Ljetne gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
foxlife
#5676 Re: Ljetne gume
da se ne lazemo sada malo aldin navlaci na svoju ruku sto u jednu ruku razumijem
necu reci da nije strucan i ostalo sto se tice samog posla nego konkretno sto se tice izbora guma
necu takodjer reci ni je li bolja sava ili nexen jer nisam imao iskustva ni sa jednim ni sa drugim
najbolje je mislim da se ljudi malo raspitaju na vise strana procitaju na vise strana i na osnovu toga da odluce sta je za njih
necu reci da nije strucan i ostalo sto se tice samog posla nego konkretno sto se tice izbora guma
necu takodjer reci ni je li bolja sava ili nexen jer nisam imao iskustva ni sa jednim ni sa drugim
najbolje je mislim da se ljudi malo raspitaju na vise strana procitaju na vise strana i na osnovu toga da odluce sta je za njih
- iceman ze
#5677 Re: Ljetne gume
Stepway dosao na Contijima, e svasta cov'ik dobi za 19k u srednjem paketu te godine 
- Industrialyzer
#5678 Re: Ljetne gume
Apsolutno, covjek ima saradnju sa Nexenom i naravno da ce ih forsirati, ali realnost je ta da su to gume ranga Save i da u ovim cestim dimenzijama treba uzeti sta dodje jeftinije.foxlife wrote: ↑27/03/2021 14:55 da se ne lazemo sada malo aldin navlaci na svoju ruku sto u jednu ruku razumijem
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#5679 Re: Ljetne gume
Nije bas tako,to je srednja klasa,sava je budzet brend...
-
foxlife
#5680 Re: Ljetne gume
po internetu ja vidim da su ista srednja klasa oboje
- nivla
#5681 Re: Ljetne gume
je li ko “motrio” gume koristio, ciju su saru iz aftermarket renola pokupili?
- Luciano88
#5682 Re: Ljetne gume
U predhodnom postu pohvalih Maja gume...
Evo da sam sebe demantujem. Na telefonu sve divno bajno, u toku narudjbe opet bajno krasno, da gume su 2020 ili 2021, da imamo vise adaptera za alu felge naci cemo rjesenje.
Dodjem na montažu, e znas nemamo adaptere koji tebi odgovaraju, ok ajde nema veze , ostavim 3 felge da se montiraju, jednu u auto i po Sarajevu uzduz i poprijeko. Uspijem pronaći rješenje, vratim se, dam onu cetvrtu felgu na montažu guma , odem platim i kažem da sam nasao rješenje za adaptere ali da ne mogu odmah biti gotovi i da necu montirati felge na auto, oni u meduvremenu utovare felge sa namontiranim gumama i ja nastavim dalje. Odem majstoru koji mi je pravio adaptere, čovjek uzme da montira sve super odradi ja pogledam kad guma iz 3 sedmice 2019 godine... Ja sam iskljucivo trazio da nije starija od 2020god.
Nazovem, zahvalim se na svemu oni govore eto dodji da pogledamo... Mislim hvala ali ne hvala. Svi imam obaveze, i odvojimo 1-2 sata u slucaju zamjene guma i sl. Ja sam pri zamjeni zimskih na 2 auta izgubio pola dana ne mojom greskom nego opet njihovom. I sada opet gubim pola dana njihovom greskom tj, navlakusom da imaju sve sto mi treba za montazu. Od mene, moje firme, mojih poznanika imaju mahanje za sva vremena.
Evo da sam sebe demantujem. Na telefonu sve divno bajno, u toku narudjbe opet bajno krasno, da gume su 2020 ili 2021, da imamo vise adaptera za alu felge naci cemo rjesenje.
Dodjem na montažu, e znas nemamo adaptere koji tebi odgovaraju, ok ajde nema veze , ostavim 3 felge da se montiraju, jednu u auto i po Sarajevu uzduz i poprijeko. Uspijem pronaći rješenje, vratim se, dam onu cetvrtu felgu na montažu guma , odem platim i kažem da sam nasao rješenje za adaptere ali da ne mogu odmah biti gotovi i da necu montirati felge na auto, oni u meduvremenu utovare felge sa namontiranim gumama i ja nastavim dalje. Odem majstoru koji mi je pravio adaptere, čovjek uzme da montira sve super odradi ja pogledam kad guma iz 3 sedmice 2019 godine... Ja sam iskljucivo trazio da nije starija od 2020god.
