Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Docekasmo i taj april i sta se desilo?
Koliko jos aprila moramo cekati???
- Ovu godinu, od proljeća 2020. godine do proljeća 2021. godine smo izgubili. Bitno je da nismo izgubili puno ljudskih života, i da nismo izgubili puno radnih mjesta, da se nije puno firmi ugasilo. Dakle, da smo štete smanjili. Uspjeli smo u tome. A nervoza je naravno prirodna stvar. Dolazi vakcina - januar, februar, mart. Razmahaće se ponovo ekonomije razvijenih zemalja koje konzumiraju naše proizvode iz Bosne i Hercegovine. Otvorit će se granice. Doći će turisti ponovo u Bosnu i Hercegovinu. Čekajmo taj april iduće godine, obećavam da to neće biti 1. april, nego mjesec april u kojem će to, ako Bog da, da krene na bolje, poruka je Izetbegovića.
spinel_ wrote: ↑27/03/2021 12:08
Docekasmo i taj april i sta se desilo?
Koliko jos aprila moramo cekati???
- Ovu godinu, od proljeća 2020. godine do proljeća 2021. godine smo izgubili. Bitno je da nismo izgubili puno ljudskih života, i da nismo izgubili puno radnih mjesta, da se nije puno firmi ugasilo. Dakle, da smo štete smanjili. Uspjeli smo u tome. A nervoza je naravno prirodna stvar. Dolazi vakcina - januar, februar, mart. Razmahaće se ponovo ekonomije razvijenih zemalja koje konzumiraju naše proizvode iz Bosne i Hercegovine. Otvorit će se granice. Doći će turisti ponovo u Bosnu i Hercegovinu. Čekajmo taj april iduće godine, obećavam da to neće biti 1. april, nego mjesec april u kojem će to, ako Bog da, da krene na bolje, poruka je Izetbegovića.
Zajebao se je Bakir.Turisti iz Bangladeša,Pakistana,Maroka,Nepala i ostalih sexy zemalja još od februara su počeli opet masovno gostovati u nekim dijelovima Bosne...
Pa virus vam uvoze dijaspora koja evo redovno iz Skandinavije autobusom dolazi. Ono tipa 30 - 35 sati non-stop vožnje u zatvorenom. Test nije obavezan, ali eto kao da bi pravio razliku. Hrvati svojoj dijaspori doslovno granicu zatvorili.
Da samo vidite kako smrču, kao da su na kokainu svi od reda. Pokretni inkubator virusa preko granice ulazi, pa normalno da brojka ide u nebo. A sada je sezona kada dijaspora (kao ptice) koja je na socijalnoj penziji) iz Skandinavije))) sele na jug putem ekskurzije autobusa.
u-pet-deka wrote: ↑27/03/2021 12:42
Pa virus vam uvoze dijaspora koja evo redovno iz Skandinavije autobusom dolazi. Ono tipa 30 - 35 sati non-stop vožnje u zatvorenom. Test nije obavezan, ali eto kao da bi pravio razliku. Hrvati svojoj dijaspori doslovno granicu zatvorili.
Da ste bar uveli 7 dana samoizolacije.
al' se ti brines za BiH. tacno simpaticno... sta tebe to brine ba?
Juce oko 50 000 a i danas 30 000 od Turske. Pune ruke posla da se narod vakcinise a ostalo ce dolaziti u nekom kontinuitetu.
Ja vas ne razumijem, nasa vlast jeste kilava i kriminalna i treba tuzilastvo da to sve preispita ali shvatite da svi u svijetu cekaju. Ovih 80 000 mozda je vece nego nekome milion vakcina kojih nema.
koliko znam PCR test je obavezan na ulasku u BH, osim ako dolazis direktno iz Hrvatske ili Srbije.
Bold prediction or prophecy from Bakir aka Bake, Izetbegovic.
We are not going to old normal, probably maybe never. Bold prediction or prophecy from Sanjarko.
Get use to new normal, probably for long, long, time. Bold prediction or prophecy from Sanjarko.
Black swan wrote: ↑27/03/2021 15:17
Sace uskrs i vaskrs bice lijepo
Slobodni vikendi i godisnji
Eto dijspore
Eto novog skoka zaraženih ali vlast će primjenjivati mjeru nedovoljnog testiranja što rezultira manjim brojem zaraženih ali ih odaje nesrazmjerno veliki broj preminulih.
Jedna Francuska može se zaključati za Uskrs a ovdje ne smiješ uvesti istu mjeru za vjerske praznike. Prošle godine u jeku pandemije za Bajram sve su otvorili.
koliko znam PCR test je obavezan na ulasku u BH, osim ako dolazis direktno iz Hrvatske ili Srbije.
Taj PCR test nema boga da ima vrijednost kada su na BiH granici, jer rezultate tek imate sutra oko 9 -10 ujutro, a najkasnije se treba testirati dan prije do 4 popodne (nekih 17-19 sati se izgubili). Autobusi tek suta dan napuste npr. Dansku oko 5 - 6 predveče. Ovdje svi govore da prolaze granice, a da taj PCR test niko ne gleda. Kao bitno je imati samo BiH papire. Od juga Danske autobusu do granice BiH treba 15 sati, skroz idealno - bez pauza, zastoja i čekanja i sl. Dok one iz Stockholma ili Osla nije potrebno spominjati.
stubrijez wrote: ↑29/03/2021 15:40
Ne mogu da vjerujem da neki jos vjeruju da nam virus neko drugi donosi. Drugi nam opet krivi? Dajte ljudi, osvrnite se oko sebe...
Ja godinu i pol mozda i vise nisam bio van bih
Virus su donijeli putnici turisti i dijspora
Ja ga nisam mogao donijeti iz kine britanije italije njemacke nego ovi sto PUTUJU
stubrijez wrote: ↑29/03/2021 15:40
Ne mogu da vjerujem da neki jos vjeruju da nam virus neko drugi donosi. Drugi nam opet krivi? Dajte ljudi, osvrnite se oko sebe...
Ja godinu i pol mozda i vise nisam bio van bih
Virus su donijeli putnici turisti i dijspora
Ja ga nisam mogao donijeti iz kine britanije italije njemacke nego ovi sto PUTUJU
Pa to je jasno. Ali bolescuga je sad tu i rusimo rekorde broja oboljelih iskljucivo svojom krivicom i dalje kenjamo sace uskrs dijaspora sace nas zarazit. Jedino mi njih mozemo zaraziti cini mi se...
Vidis, ja sam stajalista da uvijek covjek treba krenuti od sebe. Najlakse je kad je neko kriv. U vrijeme pandemije licna odgovornost i disciplina je jedino pravo oruzje. Nismo mogli da se uzdrzimo od svojih gluposti i nerijetko beznacajnih navika. Tu smo tanki, ne branim vlast i drzavu naprotiv jebes ih ali kao zajednica i drustvo, narod, kako hoces, smo totalno zakazali...