Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Locked
Škobo Habu

#751 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Škobo Habu »

Javier Pena wrote: 25/03/2021 13:06
“Odlučili smo da to uradimo zato što imamo konkretne dokaze da su lično Skaka i Hadžibajrić zvali vjećnike NiP-a i SDP-a, imamo i poruke koje su slali koje prelaze granicu lobiranja. Imat ćete svjedočenja vijećnika šta i gdje su im nudili da podrže Srđana Srdića kako bi se napravila prtpostavka da ne mogu biti dva Srbina na čelu. Sada pokušavaju sprati ljagu sa sebe, nećemo im dozovliti”, rekao je Konaković u Novom danu.
Sudeći po onome kako je jučer okonačano glasanje- očito da vjećnici NiP-a i SDP-a nisu imuni na završavanje poslova u Asimovom stilu. :-)
last mohicans

#752 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by last mohicans »

Hank Paldum wrote: 25/03/2021 12:05
Login7777 wrote: 25/03/2021 09:43 "Bogiju.."
Kao da je ovce čuvao sa istim.
Sveo je Bogića na like i share FB politiku uz prigodan nadimak...Bogi.
Image
Pa to je taj perverzan dokaz multikukture FGRovaca (Dino to očigledno nije ali mora koristiti taj rječnik zbog ciljane grupe radi glasova, ne ide bez patetike), Čika Jovo, Čika Pedja, Bogi...
Umjesto da se napiše "Podrška gospodinu Bogićeviću, BH patrioti, velikom gospodinu, gromadi od čovjeka" ili šta god oni od tih ljudi prave maskote i izazivaju gađenje kod istih.
Stariji čovjek dolazi na takvu važnu funkciju i ovi njemu Bogi :lol: :run:
Pa da je gospodin Bogićević lično otac od Dine i da ga kod kuće od rođenja zove Bogijem ne bi bilo primjereno da ga u ovom slučaju zove tako.
I sad opet kriva SDA, glasači, botovi, dijaspora, radnici BH Telecoma :lol:
Image
last mohicans

#753 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by last mohicans »

Škobo Habu wrote: 25/03/2021 13:13
Javier Pena wrote: 25/03/2021 13:06
“Odlučili smo da to uradimo zato što imamo konkretne dokaze da su lično Skaka i Hadžibajrić zvali vjećnike NiP-a i SDP-a, imamo i poruke koje su slali koje prelaze granicu lobiranja. Imat ćete svjedočenja vijećnika šta i gdje su im nudili da podrže Srđana Srdića kako bi se napravila prtpostavka da ne mogu biti dva Srbina na čelu. Sada pokušavaju sprati ljagu sa sebe, nećemo im dozovliti”, rekao je Konaković u Novom danu.
Sudeći po onome kako je jučer okonačano glasanje- očito da vjećnici NiP-a i SDP-a nisu imuni na završavanje poslova u Asimovom stilu. :-)
Ne kaki,ne lazi, Skorupan nije sdp, a ako insinuiras na Kororu, treba to dokaziti. Koji je NiPovac izdao?
Haris.ba

#754 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Haris.ba »

https://www.icty.org/x/cases/slobodan_m ... -jovic.htm
Već u junu 1990. bilo je jasno da su Hrvatska i Slovenija odlučile da više ne budu deo Jugoslavije. Kazao sam Kadijeviću da bih ih ja najradije isterao silom iz Jugoslavije, jednostavnim povlačenjem granice i proglašavanjem da su se svojim odlukama sami doveli u tu situaciju, ali ne znam šta da radimo sa Srbima u Hrvatskoj. Nisam za primenu sile, nego da ih stavimo pred svršen čin. Predložio sam da se razradi akcija u tom smeru, sa varijantom da se pre konačnog isterivanja održi referendum na osnovu koga bi se odlučilo gde izvršiti razgraničenje. Kadijević se složio sa mnom. Međutim, bili smo zabrinuti kako da obezbedimo većinu u PSFRJ za takvu odluku jer će nas Makedonac i Albanac bojkotovati. Smatrali smo da je predstavnik Bosne u PSFRJ Bogić Bogićević ključni čovek i da njega treba “obraditi”. (Dnevnik – 27. jun 1990.)