Nazovem, zahvalim se na svemu oni govore eto dodji da pogledamo... Mislim hvala ali ne hvala. Svi imam obaveze, i odvojimo 1-2 sata u slucaju zamjene guma i sl. Ja sam pri zamjeni zimskih na 2 auta izgubio pola dana ne mojom greskom nego opet njihovom. I sada opet gubim pola dana njihovom greskom tj, navlakusom da imaju sve sto mi treba za montazu. Od mene, moje firme, mojih poznanika imaju mahanje za sva vremena.
Last edited by Luciano88 on 27/03/2021 18:43, edited 1 time in total.
- Industrialyzer
-
kuruma
#5685 Re: Ljetne gume
I na stranici imaju jako puno starih guma u ponudi, tako da vjerujem da pokusavaju podvaliti pa ako prodje prodje, sigurno vecina ljudi i ne skonta. U sve se uklapa i ovih par komentara od vlasnika (ili ko je vec pisao na forumu) kako on sebi ne bi montirao nikad gume iz 2021-ve godine. Jok eto iz 2019-te cu pa mi za dvije godine vakat mijenjat gumu koja ima 7mm sare.Luciano88 wrote: ↑27/03/2021 18:37 U predhodnom postu pohvalih Maja gume...
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#5686 Re: Ljetne gume
ta se vec ucrvala,pripazi da se ne raspadne za koji dan...
-
foxlife
#5687 Re: Ljetne gume
ko je napisao da nikad ne bi stavio gume iz 2021-e?kuruma wrote: ↑27/03/2021 19:16I na stranici imaju jako puno starih guma u ponudi, tako da vjerujem da pokusavaju podvaliti pa ako prodje prodje, sigurno vecina ljudi i ne skonta. U sve se uklapa i ovih par komentara od vlasnika (ili ko je vec pisao na forumu) kako on sebi ne bi montirao nikad gume iz 2021-ve godine. Jok eto iz 2019-te cu pa mi za dvije godine vakat mijenjat gumu koja ima 7mm sare.Luciano88 wrote: ↑27/03/2021 18:37 U predhodnom postu pohvalih Maja gume...
-
kuruma
#5688 Re: Ljetne gume
Meni jest. Ako sam kupio gumu 2021-ve ocekujem da mi traje do 2025-te. Ova iz 2019 ce trajati ali na Golfu 2 na kojem su prozori zatvoreni klinom, pod rucnu se podbaci flasa da drzi, itd, takvim je guma stara 6 godina najmanji problem pa razumijem.
-
kuruma
#5689 Re: Ljetne gume
Neki gospodin (pretpostavljam vlasnik) iz Maja gume, evo post:
ljetne-gume-t85409s5525.html#p17233556
Citat:
"Medjutim isto tako ja sebi nikad ne bih stavio gumu iz 2021 ali to je samo moje licno misljenje za koje imam zaista opravdan tehnicki razlog za to ali ga nikome ne namecem."
Last edited by kuruma on 27/03/2021 19:41, edited 3 times in total.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5690 Re: Ljetne gume
Za svoj novac imam pravo da biram najnovije, a posebno ne vidim razlog da to neko ismijava.
Problem je što neki prodaju "stare" dot gume kao da su tek sa proizvodne trake sišle....
Problem je što neki prodaju "stare" dot gume kao da su tek sa proizvodne trake sišle....
-
foxlife
#5691 Re: Ljetne gume
cekaj ba ti njegov odgovor prihvatas kao neku referencu?kuruma wrote: ↑27/03/2021 19:38Neki gospodin (pretpostavljam vlasnik) iz Maja gume, evo post:
ljetne-gume-t85409s5525.html#p17233556
Citat:
"Medjutim isto tako ja sebi nikad ne bih stavio gumu iz 2021 ali to je samo moje licno misljenje za koje imam zaista opravdan tehnicki razlog za to ali ga nikome ne namecem."
