Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
-
hurmasica
#1651 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Cirkus pravi.
Sad sljedece logicno pitanje, ko je as iz rukava za gradonacelnika ako se Bogic ne predomisli?
Sad sljedece logicno pitanje, ko je as iz rukava za gradonacelnika ako se Bogic ne predomisli?
- mirsek
-
YouAreMyDestiny
#1653 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
A može li se Skaka izjasniti kao Srbin? 
-
Seawolf
- spinel_
#1655 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Jebes vjecnika koji pored toga sto je senilan ne zna ni pravila i kojem moras objasnjavati 2 dana ko su kandidati za predsjedavajuceg i zasto iz istog naroda ne moze biti gradonacelnik i predsjedavajuci.
Jesu li na drogama oni, ko je onog brku stavio da bilo sta odlucuje?
Jesu li na drogama oni, ko je onog brku stavio da bilo sta odlucuje?
- madner
#1656 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Pravi se lud. Zavrsio i njega Skaka.
Medjutim ovo je autogol SDA, podsjetili su javnost kako igraju.
To sto je Forto zatvorio kafane je sad sekundarno.
Medjutim ovo je autogol SDA, podsjetili su javnost kako igraju.
To sto je Forto zatvorio kafane je sad sekundarno.
- Haris.ba
#1657 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Narod. Politicari u nasem slucaju su vjerna preslika naroda.
Nemaju nikoga. Bice likova ko Srdjan koji se sami kandiduju. Iznenadjenje moguce, ali ko sa kredibilitetom se sada moze pojaviti?
Isto ko sto ti na izborima tajno glasas. U principu dobra stvar. Ali, mi bi i ciglu razvalili.invincible1921 wrote: ↑27/03/2021 02:22 Evo sad jedno banalno pitanje...koji je razlog tajnog glasanja ? Ima li neko logicno objasnjenje
Evo lijepo napisano za slucaj u Mostaru.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zasto-j ... /210208125
Tajno glasanje vijećnicima daje određenu slobodu i integritet bez obzira na sve sumnje i indicije za koja je neko glasao i prelomio. Tajnim glasanjem vijećnik će vjerovatno glasati onako kako zaista misli da treba jer će izbjeći direktni linč ukoliko ne postupi kao većina. Kod javnog glasanja priča na terenu je mnogo drugačija.
S druge strane kod tajnog glasanja, uslovno rečeno "raste cijena" glasa, s obzirom na ustaljena lobiranja i agitiranja.
Izgleda da je glavni fazon bio u tim nekim listicima koje su obiljezili da bi znali ko je kako glasao. Vjerovatno na nagovor Irfana.
Zato je Irfan znao da CIK priznaje te listice iako je na njima nesta dodatno naskribano (ja mislim da ne bi trebao jer narusava se tajnost glasanja)
Samo ih je izgleda iz te izborne gradske komisije zafrkao neko jer im nije priznao te listice.
Zato se i pojavilo 10 glasova samo za Jasmina, a bio onako veliki broj nevazecih.
Last edited by Haris.ba on 27/03/2021 07:39, edited 2 times in total.
-
saabsa
#1658 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ma ne bi bilo čudno da je i PZP opet odigrala dvostruku igru preko ovog senilnog Majstorovića, ha ne bi im bilo ni prvi ni drugi ni treći put...
Šta kaže, neka dokažu kupovinu... Pa ćunosjek juče na N1 hladno kaže za Asimov snimak "pa, neka dokažu bilo šta sa tog snimka..."
Bahata stoka naučila da zakon za njih ne postoji, ako policija šta I uradi uvijek je tu tužilaštvo I sud da im se izvini zbog pokretanja postupka protiv naših patriota.
Šta kaže, neka dokažu kupovinu... Pa ćunosjek juče na N1 hladno kaže za Asimov snimak "pa, neka dokažu bilo šta sa tog snimka..."
