Corona cjepivo/vakcina - News
Moderator: O'zone
-
Ena432
#6451 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ko je isao u Beograd na vakcinaciju? Moze li se ikako odabrati sputnik u Beogradu? Otac bi isao da se vakcinise, on je srcani bolesnik i dijabeticar pa gleda sto prije da se vakcinise, ali sam nesto skepticna za AZ..ne bi da primi AZ..
Da li neko ima neke informacije??
-
dowydyenya
#6452 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Vise se ne moze ici od veceras samoinicijativno na vakcinaciju u Beograd kako javljaju mediji.Ena432 wrote: ↑27/03/2021 18:03 Ko je isao u Beograd na vakcinaciju? Moze li se ikako odabrati sputnik u Beogradu? Otac bi isao da se vakcinise, on je srcani bolesnik i dijabeticar pa gleda sto prije da se vakcinise, ali sam nesto skepticna za AZ..ne bi da primi AZ..
Jedino se moze otici preko eUprave a tu se mozes izjasniti koju bi vakcinu zelio da primis.
-
Horke
#6453 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Trenutno se moze primiti samo AZ. Nek se prijavi preko e-uprave, cula sam da su neki dobili poziv za sputnika.Ena432 wrote: ↑27/03/2021 18:03 Ko je isao u Beograd na vakcinaciju? Moze li se ikako odabrati sputnik u Beogradu? Otac bi isao da se vakcinise, on je srcani bolesnik i dijabeticar pa gleda sto prije da se vakcinise, ali sam nesto skepticna za AZ..ne bi da primi AZ..
-
Gray
#6454 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Mislim da je danas pola Sarajeva u Beogradu, garaža u bbi nikada praznija nego danas.
-
Ena432
#6455 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
dowydyenya wrote: ↑27/03/2021 18:29Vise se ne moze ici od veceras samoinicijativno na vakcinaciju u Beograd kako javljaju mediji.Ena432 wrote: ↑27/03/2021 18:03 Ko je isao u Beograd na vakcinaciju? Moze li se ikako odabrati sputnik u Beogradu? Otac bi isao da se vakcinise, on je srcani bolesnik i dijabeticar pa gleda sto prije da se vakcinise, ali sam nesto skepticna za AZ..ne bi da primi AZ..
Jedino se moze otici preko eUprave a tu se mozes izjasniti koju bi vakcinu zelio da primis.
Slao je on prijavu jos davno i naveo da zeli sputnik V. Neki dan su mu odgovorili i zakazali termin za nedjelju tj sutra ali u mailu su naveli da prima AZ vakcinu. Sad ne znam da li moze ista uraditi tamo kada ode..?Horke wrote: ↑27/03/2021 18:31Trenutno se moze primiti samo AZ. Nek se prijavi preko e-uprave, cula sam da su neki dobili poziv za sputnika.Ena432 wrote: ↑27/03/2021 18:03 Ko je isao u Beograd na vakcinaciju? Moze li se ikako odabrati sputnik u Beogradu? Otac bi isao da se vakcinise, on je srcani bolesnik i dijabeticar pa gleda sto prije da se vakcinise, ali sam nesto skepticna za AZ..ne bi da primi AZ..
-
A_A_AKCIJA
#6456 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
A odakle skepsa prema AZ?Ena432 wrote: ↑27/03/2021 18:39dowydyenya wrote: ↑27/03/2021 18:29Vise se ne moze ici od veceras samoinicijativno na vakcinaciju u Beograd kako javljaju mediji.Ena432 wrote: ↑27/03/2021 18:03 Ko je isao u Beograd na vakcinaciju? Moze li se ikako odabrati sputnik u Beogradu? Otac bi isao da se vakcinise, on je srcani bolesnik i dijabeticar pa gleda sto prije da se vakcinise, ali sam nesto skepticna za AZ..ne bi da primi AZ..