ja mislio neko od redovnih forumasa
-
Al'din
#5692 Re: Ljetne gume
Sava ne navlaci na svoju ruku, ni Makbel, ni Majagume ? Ja u ponudi imam svega, radim sa Guma M i sa Unitrade, takodje i protekt, kineza, svega. Imam rabat, koji odbijem, dodam PDV dodam montazu i to je to, ponovio vec mnogo puta. A u cemu je fazon sto se tice Nexena? Jako dobra guma koju cete hvaliti nakon sto je probate, a meni je cejf da je ja promovisem tako da se trudim bazirati na prodaju jednog branda i budem poznat sto se toga tice, kao i po špuri po lišćufoxlife wrote: ↑27/03/2021 14:55 da se ne lazemo sada malo aldin navlaci na svoju ruku sto u jednu ruku razumijem
-
foxlife
#5693 Re: Ljetne gume
Nigdje nisam rekao da ne navlaci samo sto ne navlaci ovdje na forumu u tome je razlikaAl'din wrote: ↑27/03/2021 20:02Sava ne navlaci na svoju ruku, ni Makbel, ni Majagume ? Ja u ponudi imam svega, radim sa Guma M i sa Unitrade, takodje i protekt, kineza, svega. Imam rabat, koji odbijem, dodam PDV dodam montazu i to je to, ponovio vec mnogo puta. A u cemu je fazon sto se tice Nexena? Jako dobra guma koju cete hvaliti nakon sto je probate, a meni je cejf da je ja promovisem tako da se trudim bazirati na prodaju jednog branda i budem poznat sto se toga tice, kao i po špuri po lišćufoxlife wrote: ↑27/03/2021 14:55 da se ne lazemo sada malo aldin navlaci na svoju ruku sto u jednu ruku razumijem
najbolje je mislim da se ljudi malo raspitaju na vise strana procitaju na vise strana i na osnovu toga da odluce sta je za njihi tako to ...
Rekao sam vec ne ulazim u tvoju strucnost a vjerujem ili bar zelim vjerovati da jesi
Iskreno spuru mislim raditi kod tebe jer ostalo je sve sareno po iskustvima
Nemoj ovo smatrati kao neki da kazem napad i negativnu kritiku samo govorim sta vidim i sta je realno
-
530i
#5694 Re: Ljetne gume
Razumijem frustraciju, ali trebao si pogledati na licu mjesta prilikom preuzimanja. Ja sam kod njih kupio gume i bile su stare tri sedmice u momentu kupovine.Luciano88 wrote: ↑27/03/2021 18:37 U predhodnom postu pohvalih Maja gume...
-
530i
#5695 Re: Ljetne gume
Upravo tako. Ako je neko ljubazan da prati forum i odgovara na pitanja tako će privući mušterije. Jedna vrsta marketinga čija je cijena koštanja izgubljeno vrijeme. Drugi to rade na druge načine.Al'din wrote: ↑27/03/2021 20:02 Sava ne navlaci na svoju ruku, ni Makbel, ni Majagume ? Ja u ponudi imam svega, radim sa Guma M i sa Unitrade, takodje i protekt, kineza, svega. Imam rabat, koji odbijem, dodam PDV dodam montazu i to je to, ponovio vec mnogo puta. A u cemu je fazon sto se tice Nexena? Jako dobra guma koju cete hvaliti nakon sto je probate, a meni je cejf da je ja promovisem tako da se trudim bazirati na prodaju jednog branda i budem poznat sto se toga tice, kao i po špuri po lišćui tako to ...
- Luciano88
#5696 Re: Ljetne gume
Slazem se, Ali stavka kad momak kaze da nemaju odgovarajuce adaptere gdje ja sa jednom felgom u autu idem i trazim adapter po Sarajevu ko muha bez glave, pa se vracam kod njih, dajem tu felgu da namontiraju gumu, idem platiti racun, oni zapakovali gume u kese, utovaraju u auto.. Jednostavno se poslozilo da nisam ni razmisljao da pogledam da li sam dobio ono sto sam trazio. Moja greska je sto vjerujem na rijec a ocigledno je doslo vrijeme kad je bitno danas nekog zajebat a sutra sta bog da.530i wrote: ↑27/03/2021 20:11Razumijem frustraciju, ali trebao si pogledati na licu mjesta prilikom preuzimanja. Ja sam kod njih kupio gume i bile su stare tri sedmice u momentu kupovine.Luciano88 wrote: ↑27/03/2021 18:37 U predhodnom postu pohvalih Maja gume...
- drug_profi
#5697 Re: Ljetne gume
To je za gradsko auto.
-
Al'din
#5698 Re: Ljetne gume
A ne, ne smatram kao napadfoxlife wrote: ↑27/03/2021 20:10Nigdje nisam rekao da ne navlaci samo sto ne navlaci ovdje na forumu u tome je razlikaAl'din wrote: ↑27/03/2021 20:02Sava ne navlaci na svoju ruku, ni Makbel, ni Majagume ? Ja u ponudi imam svega, radim sa Guma M i sa Unitrade, takodje i protekt, kineza, svega. Imam rabat, koji odbijem, dodam PDV dodam montazu i to je to, ponovio vec mnogo puta. A u cemu je fazon sto se tice Nexena? Jako dobra guma koju cete hvaliti nakon sto je probate, a meni je cejf da je ja promovisem tako da se trudim bazirati na prodaju jednog branda i budem poznat sto se toga tice, kao i po špuri po lišćufoxlife wrote: ↑27/03/2021 14:55 da se ne lazemo sada malo aldin navlaci na svoju ruku sto u jednu ruku razumijem
najbolje je mislim da se ljudi malo raspitaju na vise strana procitaju na vise strana i na osnovu toga da odluce sta je za njihi tako to ...
