_BataZiv_0809 wrote: ↑26/03/2021 00:34
kuli1961 wrote: ↑26/03/2021 00:29
Ako bi nam prodavali, to bi vjerovatno bila preprodaja onog sto su oni kupili, a ako bi nam prodavali donaciju sto su oni dobili. to je prodaja- obe varijante su vjerovatno zabranjene ugovorima, a cini mi se da su protivne dobrim poslovnim obicajima.
Kako god bilo, ova vakcinacija je fantastican ljudski a, ponajprije POLITICKI gest.
Troskovi vakcinacije, hm... mali sam ja da kontam, skontam-a i zasto bih???- koliko kosta ko to placa, ZASTO placa,,,ukratko- ne zanima me
Mozda ima i elemenata "vakcinacijskog turizma"- ali koliko sam malo uspio vidjeti danas, sve je locked
Postujem ja tvoju perspektivu-ja se vakcinisao, briga me koji su im motivi. Ali kao mislece bice postavljam pitanja koja su mi se ucinila logicnim da se postave.
Ne sporim da je vrhunski gest ni da je korisno, kao sto ne iskljucujem ni mogucnost da cu i ja otici ukoliko se nastavi iza 29/03, a ne dobijem Sputnik u firminoj aranzmanu. Jedino sto problematiziram je ono sto sam i napisao.
U ovom ludom vremenu, u kome zasigurno ispastamo grijehove prethodnih generacija tako sto nam majka Priroda uzvraca udarac ovom pošasti, a potom i nepostojece stanje uredjenja ove materije u nasoj domicilnoj drzavi, domovini, domaji, otadzbini- kako god je ko nazivao i uz ocigledno nesposobne, nezainteresovane osobe na mjestima kljucnim za trazenje "svjetla na izlazu iz tunela", shvatio sam- sam za sebe, izolovano i pojedinacno (dakle, govorim iskljucivo u svoje ime)- da svoju sudbinu- zdravlje, moguce i zivot NE SMIJEM povjeriti mojoj BiH, da moram traziti drugi nacin.
Kada bih imao makar kakvu takvu informaciju da cu u narednih 2-3 nedjelje u mojoj zemlji moci dobiti prvu vakcinu, zasigurno ne bih jutros ustao u 2,00 na put krenuo u 3 i vratio se kuci oko 13 sati. Ali od toga nista, jasno.
Stoga, ne vidim ni razloga ni potrebe da si postavljam pitanja motiva i finasiranja cijepljenja stranca u susjednoj drzavi.
Pri tome, ni na koji nacin ne osporavam- NAPROTIV POSTUJEM I BRANIM pravo svakog drugog da ta ista pitanja analizira ili problematizuje, svejedno.