Jedino se moze otici preko eUprave a tu se mozes izjasniti koju bi vakcinu zelio da primis.Slao je on prijavu jos davno i naveo da zeli sputnik V. Neki dan su mu odgovorili i zakazali termin za nedjelju tj sutra ali u mailu su naveli da prima AZ vakcinu. Sad ne znam da li moze ista uraditi tamo kada ode..?Horke wrote: ↑27/03/2021 18:31Trenutno se moze primiti samo AZ. Nek se prijavi preko e-uprave, cula sam da su neki dobili poziv za sputnika.Ena432 wrote: ↑27/03/2021 18:03 Ko je isao u Beograd na vakcinaciju? Moze li se ikako odabrati sputnik u Beogradu? Otac bi isao da se vakcinise, on je srcani bolesnik i dijabeticar pa gleda sto prije da se vakcinise, ali sam nesto skepticna za AZ..ne bi da primi AZ..
Ako je rekao doktor, onda OK. Ako je to neki tvoj osjećaj, pakuj se i dobro sutra porani.
Sputnjik i AZ su jako slične vakcine i ako ti doktor jasno nije zabranio ocu da primi AZ, nemoj se igrati. Valjda ti je jasno da ljudi njegovog stanja svakodnevno umiru i da je najbolja vakcina ona koja se što prije primi.
Biranje vakcine je trenutno najgluplji luksuz koji neko može priuštiti sebi. Spašavate život, ne birate ćilim, pobogu.
-
Ena432
#6457 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Razumijem ja to, naravno da si upravu. Samo kazem ako ima neka opcija za sputnik bilo bi bolje. Jer gledam maloprije u ponudi su sinopharm, sputnik, pfizer i AZ.A_A_AKCIJA wrote: ↑27/03/2021 18:49A odakle skepsa prema AZ?Ena432 wrote: ↑27/03/2021 18:39dowydyenya wrote: ↑27/03/2021 18:29
Vise se ne moze ici od veceras samoinicijativno na vakcinaciju u Beograd kako javljaju mediji.
Jedino se moze otici preko eUprave a tu se mozes izjasniti koju bi vakcinu zelio da primis.Slao je on prijavu jos davno i naveo da zeli sputnik V. Neki dan su mu odgovorili i zakazali termin za nedjelju tj sutra ali u mailu su naveli da prima AZ vakcinu. Sad ne znam da li moze ista uraditi tamo kada ode..?
Ako je rekao doktor, onda OK. Ako je to neki tvoj osjećaj, pakuj se i dobro sutra porani.
Sputnjik i AZ su jako slične vakcine i ako ti doktor jasno nije zabranio ocu da primi AZ, nemoj se igrati. Valjda ti je jasno da ljudi njegovog stanja svakodnevno umiru i da je najbolja vakcina ona koja se što prije primi.
Biranje vakcine je trenutno najgluplji luksuz koji neko može priuštiti sebi. Spašavate život, ne birate ćilim, pobogu.
- Maraschino
#6458 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Zivi bili pa vidjeli, vakcinacija u BiH sprovest ce se skoro kao i u drugim drzavama(osim Srbije koja se gurala da dobije i previse ne racunajuci da i drugi trebaju te vakcine).banjaluka078 wrote: ↑27/03/2021 16:39Zato što u Holandiji i Njemačkoj i imaju šanse da dođu na red, a u Bosni baš i ne. Ovdje nema rasporeda i ne zna se kad će ko biti vakcinisan.Maraschino wrote: ↑27/03/2021 15:19
Koliko je u Njemackoj vakcinisano ili Nizozemskoj ili Italiji...milioni strpljivo cekaju svoj red pa zasto ne bi i hiljade B/B cekali svoj.
Eto nisam ni ja a po rasporedu negdje druga polovina maja. Moram li i ja u Srbiju po vakcinu jer ako se pocne mrijet da ja ostanem ziv.
Ne moraš nikuda, niko te ne tjera, sve na dobrovoljnoj bazi.
