Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
-
last mohicans
#1377 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ne znam da se Mašić izjašnjava kao Srbin. Čengić je bio koordinator izbora, ali nije on birao strankama delegate u GV. Sami su ih kandidovali, sad on treba da snosi odgovornost zbog toga. Može mu se spočitati ovaj Skorupan, jer su kao drugari,mada je lik nezavisni, uprkos činjenici da su računali na njega. Ali eto pokazao je odgovornost ostavkama na stranačke pozicije,ostali?tovarish wrote: ↑26/03/2021 19:38Ali zašto bi se Bogić naljutio zbog toga i povukao. U takvoj situaciji još više zbiješ redove i neprijatelja pucaš šakom u glavu.
Bogić je rekao da njegovo imenovanje remeti međustranačke odnose, tako da sa te strane mi je neko iz nip-a potencijalni krivac. A ako je sdp u pitanju, onda Mašić mi je prvi izbor. Pogotovo jer mu je njegov protivnik Čengić i vodio čitavu ovu priču oko Bogića.
-
Patton44
#1378 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ne lupaj ziva bila.Styling wrote: ↑26/03/2021 19:28Mozda nekome iz SDP-a nije odgovarao? NIP-u je ok. Dobili su predsjedavajuceg. Nasa stranka sumnjam da se obim bavi. Hadzibajric i Skaka su po svaku cijenu htjeli pokvariti planove i pokusati zadrzati Skaku jer im propade plan za prodaju kasarne Jajce Arapima. A i Skakin kredit u zadnjim mjesecima mandata je predmet istrage.
-
breuer
#1379 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
izvukli su većJoseMujica wrote: ↑26/03/2021 19:35 Nerko Trenerko, Kifla i ostali smradovi nabijem vas na rinaku
potrošili ste jedinog čovjeka u Sarajevu sa karakterom, a sad fino izvucite nekog svog minderaša što ste ga od početka čuvali u hladovini
malog glavatog sinčića od nepunih 30 godina za predsjednika vijeća, ja još ne mogu da vjerujem, uhljebljenje par ekselans
- Styling
#1380 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ti bi se mogao malo informisati. Vidi se da nisi upucen.Patton44 wrote: ↑26/03/2021 19:50Ne lupaj ziva bila.Styling wrote: ↑26/03/2021 19:28Mozda nekome iz SDP-a nije odgovarao? NIP-u je ok. Dobili su predsjedavajuceg. Nasa stranka sumnjam da se obim bavi. Hadzibajric i Skaka su po svaku cijenu htjeli pokvariti planove i pokusati zadrzati Skaku jer im propade plan za prodaju kasarne Jajce Arapima. A i Skakin kredit u zadnjim mjesecima mandata je predmet istrage.
- tovarish
#1381 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ma ne mislim da je Mašić pucao na tu poziciju, nego da je nekog svog planirao uvaliti.last mohicans wrote: ↑26/03/2021 19:49Ne znam da se Mašić izjašnjava kao Srbin. Čengić je bio koordinator izbora, ali nije on birao strankama delegate u GV. Sami su ih kandidovali, sad on treba da snosi odgovornost zbog toga. Može mu se spočitati ovaj Skorupan, jer su kao drugari,mada je lik nezavisni, uprkos činjenici da su računali na njega. Ali eto pokazao je odgovornost ostavkama na stranačke pozicije,ostali?tovarish wrote: ↑26/03/2021 19:38Ali zašto bi se Bogić naljutio zbog toga i povukao. U takvoj situaciji još više zbiješ redove i neprijatelja pucaš šakom u glavu.
Bogić je rekao da njegovo imenovanje remeti međustranačke odnose, tako da sa te strane mi je neko iz nip-a potencijalni krivac. A ako je sdp u pitanju, onda Mašić mi je prvi izbor. Pogotovo jer mu je njegov protivnik Čengić i vodio čitavu ovu priču oko Bogića.
