Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
- Osim_13
#1751 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ma ja, pretpostavio sam da Skaka ide solo.
-
made_in_sarajevo
#1752 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Sta ce nam fabrike kad se tvoja sda istinski trudila da unisti sve fabrike, firme, proizvodnju sto smo imali. Kaze to je tranzicija bila pa se nisu snasli, a snalazili se 50 godina prije toga. Zar kanton sarajevo nije bio jednako ulazak u EU i Nato, gdje sad to nestade.Hank Paldum wrote: ↑27/03/2021 14:57 Toliki izlazak radi neke nebitne pozicije. Pošto dvolične osobe neće to da napišu napisat ću ja pošto oni koji sada šute su onda bili najglasniji
"Dok ljudi umiru od Corone narod izlazi radi neke nebitne funkcije. Hoće li nam ovo otvoriti fabrike? Hoće li nas ovo odvesti u EU i NATO?".
-
last mohicans
#1753 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Opa, nastavak večeras Zahiraga vs Čengić
-
Iker C
#1754 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Svaka cast Cengicu na hrabrosti da udje u duel sa takvim intelektualcem. Mislim da ce Hare povuci rucnu i sportskim zargonom receno mirno privesti utakmicu kraju. Realno Zaha bi se trebao odreci sve strucne terminologije da bi mu Irfan mogao biti konkuretan.
Ovo je duel u kome se pobjednik vec zna, samo je pitanje sa koliko razlike.
-
hurmasica
#1755 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Dolazi li Skaka vecrras, jedva cekam cirkus
- Prpa.ba
#1756 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Jedini rezultat Bogiceviceve propale kandidature na kraju ce biti dalja afirmacija Zahiragica kao nekoga cije je misljenje bitno za nesto.
Umjesto ignorisanja nebitne uhljebske njuske, profiliraju ga u nositelja SDA u KS.
Umjesto ignorisanja nebitne uhljebske njuske, profiliraju ga u nositelja SDA u KS.
-
breuer
#1757 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Bogy je rekao JNA ne, Haris je rekao pameti ne
- Maraschino
-
last mohicans
#1759 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Punica ga lično poznaje,kad je čula,tek ovih dana, da je u GV i vijećnik uopce, frapirala se. Kaže pa taj čovjek je nepismen..mk ultra wrote: ↑27/03/2021 14:29Bili izbori i dođe Bajro Biber i on ima 1000 glasova i dođe u vijeće grada Sarajeva. Kako?uglavnomja wrote: ↑27/03/2021 13:50 pa nisu ni ti ljudi toliko glupi
osnova za sve ovo je postovanje prema tom bogicu b.
i tako postuju i njegove stavove
ovo je sad preslo u drugu fazu
i nadam se da ce i u trecu itd
"Da me niko ne shvati pogrešno, a to smo se svi složili, ovo više nije samo đir za gospodina Bogićevića. Ovo je đir za ovaj grad, za ljude koji žele ostati ovdje i kojima je pun kofer svih dešavanja i političkog ambijenta u Sarajevu i mislim da ovaj skup to i pokazuje", izjavio je organizator Kenan Musić.
Sve dok bajro i slicni i njihovi glasaci budu postojali (a takvih je izgleda najvise) mozes kruzati do mjeseca i nazad
-
meridiyan
#1760 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ovdje je "trojka" ukakila stvar i to je neodbranjivo. Napada se SDA i Skaka da su vrbovali ljude a zanemaruje se ista mantra i od "trojke".
Zar i oni nisu mahali spiskom 18 -20 ljudi koji su bili spremni glasati za Bogicevica. Odakle oni koji nisu u koaliciji na spisku ako ih nisu vrbovali , molili, obecavali i nekim drugim metodama odobrovoljili da daju glas. Ovdje je ocigledno da se kontaktirala i suprotna strana, odnosno ljudi koji ne pripadaju koaliciji. Nigdje ne procita da su ti sa popisa obecali da ce glasati i za Keminog malog.
Drzave, pokrajine (sjetimo se skupstine KS 18:17) se vode sa tijesnom vecinom a to je u ovoj situaciji i imala "trojka" (dovoljnih 15 ruku). Zasto je tesko priznati da ljudi iz sopstvene koalicije jednostavno NISU htjeli dati glas sinu Dininog vjencanog kuma. O tome su trebali razmisljati i fokusirati se a siguran sam da onda ne bi postojala i prepreka da svi sa spiska i mozda neki drugi daju svoj glas Bogicu.
-
laik1981
#1761 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Cetvorka, odnosno trojka, jeste ukakila ali ne na nacin na koji ti tvrdis. Jedno je dogovor, to je legitimno i legalno u politici, a drugo kupovanje i ucjenjivanje.. Trojka je ukakila zato sto su neozbiljno shvatili citav proces i sto nisu imuni na "papke"..meridiyan wrote: ↑27/03/2021 16:02Ovdje je "trojka" ukakila stvar i to je neodbranjivo. Napada se SDA i Skaka da su vrbovali ljude a zanemaruje se ista mantra i od "trojke".