Dana 13. marta 1991, Kadijević me je pozvao da zajedno sa Miloševićem dođem na konsultacije o tome šta da se radi ako vrhovna komanda na sutrašnjoj sednici opet odbije predlog odluke (da JNA bude garant mirnog rešenja, razoružavanja paravojnih snaga i dr.)? Međutim, to nije bila konsultacija nego obaveštenje. Kadijević nam je doslovno rekao u prisustvu generala Adžića: "Idemo na vojni udar. Nezavisno od toga da li će ili neće usvojiti predloženu odluku. Ako je usvoje, ona će nam samo u prvih 48 časova biti pokriće za mobilizaciju, a ako odbiju, mobilizaciju ćemo izvršiti sami. Međutim, u tom slučaju postoji opasnost da se PSFRJ sastane i smeni vojni vrh. Zato nam je odluka potrebna." Pitao sam šta se podrazumeva pod vojnim udarom. Odgovorio je: smenjivanje Vlade i PSFRJ. Skupštinu neće dirati, ali neće ni dozvoliti sazivanje. Republičke vlasti i sve ostalo neće dirati ukoliko podržavaju udar. U protivnom, skidaće i njih. Cilj je odrediti rok od šest meseci (ili kraći) za sporazum o budućnosti zemlje, a dotle prekinuti haotični raspad države. Milošević nije ništa ni pitao ni komentarisao. (Dnevnik – 13. mart 1991.)

Čitav tok prvog dana sednice PSFRJ (koja je počela 12. marta 1991), a naročito njen ishod, razvili su u meni ideju da podnesem ostavku, jer ne mogu sebi dozvoliti da kao predsednik sprovodim odluke većine sa kojom se ne slažem, a koje idu na razbijanje zemlje i građanski rat. Kad sam saslušao Kadijevića, rekao sam da ću sutra, posle sednice, podneti ostavku; da sednica verovatno neće odobriti zahtevane mere i da će mi to biti jak razlog. Time ću ostaviti vojsci prostor za delovanje. Razgovaraću sa Nenadom Bućinom i Jugoslavom Kostićem i tražiti od njih da isto postupe. Nakon što sam to rekao niko nije komentarisao. Razišli smo se nemo. Usput mi je Milošević rekao da on neće ići u PSFRJ da me zamenjuje. Ovaj razgovor s Miloševićem se vodio 13. marta 1991. Nakon što smo izašli iz Kadijevićeve kancelarije, ovaj se razgovor vodio u hodniku. (Dnevnik – 13. mart 1991.)

Dana 16. marta 1991, Bućin i Kostić su podneli ostavke, kao što sam im savetovao. Zatim je Milošević dao izjavu da u tim okolnostima više ne priznaje odluke PSFRJ i da neće učestvovati u njegovom radu (u funkciji zamene člana Predsedništva iz Srbije). To nije učinjeno u funkciji promovisanja razbijanja Jugoslavije, kao što mu je odmah pripisano od strane srpske opozicije, nego u funkciji zaštite vojske od eventualne odluke ostatka Predsedništva da se raspusti vojni vrh i onemogući u akciji. (Dnevnik – 16. mart 1991.)
P.S.
I onda neko napise ne moze Bogic se izboriti sa ovim sibicarima sto tri knjige zajedno nisu procitali.
Login7777

#755 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Login7777 »

Sad Dinokio pravi FB grupe podrške, hehehe
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#756 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by _BataZiv_0809 »

Login7777 wrote: 25/03/2021 13:31

Sad Dinokio pravi FB grupe podrške, hehehe
SDA bot Alert 🛎🛎
Industrialyzer

#757 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Industrialyzer »

CikCikCikPogodi wrote: 25/03/2021 11:43 Ja bi napravio i izbore za gradonacelnika, da ga gradani biraju, a ne neko vijece. Isto bi tako za mnoge druge pozicije, kao sto su komesari policije. Samo nek gradani biraju, tako je najbolje, a ne kukanje da krene kad nesto krenu po zlu, i onda krivti one i ove, lijevo i desno.
E zamisli ovo :lol: trebaju gradjani birati sve, pogotovo u bosni gdje svi razmisljaju svojom glavom, poznaju drustveno politicku situaciju i imaju razvijeno kriticko misljenje. A najvaznije od svega, nismo skloni korupciji i ne moze nas se kupiti.
exliberal-ex

#758 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by exliberal-ex »

Sta sam ja napisao jos prosle godine kad su izvukli Bogicevica iz fioke.....?

