Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
hillbill

#12526 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hillbill »

Hank Paldum wrote: 26/03/2021 12:47
drndalo wrote: 26/03/2021 10:45
pinkman wrote: 26/03/2021 10:21 U SDA da su pametni bili, ne bi ih ni mijenjali, vec pustili da se nastave provaljivati... :D

Kad sam pisao da je to sve isto, i SDA i NiP i SBB i SDP i DF i NS, napadose me... :-)
Onaj ko kaze da je SDA isti sa ostalim koji su u najboljem slucaju bili par godina vlast, a SDA par decenija, i minimalno proporcionalno tome pokrali boga-oca, sam sebe diskvalifikuje za bilo sta drugo osim Asimovog sendvica sa podrigusom.
Super ti logika. Imaš restoran gdje ti radi konobar 20 godina koji ti je za to vrijeme pokrao 20.000 iz kase.
Zaposliš novog konobara koji radi samo sedmicu a koji ti je za to vrijeme ukrao 100 km.
I onda kažeš ne mogu se njih dvojica porediti ovaj je ukrao samo 100 maraka. Priznaj, ne vjeruješ ni ti u tu glupost koju pišeš :lol:
Vjerujem u znanje i nauku.
Sanjarko

#12527 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sanjarko »

breuer wrote: 26/03/2021 10:56 kakvi su to begovi iz kojih je potekao onakav glupan? :D
To od begova nemoze potec glupan. :?
studiorum_tuzlaensis

#12528 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by studiorum_tuzlaensis »

@carobnjak_N

Ako smo glasali za promjenu, onda neka bude promjena od prvog dana. Nemam prevelika očekivanja, ali imam OČEKIVANJA jer sam glasao za ovu opciju. Predodređenost, šta je to? Nepotizam, šta je to? To je ono čemu svjedočimo danas, uz još jedan jučerašnji autogol 'demokratije' Četvorke. Jednostavno nisu imuni na to ili nisu dorasli politici koju provode. SDP je najslabija karika a NiP je glavna karika i njih treba prozvati. Čengić je podnio ostavku jer je izgubio Bogićevića, ko će sada biti novi Gradonačenik? Podsjeća na onu scenu iz Gori vatra "Obrade, treba nam Srba"... Nema ih. :)

Također, iz prve ruke sam upućen i imam uvid u rad vijećnika OV, kao i novog načelnika u NS. To je tek da se ispovraćaš. Nikakva se promjena nije desila još uvijek, ista mantra je u fokusu, samo nisu njihovi, već su "naši".

Volej za volejom i gorak ukus, da ipak nije TO TO, barem ne još uvijek. Trebaće dosta vremena da se iskristališu normalni ljudi da nas vode, to je odraz društva u kojem živimo. Nisam nimalo optimističan.

Ne znam, što bi neki rekli, 'bil hajr' za ovu koaliciju da opstane. :)
breuer

#12529 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by breuer »

Sanjarko wrote: 26/03/2021 13:12
breuer wrote: 26/03/2021 10:56 kakvi su to begovi iz kojih je potekao onakav glupan? :D
može naravno, al Skaka je baš pretjerao
Sanjarko

#12530 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sanjarko »

pinkman wrote: 26/03/2021 11:07
drndalo wrote: 26/03/2021 10:45
pinkman wrote: 26/03/2021 10:21 U SDA da su pametni bili, ne bi ih ni mijenjali, vec pustili da se nastave provaljivati... :D

Kad sam pisao da je to sve isto, i SDA i NiP i SBB i SDP i DF i NS, napadose me... :-)
Onaj ko kaze da je SDA isti sa ostalim koji su u najboljem slucaju bili par godina vlast, a SDA par decenija, i minimalno proporcionalno tome pokrali boga-oca, sam sebe diskvalifikuje za bilo sta drugo osim Asimovog sendvica sa podrigusom.
Pa pokrali bi i drugi da su imali priliku. Svi su oni isti. Politika je reprezent naroda. Nije politika napravila narod, nego je narod napravio politiku. Kakav je narod, takva je i politika.

