Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Locked
hadzinicasa

#701 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by hadzinicasa »

mirsek wrote: 25/03/2021 10:11
hadzinicasa wrote: 25/03/2021 10:06 ma nema sanse da se predomisli niti da se vise oglasi po tom pitanju. postoje i principijelni ljudi koji stoje iza svoje rijeci. mislim da je on jedan od tih.
Al mislim, zna sta je politicka borba i podmetanje, to bi ga vjerovatno cekalo i u mandatu ako/kad bude izabran. Mora se nositi sa tim, jbg.
i meni je prva pomisao bila - a i on nekakva mimoza...
a onda mi je naumpalo nesto to mi je jedan mudri covjek rekao, kad je odustao od jedne pozicije, a ja pitala zasto? zar ti nije zao nsvega sto si mogao napraviti izmedju ostalog i za ovu zemlju? veli: sine, kad se dvojica pljuju preko tebe, dio te pljuvacke zavrsi i na tebi.
mirsek

#702 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by mirsek »

JThomas wrote: 25/03/2021 10:10 :thumbup: a isto tako mislim da danas kifla nije napisao bogi, da sda ne bi kupovala ljude, ali ovako je morala da zaštiti njegovo ime :bih:
Ako ce se za svaki debilizam cetvorke traziti opravdanje u SDA, nece se daleko dogurati. :thumbup:
Treba raditi, praviti rezultate, kriminal SDA otkrivati sa dokumentima, presudama i rjesenjima a ne floskulama i onda se moze necemu nadati.
Ima li jedna opoziciona stranka koja moze bar 4 godine da radi a da ne napravi nista kompromitirajuce sto ce SDA upotrijebiti. Zar je to toliko tesko, ili ipak jeste ?
Škobo Habu

#703 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Škobo Habu »

hadzinicasa wrote: 25/03/2021 10:16

i meni je prva pomisao bila - a i on nekakva mimoza...
a onda mi je naumpalo nesto to mi je jedan mudri covjek rekao, kad je odustao od jedne pozicije, a ja pitala zasto? zar ti nije zao nsvega sto si mogao napraviti izmedju ostalog i za ovu zemlju? veli: sine, kad se dvojica pljuju preko tebe, dio te pljuvacke zavrsi i na tebi.
Upravo to.

Bogić Bogićević je uvućen, sigurno ne svojom voljom, u jednu prljavu kampanju oko koje ili postoji konsenzus ili ga nema uopšte.

SDA je na primjeru Bogićevića pokazala sav patos političkog balinluka, a trojac Peđa, Dino i Nerko sa distance promatraju kako se Bogić gađa blatom.
klizim po parkingu

#704 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by klizim po parkingu »

mirsek wrote: 25/03/2021 10:22
JThomas wrote: 25/03/2021 10:10 :thumbup: a isto tako mislim da danas kifla nije napisao bogi, da sda ne bi kupovala ljude, ali ovako je morala da zaštiti njegovo ime :bih:
Ako ce se za svaki debilizam cetvorke traziti opravdanje u SDA, nece se daleko dogurati. :thumbup:
Treba raditi, praviti rezultate, kriminal SDA otkrivati sa dokumentima, presudama i rjesenjima a ne floskulama i onda se moze necemu nadati.
Ima li jedna opoziciona stranka koja moze bar 4 godine da radi a da ne napravi nista kompromitirajuce sto ce SDA upotrijebiti. Zar je to toliko tesko, ili ipak jeste ?
Image
ti podrzavas ovu spodobu tu sva prica počinje i završava :thumbup:
mirsek

#705 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by mirsek »

klizim po parkingu wrote: 25/03/2021 10:38
Image
ti podrzavas ovu spodobu tu sva prica počinje i završava :thumbup:
Ne pratis dovoljno dugo da bi skontao zasto ja Ajnadzica "podrzavam".
Bogicevica je u prvom redu izdala njegova "strana" tj. cetvorka , ne SDA.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#706 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by pici »

ja se samo pitam cemu tajna glasanja pa nije vojna diktatura pa da tajno glasas, fino kamera na tebe i mikrofon ispred tebe i viknes DA il NE il ime i prezime kandidata... pa samim tim sto su postali gradski vijecnici oni su javne licnosti... ukinuti tajna glasanja pod HITNO... asime izbijam ti racunicu al jebajga...
statixx