Ja se samo pitam sto je to njemu trebalo, niko ga nejebe dvije decenije od rata i sad odjednom on iskoci ko padobranac ?!.....zar nije mogao odmah da prepozna da ce ga iskoristi i odbacit kao sto su i ranije.

A Konakovic sto mu pise podrsku po Facebook-u, jel on fakat misli da taj jeftini populizam pije vode....samo jos fali da se sjeti cika Jove :skoljka:

Treba vratit Skaku , da se nelazemo on je pravo olicenje sadasnjeg grada.

-
Hakiz

#759 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Hakiz »

mirsek wrote: 25/03/2021 09:57
Hakiz wrote: 25/03/2021 09:04

Nema.

Meni može neko ponuditi svašta. Ja sam taj koji odlučujem hoću li se prodati. Do mene je, ne do njega.
Nemoj tako. Vidis da ovi sto se bore protiv SDA tvrde da je SDA kriva sto su oni korumpirani. Nisam ja htio, SDA me natjerala da budem lopov, oni su pokvarili ovo drustvo i samim tim i mene. Ali ja cu biti drugaciji od SDA, eventualno, nastavite glasati za mene. :lol:
E, ali zato su Novalić i njegova SDA doveli do toga da Srbija koja nas je prije 25 godina ubijala danas zove Bosance da ih vakciniše. Sve, ne samo "njihove" iz RS-a.

Neće čovjek da se igra države...

Koja smo mi Bosanci govna...
Hakiz

#760 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Hakiz »

exliberal-ex wrote: 25/03/2021 13:57 Sta sam ja napisao jos prosle godine kad su izvukli Bogicevica iz fioke.....?

Ja se samo pitam sto je to njemu trebalo, niko ga nejebe dvije decenije od rata i sad odjednom on iskoci ko padobranac ?!.....zar nije mogao odmah da prepozna da ce ga iskoristi i odbacit kao sto su i ranije.

A Konakovic sto mu pise podrsku po Facebook-u, jel on fakat misli da taj jeftini populizam pije vode....samo jos fali da se sjeti cika Jove :skoljka:

Treba vratit Skaku , da se nelazemo on je pravo olicenje sadasnjeg grada.

-
Vala baš.

Skaka i Ceca, to je današnje Sarajevo.
basicm

#761 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by basicm »

Pravo ste simpaticni :)
Ovdje sda nije kriva ni zrno. Toliko ste zaslijepljeni mrznjom da vam i za ovo kriva sda.
U najgorem scenariju, ako je sda asimovala, zar nisu clanovi cetvorke moralne vertikale koje niko ne moze kupiti?
Ali vi opet kazete to su sda otpad. Pa sto ih primise u svoje redove jos im pozicije dali?
Zar nije realnije reci, iskoristili bogica i sljam su kao i svi politicari, samo drugi dres.
Hakiz

#762 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 25/03/2021 13:18 https://www.icty.org/x/cases/slobodan_m ... -jovic.htm
Već u junu 1990. bilo je jasno da su Hrvatska i Slovenija odlučile da više ne budu deo Jugoslavije. Kazao sam Kadijeviću da bih ih ja najradije isterao silom iz Jugoslavije, jednostavnim povlačenjem granice i proglašavanjem da su se svojim odlukama sami doveli u tu situaciju, ali ne znam šta da radimo sa Srbima u Hrvatskoj. Nisam za primenu sile, nego da ih stavimo pred svršen čin. Predložio sam da se razradi akcija u tom smeru, sa varijantom da se pre konačnog isterivanja održi referendum na osnovu koga bi se odlučilo gde izvršiti razgraničenje. Kadijević se složio sa mnom. Međutim, bili smo zabrinuti kako da obezbedimo većinu u PSFRJ za takvu odluku jer će nas Makedonac i Albanac bojkotovati. Smatrali smo da je predstavnik Bosne u PSFRJ Bogić Bogićević ključni čovek i da njega treba “obraditi”. (Dnevnik – 27. jun 1990.)