U ovim redovima nema ni 1% onih sto trebaju u prvpj turi da dobiju nego otprilike zadnji(mladje osobe bez hronicnih bolesti) ali eto po nasem da se malo poguramo.
-
kio01
#6459 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Znaci ti mislis da se ova prilika nije trebala iskoristiti?Maraschino wrote: ↑27/03/2021 19:06Zivi bili pa vidjeli, vakcinacija u BiH sprovest ce se skoro kao i u drugim drzavama(osim Srbije koja se gurala da dobije i previse ne racunajuci da i drugi trebaju te vakcine).banjaluka078 wrote: ↑27/03/2021 16:39Zato što u Holandiji i Njemačkoj i imaju šanse da dođu na red, a u Bosni baš i ne. Ovdje nema rasporeda i ne zna se kad će ko biti vakcinisan.Maraschino wrote: ↑27/03/2021 15:19
Koliko je u Njemackoj vakcinisano ili Nizozemskoj ili Italiji...milioni strpljivo cekaju svoj red pa zasto ne bi i hiljade B/B cekali svoj.
Eto nisam ni ja a po rasporedu negdje druga polovina maja. Moram li i ja u Srbiju po vakcinu jer ako se pocne mrijet da ja ostanem ziv.
U ovim redovima nema ni 1% onih sto trebaju u prvpj turi da dobiju nego otprilike zadnji(mladje osobe bez hronicnih bolesti) ali eto po nasem da se malo poguramo.
-
A_A_AKCIJA
#6460 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nema izbora. Sutra možeš ocu spasiti život Astra Zeneca vakcinom, ili ga ostaviti u smrtnoj opasnosti čekanjem nečega što nema nikakve prednosti u odnosu na AZ.Ena432 wrote: ↑27/03/2021 18:54Razumijem ja to, naravno da si upravu. Samo kazem ako ima neka opcija za sputnik bilo bi bolje. Jer gledam maloprije u ponudi su sinopharm, sputnik, pfizer i AZ.A_A_AKCIJA wrote: ↑27/03/2021 18:49A odakle skepsa prema AZ?
- Maraschino
#6461 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Idi pa je iskoristi. Ja se ne bi ponizavao.kio01 wrote: ↑27/03/2021 19:08Znaci ti mislis da se ova prilika nije trebala iskoristiti?Maraschino wrote: ↑27/03/2021 19:06Zivi bili pa vidjeli, vakcinacija u BiH sprovest ce se skoro kao i u drugim drzavama(osim Srbije koja se gurala da dobije i previse ne racunajuci da i drugi trebaju te vakcine).banjaluka078 wrote: ↑27/03/2021 16:39
Zato što u Holandiji i Njemačkoj i imaju šanse da dođu na red, a u Bosni baš i ne. Ovdje nema rasporeda i ne zna se kad će ko biti vakcinisan.
Mogao je prebaciti preko granice pa da se kriticne grupe vakcinisu a ne od toga praviti shoping ture.
-
A_A_AKCIJA
#6462 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Futur prvi dok desetine ljudi umire svaki dan.Maraschino wrote: ↑27/03/2021 19:06Zivi bili pa vidjeli, vakcinacija u BiH sprovest ce se skoro kao i u drugim drzavama(osim Srbije koja se gurala da dobije i previse ne racunajuci da i drugi trebaju te vakcine).banjaluka078 wrote: ↑27/03/2021 16:39Zato što u Holandiji i Njemačkoj i imaju šanse da dođu na red, a u Bosni baš i ne. Ovdje nema rasporeda i ne zna se kad će ko biti vakcinisan.Maraschino wrote: ↑27/03/2021 15:19
Biće, desiće se, trebaju... Da imaš 65 godina, trudnicu u porodici, nekoga ko se operisao i prima terapije kortikosteroida, ne bi pričao ove gluposti, nego bi kopao rukama i nogama. Ovako sereš sa mindera dok se ljudi bore i boje za život.
