Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Locked
don vito

#1551 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by don vito »

S jedne strane možemo biti tužni što Bogićević neće biti gradonačelnik.

Al nakon što se javno vidjelo o kakvoj se mafijaškoj hobotnici zločinačke organizacije SDA radi

onda možemo biti sretni što je zločinačka organizacija, njihov paradržavni aparat, mediji, botovi, asimi, osmice, srdići, preletači, kupljeni vjećnici itd itd

Dakle, taj mafijaški kartel SDA je PORAŽEN

Korumpirano đubre Skaka više neće biti gradonačelnik
+ razotkriveno je kojim metodama se služi zločinačka organizacija SDA.+ Hadžibajrić se sam izofirao i eliminisao bez utjecaja na buduće događaje u KS-u

Idemo dalje, doći će neko drugi za gradonačelnika, neko koga neće birati mafijaška SDA i njihovi sAteliti. :bih:
cyprus

#1552 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by cyprus »

Bogić je bio simbolična ličnost za simboličnu poziciju... Samo eto, jbg, njemu je izgleda više stalo da ostane simbol principijelnosti, nego ovoga što Sarajlije hoće od njega... Ne znam šta bih na to sve rekao - ali mislim da se ponovo diglo puno više prašine nego što je trebalo... Valjda uživamo drviti o simbolici - suština nam je valjda preteška...
Hank Paldum

#1553 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Hank Paldum »

Bogićević je skontao koliko je sati najkasnije kada je pročitao da ga zovu Bogijem.
Shvatio je da ga ne gledaju kao autoritet, starijeg čovjeka, gospodina, gradonačelnika nego kao neku specijalnu atrakciju i maskotu.
piupiu

#1554 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by piupiu »

Prpa.ba wrote: 26/03/2021 22:48 Jesu amateri zato sto su se pouzdali u to da je Bogic dovoljno veliki brend da se politicki talog raznih Skaka i Srdica nece usuditi drmati brod.

Da bi SDP smirio svoju kucu Bogicevicem, propustili su sansu da proberu nekog svog mladjeg i dinamicnijeg i profiliraju ga uz svesrdnu podrsku opstina i kantona, plus su se opustili sa stranackom stegom i mislili da ce sve proci po automatizmu, pa je nastupila nevidjena bruka.

Klinac bi Skaka i Srdic pravili cirkus da je npr. Dino od pocetka bio "involviran" u proces. :mrgreen:
Onakvog čovjeka po blatu vući. Fuj, na šta je Sarajevo spalo. Trebamo svi harakiri izvršiti.
da je npr. Dino od pocetka bio "involviran" u proces
Uključen, ako se ne možeš sjetiti riječi.
uglavnomja

#1555 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by uglavnomja »

Hank Paldum wrote: 26/03/2021 22:58 Bogićević postati preko noći karikatura za FGRovce jer je dirnuo u osinjak i mazvao stvari pravim imenom kao što su to postali Stjepan Kljuoć, Željko Komšić, Miro Lazovič i Ivo Komšić.

ti strasni fgr-ovci ... :-) jos kad bi znao i jednog :D

gori od srba i komunjara zajedno

nocna mora svake ovce u toru

e, pa nece
kao sto vidis i kao sto ces vidjeti samo je jos drazi i postovaniji medju noormalnim narodom
Hank Paldum

#1556 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Hank Paldum »

don vito wrote: 26/03/2021 23:01 S jedne strane možemo biti tužni što Bogićević neće biti gradonačelnik.

Al nakon što se javno vidjelo o kakvoj se mafijaškoj hobotnici zločinačke organizacije SDA radi

onda možemo biti sretni što je zločinačka organizacija, njihov paradržavni aparat, mediji, botovi, asimi, osmice, srdići, preletači, kupljeni vjećnici itd itd

+ razotkriveno je kojim metodama se služi zločinačka organizacija SDA.+ Hadžibajrić se sam izofirao i eliminisao bez utjecaja na buduće događaje u KS-u

Idemo dalje, doći će neko drugi za gradonačelnika, neko koga neće birati mafijaška SDA i njihovi sAteliti. :bih:
Bogićević otvoreno izjavi da je do Četvorke a ti i dalje na SDA, nevjerovatno.
Sad ćeš ti sigurno uzvratiti sa "SDA botino", piši šta hoćeš to je nevažno, važno je da je Bogićević lično to izjavio.
Niste vi FGRovci valjda baš toliko arogantni da čak ignorišete i Bogićevića lično o kojem se sve ovo i radi.
JThomas

#1557 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by JThomas »

da ipak ne miješamo bilo kakvo nazivanje (pa bilo pravo ili pogrešno) i ulazak u tal i vlast sa sda. to su različite stvari.
il dottore

#1558 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by il dottore »

piupiu wrote: 26/03/2021 23:06
Prpa.ba wrote: 26/03/2021 22:48 Jesu amateri zato sto su se pouzdali u to da je Bogic dovoljno veliki brend da se politicki talog raznih Skaka i Srdica nece usuditi drmati brod.