Zar i oni nisu mahali spiskom 18 -20 ljudi koji su bili spremni glasati za Bogicevica. Odakle oni koji nisu u koaliciji na spisku ako ih nisu vrbovali , molili, obecavali i nekim drugim metodama odobrovoljili da daju glas. Ovdje je ocigledno da se kontaktirala i suprotna strana, odnosno ljudi koji ne pripadaju koaliciji. Nigdje ne procita da su ti sa popisa obecali da ce glasati i za Keminog malog.
Drzave, pokrajine (sjetimo se skupstine KS 18:17) se vode sa tijesnom vecinom a to je u ovoj situaciji i imala "trojka" (dovoljnih 15 ruku). Zasto je tesko priznati da ljudi iz sopstvene koalicije jednostavno NISU htjeli dati glas sinu Dininog vjencanog kuma. O tome su trebali razmisljati i fokusirati se a siguran sam da onda ne bi postojala i prepreka da svi sa spiska i mozda neki drugi daju svoj glas Bogicu.
-
foxlife
#1762 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
to i ja zamjeram trojcimeridiyan wrote: ↑27/03/2021 16:02Ovdje je "trojka" ukakila stvar i to je neodbranjivo. Napada se SDA i Skaka da su vrbovali ljude a zanemaruje se ista mantra i od "trojke".
ja kao glasac ns zelim da znam da li "moji" isto rade ili rade drugacije
moze kemin mali biti najpametniji u sto i ne sumnjam al nemojte davati povoda za drugu stranu ako se cak i medju njima neki ne slazu za keminog malog
- okanomalo
-
laik1981
#1764 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Sam je rekao da ovo shvata kao radnu obavezu u vanrednoj situaciji. Shvatam i ako nece, ali se nadam da ce ipak na kraju privatiti..
- ultima_palabra
#1765 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Od 17 potpisnika za Ademovica, 15 je iz koalicije, jedan je Majstorovic iz PzP sa kojom oni imaju neku saradnju i jos jedan je taj Skorupan koji je nezavisni i za kojeg je Irfan mislio da mu moze vjerovati da ce ispostovati ono sto je potpisivao.meridiyan wrote: ↑27/03/2021 16:02Ovdje je "trojka" ukakila stvar i to je neodbranjivo. Napada se SDA i Skaka da su vrbovali ljude a zanemaruje se ista mantra i od "trojke".
Drugo, ne kontam logiku... potpisali da ce glasati pa tek onda saznali da je to Kemin mali, pa im proradila savjest?
-
meridiyan
#1766 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Irfan Cengicultima_palabra wrote: ↑27/03/2021 17:49
Od 17 potpisnika za Ademovica, 15 je iz koalicije, jedan je Majstorovic iz PzP sa kojom oni imaju neku saradnju i jos jedan je taj Skorupan koji je nezavisni i za kojeg je Irfan mislio da mu moze vjerovati da ce ispostovati ono sto je potpisivao.
Drugo, ne kontam logiku... potpisali da ce glasati pa tek onda saznali da je to Kemin mali, pa im proradila savjest?
Ako se SDP odluči za Bošnjaka, pojašnjava Čengić, Jasmin Ademović će "morati podnijeti ostavku, ako to bude Hrvat ili Srbin onda neće".
Sve zavisi od toga koje nacionalosti će biti prijedlog SDP-a, ako bude Bošnjak onda će morati odstupiti, ako ne bude Bošnjak prijedlog za gradonačelnika, onda SDP neće tražiti odstupanje
- Ako prijedlog za gradonačelnika bude srpske nacionalosti ostati će kandidati, ako prijedlog bude Bošnjak, onda Bašić neće moći. Ako prijedlog bude Hrvat, onda Magretić neće moći biti kandidatkinja. To je stvar Statuta ništa više. Bilo je takvih ideja ali sam to uspio zaustaviti, jer nije po Poslovniku, niti ima logike da imamo zamjenike, a nemamo gradonačelnika - kaže Čengić.
- ultima_palabra
#1767 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Kakve veze to ima sa ovim sto sam napisao?
-
meridiyan
#1768 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ima, jer sada postoji mogucnost da se i Kemin mali izbaci iz ove bespotrebne lakrdije u vezi izbora Bogica za gradonacelnika.
Bas bih volio da SDP predlozi nekog bosnjaka i da ga time eliminisu.
A mozda ga predloze i za gradonacelnika kao genetski predodređenog?