Dana 13. marta 1991, Kadijević me je pozvao da zajedno sa Miloševićem dođem na konsultacije o tome šta da se radi ako vrhovna komanda na sutrašnjoj sednici opet odbije predlog odluke (da JNA bude garant mirnog rešenja, razoružavanja paravojnih snaga i dr.)? Međutim, to nije bila konsultacija nego obaveštenje. Kadijević nam je doslovno rekao u prisustvu generala Adžića: "Idemo na vojni udar. Nezavisno od toga da li će ili neće usvojiti predloženu odluku. Ako je usvoje, ona će nam samo u prvih 48 časova biti pokriće za mobilizaciju, a ako odbiju, mobilizaciju ćemo izvršiti sami. Međutim, u tom slučaju postoji opasnost da se PSFRJ sastane i smeni vojni vrh. Zato nam je odluka potrebna." Pitao sam šta se podrazumeva pod vojnim udarom. Odgovorio je: smenjivanje Vlade i PSFRJ. Skupštinu neće dirati, ali neće ni dozvoliti sazivanje. Republičke vlasti i sve ostalo neće dirati ukoliko podržavaju udar. U protivnom, skidaće i njih. Cilj je odrediti rok od šest meseci (ili kraći) za sporazum o budućnosti zemlje, a dotle prekinuti haotični raspad države. Milošević nije ništa ni pitao ni komentarisao. (Dnevnik – 13. mart 1991.)

Čitav tok prvog dana sednice PSFRJ (koja je počela 12. marta 1991), a naročito njen ishod, razvili su u meni ideju da podnesem ostavku, jer ne mogu sebi dozvoliti da kao predsednik sprovodim odluke većine sa kojom se ne slažem, a koje idu na razbijanje zemlje i građanski rat. Kad sam saslušao Kadijevića, rekao sam da ću sutra, posle sednice, podneti ostavku; da sednica verovatno neće odobriti zahtevane mere i da će mi to biti jak razlog. Time ću ostaviti vojsci prostor za delovanje. Razgovaraću sa Nenadom Bućinom i Jugoslavom Kostićem i tražiti od njih da isto postupe. Nakon što sam to rekao niko nije komentarisao. Razišli smo se nemo. Usput mi je Milošević rekao da on neće ići u PSFRJ da me zamenjuje. Ovaj razgovor s Miloševićem se vodio 13. marta 1991. Nakon što smo izašli iz Kadijevićeve kancelarije, ovaj se razgovor vodio u hodniku. (Dnevnik – 13. mart 1991.)

Dana 16. marta 1991, Bućin i Kostić su podneli ostavke, kao što sam im savetovao. Zatim je Milošević dao izjavu da u tim okolnostima više ne priznaje odluke PSFRJ i da neće učestvovati u njegovom radu (u funkciji zamene člana Predsedništva iz Srbije). To nije učinjeno u funkciji promovisanja razbijanja Jugoslavije, kao što mu je odmah pripisano od strane srpske opozicije, nego u funkciji zaštite vojske od eventualne odluke ostatka Predsedništva da se raspusti vojni vrh i onemogući u akciji. (Dnevnik – 16. mart 1991.)
P.S.
I onda neko napise ne moze Bogic se izboriti sa ovim sibicarima sto tri knjige zajedno nisu procitali.
I on je 30 godina stariji, ne zaboravi. A i sve ostale okolnosti su drugačije. Ovi danas nemaju ni poštovanja ni stida ni dostojanstva.
ultima_palabra

#763 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by ultima_palabra »

basicm wrote: 25/03/2021 14:07 Pravo ste simpaticni :)
Ovdje sda nije kriva ni zrno. Toliko ste zaslijepljeni mrznjom da vam i za ovo kriva sda.
U najgorem scenariju, ako je sda asimovala, zar nisu clanovi cetvorke moralne vertikale koje niko ne moze kupiti?
Ali vi opet kazete to su sda otpad. Pa sto ih primise u svoje redove jos im pozicije dali?
Zar nije realnije reci, iskoristili bogica i sljam su kao i svi politicari, samo drugi dres.
Za sta su ga iskoristili?
Login7777

#764 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Login7777 »

Bakir, ljigo.

Image

Image
basicm

#765 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by basicm »

Za euforiju medju narodom i izgradnju pozitivne slike. I naravno, multikulti fore. Onda je dosao prijedlog ivane maric...
MUNAFIK

#766 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by MUNAFIK »

Iker C wrote: 25/03/2021 12:59
statixx wrote: 25/03/2021 12:55 Ima li cetvorka plan B ili sve upucuje na novi Asim scenarij.
Trojci bi najbolje bilo da podrze najsposobnijeg kandidata za gradonacelnika tj Abdulaha Skaku. Nema boljeg od Skake, mislim ima Zahiragic ali je vec clan skupstine KS.

