03/2021 22:47Nisam, htio sam provjeriti ima li potrebe uopšte. Logika mi ono, ne osjećam ništa pa valjda i nije ništa. Slaba logika hazubi wrote: ↑28/03/2021 22:42Jesi slikao pluca ikako?Sonac wrote: ↑28/03/2021 22:36 Vozdra raja,evo da se i ja tuspasim i malo vas ohrabrim. 5-6 dana sam imao temperaturu, najviše 37,8, bilo je znojenja i glavobolje, malo škakiljanja u prsima i lakšeg kašlja i malo slabiji apetit a ostalo stvarno kao obična prehlada koja traje koji dan duže. Cijelo vrijeme sam drmao dosta čajeva i limunada, multi vitamin, pojačao cink, vitamin C i D3 (5.000 IU) uz svježu hranu s puno voća i povrća.
Kontam vaditi krv negdje kod privatnika, gdje je najbolje/najbrže/najpovoljnije i na šta da obratim pažnju osim "dimera" il kako već??
-
Sonac
#4073 Re: Iskustva sa koronavirusom
Šuma mi je svakako way of life tako da ću prvo u šumu pa tek onda na posao i ostalotamaricaaa wrote: ↑28/03/2021 23:12Hvalabanjaluka078 wrote: ↑28/03/2021 22:33Blag šampon, B kompleks, šišanje, masku... U principu, oporavi se nakon nekog vremena, koliko brzo, zavisi od oštećenja. Kolegica se ošišala skroz kratko, da je ojača. Svekrva najbolje prijateljice je pod perikom... Dermatolog bi mogao dati savjet, ako je situacija baš ozbiljna.
Vidjet ces po nalazima da li ima upale i da li ima potrebe slikati, nadam se da ne. Ja isto nisam slikala, takodjer brat i sestra nisu. Moj ti je savjet, kao i svima nakon izolacije, samo u sumu i sto vise setnje i udisanja cistog kisika![]()
-
tamaricaaa
- Evelinda
#4075 Re: Iskustva sa koronavirusom
Da li nakon ispijenih antibiotika ici opet na kontrolu ili se oporavljati kod kuce?Bila je upala pluca u pitanju.Takodje me zanima gdje se mogu i kada nakon prvih simptoma uraditi antitjela da se zna koliko smo"sigurni"