Da bi SDP smirio svoju kucu Bogicevicem, propustili su sansu da proberu nekog svog mladjeg i dinamicnijeg i profiliraju ga uz svesrdnu podrsku opstina i kantona, plus su se opustili sa stranackom stegom i mislili da ce sve proci po automatizmu, pa je nastupila nevidjena bruka.

Klinac bi Skaka i Srdic pravili cirkus da je npr. Dino od pocetka bio "involviran" u proces. :mrgreen:
Onakvog čovjeka po blatu vući. Fuj, na šta je Sarajevo spalo. Trebamo svi harakiri izvršiti.
da je npr. Dino od pocetka bio "involviran" u proces
Uključen, ako se ne možeš sjetiti riječi.
Jasta ja vec strik prebacio preko grede
Irfan DOSLOVNO nacrta i pojasni shemu i nacin rada Skake, Srdica, sda i Hadzibajrica i dodje neko i prihvati "argumentaciju" Srdicevu i dr.
Bjezi Bogi u pm
piupiu

#1559 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by piupiu »

cyprus wrote: 26/03/2021 23:02 Bogić je bio simbolična ličnost za simboličnu poziciju... Samo eto, jbg, njemu je izgleda više stalo da ostane simbol principijelnosti, nego ovoga što Sarajlije hoće od njega... Ne znam šta bih na to sve rekao - ali mislim da se ponovo diglo puno više prašine nego što je trebalo... Valjda uživamo drviti o simbolici - suština nam je valjda preteška...
Bravo. U svemu tome, džukačkim politikanstvom i narodnom histerijom vući kroz blato čovjeka pred čijim bi spomenikom trebali stajati mirno dokazuje ko smo, šta smo i gdje smo. Surovo je gledati nas u našoj svekolikoj bijedi.
ultima_palabra

#1560 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by ultima_palabra »

Hank Paldum wrote: 26/03/2021 23:03 Bogićević je skontao koliko je sati najkasnije kada je pročitao da ga zovu Bogijem.
Shvatio je da ga ne gledaju kao autoritet, starijeg čovjeka, gospodina, gradonačelnika nego kao neku specijalnu atrakciju i maskotu.
To je razlog, nema sta drugo biti.
Osim_13

#1561 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Osim_13 »

ultima_palabra wrote: 26/03/2021 23:12
Hank Paldum wrote: 26/03/2021 23:03 Bogićević je skontao koliko je sati najkasnije kada je pročitao da ga zovu Bogijem.
To je razlog, nema sta drugo biti.
:D
spinel_

#1562 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by spinel_ »

Recite mi ime jedne osobe kojoj bi nudili naredne 4 godine mjesecno 3 milje maraka a da je odbije zbog nekog principa?
Osim_13

#1563 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Osim_13 »

Odbio je i tri milje.
JThomas

#1564 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by JThomas »

spinel_ wrote: 26/03/2021 23:15 Recite mi ime jedne osobe kojoj bi nudili naredne 4 godine mjesecno 3 milje maraka a da je odbije zbog nekog principa?
treba dodati "u politici" da bude potpuno. i takvih ima dosta - samo nisu u politici, ni na ovim kurčevim listama sa kojih biramo najmanje loše, i neće ni biti...
last mohicans

#1565 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by last mohicans »

Tačnije 200000 hiljada za mandat i službeno auto. Zanimljivo mi je sto Čengić reče da se raspitivao za vozni park, ne zbog brige u čemu ce se vozati,nego da ga proda.
piupiu