Znam da je Skaka ranije imao neku svoju firmu, radio neke poslove i razvijao projekte, imao je neke obaveze i morao je kolko-tolko razvijat posao... Skaka je ipak i prije pozicij gradonacelnika imao nekog radnog i iskustva možda uspjesnog, a mozda neuspješnog, to ne ne znam ali je imao...

Skaka se kao gradonacelnik ipak trudio i ima rezultate, a i proveo je 4 godine kao zamjenik gradonacelnika, pa se i tu mogao fino i pripremiti za poziciju i nauciti neke stvari...

Ali na osnovu cega je Zahiragic dokazano sposoban? Bas me zanima, sta je napravio? Koje poslove je vodio? Sta je realizovao? Kakav mu je portfolio?
Ovo mene fakat interesuje da upoznam momka eto da nije samo ono 'vidi mu glave'...

Kada sam se ranije sa nekom rajom pricao rekli su mi da je vodio ili vodi najslabiju SDA omladinsku organizaciju u Sarajevu i da je slab radnik ovo je iz usta SDAovaca.

E sad volio bih konretno da mi napises uspjehe i realizovane stvari kod ovog momka koje ga izdvajaju kao jako sposobnog.
JThomas

#767 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by JThomas »

za sve je kriva ničim izazvana mržnja i animozitet prema sda :thumbup: :bih:
Iker C

#768 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Iker C »

Haris Zagiragic
- najbolji student PFSA
- visegodisnji presjednik studenata
- omogucio studentima dzumu
- najmladji clan predsjednistva SDA
- najbolji radnik u ZZO
-osvojio najveci broj pojedinackih glasova za Skuptinu KS od kandidata mladjih od 30 godina
-vrlo blizak saradnik uvazene profesorice Izetbegovic i osoba od povjerenja gospodina Izetbegovica
- omiljen medju mladima i velika uzdanica obicne raje u Sarajevu.
Mislim da sam dovoljno nabrojao.
tovarish

#769 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by tovarish »

Da malo rezimiramo krivce.

Prvo je SDA jer je ona sve ovo izrežirala:
- odugovlačenje CIK-a sa certifikatima kako bi mašinerija pripremila teren.
- obrađivanje Hadžibajrića kroz sve što je nabrojano na prethodnim stranicama
- obrađivanje pojedinih vijećnika iz trojke i tu sad dolazimo do onoga šta meni upada u oči.

Trojka+pzp tvrde da imaju 16 ruku, a Ademović je, čini mi se, dobio 10 glasova. Znači 6 njih je sumnjivo, od čega sigurno 2 iz pzp-a. To nam ostavlja 4 ruke unutar trojke i oni su sumnjivi.

Da li su oni iz svake od tri stranke ili neka stranka zabušava, to sad treba otkriti. Očito da ima još krtica. Samo se nadam da su pojedinci u pitanju, a ne neka od stranaka.

Nameće se još jedno pitanje. Ako SDA nije kupila ovo 4 iz trojke, onda neko sabotira ili Ademovića ili Bogićevića.
JThomas

#770 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by JThomas »

MUNAFIK wrote: 25/03/2021 14:19
E sad volio bih konretno da mi napises uspjehe i realizovane stvari kod ovog momka koje ga izdvajaju kao jako sposobnog.
favorit je bračnog para. prvi, drugi, treći i dopunski kriterij.
erentedia

#771 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by erentedia »

Iker C wrote: 25/03/2021 14:26 Haris Zagiragic
- najbolji student PFSA
- najbolji radnik u ZZO
-osvojio najveci broj pojedinackih glasova za Skuptinu KS od kandidata mladjih od 30 godina
-vrlo blizak saradnik uvazene profesorice Izetbegovic i osoba od povjerenja gospodina Izetbegovica
Izbo momka tj dječaka koji je s njim išao u osnovnu sa 14. godina
Nierika

#772 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Nierika »

Hoće li biti protesti? Koliko se ljudi okupilo sinoć to kod Higijenskog?
breuer

#773 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by breuer »

Zahiragić ima bogato iskustvo stajanja na braniku otadžbine svoje.
hadzinicasa

#774 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by hadzinicasa »

Iker C wrote: 25/03/2021 14:26 Haris Zagiragic
- najbolji student PFSA
- najbolji radnik u ZZO
jesi ti ozbiljan?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#775 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by sime_cipol »

Nakon afere olovka/kamera, provale u Mostaru na izborima, ovo je bilo za očekivati. Izgleda da 4 puca po savovima i da nije sve bajno u koaliciji.
Locked