Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
-
Capljina74
#2501 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
ŠOKANTNO!
Krme prešlo putem evolucije u svinju!
Krme prešlo putem evolucije u svinju!
-
Capljina74
#2502 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
A Bugari ušli u Sofiju!
742 629 naučnika zaduženo za događaj koji slaže kockice nauke!
742 629 naučnika zaduženo za događaj koji slaže kockice nauke!
- vaučer
#2503 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Ne znam zašto izbjegavaš jednostavan odgovor.
Mislim, ponudi i treći ako hoćeš - npr. ne znamo.
Ne znamo je uvijek dobar odgovor.
Poslao si me na široko polje s florensiensisom.
Ako imaš neki link na šta si točno mislio oko dubioza s tom podvrstom - bio bi zahvalan. Ne vrluda mi se previše.
Mislim, ponudi i treći ako hoćeš - npr. ne znamo.
Ne znamo je uvijek dobar odgovor.
Poslao si me na široko polje s florensiensisom.
Ako imaš neki link na šta si točno mislio oko dubioza s tom podvrstom - bio bi zahvalan. Ne vrluda mi se previše.
-
Capljina74
#2504 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
To su sve u jednom trenutku bile karike koje fale, a u drugom raskrinkane prevare.
Da li si čuo za Milerov eksperiment?
Od uzdizanja do pljuvanja... sve njegovi evolucionisti.
Njegov prvi saradnik je rekao da je evolucionizam vjera.
-
belfy
#2505 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
evo me nazad... posto nisi dalje pisao o onome sto sam pisao podrazumijevat cu da smo se slozili. ako ne - napisi, naravno...Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 21:57 To su sve u jednom trenutku bile karike koje fale, a u drugom raskrinkane prevare.
i, velis da su evoucionisti uzdigli, pa onda popljuvali eksperiment. da li bi tu rekao da su dosljedni? ako je na prvu obecavao, a onda poslije se pokazao suprotnim zar nije ljudski reci upravo to?
ili zelis reci da su nesto smatrajuci ispravnim na prvu trebali podrzavati do kraja zivota iako im se predoce dokazi da nisu u pravu?
koje je tvoje stajaliste ovdje, uopste, po tom kako su oni postupili?
P.S. vjerujem da znas da se jos uvijek rade istrazivanja na tom istom eksperimentu. i sta to implicira... no, ako ne budes stigao izguglati odgovore na sve onda zanemari ovaj post scriptum, pa cemo poslije o njemu...
- apsidejzi
#2506 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
I to je sad kao odgovor na pitanje? Jel Bog il evolucija il nesto trece? Cetiri forumasa te pitaju istu stvar. Koji ti je klinac? Da nije zaglupljivanje nova nuspojava korone?Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 20:54Naučna pobjeda!
Naučnici otkrili!
Evoluirala kuja u kučku!
Nauka zadala udarac!
32 746 naučnika učestvovalo u istraživanju!
- GAU8
#2507 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Čapljina je školski primjer trola.
Razvuče ti pamet u 2 rečenice. Čak sumnjam i da se trudi
Respekt!
Razvuče ti pamet u 2 rečenice. Čak sumnjam i da se trudi
- apsidejzi
#2508 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Jucer je tim istrazivaca sa Kembridza objavio naucno-istrazivacki rad u casopisu Cell u kojem se otkriva "tajna" uvecanja ljudskog mozga u odnosu na ostale primate. Jedan od istraivaca je izjavio slijedece:
"It's remarkable that a relatively simple evolutionary change in cell shape could have major consequences in brain evolution."
Rijec je o mutaciji na genu kojeg zovu ZEB2 a koji kod ljudi malkice drugacije regulise proces stvaranja neurona. Mala promjena al dovoljna da ubrza proces te da se stigne razviti vise nervnih celija nego kod ostalih primata.
Do sada smo mislili da je Bog tu upetljao svoje prste ali se ispostavilo da ipak postoji prirodni proces.
Link: https://www.cell.com/cell/fulltext/S009 ... all%3Dtrue
"It's remarkable that a relatively simple evolutionary change in cell shape could have major consequences in brain evolution."
Rijec je o mutaciji na genu kojeg zovu ZEB2 a koji kod ljudi malkice drugacije regulise proces stvaranja neurona. Mala promjena al dovoljna da ubrza proces te da se stigne razviti vise nervnih celija nego kod ostalih primata.
Do sada smo mislili da je Bog tu upetljao svoje prste ali se ispostavilo da ipak postoji prirodni proces.