Bahata stoka naučila da zakon za njih ne postoji, ako policija šta I uradi uvijek je tu tužilaštvo I sud da im se izvini zbog pokretanja postupka protiv naših patriota.
-
YouAreMyDestiny
#1659 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Jesu se osili majku im jebem.
- problemnatravunu
#1660 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Parafraziraću jedan od komentara sa klix-ovih komentara poslije članka...
Zamisli sramote da jednog čovjeka koji se suprotstavio Miloševiću po blatu vuku profiteri, trezoraši i dezerteri !
Zamisli koji nivo je Sarajevo doseglo i mi svi sa njim!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1661 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Pregledao sam jutros na miru jos jednom i mislim da nam je svima promakla jedna bitna stvar, ali ni Irfan nije toliko insistirao da ponovi:
Prema tumacenju CIK-a iksici i kruzici nisu uopste bitni dok god se iz glasackog listica moze nedvosmisleno zakljuciti volja da se glasa za odredjenog kandidata.
Mislim da je to zanemaren aspekt price i da se trebalo odmah insistirati na tom prvom glasanju da se istjera na cistac.
A Srdic je toliko ljigav da mi se povraca. Klasicni laktaros, de Senade da ja kazem...
Prema tumacenju CIK-a iksici i kruzici nisu uopste bitni dok god se iz glasackog listica moze nedvosmisleno zakljuciti volja da se glasa za odredjenog kandidata.
Mislim da je to zanemaren aspekt price i da se trebalo odmah insistirati na tom prvom glasanju da se istjera na cistac.
A Srdic je toliko ljigav da mi se povraca. Klasicni laktaros, de Senade da ja kazem...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1662 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Pa kad sretneš Asima, pecu, ili demicija, a i dodicka, čestita im sto oni gledaju licne interese i da ga drugi ne iskorištavaju.mirsek wrote: ↑27/03/2021 02:03Pa bio je u GV i u proslom sazivu, znaci da ipak ima neku stalnu podrsku glasaca. Covjek gleda svoju guzicu, pragmaticno i haman otvoreno, pliva kako zna, a moras biti malo i supak i snalazljiv da bi opstao bez velikih ledja medju raznim politickim ajkulama.last mohicans wrote: ↑27/03/2021 01:49Od toga pola kupljeno, na princip Dodika i Bossa. Sad da su izbori,ni pola ne bi dobio. S obzirom da su vecina glasača ovce, vjerovatno ovo sve i zaborave do narednih izbora.
Cak mi je malo i simpatican jer nema stalnu stranku da ga gura, sam se probija i snalazi.
Doduse, znam ga i licno od prije dok je loptu ganjao, prije politicke karijere i uvijek mu kad ga sretnem cestitam sto ne da da drugi iskoristavaju za svoje licne interese nego on njih koristi za svoje.
- Styling
#1663 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ne može se ni Dino razapeti na sve strane. Previše se i od njega očekuje. Toliko ima tih stranačkih ljudi koji su godinama u politici, znaju s kim imaju posla. Gdje je Nermin Nikšić? Zavukao se u mišiju rupu. Što njega mediji ne ganjaju i ne pitajušta se desilo? Sva krivica spinovana na Dinu i od njega se traže neka izvinjenja. Zbog čega ili zbog koga?Prpa.ba wrote: ↑26/03/2021 22:48 Jesu amateri zato sto su se pouzdali u to da je Bogic dovoljno veliki brend da se politicki talog raznih Skaka i Srdica nece usuditi drmati brod.
Da bi SDP smirio svoju kucu Bogicevicem, propustili su sansu da proberu nekog svog mladjeg i dinamicnijeg i profiliraju ga uz svesrdnu podrsku opstina i kantona, plus su se opustili sa stranackom stegom i mislili da ce sve proci po automatizmu, pa je nastupila nevidjena bruka.