Ljudi, vakciniši se ko može. Živite u državi u kojoj niko neće voditi računa o vašem dupetu više od vas.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#6463 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Drago mi je sto ste ga primili od AcA, nije bitno dal AZ il neka druga, taman da nama ostane vise ovih nasih.
Jel neko upratio velike forumske bosnjake koji odmah grizu na spomen Vucica, jesul oni isli? Ima li takvih koji su isli preko reda da ga prime?
Jel neko upratio velike forumske bosnjake koji odmah grizu na spomen Vucica, jesul oni isli? Ima li takvih koji su isli preko reda da ga prime?
-
meridiyan
#6464 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nista od danas najavljenog kontigenta vakcina iz Istanbula ,zbog "tehnickog kvara" aviona. 
-
emmir1
#6465 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Treba primit vakcinu onu do koje se prve dodje.
Ja sam se prijavio u Srbiju prije ovoga da se mogu vakcine dobiti bez najave.
Poslali su mi prije jedno 5 dana termin za danas.
Medjutim kada sam vidio po portalima da ide ogromna masa ljudi odustao sam čisto iz rizika da u tolikoj masi ne pokupim virus.
Uradit ću ponovo najavu jer daju mogućnost ako se propustio termin.
Takodje nije mi najjasniji motiv Srbije za ove vakcine.
Gledao sam danas komentare na b92 i dosta ih osudjuje ovaj postupak jer su Srbi koji žive u Srbiji a još uvijek čekaju poziv da se vakcinišu.
Ja sam se prijavio u Srbiju prije ovoga da se mogu vakcine dobiti bez najave.
Poslali su mi prije jedno 5 dana termin za danas.
Medjutim kada sam vidio po portalima da ide ogromna masa ljudi odustao sam čisto iz rizika da u tolikoj masi ne pokupim virus.
Uradit ću ponovo najavu jer daju mogućnost ako se propustio termin.
Takodje nije mi najjasniji motiv Srbije za ove vakcine.
Gledao sam danas komentare na b92 i dosta ih osudjuje ovaj postupak jer su Srbi koji žive u Srbiji a još uvijek čekaju poziv da se vakcinišu.
- Maraschino
#6466 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Blizu sam 65 god. i cekam svoj red. To sranje ostavi u kuci medju familijom.A_A_AKCIJA wrote: ↑27/03/2021 19:14Futur prvi dok desetine ljudi umire svaki dan.Maraschino wrote: ↑27/03/2021 19:06Zivi bili pa vidjeli, vakcinacija u BiH sprovest ce se skoro kao i u drugim drzavama(osim Srbije koja se gurala da dobije i previse ne racunajuci da i drugi trebaju te vakcine).banjaluka078 wrote: ↑27/03/2021 16:39
Zato što u Holandiji i Njemačkoj i imaju šanse da dođu na red, a u Bosni baš i ne. Ovdje nema rasporeda i ne zna se kad će ko biti vakcinisan.
Biće, desiće se, trebaju... Da imaš 65 godina, trudnicu u porodici, nekoga ko se operisao i prima terapije kortikosteroida, ne bi pričao ove gluposti, nego bi kopao rukama i nogama. Ovako sereš sa mindera dok se ljudi bore i boje za život.
Ljudi, vakciniši se ko može. Živite u državi u kojoj niko neće voditi računa o vašem dupetu više od vas.
Svi bi mi preko reda i u banku, i kod doktora i u opstini...jer smo takvog mentaliteta.
Covjek koji se trudio da ubije sto vise nasih sugradjana sada zeli nekome zivot sacuvati dok se ponovo ne pokrene ratna masinerija.
Takvo ponizenje ne moze svako sebi priustiti.