-
Capljina74
#2509 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Kontam,belfy wrote: ↑24/03/2021 23:42evo me nazad... posto nisi dalje pisao o onome sto sam pisao podrazumijevat cu da smo se slozili. ako ne - napisi, naravno...Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 21:57 To su sve u jednom trenutku bile karike koje fale, a u drugom raskrinkane prevare.
i, velis da su evoucionisti uzdigli, pa onda popljuvali eksperiment. da li bi tu rekao da su dosljedni? ako je na prvu obecavao, a onda poslije se pokazao suprotnim zar nije ljudski reci upravo to?
ili zelis reci da su nesto smatrajuci ispravnim na prvu trebali podrzavati do kraja zivota iako im se predoce dokazi da nisu u pravu?
koje je tvoje stajaliste ovdje, uopste, po tom kako su oni postupili?
P.S. vjerujem da znas da se jos uvijek rade istrazivanja na tom istom eksperimentu. i sta to implicira... no, ako ne budes stigao izguglati odgovore na sve onda zanemari ovaj post scriptum, pa cemo poslije o njemu...
Nešto ozbiljno. Ono šupljak. Samo filozofiraš i okrećeš šuplju.
Onaj Apzi lupa kao Maksim po diviziji, ali se trudi da postavi nešto, da kaže nešto. Ti kada pokušaš to je RNK replikacija. I onda istrajavaš na tome.
Idi nauči nešto, RNK replikacijo, pa se javi.
Možda da si još malo više povećao slova sa onim boldom... Možda.
Držiš predavanja, filozofiraš, a gradivo ni da bekneš!
Tvoji komentari su što duži to prazniji.
Ako ćeš da pričamo daj činjenice kak'e, mojne prosipati filozofije!
Divi bolda! Divi sajza!
Uuuu, jarane! Ja najpametniji. Đe ne udarih King sajz!
Last edited by Capljina74 on 25/03/2021 08:55, edited 2 times in total.
-
Capljina74
#2510 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
To je kod čo'jeka mozak najveći?apsidejzi wrote: ↑25/03/2021 07:39 Jucer je tim istrazivaca sa Kembridza objavio naucno-istrazivacki rad u casopisu Cell u kojem se otkriva "tajna" uvecanja ljudskog mozga u odnosu na ostale primate. Jedan od istraivaca je izjavio slijedece:
I ka'ke veze ima veličina sa mentalnim sposobnostima!?
Kada uopšte datirate pojavu savremenog čovjeka?
- apsidejzi
#2511 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Zaboli te kurac.Capljina74 wrote: ↑25/03/2021 08:34To je kod čo'jeka mozak najveći?apsidejzi wrote: ↑25/03/2021 07:39 Jucer je tim istrazivaca sa Kembridza objavio naucno-istrazivacki rad u casopisu Cell u kojem se otkriva "tajna" uvecanja ljudskog mozga u odnosu na ostale primate. Jedan od istraivaca je izjavio slijedece:
-
Capljina74
#2512 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Da znaš da jeste.apsidejzi wrote: ↑25/03/2021 08:55Zaboli te kurac.Capljina74 wrote: ↑25/03/2021 08:34To je kod čo'jeka mozak najveći?apsidejzi wrote: ↑25/03/2021 07:39 Jucer je tim istrazivaca sa Kembridza objavio naucno-istrazivacki rad u casopisu Cell u kojem se otkriva "tajna" uvecanja ljudskog mozga u odnosu na ostale primate. Jedan od istraivaca je izjavio slijedece:
Ko gubi ima pravo da se ljuti!
Jesi li rekao da ide onaj životinja "nendrtalac" pa čovjek?
Kako to da je "nendrrrtalac" imao veći mozak od čojeka?
Šta je reć'? Regresija, nAka!?
I jesi li čuo najnovije vijesti?
Mađarska vojska evoluirala u mornaricu!
7 324 743 naučnika reklo da je presudni faktor u tome Panonsko more!
- apsidejzi
#2513 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Bla bla bla. Trolu. Odgovori na jednostavno pitanje pa nastavljamo.
- GAU8
#2514 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Jesi li cuo za Lensky-jev eksperiment?Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 21:57 To su sve u jednom trenutku bile karike koje fale, a u drugom raskrinkane prevare.
-
Capljina74
#2515 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Da li je to ono sa E. coli?GAU8 wrote: ↑25/03/2021 09:23Jesi li cuo za Lensky-jev eksperiment?Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 21:57 To su sve u jednom trenutku bile karike koje fale, a u drugom raskrinkane prevare.