#707 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by statixx »

I elektornski da ne bude tackica po listicima.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#708 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by malakh »

samo se kod nas politika svodi na to da sve useru i onda krive jedni druge.
Leverage

#709 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Leverage »

malakh wrote: 25/03/2021 11:02 samo se kod nas politika svodi na to da sve useru i onda krive jedni druge.
Jok. Svodi se da jedni useru a onda optuže druge na način da prosječan čovjek stekne dojam da su svi isti.

Danas je luksuz bit prosječan, moraš fino sjest i skontat ko je zasro I zašto.
Škobo Habu

#710 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Škobo Habu »

Za BHT je kazao kako nije bitno što se neki vijećnici nisu vratili na sjednicu, jer je rečeno da se odgađa, već je bitno što je gospodin Bogić Bogićević prevaren.

"Stalno je tvrđeno da ima 18 ili čak 19 i 20 ruku. Jučerašnje glasanje za predsjedavajućeg je pokazalo da je Ademović imao 10, a Srđan Srdić 5 glasova. Nije se, dakle, ni došlo do glasanja za Bogićevića. Odmah su u početku mene proglasili kao glavnog krivca ili izdajicu. Znamo da SDA ukupno u gradskom vijeću ima četiri, a Srdić je imao pet glasova. A glasanje je tajno. Kako oni mogu uopšte znati ko je glasao za Srdića, a ko za Ademovića? I kako ima 13 nevažećih listića i dovode čovjeka u takvu situaciju gdje se crtaju križići itd. Ovo je najobičniji spin gdje je akcenat bačen na to je li neko ostao ili nije, a niko ne govori o 18, 19 ili 20 ruku", smatra Hadžibajrić.
Saće se upaliti SDP-ovi botovi i zagalamiti kako treba Hadžibajrića na vješala!

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hadziba ... /210325030

Četvorka rehmetli, ostaje Trojka. Koliko će trajati i dokle?
JThomas

#711 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by JThomas »

:thumbup: a dok nema - zna se. ne glasati, ili za kontinuitet projekata :thumbup:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#712 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by malakh »

Leverage wrote: 25/03/2021 11:06
malakh wrote: 25/03/2021 11:02 samo se kod nas politika svodi na to da sve useru i onda krive jedni druge.
Jok. Svodi se da jedni useru a onda optuže druge na način da prosječan čovjek stekne dojam da su svi isti.

Danas je luksuz bit prosječan, moraš fino sjest i skontat ko je zasro I zašto.
jedni su sposobni da useru sve, a drugi su nesposobni i da zaseru, pa onda zbog svoje nesposobnosti sve useru. :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#713 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by pici »

Škobo Habu wrote: 25/03/2021 11:19
Za BHT je kazao kako nije bitno što se neki vijećnici nisu vratili na sjednicu, jer je rečeno da se odgađa, već je bitno što je gospodin Bogić Bogićević prevaren.

"Stalno je tvrđeno da ima 18 ili čak 19 i 20 ruku. Jučerašnje glasanje za predsjedavajućeg je pokazalo da je Ademović imao 10, a Srđan Srdić 5 glasova. Nije se, dakle, ni došlo do glasanja za Bogićevića. Odmah su u početku mene proglasili kao glavnog krivca ili izdajicu. Znamo da SDA ukupno u gradskom vijeću ima četiri, a Srdić je imao pet glasova. A glasanje je tajno. Kako oni mogu uopšte znati ko je glasao za Srdića, a ko za Ademovića? I kako ima 13 nevažećih listića i dovode čovjeka u takvu situaciju gdje se crtaju križići itd. Ovo je najobičniji spin gdje je akcenat bačen na to je li neko ostao ili nije, a niko ne govori o 18, 19 ili 20 ruku", smatra Hadžibajrić.
Saće se upaliti SDP-ovi botovi i zagalamiti kako treba Hadžibajrića na vješala!