-
kio01
#6467 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Zamisli skandala kad bi nam Vucic donirao vakcine kojima ce za 3 dana rok isteci, a nama bi minimalno dvije sedmice trebalo da ih raspodijelimo i pocnemo koristiti. Logisticka fantazija da se te vakcine vamo prenose. Ovo je bila jedina opcija i svakako treba biti zahvalan sto su dali opciju da se stranci koji zele vakcinisu kada je jedina alternativa bila da propadnu.Maraschino wrote: ↑27/03/2021 19:12Idi pa je iskoristi. Ja se ne bi ponizavao.kio01 wrote: ↑27/03/2021 19:08Znaci ti mislis da se ova prilika nije trebala iskoristiti?Maraschino wrote: ↑27/03/2021 19:06
Zivi bili pa vidjeli, vakcinacija u BiH sprovest ce se skoro kao i u drugim drzavama(osim Srbije koja se gurala da dobije i previse ne racunajuci da i drugi trebaju te vakcine).
Mogao je prebaciti preko granice pa da se kriticne grupe vakcinisu a ne od toga praviti shoping ture.
Ako odes u Srbiju na vakcinaciju, jedino ponizenje pada na nasu vladu, koja mjesecima nije u stanju da dobavi vakcine, makar za one najugrozenije. Ja na ovakvu drzavu nisam ponosan, niti cu se radi nje osjecati licno ponizen.
-
morelSeLezat
#6468 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nije mogao. Zasto? Zato sto da je poslao u petak recimo, sta mislis koliko bi nasim trebalo vremenski da sve spreme da se ljudi masovno vakcinisu? Da informisu sve rizicne skupine trebalo bi im 5 dana koliko su agilni... Ddugo, kako da zna koliko da posalje u BiH koliko da ostavi, da mozda propadne? Ovako ce se sve potrositi, neko ce doci "preko reda" u odnosu na rizicne skupine, doci ce nova tura i vjerovatno ponovo donacija, koja s emoze koristiti za rizicne skupine, i oet ce sve to biti prije nego nasi nabave neke koje nisu sadaka... Sramota..Maraschino wrote: ↑27/03/2021 19:12Idi pa je iskoristi. Ja se ne bi ponizavao.kio01 wrote: ↑27/03/2021 19:08Znaci ti mislis da se ova prilika nije trebala iskoristiti?Maraschino wrote: ↑27/03/2021 19:06
Zivi bili pa vidjeli, vakcinacija u BiH sprovest ce se skoro kao i u drugim drzavama(osim Srbije koja se gurala da dobije i previse ne racunajuci da i drugi trebaju te vakcine).
- Maraschino
#6469 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Isticanje roka nekom proizvodu nije ziletom odredjena ali je priblizna (+- dana).
Niko ne moze garantovati da im vec rok nije danas istekao ili mogu jos 7,15 ili vise dana.
Nase vlasti su kriminalne i prema takvima se treba tako odnositi.
Vucic se ponasao kao onaj ko dodje pred pekaru i trazi 80 kifli od 100 koliko su napravili. Njega ne interesuju svi drugi sto cekaju u redu i gladni i sa djecom. Tako je on nabavio visak vakcina.
Niko ne moze garantovati da im vec rok nije danas istekao ili mogu jos 7,15 ili vise dana.
Vucic se ponasao kao onaj ko dodje pred pekaru i trazi 80 kifli od 100 koliko su napravili. Njega ne interesuju svi drugi sto cekaju u redu i gladni i sa djecom. Tako je on nabavio visak vakcina.
-
morelSeLezat
#6470 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
A nasi cekaju onih 20 pa dodju pred kraj radnog vremena ne bi li ih dobili sve za marku da se ne baciMaraschino wrote: ↑27/03/2021 19:24 Isticanje roka nekom proizvodu nije ziletom odredjena ali je priblizna (+- dana).
-
kio01
#6471 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Davao bi rizicnim grupama vakcine sa isteknutim rokom? A vamo govoris da je prerano da se vakcinises, jos je to sve nesigurnoMaraschino wrote: ↑27/03/2021 19:24 Isticanje roka nekom proizvodu nije ziletom odredjena ali je priblizna (+- dana).