Davno.
Proguglacu da se podsjetim.
Na prvu sa vikija.
Adaptacija koju zovu evolucijom na limundku kiselinu...
Pa da li je to još uvijek E. coli?
Pokušaću da nađem eksperiment.
Last edited by Capljina74 on 25/03/2021 10:16, edited 1 time in total.
- GAU8
#2516 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Mislis: "proguglacu sta su kolege kreacionisti smislili da pokusaju da obezvrijede rezultat eksperimenta"
Jer sam emsperiment nema potrebe guglati, ako znas o cemu se radi....
Jer sam emsperiment nema potrebe guglati, ako znas o cemu se radi....
-
Capljina74
#2517 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Prijatelju,
davno sam čitao o tome.
Hoću da nađem o tom eksperimentu. Ko je spominjao kreacioniste?
Evo tebe pitam,
Da li je E. coli postala neka druga bakterija ili se još uvijek vodi kao E. coli?
Ne serem da znam,, nego kao čovjek ti kažem da moram čitati o tome.
Dao si mi nešto sa čim se moram bolje upoznati i hvala ti na tome.
U čemu je problem?
- GAU8
#2518 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Problem je sto je eksperiment prost k'o suza i sto znam sta trenutno guglas:Capljina74 wrote: ↑25/03/2021 10:19Prijatelju,
davno sam čitao o tome.
Evo tebe pitam,
Da li je E. coli postala neka druga bakterija ili se još uvijek vodi kao E. coli?
U čemu je problem?
"Argumenti protiv Lensky ekpsperimenta"
-
Capljina74
#2519 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Volja ti. Misli šta želiš.GAU8 wrote: ↑25/03/2021 10:22Problem je sto je eksperiment prost k'o suza i sto znam sta trenutno guglas:Capljina74 wrote: ↑25/03/2021 10:19Prijatelju,
davno sam čitao o tome.
Evo tebe pitam,
U čemu je problem?
Trenutno razgrćem veš. Gospođa još nije povratila snagu.
Kako se zove ta nova bakterija? Koji je novi genus?
- GAU8
#2520 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Ime je najmanje bitno. Bitno je da se radi o novoj vrsti E. Coli bakterije.Capljina74 wrote: ↑25/03/2021 10:27Volja ti. Misli šta želiš.GAU8 wrote: ↑25/03/2021 10:22Problem je sto je eksperiment prost k'o suza i sto znam sta trenutno guglas:Capljina74 wrote: ↑25/03/2021 10:19
Prijatelju,
davno sam čitao o tome.
Evo tebe pitam,
U čemu je problem?
-
Capljina74
#2521 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Misliš novi soj?GAU8 wrote: ↑25/03/2021 10:29Ime je najmanje bitno. Bitno je da se radi o novoj vrsti E. Coli bakterije.Capljina74 wrote: ↑25/03/2021 10:27Volja ti. Misli šta želiš.
Nova vrsta E. coli, kako? E. coli je jedna vrsta sa mnogo tipova.
Moraš biti precizan.
- apsidejzi
#2522 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 08:50 Virus nije evoluirao nego mutirao usljed greške u prepisivanju već postojeće informacije.
-
Capljina74
#2523 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Kada čovjek pokazuje svoje neznanje... I još je ponosan na njega!apsidejzi wrote: ↑25/03/2021 10:45Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 08:50 Virus nije evoluirao nego mutirao usljed greške u prepisivanju već postojeće informacije.![]()
![]()
![]()
-
Capljina74
#2524 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Harold Uri priznati evolucionista:
"Svi mi koji smo proučavali porjeklo života, našli smo da što više gledamo život, sve više osjećamo, da je on previše složen da bi evoluirao bilo gdje.
Mi svi smatramo, kao stvar VJERE, da je život na ovoj planeti evoluirao od nežive materije."
"Svi mi koji smo proučavali porjeklo života, našli smo da što više gledamo život, sve više osjećamo, da je on previše složen da bi evoluirao bilo gdje.
Mi svi smatramo, kao stvar VJERE, da je život na ovoj planeti evoluirao od nežive materije."
- joint union
#2525 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Mene zanima kakav je stav kreacionista u vezi neandretalaca?
Da li je i njih stvorio Bog, da li se i gdje spominju u svetim knjigama?
Da li je i njih stvorio Bog, da li se i gdje spominju u svetim knjigama?