-
last mohicans
#1382 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ma ne vejrujem,evo sad ce na FACE TV Dino i Čengićtovarish wrote: ↑26/03/2021 19:52Ma ne mislim da je Mašić pucao na tu poziciju, nego da je nekog svog planirao uvaliti.last mohicans wrote: ↑26/03/2021 19:49Ne znam da se Mašić izjašnjava kao Srbin. Čengić je bio koordinator izbora, ali nije on birao strankama delegate u GV. Sami su ih kandidovali, sad on treba da snosi odgovornost zbog toga. Može mu se spočitati ovaj Skorupan, jer su kao drugari,mada je lik nezavisni, uprkos činjenici da su računali na njega. Ali eto pokazao je odgovornost ostavkama na stranačke pozicije,ostali?tovarish wrote: ↑26/03/2021 19:38
Ali zašto bi se Bogić naljutio zbog toga i povukao. U takvoj situaciji još više zbiješ redove i neprijatelja pucaš šakom u glavu.
-
statixx
#1383 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Nije ovo vrijeme, a ni prilika za ljude poput Bogica. Valja se s cakijasima mlatiti za blago bolji sistem vrijednosti.
- Styling
#1384 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Mozda su tebe trebali zvati.breuer wrote: ↑26/03/2021 19:51izvukli su većJoseMujica wrote: ↑26/03/2021 19:35 Nerko Trenerko, Kifla i ostali smradovi nabijem vas na rinaku
potrošili ste jedinog čovjeka u Sarajevu sa karakterom, a sad fino izvucite nekog svog minderaša što ste ga od početka čuvali u hladovini
malog glavatog sinčića od nepunih 30 godina za predsjednika vijeća, ja još ne mogu da vjerujem, uhljebljenje par ekselans![]()
-
putokaz1
#1385 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Novi gradonacelnik Sarajeva je Putokaz1 Cestitamo
-
Bossona
#1386 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Koliko mi je poznato Bogičević je povukao svoju kandidaturu i ne vjerujem da će promjeniti svoju odluku, jer ne želi da ga valjaju po blatu, što najviše odgovara Skaki i SDA ovo njegovo odustajanje. U svakom demokratskom društvu građani biraju većinom glasova one kojima daju povjerenje, pa tako i gradonačelnika Sarajeva trebaju birati građani na slobodnim i demokratskim izborima i to elektronskim glasanjem kako bi se spriječile izborne krađe i manipulacije, da bi pobjednik imao legitimitet. Sve drugo je nedemokratsko nametanje bez obzira o kome se radilo. Bogićević nije zasalužio da ga valjaju u blatu oni koji trideset godina razvaljuju RBIH i budućnost građana BiH i Sarajeva.
- Pandakonda
#1387 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Izabran je u vijeće i delegiran u GV ali je Kemo taj koji je gurao da on bude predsjedavajuci.ultima_palabra wrote: ↑26/03/2021 19:36Mali je izabran za vijecnika voljom glasaca. Nije sad da je Kemo dosao i progurao ga za ministra ili direktora.Pandakonda wrote: ↑26/03/2021 19:31Stvar je u citavoj prici koju Konakovic servira. Da je recimo neko iz SDA kandidovao sina od svog kadra to ljudima ne bi bilo cudno jer to ocekuju od njih, međutim ova nova ekipa je krenula sa tim sistemom cistog morala gdje nece dopustiti da ih neko moze navuci na tanak led zbog neke sitnice. Ja licno nemam problem sa tim da neko bude na toj poziciji i niko ne bi trebao biti diskvalifikovan samo zbog toga sto je sin nekog drugog javnog funkcionera, ali uzimajuci u obzir kontekst kriminalne situacije u BiH i price koju opozicija plasira.Styling wrote: ↑26/03/2021 19:06
Da je obratna situacija, da li bi Bakir odustao od Skake? Da li bi popustio pred pritisko koalicionih partnera. Ne bi nikada! Mogli bi svi na glavi dubiti.
Hadzibajric ima jednog covjeka u vijecu. Sto ce ga zvati. Zbog cega im nije odgovarao Ademovic? Zato sto je Kemin sin? Je li to jedini problem? Pa hocemo li odmah po defaultu, znaci, uvijek unaprijed eliminisati svakog covjeka kome su roditelji clanovi neke stranke. Ko ima pravo da se petlja u stranacke strukture druge stranke i da utice ne njihov rad? O cemu pricamo?