Klinac bi Skaka i Srdic pravili cirkus da je npr. Dino od pocetka bio "involviran" u proces.![]()
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1664 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Zato sto je Nermin politička kurva.
- Styling
#1665 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
I poslije Radeljaša, Radeljaš.mirsek wrote: ↑27/03/2021 02:03Pa bio je u GV i u proslom sazivu, znaci da ipak ima neku stalnu podrsku glasaca. Covjek gleda svoju guzicu, pragmaticno i haman otvoreno, pliva kako zna, a moras biti malo i supak i snalazljiv da bi opstao bez velikih ledja medju raznim politickim ajkulama.last mohicans wrote: ↑27/03/2021 01:49Od toga pola kupljeno, na princip Dodika i Bossa. Sad da su izbori,ni pola ne bi dobio. S obzirom da su vecina glasača ovce, vjerovatno ovo sve i zaborave do narednih izbora.
Cak mi je malo i simpatican jer nema stalnu stranku da ga gura, sam se probija i snalazi.
Doduse, znam ga i licno od prije dok je loptu ganjao, prije politicke karijere i uvijek mu kad ga sretnem cestitam sto ne da da drugi iskoristavaju za svoje licne interese nego on njih koristi za svoje.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1666 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
podlo, ljigavo da ljigavije nemoze biti... smrdan smrdic ko demokratski imam pravo da se kandidujem al nisam imao sansi... to ne mozes prodat tu pricu ni bebama u jaslicama, razotkrivena je vasa muljaza i da se preko smrdana srusi ademovic, postavi on a sKAKA ostavi ko gradonacelnik... onaj senilni ljigavi starkelja iz PzP je kupljen i odradio svoje, dvojica hadzibajricevih i korona iz SDP-a, e da i dvoje nezavisnih, uglavnom isli su da izaberu smrdana... pobijedili su ljigavci nad postenim i casnim ljudima... e to je vasHa sdO.
- DaffyDuck
#1667 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
pa zbog kumceta valjda.Styling wrote: ↑27/03/2021 08:26Ne može se ni Dino razapeti na sve strane. Previše se i od njega očekuje. Toliko ima tih stranačkih ljudi koji su godinama u politici, znaju s kim imaju posla. Gdje je Nermin Nikšić? Zavukao se u mišiju rupu. Što njega mediji ne ganjaju i ne pitajušta se desilo? Sva krivica spinovana na Dinu i od njega se traže neka izvinjenja. Zbog čega ili zbog koga?Prpa.ba wrote: ↑26/03/2021 22:48 Jesu amateri zato sto su se pouzdali u to da je Bogic dovoljno veliki brend da se politicki talog raznih Skaka i Srdica nece usuditi drmati brod.
Da bi SDP smirio svoju kucu Bogicevicem, propustili su sansu da proberu nekog svog mladjeg i dinamicnijeg i profiliraju ga uz svesrdnu podrsku opstina i kantona, plus su se opustili sa stranackom stegom i mislili da ce sve proci po automatizmu, pa je nastupila nevidjena bruka.
Klinac bi Skaka i Srdic pravili cirkus da je npr. Dino od pocetka bio "involviran" u proces.![]()
- Styling
#1668 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Navodni nepotizam je bio samo izgovor da bi sda preko Srdića minirala izbor Bogičevića.DaffyDuck wrote: ↑27/03/2021 08:58pa zbog kumceta valjda.Styling wrote: ↑27/03/2021 08:26Ne može se ni Dino razapeti na sve strane. Previše se i od njega očekuje. Toliko ima tih stranačkih ljudi koji su godinama u politici, znaju s kim imaju posla. Gdje je Nermin Nikšić? Zavukao se u mišiju rupu. Što njega mediji ne ganjaju i ne pitajušta se desilo? Sva krivica spinovana na Dinu i od njega se traže neka izvinjenja. Zbog čega ili zbog koga?Prpa.ba wrote: ↑26/03/2021 22:48 Jesu amateri zato sto su se pouzdali u to da je Bogic dovoljno veliki brend da se politicki talog raznih Skaka i Srdica nece usuditi drmati brod.