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hadziba ... /210325030

Četvorka rehmetli, ostaje Trojka. Koliko će trajati i dokle?
pitanje se postavlja ko je uopste i predlozio ovog smrdana smrdica... iza svega stoji sKAKA i asim
hadzinicasa

#714 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by hadzinicasa »

pa ja ne znam poslije onog kako su Skaku "zavrsili" (asimovanja) treba li uopce i pitati ko su i kako su.
stvarno nam je pamcenje gore no u zlatne ribice.
Škobo Habu

#715 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Škobo Habu »

pici wrote: 25/03/2021 11:32

pitanje se postavlja ko je uopste i predlozio ovog smrdana smrdica... iza svega stoji sKAKA i asim
Monty Python u sarajevskoj režiji. I prije nego se uopšte moglo govoriti o izboru gradonačelnika, trebalo se glasati za rukovodstvo Vijeća. Nakon tajnog glasanja, Jasmin Ademović iz Naroda i pravde je imao 10 glasova, a Srđan Sredić kojeg je predložio Vedran Dodik iz SNSD-a, 5. Međutim, 11 glasova je bilo sumnjivo. Gradsko vijeće je tajno glasalo, a vijećnici su, kako su pojedini rekli, zaboravil kako se glasa:

“Kod gospodina Srdića je prijavljeno duplo zaokruživanje, a kod gospodina Ademovića su primjećeni križići uz taj krug koji je pravljen. Evidentno je da nema niko Parkinsonovu bolest, niti je toliko nepismen da ne može napraviti neki krug”, kazao je Igor Gavrić, aktuelni predsjedavajući GV Sarajevo.
CikCikCikPogodi

#716 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by CikCikCikPogodi »

Ja bi napravio i izbore za gradonacelnika, da ga gradani biraju, a ne neko vijece. Isto bi tako za mnoge druge pozicije, kao sto su komesari policije. Samo nek gradani biraju, tako je najbolje, a ne kukanje da krene kad nesto krenu po zlu, i onda krivti one i ove, lijevo i desno.
statixx

#717 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by statixx »

Svi su to čuli. U komisiji za provedbu glasanja su bili NiP, SDP i SDA. I na brojanju se vidjelo da je Ademović dobio 10 glasova, Srdić 5 i da 13 glasova nevažećih. Sumnja se da su obilježeni tako da se vidi kako je ko glasao. To pokazuje da ni jedna ni druga strana nisi bile sigurne”.
black

#718 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by black »

I dok se svaki normalan čovjek stidi u svoje ime i u ime ostalih normalnih ljudi za ovu bruku, dok Senad Pećanin, glas razuma, guta suze u najgledanijoj političkoj emisiji u zemlji, sasvim sam siguran da se u pojedinim sarajevskim bajticama otvara šampanjac, koji smrdi na laž, na prevaru, na korpuciju, na pokvarene raspiratore, na mobing u Kliničkom, na nacionalizam i samoljubje...

A Bogić Bogićević? Bogića nije mogla slomiti ni JNA i kasnije četnička kamarila, nisu ga mogli slomiti Miloševićevi mediji i obavještajne službe, nisu ga uništili Mladićevi tenkovi i Karadžićevi jastrebovi, nisu ga mogli ušutkati malo iskusniji politički vukovi, pa neće ni ovi nacionalistički kokošari. Bogiću ne mogu ništa!

Ali nama mogu sve!
https://radiosarajevo.ba/metromahala/ja ... X9oZgYvzBg
Leverage

#719 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Leverage »

Rek'o Hadžibajrić nije on kriv što njegovi nisu podržali kandidata četvorke, krivi oni što su podržali :lol: Ovaj neobrazovani seljačić mu povjerov'o, još ga citira u fazonu a-ha šta ćete sad reć' na ovo :lol:
General War

#720 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

Škobo Habu wrote: 25/03/2021 11:39
pici wrote: 25/03/2021 11:32

Monty Python u sarajevskoj režiji. I prije nego se uopšte moglo govoriti o izboru gradonačelnika, trebalo se glasati za rukovodstvo Vijeća. Nakon tajnog glasanja, Jasmin Ademović iz Naroda i pravde je imao 10 glasova, a Srđan Sredić kojeg je predložio Vedran Dodik iz SNSD-a, 5. Međutim, 11 glasova je bilo sumnjivo. Gradsko vijeće je tajno glasalo, a vijećnici su, kako su pojedini rekli, zaboravil kako se glasa:

