Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
- MaksprotivMarksa
#1626 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
@last mohicans
Dao se, nije uspio, pao ! Ucio, nije naucio, pao !
Hrabro jeste, molim ga da hrabrost prenese i uoblici u formu krivicne prijave.
Upozoravao sam, u decembru prosle godine sam jednog visokog zvanicnika NS upozoravao pred 15ak ljudi, on mi se smijao, tvrdio da ce imati vecinu u vijecima i u Novom Gradu, Vogosci i Ilijasu, a da je Bogic neupitan.
Za Srdica sam upzoravao, za pojedine kadrove PzP, slao mailove, poruke, negdje sam uspio, negdje ne, i nisam jedini koji je to radio, znam licno dosta ljudi iz Povjerenistva NiP-a NS koji su upozoravali na Srdica, ali isto znam i za druge primjere intervencija za anonimuse po rodjackim linijama, pomjeranja na listama, sujete.
No, kako god, boli me cuna, u tim silnim upozoravanjima sam nesto i naucio, te ljude to sustinski ne zanima, samo korist, kombinacija i to je to. Vjeruj mi ili ne, reci da lazem, ali to je tako.
Da ne bude sve tako crno, pohvala ide Cengicu za ostavku, to je primjer preuzimanja odgovornosti, na tome mu cestitam, to niko drugi nije uradio, ipak je pokazao da ima obraz u odnosu na veliki broj kolega.
Upozoravao sam, u decembru prosle godine sam jednog visokog zvanicnika NS upozoravao pred 15ak ljudi, on mi se smijao, tvrdio da ce imati vecinu u vijecima i u Novom Gradu, Vogosci i Ilijasu, a da je Bogic neupitan.
Za Srdica sam upzoravao, za pojedine kadrove PzP, slao mailove, poruke, negdje sam uspio, negdje ne, i nisam jedini koji je to radio, znam licno dosta ljudi iz Povjerenistva NiP-a NS koji su upozoravali na Srdica, ali isto znam i za druge primjere intervencija za anonimuse po rodjackim linijama, pomjeranja na listama, sujete.
No, kako god, boli me cuna, u tim silnim upozoravanjima sam nesto i naucio, te ljude to sustinski ne zanima, samo korist, kombinacija i to je to. Vjeruj mi ili ne, reci da lazem, ali to je tako.
Da ne bude sve tako crno, pohvala ide Cengicu za ostavku, to je primjer preuzimanja odgovornosti, na tome mu cestitam, to niko drugi nije uradio, ipak je pokazao da ima obraz u odnosu na veliki broj kolega.
Last edited by MaksprotivMarksa on 27/03/2021 01:36, edited 1 time in total.
-
invincible1921
#1627 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Mislim srdjan kaze (parafraziram) "znao sam da cu izgubit al sam se kandidovo radi demokratije"
Pa mislim dajte ljudi ...
Pa mislim dajte ljudi ...
- mirsek
#1628 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Nema tu mafijaskih metoda osim ako je neko nekom prijetio. Sve ostalo je licni interes i dobrovoljna prodaja svog obraza za saku maraka.dječak sa šibicama wrote: ↑27/03/2021 01:27 SDA sistem rada, kupe vijecnike dobro oprobanim sibicarskim mafio metodama, a onda botovi po internetu spinuju da nije istina da nema dokaza da ovo da ono, usput se sprdajuci sa SDA oponentima kako su eto nesposobni drzati clanove u disciplini.
Kao da ti djeparos ukrade novcanik i onda ti se smije kako ne znas cuvati svoje stvari.
Niko ti nista nije ukrao nego ti je eventualno ponudio benefite ako uradis kako on trazi.
Ako pola od ovoga sto su veceras spomenuli mogu dokazati Skaka moze u zatvoru zavrsiti, eto neka ga prijave Larsonu.
- Osim_13
#1629 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Živa istina, mislim da niko nije shvatio ovo i pozdravio, ko je znao naravno o kakvom je liku riječ, meni lično negativno iznenađenje bilo. I na kraju i jeste pojeo govno sa njim.MaksprotivMarksa wrote: ↑27/03/2021 01:35
Za Srdica sam upzoravao, za pojedine kadrove PzP, slao mailove, poruke, negdje sam uspio, negdje ne, i nisam jedini koji je to radio, znam licno dosta ljudi iz Povjerenistva NiP-a NS koji su upozoravali na Srdica
- mirsek
#1630 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Sve se slazem i imam slicna iskustva i misljenje kao i ti samo u drugoj stranci.MaksprotivMarksa wrote: ↑27/03/2021 01:35 @last mohicans
-
sakib_jebivjetric
#1631 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Srdić je neopjevano govno. Nevjerovatna greška Konakovića.invincible1921 wrote: ↑27/03/2021 01:35 Mislim srdjan kaze (parafraziram) "znao sam da cu izgubit al sam se kandidovo radi demokratije"![]()
Pa mislim dajte ljudi ...![]()
- dječak sa šibicama
#1632 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Kakav zatvor, pa znamo sta su radili u aferi Asim, i ko je zavrsio u zatvoru.