Dino je fino objasnio zašto je Jasmin predložen.
- pici
#1669 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
i mali cengic se sapire kao bOkir nije bio podrska skaki i rekao mu radi sta hoces... pa pazi jednu stvar predsjednik stranke ti kaze radi sta hoces i ti radis naljigavije sto ti u tom trenutku padne na pamet... umjesto da obuzda asime, skake, itd on ih pusta navodno sa lanca... e to je taj sdO sistem vrijednosti... sve je sad ostalo nebitno, znaci od vrha stranke dobijes odrijesene ruke da zavrsavas podle i ljigave poslove... e poserem im se i na prdCenika i na stranku a i na ove potkupljive dusHe... jedino je Amra pogledala onog smrdana i reklamu u lice, skaka me je htjeo potplatiti da glasam za tebe... gotovo. thočka... ovo je za zatvora ne za vijecnika il bilo sta drugo, gotova politicka karijera i za ove potkupljene i skaku i bOkira i sve aktere u normalnim drzavama prvo ostavke onda u zatvor... treceg nema.
- pici
#1670 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
i to za nepotizam je bacanje prasine u oci... kumce, sta mu ga to dodje neki rod... znaci ja za svog sina ne smijem urgirati i traziti nista kao roditelj neg evo ti skola i nabijem ga nogom... to sto se neki roditelji bore za svoju djecu a neki ne je stvar unutar porodicnih odnosa... moralno jeste da kao otac u politickim vodama ne guram svoje dijete u vrh vlasti i tu je NiP napravio gresku, jel mali ademovic, sposoban, skolovan, odgojen itd to baca sjenu jer mu je otac u stranackom vrhu i naravno gura ga, jel to uredu, nije al sa roditeljske strane jeste... ademovic po meni nije trebao i to je greska dine i keme, valjda im to ostalo od bivse stranke... najbitnije je sad u svemu ovome da imamo aferu jos uvjek gradonacelnika skake u potkupljivanju vijecnika i to je za zatvora. Jedino sudski proces protiv skake da se imalo izvucemo iz ovog blata u kojoj nas konstantno valja sdO.
-
Patton44
#1671 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Genetski predodredjen.Styling wrote: ↑27/03/2021 09:08Navodni nepotizam je bio samo izgovor da bi sda preko Srdića minirala izbor Bogičevića.DaffyDuck wrote: ↑27/03/2021 08:58pa zbog kumceta valjda.Styling wrote: ↑27/03/2021 08:26
Ne može se ni Dino razapeti na sve strane. Previše se i od njega očekuje. Toliko ima tih stranačkih ljudi koji su godinama u politici, znaju s kim imaju posla. Gdje je Nermin Nikšić? Zavukao se u mišiju rupu. Što njega mediji ne ganjaju i ne pitajušta se desilo? Sva krivica spinovana na Dinu i od njega se traže neka izvinjenja. Zbog čega ili zbog koga?
Dino je fino objasnio zašto je Jasmin predložen.
- Styling
- JThomas
#1673 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
kupovina nije kriminal samo pištolj je kriminal vol. 19325. pa ponavljaj dok se ne primi...
-
Patton44
#1674 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
I nema BB
I vuk sit i ovce na broju.
- Styling
#1675 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Meni svejedno. Bolje je da bude neko mlad i energican ko ce raskrinkati i objelodaniti Skakin kriminal. Trebaju nam fajteri a ne salonski politicari. O Bogicevicu mislim sve najbolje, ovromnu je ulogu imao u jednom od najkriticnijih momenata u istoriji BiH, ali gerijatrije je dosta.
Jasmin i Bogic su bili dogovoreni u paketu. Jasmin nije smetao Bogicu.