“Kod gospodina Srdića je prijavljeno duplo zaokruživanje, a kod gospodina Ademovića su primjećeni križići uz taj krug koji je pravljen. Evidentno je da nema niko Parkinsonovu bolest, niti je toliko nepismen da ne može napraviti neki krug”, kazao je Igor Gavrić, aktuelni predsjedavajući GV Sarajevo.
A sta im je " sumnjivo"... nekoliko puta cujem tu recenicu?
basicm

#721 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by basicm »

Mene samo zanima kako je SDA kriva za ovo?
Hank Paldum

#722 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Hank Paldum »

Login7777 wrote: 25/03/2021 09:43 "Bogiju.."
Kao da je ovce čuvao sa istim.
Sveo je Bogića na like i share FB politiku uz prigodan nadimak...Bogi.
Image
Pa to je taj perverzan dokaz multikukture FGRovaca (Dino to očigledno nije ali mora koristiti taj rječnik zbog ciljane grupe radi glasova, ne ide bez patetike), Čika Jovo, Čika Pedja, Bogi...
Umjesto da se napiše "Podrška gospodinu Bogićeviću, BH patrioti, velikom gospodinu, gromadi od čovjeka" ili šta god oni od tih ljudi prave maskote i izazivaju gađenje kod istih.
Stariji čovjek dolazi na takvu važnu funkciju i ovi njemu Bogi :lol: :run:
Pa da je gospodin Bogićević lično otac od Dine i da ga kod kuće od rođenja zove Bogijem ne bi bilo primjereno da ga u ovom slučaju zove tako.
I sad opet kriva SDA, glasači, botovi, dijaspora, radnici BH Telecoma :lol:
Leverage

#723 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Leverage »

basicm wrote: 25/03/2021 12:01 Mene samo zanima kako je SDA kriva za ovo?
Dakle, završavanje po metodi Asim postalo je sasvim legitimno političko sredstvo. Narodnim parama, naravno.

Ko je kriv Hadžibajriću I ostalim što imaju cijenu.
Leverage

#724 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Leverage »

Hank Paldum wrote: 25/03/2021 12:05
Login7777 wrote: 25/03/2021 09:43 "Bogiju.."
Kao da je ovce čuvao sa istim.
Sveo je Bogića na like i share FB politiku uz prigodan nadimak...Bogi.
Image
Pa to je taj perverzan dokaz multikukture FGRovaca (Dino to očigledno nije ali mora koristiti taj rječnik zbog ciljane grupe radi glasova, ne ide bez patetike), Čika Jovo, Čika Pedja, Bogi...
Umjesto da se napiše "Podrška gospodinu Bogićeviću, BH patrioti, velikom gospodinu, gromadi od čovjeka" ili šta god oni od tih ljudi prave maskote i izazivaju gađenje kod istih.
Stariji čovjek dolazi na takvu važnu funkciju i ovi njemu Bogi :lol: :run:
Pa da je gospodin Bogićević lično otac od Dine i da ga kod kuće od rođenja zove Bogijem ne bi bilo primjereno da ga u ovom slučaju zove tako.
I sad opet kriva SDA, glasači, botovi, dijaspora, radnici BH Telecoma :lol:
To je to, hajmo ne pričat' o tome kako je Skaka završio Hadžibajrića, Srdića i ostale.

Vidi Dino napisao Bogi, to je tema.
CikCikCikPogodi

#725 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by CikCikCikPogodi »

Leverage wrote: 25/03/2021 11:54 Rek'o Hadžibajrić nije on kriv što njegovi nisu podržali kandidata četvorke, krivi oni što su podržali :lol: Ovaj neobrazovani seljačić mu povjerov'o, još ga citira u fazonu a-ha šta ćete sad reć' na ovo :lol:
Realno nije do Hadzibjrica nikako, ne moze niko upravljati sa ljudima ko daljinski, mozes mu reci. E sad je na njemu hoce li to uraditi.
Locked