- spreca
-
Seyfo
#1770 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Vala nek se je.e i Bogic. Vise je nego jasno da ga podrzava narod, NAROD a ne (samo) politicari,moljakaju,kume,mole, nema ko ga licno nije molio, de de ...sta jos vise on hoce? Da se narod pocne javno spaljivati da se predomisli? Meni se sve vise cini da mu se nije ionako dalo na tu funkciju pa je samo trazio razlog da odustane. Nema tu vise nikakve principijelnosti, nek pogleda i poslusa glas naroda. Svak bi volio od javnih licnosti da ih narod toliko voli i podrzava.
- ultima_palabra
#1771 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ma svejedno mi je, nebitna funkcija. Dino je objasnio da nisu imali drugog izbora.Seyfo wrote: ↑27/03/2021 18:21 Vala nek se je.e i Bogic. Vise je nego jasno da ga podrzava narod, NAROD a ne (samo) politicari,moljakaju,kume,mole, nema ko ga licno nije molio, de de ...sta jos vise on hoce? Da se narod pocne javno spaljivati da se predomisli? Meni se sve vise cini da mu se nije ionako dalo na tu funkciju pa je samo trazio razlog da odustane. Nema tu vise nikakve principijelnosti, nek pogleda i poslusa glas naroda. Svak bi volio od javnih licnosti da ih narod toliko voli i podrzava.
- Osim_13
-
meridiyan
#1773 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Saopcenje Bogica Bogicevica
Sve receno i ova tema vise nema nikakav smisao."Drage sugrađanke i sugrađani, počastvovan sam ogromnom podrškom koju ste pružili mojoj kandidaturi za gradonačelnika Sarajeva. Raduje me i činjenica da ste neke svoje protestne aktivnosti usmjerili, kako ste sami kazali, i protiv loše, u mnogo čemu kriminalne politike koja se u našem gradu godinama vodi i kojoj su građani na posljednjem mjestu.
Prihvatio sam kandidaturu za gradonačelnika u želji da i sam doprinesem mijenjanju takvog stanja i makar malom pomaku naprijed u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Nažalost, već na prvom koraku suočen sam sa političkim spletkama, smicalicama i manipulacijama, čiji cilj je bio da me se onemogući da budem izabran na pomenutu dužnost.
Posebno boli činjenica da su u to bili uključeni i oni koji su me predložili, a čija mi je glasačka podrška, nažalost, bila uskraćena u trenucima kad se odlučivalo o novom gradskom rukovodstvu. I ja sam, kao i vi, bio zgrožen spoznajem kako se u gradskoj vlasti prljavo trguje, kako se kupuju i prodaju ljudi i njihovi glasovi. Povlačenje kandidature bilo je za mene jedini častan odgovor na te pokušaje da me se i ljudski i politički ponizi.
To što su se vijećnici kasnije “predomislili”, pa su me “izabrali” jednoglasno, uz aplauze, bila je, međutim, samo predstava za javnost i svojevrsno likovanje onih koji su zapravo onemogućili moj stvarni i pravovremeni izbor. Još jednom su pogazili moje dostojanstvo, ignorišući činjenicu da sam dva dana ranije javno saopštio da povlačim kandidaturu. Teško je reći šta je bilo prljavije: prvi dan zasjedanja, kad je od mene odustala gotovo polovina onih koji su zvanično stali iza moje kandidature, ili drugi dan, kad su svi prisutni vijećnici donijeli jednoglasnu odluku. A donijeli su je, odgovorno tvrdim, samo zato što sam već odustao od kandidature, kako bi se takvom odlukom 'oprali' pred razočaranim i razljućenim građanima, istovremeno znajući da ja neću prihvatiti takvu njihovu naknadnu 'pamet'.
Od kandidature sam odustao teška srca, prvenstveno imajući u vidu vašu javno izraženu, masovnu podršku. Ali, vjerujte mi da se ništa dobro ne bi moglo očekivati ni u daljoj saradnji sa takvim Gradskim vijećem, u kojem sjede i neki vijećnici skloni glasačkoj trgovini. Gradonačelnik je umnogome ovisan i ograničen odlukama i politikom tog vijeća.
Molim da razumijete moje razloge i da nastavite, i drugim povodima, sa dostojanstvenim i demokratskim javnim izražavanjem svog nezadovoljstva politikama i odlukama koje onemogućavaju oporavak i napredak našeg ionako ranjenog grada i države. I sam ću, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti da branim svoju i vašu ljudsku čast.
Još jednom vam se iskreno zahvaljujem što ste mi, ogromnom podrškom, olakšali teške trenutke u kojim su me pojedini politički besčasnici pokušali spustiti na svoj nemoralni nivo.
Bogić Bogićević
Sarajevo, 27. marta 2021. godine"
- fosna2014
#1774 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Da vidimo okršaj na Fejsu ... 
- Prpa.ba
#1775 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
U prevodu, bavit cu se politikom kad kuce budu od cokolade a prozori od marmelade.