Slicna situacija je bila sa sestrom od one zastupnice iz NS sto je dobila posao kod Mandića kad je bio ministar. Niko ne spori da je ona vjerovatno bila najbolja i sigurno da niko ne treba biti osuđen da ne smije u javnu sluzbu jer ima nekoga u zakonodavnom tijelu, ali moraju se postaviti novi standardi i ovakve se stvari ne mogu desavati dok se radi reformacija drustva.
Sigurno je da postoji kompetentnijih kandidata od malog Ademovića i četvorka je kriva jer je dopustila da to bude koristeno protiv njih. SDA je samo čekala jednu ovakvu situaciju i maksimalno je izvukla. Imenovanje Bogicevica je trebala biti formalnost i evo sta su sebi dopustili.
Kad već pricamo u strankama i strukturama, ovo nije bilo petljanje u strukture druge stranke nego je bila stvar koalicionog dogovora. Ljudi ovdje nikako da shvate da nije bitan broj ruku, bitno je onoliko koliko je ta ruka mocna. I BOSS je imao jednu dvije ruke pa su uspjeli mnoge stvari za sebe izganjati. U takvoj situaciji moras paziti i na misljenja svojih partnera u koaliciji. NS je vrlo vjerovatno povukla Ivanu Marić jer je bila svjesna da bi mogla naici na otpor NiP-a i jednostavno ne mozes glavom kroz zid kad ne mogu jedni bez drugih, to je nekad dobro jer niko ne moze radikalno gurati svoju politiku bez kontrole drugog, ali evo u ovom slucaju je bilo lose.
I za kraj Kemo je problematican jer je vec pravio problema cetvorci. Ona Bogunic je progurana upravo zbog keme ademovica i ocigledno mu je dino neki duznik jer ovaj mu je i tad izasao u susret i evo sad mu gura sina iako je bilo ocigledno da je vecina protiv toga
Na kraju krajeva, NiP ima tri gradska vijecnika Bosnjaka. Ne vidim da su druga dvojica nesto kvalifikovanija.
- Styling
#1388 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
I ja sam za to da se gradonacelnik bira direktno.Bossona wrote: ↑26/03/2021 19:58 Koliko mi je poznato Bogičević je povukao svoju kandidaturu i ne vjerujem da će promjeniti svoju odluku, jer ne želi da ga valjaju po blatu, što najviše odgovara Skaki i SDA ovo njegovo odustajanje. U svakom demokratskom društvu građani biraju većinom glasova one kojima daju povjerenje, pa tako i gradonačelnika Sarajeva trebaju birati građani na slobodnim i demokratskim izborima i to elektronskim glasanjem kako bi se spriječile izborne krađe i manipulacije, da bi pobjednik imao legitimitet. Sve drugo je nedemokratsko nametanje bez obzira o kome se radilo. Bogićević nije zasalužio da ga valjaju u blatu oni koji trideset godina razvaljuju RBIH i budućnost građana BiH i Sarajeva.
-
breuer
#1389 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Definitivno imamo i NiP-ovog botaStyling wrote: ↑26/03/2021 19:57Mozda su tebe trebali zvati.breuer wrote: ↑26/03/2021 19:51izvukli su većJoseMujica wrote: ↑26/03/2021 19:35 Nerko Trenerko, Kifla i ostali smradovi nabijem vas na rinaku
malog glavatog sinčića od nepunih 30 godina za predsjednika vijeća, ja još ne mogu da vjerujem, uhljebljenje par ekselans![]()
- Osim_13
#1390 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Posro vas Hadžikadić.
- spinel_
#1391 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Znaci meteorolog usrao stvari.
- Osim_13
#1392 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ma ko ga je gledao na N1 vidio je da se gubi lik.
- spinel_
#1393 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Senilan
Fuj.
Fuj.
- Osim_13
#1394 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Bravo Irfane.
-
breuer
#1395 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
traženje žrtvenog jarca
-
suspect_zero
#1396 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Usrali su i šefa i stanicu, mogu vala sada komotno tetu Zilhu stavit za gradonačelnicu 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1397 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Zeljko proklizo znaci
- Osim_13
#1398 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ma iskoristili ga samo, fino je Skaka kroz redove provukao na N1 danas. Nema on pojma jel pošao ili došao.
- spinel_
- Osim_13
#1400 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Čuj Skake levata, ta će on.