Rumeni nacelnik ubio covjeka autom, zatvor? malo sutra.
- mirsek
#1633 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Srdjan razmislja i radi ono sto 90% politicara razmislja i radi, samo oni to rade suptilnije.Osim_13 wrote: ↑27/03/2021 01:38Živa istina, mislim da niko nije shvatio ovo i pozdravio, ko je znao naravno o kakvom je liku riječ, meni lično negativno iznenađenje bilo. I na kraju i jeste pojeo govno sa njim.MaksprotivMarksa wrote: ↑27/03/2021 01:35
Za Srdica sam upzoravao, za pojedine kadrove PzP, slao mailove, poruke, negdje sam uspio, negdje ne, i nisam jedini koji je to radio, znam licno dosta ljudi iz Povjerenistva NiP-a NS koji su upozoravali na Srdica
Srdjan to radi sirovije al princip je isti. Uglavnom, lik ima 1800 glasova iza sebe, ne moze se reci da nema legitimitet.
-
invincible1921
#1634 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Kazem vam 99% ovog nije dokazivo na sudu ..sta vam je ljudi...a veliko je pitanje i za sta bi ih tacno teretili...mozda za mito jedino?dječak sa šibicama wrote: ↑27/03/2021 01:40 Kakav zatvor, pa znamo sta su radili u aferi Asim, i ko je zavrsio u zatvoru.
Pa reko je irfan kako su njemu nudili...
Last edited by invincible1921 on 27/03/2021 01:46, edited 1 time in total.
-
last mohicans
#1635 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Za Srdica je Dino direktno odgovoran. Ja nisam znao da je i u prethodnom mandatu bio u GV, a saznao sam da ga je Skaka zaposlio, a Koldzo mu suprugu. Danas mi čovjek iz proslog saziva GV veli da je Srdic hladno glasao za Skakine stvari, čak i prije izbora. Pored svih činjenica,oni ga uzmu kao pojačanje. Eh, baš ih je pojačao.Osim_13 wrote: ↑27/03/2021 01:38Živa istina, mislim da niko nije shvatio ovo i pozdravio, ko je znao naravno o kakvom je liku riječ, meni lično negativno iznenađenje bilo. I na kraju i jeste pojeo govno sa njim.MaksprotivMarksa wrote: ↑27/03/2021 01:35
-
last mohicans
#1636 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Od toga pola kupljeno, na princip Dodika i Bossa. Sad da su izbori,ni pola ne bi dobio. S obzirom da su vecina glasača ovce, vjerovatno ovo sve i zaborave do narednih izbora.mirsek wrote: ↑27/03/2021 01:42Srdjan razmislja i radi ono sto 90% politicara razmislja i radi, samo oni to rade suptilnije.Osim_13 wrote: ↑27/03/2021 01:38Živa istina, mislim da niko nije shvatio ovo i pozdravio, ko je znao naravno o kakvom je liku riječ, meni lično negativno iznenađenje bilo. I na kraju i jeste pojeo govno sa njim.MaksprotivMarksa wrote: ↑27/03/2021 01:35
Srdjan to radi sirovije al princip je isti. Uglavnom, lik ima 1800 glasova iza sebe, ne moze se reci da nema legitimitet.
- MaksprotivMarksa
#1637 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Pa poenta je prijaviti, ne samo reci, tako se dodatno slabi snaga "pravne drzave", Skaka treba da ih tuzi za klevetu onda. Ovakve izjave moraju biti istrazene, ja vjerujem da je sve istina, ali mislim da se ne prijavljuje jer vrana vrani oci ne kopa. Oni su bukvalno prijatelji, Irfan se nekih od njih nije odrekao, iako su ga izdali u najvaznijem zadatku koji je imao u zivotu. Vrte, druze se, navijaci navijaju ❤invincible1921 wrote: ↑27/03/2021 01:44Kazem vam 99% ovog nije dokazivo na sudu ..sta vam je ljudi...a veliko je pitanje i za sta bi ih tacno teretili...mozda za mito jedino?dječak sa šibicama wrote: ↑27/03/2021 01:40 Kakav zatvor, pa znamo sta su radili u aferi Asim, i ko je zavrsio u zatvoru.
-
sakib_jebivjetric
#1638 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Nije važno prijaviti, nego šta možeš dokazati. Materijalnim dokazima, ne rekla kazala. Kažeš nešto protiv Skake on ti odgovori ovako
- Osim_13
#1639 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ma nije niko okom trepnuo nakon Asima i Trace, a da se sad nešto desi, neozbiljno razmišljati uopšte.