Citirat cu Danisa Tanovica koji kaze: "Sarajevo ce dobiti gradonacelnika kakvog i zasluzuje". Valjda ti i Danis Tanovic nije sendvicar..
Vecina naroda je sirotinja a ne hostapleri itd. Tako da ne znam koliko ovo pije vode.
carobnjak_N

#12531 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by carobnjak_N »

studiorum_tuzlaensis wrote: 26/03/2021 13:13 @carobnjak_N

Ako smo glasali za promjenu, onda neka bude promjena od prvog dana. Nemam prevelika očekivanja, ali imam OČEKIVANJA jer sam glasao za ovu opciju. Predodređenost, šta je to? Nepotizam, šta je to? To je ono čemu svjedočimo danas, uz još jedan jučerašnji autogol 'demokratije' Četvorke. Jednostavno nisu imuni na to ili nisu dorasli politici koju provode. SDP je najslabija karika a NiP je glavna karika i njih treba prozvati. Čengić je podnio ostavku jer je izgubio Bogićevića, ko će sada biti novi Gradonačenik? Podsjeća na onu scenu iz Gori vatra "Obrade, treba nam Srba"... Nema ih. :)

Također, iz prve ruke sam upućen i imam uvid u rad vijećnika OV, kao i novog načelnika u NS. To je tek da se ispovraćaš. Nikakva se promjena nije desila još uvijek, ista mantra je u fokusu, samo nisu njihovi, već su "naši".

Volej za volejom i gorak ukus, da ipak nije TO TO, barem ne još uvijek. Trebaće dosta vremena da se iskristališu normalni ljudi da nas vode, to je odraz društva u kojem živimo. Nisam nimalo optimističan.

Ne znam, što bi neki rekli, 'bil hajr' za ovu koaliciju da opstane. :)
Pa jbg nije revolucija pa da se preko noći sve promijeni. Kažem samo da im treba dati priliku i razumnog vremena, inače gurate vodu na
Sda mlin . Tačno tako, treba da se iskristališe , a za jedan puni mandat bez opstrukcija i prevarata u režiji Sda , to se ne može desiti.
Isto tako ne kontam ovo oko nepotizma . Raja je izgleda prilično politički nepismena. Jer to mjesto svakako pripada Nip-u i njihova je stvar
koga će kandidirati. Da sam ja član Nip-a , pa onda bih mogao reći da je riječ o nepotizmu jer forsira nekog rođaka, a eto hipotetički umjesto mene.
Ovako, ako njima to u stranci paše, meni je svejedno hoće li to biti Ademović ili neko drugi iz Nipa. Nisam ih ja birao.
Iker C

#12532 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Iker C »

Nema boljeg od Jasmina Ademovica!!!!!
breuer

#12533 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by breuer »

Iker C wrote: 26/03/2021 13:27 Nema boljeg od Jasmina Ademovica!!!!!
Svjež dah promjena!
laik1981

#12534 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

Dino Konakovic kao i svi ostali iz trojke trebaju biti spremni na kritiku i nauciti da prihvate kritiku. Ovim guranjem svih neistomisljenika o nekom pitanju u neke "kuhinje" cini medvjedju uslugu i sebi i svima nama koji smo za promjene na politickoj sceni U BiH. Ako ce samo poltronstvo i klimanje glavom na sve biti dokaz da neko nije dio "kuhinje" onda nisu nista drugaciji od jedinih pravih bosnjaka i patriota, kako za sebe vole reci govna nakocena u kartelu..
statixx

#12535 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by statixx »

Ma ovo je politicka pozicija i bira se ime iz reda gradskih vijecnika. Ljudi su na izborima glasali za njega i omogucili mu da zavrsi gdje je zavrsio. Nisu ga stavili za direktora javnog preduzeca.
yasaq