Rekao sam vec ne ulazim u tvoju strucnost a vjerujem ili bar zelim vjerovati da jesi
Iskreno spuru mislim raditi kod tebe jer ostalo je sve sareno po iskustvima
Nemoj ovo smatrati kao neki da kazem napad i negativnu kritiku samo govorim sta vidim i sta je realno
- drug_profi
#5699 Re: Ljetne gume
Nemoj samo pretjerat da te ne banuju, zasad je ovo ok. Mi te pitamo, a ti samo odgovaras. 
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#5700 Re: Ljetne gume
Dost na poslu mi rece, bolje da godinu odstoji guma. Posteno.BDMAJA wrote: ↑22/03/2021 17:18 Pozdrav,
Javljam se ispred firme BestDrive"Maja" iskljucivo iz razloga sto je od nekoliko clanova ovog foruma iznijeto par deziformacija odnosno lazi o radu nase firme.
1.Nikada ali apsulutno nikada u nasoj firmi se nije desilo da su necije gume"nestale ili izgubljene" u nasem hotelu za gume.
Cak i da se to desi a mislimo da je skoro pa nemoguca opcija(s obzirom kakav imamo sistem skladistenja) istog trenutka bi kupac dobio nove gume bez ikakve rasprave uz ogromno izvinjenje kupcu.
Zamolio bih clana ovog foruma @konektovan koji je plasirao tu informaciju da nam se javi u p.p da vidimo odakle je ta laz i dezinformacija stigla.
2.Clan ovog foruma @noviclan je naveo da smo prodavali Continental metlice brisaca kupcima koje su kupovinom 4 Continental gume trebali iste dobiti besplatno sto je notorna laz.
Svaki kupac ih je dobio besplatno u datumskom trajanju nagradne igre pa cak smo ih podijelii i vise nego od predvidjenog(nakon datumskog zavrsetka nagradne igre)iako smo mi te metlice brisaca placali importeru Continental guma za BIH.
Ne postoji niti teoretska mogucnost da smo ih prodali nekome koje su pripale.
3.Clan foruma @silver_testelone je spomenuo "uvaljivanje starog godista guma".
Nas stav o datumu proizvodnje je identican stavu proizvodjaca guma odnosno fabrici koja ih proizvodi i koja daje garanciju na svoj proizvod i zakonskom regulativi pod kojom se iste smiju prodavati.
95% koje imamo na stanju proizvedene ove ili prosle godine a ukoliko je guma starija od 24 mjeseca od trenutka ugradnje iste to naglasavamo kupcu cisto da ne bi doslo do nesporazuma sa kupcem a ne radi toga sto smatramo da ta guma je manje kvalitetna od one sto je tek proizvedena.
Ukoliko kupac naglasi da zeli gumu iz ove sedmice i to postujemo jer svaki kupac treba dobiti ono sto prethodno naglasi.
Medjutim isto tako ja sebi nikad ne bih stavio gumu iz 2021 ali to je samo moje licno misljenje za koje imam zaista opravdan tehnicki razlog za to ali ga nikome ne namecem.
4.Zaista ulazemo velike napore(novi uredjaji,redovna kalibracija,obuceno osbolje) da se minimiziraju svi eventualni propusti npr balansiranje ili slicno ali nazalost i takve se stvari ponedakad moraju desiti ali uvijek smo tu da sve eventualne reklamacije ispravimo uz izvinjenje.
Zao mi je sto smo dosli uopste u situaciju da se "opravdavamo" za forumske dezinformacije ali smo se osjetili duznima da objasnimo jer zaista nam je u prvom planu da kupac bude zadovoljan.
Ne mislimo ovdje imati nikakve rasprave niti prepucavanja ,ako je nekome potrebno dodatno objasnjenje mozete nas kontaktirati putem privatnih poruka,maila,telefona ili nekog drugog vida komunikacije.
Oprostite na duzem postu i zelimo Vam prevenstveno zdravlja u teskim trenutcima.