-
Naslovnica
#6472 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Mnogi bivši pripadnici Wermachta (i SS jedinica) su poslije WWII bili pripadnici Bundeswher-a, pa čak i na istaknutim pozicijama u NATO-u.Maraschino wrote: ↑27/03/2021 19:18Blizu sam 65 god. i cekam svoj red. To sranje ostavi u kuci medju familijom.A_A_AKCIJA wrote: ↑27/03/2021 19:14Futur prvi dok desetine ljudi umire svaki dan.Maraschino wrote: ↑27/03/2021 19:06
Svi bi mi preko reda i u banku, i kod doktora i u opstini...jer smo takvog mentaliteta.
Covjek koji se trudio da ubije sto vise nasih sugradjana sada zeli nekome zivot sacuvati dok se ponovo ne pokrene ratna masinerija.
Takvo ponizenje ne moze svako sebi priustiti.
Banalan primjer.
Samo ka'em.
- Maraschino
#6473 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Za preostalih 20 je dugacak red a nasi cekaju ne bi li ostalo nesto i za njih i na kraju haj gladan kuci i nadaj se da se nece i sutra ponoviti ista situacija ali opet sve isto.morelSeLezat wrote: ↑27/03/2021 19:26A nasi cekaju onih 20 pa dodju pred kraj radnog vremena ne bi li ih dobili sve za marku da se ne baciMaraschino wrote: ↑27/03/2021 19:24 Isticanje roka nekom proizvodu nije ziletom odredjena ali je priblizna (+- dana).
Vucic se ponasao kao onaj ko dodje pred pekaru i trazi 80 kifli od 100 koliko su napravili. Njega ne interesuju svi drugi sto cekaju u redu i gladni i sa djecom. Tako je on nabavio visak vakcina.![]()
Nikad pameti doci.
-
kio01
#6474 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Znas li koliko se vakcina proizvodi dnevno? Srbija nije problem. Sveukupno koliko je Vucic do sada nabavio Kina moze u nekoliko dana proizvesti.Maraschino wrote: ↑27/03/2021 19:31Za preostalih 20 je dugacak red a nasi cekaju ne bi li ostalo nesto i za njih i na kraju haj gladan kuci i nadaj se da se nece i sutra ponoviti ista situacija ali opet sve isto.morelSeLezat wrote: ↑27/03/2021 19:26A nasi cekaju onih 20 pa dodju pred kraj radnog vremena ne bi li ih dobili sve za marku da se ne baciMaraschino wrote: ↑27/03/2021 19:24 Isticanje roka nekom proizvodu nije ziletom odredjena ali je priblizna (+- dana).
Vucic se ponasao kao onaj ko dodje pred pekaru i trazi 80 kifli od 100 koliko su napravili. Njega ne interesuju svi drugi sto cekaju u redu i gladni i sa djecom. Tako je on nabavio visak vakcina.![]()
Nikad pameti doci.
- Maraschino
#6475 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Znam koliko se proizvodi(par miliona mjesecno) a Vucic je nabavio vise nego moze da potrosi(prokletstvo).kio01 wrote: ↑27/03/2021 19:37Znas li koliko se vakcina proizvodi dnevno? Srbija nije problem. Sveukupno koliko je Vucic do sada nabavio Kina moze u nekoliko dana proizvesti.Maraschino wrote: ↑27/03/2021 19:31Za preostalih 20 je dugacak red a nasi cekaju ne bi li ostalo nesto i za njih i na kraju haj gladan kuci i nadaj se da se nece i sutra ponoviti ista situacija ali opet sve isto.morelSeLezat wrote: ↑27/03/2021 19:26
A nasi cekaju onih 20 pa dodju pred kraj radnog vremena ne bi li ih dobili sve za marku da se ne baci![]()
Nikad pameti doci.
Zasto to nije ustupio drugima da nabave?
Evo ovih dana putem Kovaxa stize 500.000 pa neka pokaze dobru volju da svoj dio ustupi drugima.