Vidi Slovacka - Malta 2-2 85. minuta.Laplace wrote: ↑27/03/2021 22:00Sve to stoji, samo mi olako prodajemo bodove. Doduše, nije da ni jače fudbalske nacije ne znaju prodati bodove (kao, čini mi se, Portugal protiv Kosova kad je prosuo čiste bodove). Ali, mi smo šampioni u prosipanju bodova.denimb wrote: ↑27/03/2021 21:54Sa druge strane kad smo u tim godinama bas pocinjali i zavrsavali prijateljske utakmice sa manje vise prvim timom, znalo se nakucati 100 stranica na forumu, i raspravljati o tome da u prijateljskim utakmicama treba testirati nove igrace...Laplace wrote: ↑27/03/2021 21:23
To je naš problem - "to je samo prijateljska utakmica, ni u šta se ne broji" - i hop! padosmo u niži šešir.
Jedna od stvari gdje sam predosjetio da ćemo na SP 2014. loše proći je ona prijateljska utakmica prije SP-a (zaboravih protiv koga), koja je odigrana kao da su izašli na rekreaciju. Kao da smo na toj utakmici pokupili gubitnički mentalitet. Uslijedile su diskutabilne odluke Sušića i to je bilo to.
Meni je ovo odlicno, bas vidis ko je panj a ko ne, ako se dugorocno misli gledati da napravimo nesto treba smanjiti ocekivanja...bili smo i prvi sesir, pa je li nam valjalo, igrali smo A grupu lige nacija, u zemlju nas utjerala psihicki jer realno smo konstantno igrali sa 3 puta jacim ekipama, poslije tih uzastopnih 6-7 utakmica, mi ne znamo vise posjed preuzeti, isprepadani do u pm.
Ljudi moji sjecate li se vi gostovanja Bjelorusiji, ili Estoniji (kada smo prvi baraz izborili) kako se pisalo po forumu, koliko su se slavile te pobjede, jer smo znali gdje smo i sta smo, to nam je bilo nesto ok uzeti bodove na strani.
Sta vam je ba, sta ocekujete, pa puno uredjenije zemlje se pate i plasiraju se jednom u 10 god na neku zavrsnicu.
Jbg druze, sport je takav, samo sto smo mi poslije 2013. postali ultra nerealni.
I ono sto nam je donosilo radost, sad nam je meh...pa jbt mi smo u Zenici slavili nekad pobjedu protiv Rumunije kao da smo Argentinu pobjedili.
Edit: Irska-Luksemburg 0-1
Mogu misliti sta bi se ovdje pricalo da smo to mi, iako Lux godima vec napreduje