#1566 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by piupiu »

il dottore wrote: 26/03/2021 23:12 Jasta ja vec strik prebacio preko grede
Irfan DOSLOVNO nacrta i pojasni shemu i nacin rada Skake, Srdica, sda i Hadzibajrica i dodje neko i prihvati "argumentaciju" Srdicevu i dr.
Bjezi Bogi u pm
Ma boli me šta je ko rekao. Ja čak i ne mislim da je Bogić trebao biti gradonačelnik i užasno me nervira infantilnost gradjana u tom smislu. Suviše je on star za takvu poziciju, njemu bi neki lijepi politički institut možda dobro sjeo, neka počasna funkcija koja ne zahtijeva puno energije. Poanta je u tome da smo mi jedno apsolutno dno, da je Sarajevo postalo jedna kaljuža u kojoj vedri i oblači najstrašniji ljudski talog. I onda taj talog kroz najsmrdljivije blato povuče čovjeka pred kojim bi svaki od ovih bijednika i svi gradjani Sarajeva trebali stajati mirno. Fuj.
Last edited by piupiu on 26/03/2021 23:38, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1567 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by pici »

emigrazione wrote: 26/03/2021 22:51
pici wrote: 26/03/2021 22:44 nismo mi svjesni sta smo danas izgubili... jednog postoneg i dobrog covjeka... opet su pobijedili mracnjaci
I ja sam sinoc bio ljut, ali evo izborilo se opet za njega, ne znam sta je sad problem?! Ono kad malo razmislis politika je takva svugdje jebiga, nije ni u Americi nista bolje kada su interesi i borba za vlast u pitanju, da se ne lazemo bezveze, u politici se mnogo laze i cilj je zabiti ga drugom sto dublje...ali treba se boriti, a ako gospodin Bogic nece treba i tu biti fer pa konacno staviti tacku na tu pricu, nema potrebe za padanjem u trans od bolova i bijesa evo vec dva dana, zivot ce ici dalje ma sta da se desi i opet se valja boriti...
daleko bilo od padanja u trans al da je sdO prljavim igricama izbila centafora iz tima, jeste... nista idemo dalje, gaziti sdO na svakom cosku... ev trojka u skupstini prije neki dan nije htjela maknuti sdO direktore... nidze veze.
tovarish

#1568 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by tovarish »

pici wrote: 26/03/2021 23:21 ev trojka u skupstini prije neki dan nije htjela maknuti sdO direktore... nidze veze.
Možda su imali rezon da će im javnost prigovoriti da dok ljudi umiru oni se bave smjenama. Možda!
spinel_

#1569 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by spinel_ »

Image
JThomas

#1570 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by JThomas »

jer mi imamo kastu profesionalnih političara. ko god nije iz te kaste, ima stabilne dvije hiljade bez politike, a neće da krade - odbiće bez razmišljanja tri hiljade sa politikom na četiri godine. koji će mu? da izgubi ono što već ima, da se uvali u ono za šta nije, a ne zna ni hoće li završiti mandat, niko to nikome sada ne može garantovati. zato nam i jeste ovako, pošten i situiran van politike čovjek nema ama baš nikakvu motivaciju da uđe u politiku.

a bogićević 30 godina nije u toj priči i toj kasti. i naravno da mu se jebe. neozbiljni ste, vozdra, jebale vas tri milje, kako sam živio dosad živjeću i od sad.
don vito

#1571 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by don vito »

Hank Paldum wrote: 26/03/2021 23:11
don vito wrote: 26/03/2021 23:01 S jedne strane možemo biti tužni što Bogićević neće biti gradonačelnik.

Bogićević otvoreno izjavi da je do Četvorke a ti i dalje na SDA, nevjerovatno.
Sad ćeš ti sigurno uzvratiti sa "SDA botino", piši šta hoćeš to je nevažno, važno je da je Bogićević lično to izjavio.
Niste vi FGRovci valjda baš toliko arogantni da čak ignorišete i Bogićevića lično o kojem se sve ovo i radi.
Pokušavam da ti ne kažem da si SDA bot iako ponavljaš ono što govore SDA botovi.

Čitaj bolje, rekao Bogić da odustaje jer je njegova kandidatura narušila odnose unutar Četvorke.

Logično jer je Skaka kupio dvojicu Hadžibajrićevih, uz amin samog Hadžibajrića, i razhebao Četvorku koja je sada Trojka.

Ništa Bogić nije slagao... samo što iza cijele priče sa kandidaturom onog Orangutana (koja automatski eliminiše Bogićevića) stoje SDA i Skaka.
Osim_13

#1572 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Osim_13 »

Imal šta da nije mrski FGR kriv na ovom svijetu :lol:

Kakav lik.
invincible1921

#1573 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by invincible1921 »

Joj majatorovica svaka mu je sa samara
Generation74

#1574 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Generation74 »

Majstorović je izdominirao. Haj' što su mu prognoze uvijek bile frljave, nego Platforma za progres!!! Lik ima 839 godina, jadika ni ne čuje šta ga Senad pita. Ako je to Platforma za progres, onda ne znam šta je kontra progresa!?
Osim_13

#1575 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Osim_13 »

Ja ba, stižel Željko kući do policijskog, znal se šta :lol:
Locked