#12536 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by yasaq »

breuer wrote: 26/03/2021 13:14
Sanjarko wrote: 26/03/2021 13:12
može naravno, al Skaka je baš pretjerao
da mu je stari živ takvu bi mu šamarčinu svez'o da bi mu izbio i samu pomisao da se bavi politikom !!!
Login7777

#12537 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login7777 »

Image
Adolf iz mahale.
RunnerX

#12538 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Kasno ste zeleni botovi počeli sa ovim agresivnim napadima na Konakovića, trebali ste to raditi prije 2-3 godine i u startu sasjeći, sad vam je prekasno. Pojeo vas je za doručak.
emmir1

#12539 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by emmir1 »

Dino je nespretno izletio sa tom izjavom genetski.

Aludirao je na hrabrost Keme.

No to nema veze sada, svašta se kaže i sve to prodje i bude iza nas.

Ja sam otvoreno podržao Jasmina evo ovdje a i na drugim mjestima.
Zato što ga znam i zaista očekujem od njega dobre stvari.
Vjerujte da je momak stvarno osoba koja može mijenjati stvari.

Isto tako je činjenica da je ovo uzdrmalo trojku i da narod ovo baš nije blagonakolno prihvatio.

No mnogo gore će da bude ako ozvaniči Čamparu u NIP.

To će da bude veliko razočarenje i NIP će da izgubi mnogo glasova.
Prvi ja i svi moji više nećemo glasati za NIP.

Kako će onda Dino da pravda taj potez.

Za šta je Čampara predodredjen?
Za zgrtanje para?
Za uvijek udobne fotelje?

Koliko god Dino bio dobar retoričar, koliko god bio verbalan, neće moći odbraniti Čamparu u NIPu.

To je neodbranjivo i to će biti ultimativna izdaja birača kojima je obećao promjenu iz temelja
Login7777

#12540 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login7777 »

SS-ovci iz mahale.
Image
Jedna od temeljnih odrednica i konstituirajućih elemenata nacional-socijalističkog režima pod Hitlerom u Njemačkoj jeste fašistička ideologija o „rasnoj čistoći“ ili „rasnoj higijeni“ arijevske rase. Prema toj ideologiji je „arijevska rasa predodređena da bude vladajuća“ nad ostalim „rasama“, njen „kvalitet“ i „ćistoća“ su morali biti sačuvani sa ciljem razvoja „Übermenscha“ - „nadčovjeka“
klizim po parkingu

#12541 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by klizim po parkingu »

Login7777 wrote: 26/03/2021 18:22 SS-ovci iz mahale.
Image
Jedna od temeljnih odrednica i konstituirajućih elemenata nacional-socijalističkog režima pod Hitlerom u Njemačkoj jeste fašistička ideologija o „rasnoj čistoći“ ili „rasnoj higijeni“ arijevske rase. Prema toj ideologiji je „arijevska rasa predodređena da bude vladajuća“ nad ostalim „rasama“, njen „kvalitet“ i „ćistoća“ su morali biti sačuvani sa ciljem razvoja „Übermenscha“ - „nadčovjeka“
Image
haj laganini zobaj ovaj parizer
meridiyan

#12542 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by meridiyan »

Sad kada je Bogic definitivno rekao NJET ljudski bi bilo da i Kemin mali da ostavku.
bingov buraz

#12543 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bingov buraz »

Je li jasno ovima iz SDA da ove botine samo stvaraju kontraefekt?
Osim_13

#12544 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Osim_13 »

bingov buraz wrote: 26/03/2021 18:43 Je li jasno ovima iz SDA da ove botine samo stvaraju kontraefekt?
Teški debilizam. Da je to šta smisleno, pa hajde.
Iker C

#12545 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Iker C »