-
invincible1921
#1640 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
slazem se al eto, nek je makar jednom i reko nesto konkretno i realno s obzirom na nase prilike ovo je poprlicno hrabar cinMaksprotivMarksa wrote: ↑27/03/2021 01:52Pa poenta je prijaviti, ne samo reci, tako se dodatno slabi snaga "pravne drzave", Skaka treba da ih tuzi za klevetu onda. Ovakve izjave moraju biti istrazene, ja vjerujem da je sve istina, ali mislim da se ne prijavljuje jer vrana vrani oci ne kopa. Oni su bukvalno prijatelji, Irfan se nekih od njih nije odrekao, iako su ga izdali u najvaznijem zadatku koji je imao u zivotu. Vrte, druze se, navijaci navijaju ❤invincible1921 wrote: ↑27/03/2021 01:44Kazem vam 99% ovog nije dokazivo na sudu ..sta vam je ljudi...a veliko je pitanje i za sta bi ih tacno teretili...mozda za mito jedino?dječak sa šibicama wrote: ↑27/03/2021 01:40 Kakav zatvor, pa znamo sta su radili u aferi Asim, i ko je zavrsio u zatvoru.
- bingov buraz
#1641 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Šta će ga završavati ovaj banjalučki student a "sarajevsko dijete" ambicijom zasjenjuje priglupog gradonačelnika.
- mirsek
#1642 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Pa bio je u GV i u proslom sazivu, znaci da ipak ima neku stalnu podrsku glasaca. Covjek gleda svoju guzicu, pragmaticno i haman otvoreno, pliva kako zna, a moras biti malo i supak i snalazljiv da bi opstao bez velikih ledja medju raznim politickim ajkulama.last mohicans wrote: ↑27/03/2021 01:49Od toga pola kupljeno, na princip Dodika i Bossa. Sad da su izbori,ni pola ne bi dobio. S obzirom da su vecina glasača ovce, vjerovatno ovo sve i zaborave do narednih izbora.
Cak mi je malo i simpatican jer nema stalnu stranku da ga gura, sam se probija i snalazi.
Doduse, znam ga i licno od prije dok je loptu ganjao, prije politicke karijere i uvijek mu kad ga sretnem cestitam sto ne da da drugi iskoristavaju za svoje licne interese nego on njih koristi za svoje.
Last edited by mirsek on 27/03/2021 02:07, edited 1 time in total.
- bingov buraz
#1643 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
To su te mlade iskre koje će nas povesti u bolju budućnost
- Mea_parvitas
#1644 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Rekao je Irfan da je bilo 14:12 i vjerovatno su znali da ce biti guravo, da su se desavali pozivi, kupovine, lobiranja, pa su vjerovatno zato stavljali tackice da otkriju kukolj u zitu. 2 su bila suzdrzana, Zeljko i ko jos vec, a 14:12 za Ademovica. Obzirom da su najavljivali sigurnih 18 ruku, ocigledno je da su na istu semu kao i kod proslog odabira Skake za gradonacelnika i ovaj put uspjeli okrenuti par vijecnika u svoju korist. Skaka je ocigledno predvodio tu ekipu i na sve nacine pokusavao osigurati Srdicu pobjedu u cemu ipak na kraju nije uspio...
-
meridiyan
#1645 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Kako bolan Dino kad imate dovoljnih 15 ruku.
Ja sam došao da priznam naše greške! Iz ove „Trojke“ niko nije kupljen! Ruke koje su nas prodale su Hadžibajrićeve i jedna je Majstorović!
- Pandakonda
#1646 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Irfan je u emisiji rekao da misli i za jednog SDPovca da je skliznuo ali su ovi primarno sve zahebali rusenjem kvoruma kad su vidjeli da im je propala akcija
- bingov buraz
#1647 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Trenutni predsjedavajući skupštine (Skakin igrač) bespravno poništio glasove i sad ispada da ljudi nisu glasali.
Znaju to SDA botići al eto prave se nevješti.
-
invincible1921
#1648 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Evo sad jedno banalno pitanje...koji je razlog tajnog glasanja ? Ima li neko logicno objasnjenje
- bingov buraz
#1649 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Rijetko viđena ljiga.invincible1921 wrote: ↑27/03/2021 01:35 Mislim srdjan kaze (parafraziram) "znao sam da cu izgubit al sam se kandidovo radi demokratije"![]()
Pa mislim dajte ljudi ...![]()
-
meridiyan
#1650 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Pandakonda wrote: ↑27/03/2021 02:19Irfan je u emisiji rekao da misli i za jednog SDPovca da je skliznuo ali su ovi primarno sve zahebali rusenjem kvoruma kad su vidjeli da im je propala akcija
Naravno. Slusao sam kasnije Irfana a i kolega forumas Osim_13 je pisao. Dino ovdje opet zaobilazi istinu.
Dini nisu trebali ni Hadzibajricevi ni Majstorovic. 15 ruku koalicije dovoljno da se zavrsi zapoceti posao .
Novi Grad Sarajevo: Adi Škaljić (Naša stranka), Alem Logo (NiP), Toni Vukadin (NiP), Ratko Orozović (Naša stranka)
Novo Sarajevo: Elvedin Korora (SDP), Danijela Šahat (NiP), Samir Bejić (Narod i pravda) , Mirela Džehverović (Naša stranka).
Centar: Jasmin Ademović (NiP), Amra Zulfikarpašić (Naša stranka), Biljana Lazarević (NiP), Dragan Stevanović (SDP) i Nihad Uk (Naša stranka).
Stari Grad: Almedin Miladin (NiP), Muamer Mekić (SDP)