Jasmin Ademovic je prototip muskarca, uspjesnog covjeka, sa zdravom genetikom. On treba da bude sablon prilikom izbora nosioca izvrsne vlasti. Svaki nosioc izvrsne funkcije bi trebao da prodje taj test, ukoliko ne bude genetski dovoljno blizak Jasminu treba da otpadne i trazi neki posao za koji genetske predispozicije nisu toliko bitne.
A_A_AKCIJA

#12546 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

bingov buraz wrote: 26/03/2021 18:43 Je li jasno ovima iz SDA da ove botine samo stvaraju kontraefekt?
Šuti, jezik pregrizo! :D
Patton44

#12547 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

emmir1 wrote: 26/03/2021 18:05

No mnogo gore će da bude ako ozvaniči Čamparu u NIP.

To će da bude veliko razočarenje i NIP će da izgubi mnogo glasova.
Prvi ja i svi moji više nećemo glasati za NIP.

Kako će onda Dino da pravda taj potez.

Za šta je Čampara predodredjen?
Za zgrtanje para?
Za uvijek udobne fotelje?

Pa Campara je genetski predodredjen na drzavnu sisu.
Babo i majka su citav zivot na istoj bili,nije djete krivo,sto je pokupilo od roditelja.
noviclan

#12548 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by noviclan »

Sta je reci ko je novi nacetnik stojnic ili
Login7777

#12549 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login7777 »

Sidran o arijevcu Kifli.
Bogićević je očigledno ih prozreo isto.
svi u napad

#12550 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by svi u napad »

Ja sam polurazocaran u Dinu. Dino kao populista je uspio obrlatit narod u kantonu na svoju stranu i objektivno preuzeo liderstvo u cetvorci. Markantan govorljiv je dobra Dinina strana i zbog toga je tu gdje je. Trenerka onako sipljiva i neodlucna iako ima jacu stranku od Dine se gubi i nestaje a NS zbog svog nastupa kao intelektualne stranke nema sanse da u nasoj sredini preuzme rukovodjenje. Meni nisu cudni promasaji Dinokia jer on je i bit ce jos dugo kasablija koji ima samo zelju da se osveti SDA i pokaze im da je on veliki igrac. No mene ovdje najvise cudi da je Ademovic stariji nasjeo na Dinin volej. Razumjem ja da se radi o djetetu ali Kemo je suvise iskusan igrac i ovo nije smio dozvoliti. Stranka ce ovim puno izgubiti jer promjene znace smanjivanje nepotizma. Raja je vec zaboravila Dinino djeljenje para Kurti i Murti, kao i imenovanje ministara ali ovo ce botovi koristiti jako puno i podsjecati na ovaj izbor i "rasisticke" izjave. Kemo i Dino nisu smjeli uci u ovu igru, jer je to bilo cisto sibicarenje. Znaci iza ledja Bogica cemo uvaliti tvog sina kume. To mjesto je pripadalo stranci i mogli su izabrati drugog bez obzira na eventualne kvalitete Ademovic juniora. Dino se mora spustiti malo na zemlju i ne podleci kasablijama koji ga okruzuju. Mora ojacati svoj stab jer objektivno osim Keme nema tu nekog kvaliteta. Dalje moraju poceti sa promjenama u Kantonu sto prije jer raja polako pocinje sumnjati u njihove promjene. Na zalost mi nemamo kvalitetnih ljudi u politici i tesko ce doci do promjena koje bi normalna gradska raja zeljeli.. Toliko za ovaj put. Zivjeli.
PS: mala digresija za ove koji pisu o promjeno od 360 stepeni. kad se napravi krug od 360 stepeni dodje se na istu tacku tako da to nije promjena. Ovi sto pisu o begovskoj familiji Skaka trebali bi znati da berberi Skake, elktricar Budnjo i Izetbegovici nisu begovske familije i da to sto se neki od njih sami proglasili ili sto ih drugi oslovljavaju begom ne znaci da su begovi. Zivjeli.
Post Reply