Corona cjepivo/vakcina - News

Moderator: O'zone

Locked
amko761

#5726 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by amko761 »

animus wrote: 24/03/2021 19:14
amko761 wrote: 24/03/2021 19:10 Zar kod agresora idete? :sad:
Kad se radi o zdravlju politiku i razmirice treba ostaviti po strani. Da ovi nasi imaju mozga tako bi razmišljali bar dok vakcine ne dodju. I pozvali zajedno novinare da ne dizu hajke oko nabavke. Ali jok treba uzeti koji politicki poen a i mediji poneki klik ili lajk. Govna profiterska
A što to ne reče 92-e da ne najebem ja uzalud 4 godine?

Sad šatro zdravlje i životi ispred politike i razmirica kad je svoja guzica u pitanju :lol:

Kao što rekoh tobejarabi kod agresora idete... :bih:
laik1981

#5727 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by laik1981 »

Kad bi tih boca moglo biti po apotekama, sto nasim, sto ovim regionalnim i evropskim?
emmir1

#5728 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by emmir1 »

Samo da imamo u vladi ljude sposobne sa idejama, nažalost kod nas se bore samo za fotelje.

Da su malo proaktivni, trenutno pozicija BIH bi bila mnogim proizvodjacima zanimljiva
statixx

#5729 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by statixx »

To nije rjesenje, vakcinacija mora biti masovna.

Sve vise licimo na Gazu.
CotSuljakovic

#5730 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by CotSuljakovic »

amko761 wrote: 24/03/2021 19:18

Sad šatro zdravlje i životi ispred politike i razmirica kad je svoja guzica u pitanju :lol:

Neka ide ko gdje hoce kad je zdravlje u pitanju ali ovo pisanje poslije svega sto se desilo da je bolje da se ostalo u krnjoj Jugoslaviji :-)
U sta se ovaj forum pretvorio.
Balijanderska posla.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5731 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Truba »

emmir1 wrote: 24/03/2021 19:21 Samo da imamo u vladi ljude sposobne sa idejama, nažalost kod nas se bore samo za fotelje.

Da su malo proaktivni, trenutno pozicija BIH bi bila mnogim proizvodjacima zanimljiva
Ne mozes ti protiv cinjenica

Losi i nesposobni su se uhvatili u kolo i generiraju lose i nesposobne
Nema ovdje popravka ni za 100 godina
CikCikCikPogodi

#5732 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by CikCikCikPogodi »

CotSuljakovic wrote: 24/03/2021 19:23
amko761 wrote: 24/03/2021 19:18

Neka ide ko gdje hoce kad je zdravlje u pitanju ali ovo pisanje poslije svega sto se desilo da je bolje da se ostalo u krnjoj Jugoslaviji :-)
U sta se ovaj forum pretvorio.
Balijanderska posla.
Odma si se upalio na tastaturi :evil:.
Jel moras se naljutiti cim neko ima malo drugacije razmisljanje?
Milenkov buraz

#5733 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Milenkov buraz »

Opasne političke igre / RS u Moskvi vrši opstrukcije nabavke vakcina za FBiH?!

Na adresu Zavoda za javno zdravstvo FBiH, tačnije direktora Davora Pehara, stiglo je pismo Nikole Lakušića, za kojeg se navodi da je predstavnika Ruskog investicijskog fonda RIFD, a u kojem optužuje firmu Krajinagroup iz Banja Luke za vršenje opstrukcija u nabavci vakcine Sputnik V za Federaciju BiH.

Kompromitirajuće informacije
Nikola Lakušić u pismu navodi kako je "dobio apel od prijatelja iz Sarajeva da im pomogne u nabavci vakcine Sputnik V" i da je to "prihvatio iz ličnih i moralnih razloga da preko svojih dugogodišnjih poslovnih kontakata i to bezrezervno", javlja N1.

Kako navodi, stupio je u kontakt s dvije firme, Tuzla farm d.o.o. i MGM farm d.o.o., radi nabavke za potrebe FBiH te da su preko tenderske dokumentacije i svih relevatnih uslova dobile tendere.

"Iz meni nepoznatih razloga su vršene razne opstrukcije prema Moskvi i samoj nabavci vakcina u FBiH od Krajinagrupe d.o.o Banjaluke, a koja je zbog nekorektnog načina poslovanja degradirajući druge legitimne firme iz FBiH i mene lično, a i preko svojih direktnih kontakata u javnom mnijenju po cijelom regionu Balkana nastojala da naruši cjelokupan ugled kako firmi tako i mene lično lažima i kompromitirajućim informacijama. Delegacija RS je 23.3. na sastanku u RDIF u Moskvi koji je održan po njihovom zahtijevu da dobije ekskluzivni ugovor za cjelokupnu BiH, bezrezervno odbijena, što ukazuje da RDIF svakome onome koji koristi način kao što je radila Krajina grupa, ne dopusti takav čin", naveo je Lakušić.

Molim Vas...
Direktora Pehara moli da ne dozovoli da neko uzurpira ugovor potpisan s Medimpexom.

"Ovom prilikom Vas molim da ugovor potpisan sa Medimpex d.o.o. Sarajevo ne dozvolite da bilo ko uzurpira i vrši pritiske na legalno izabranog dobavljača koji će u roku, a pitanje je sata, imati potpisan ugovor sa ruskim partnerima i svu potrebnu bankarsku dokumentaciju kako bi se momentalno ušlo u dostavu vakcina za potrebe Federacije BiH. Još jednom Vas molim da stanete iza ovog projekta jer i sami vidite da su pritisci ogromni da se vakcine ne isporuče Federaciji BiH, a lično mislim da Vi ne stojite iza toga, već da ste na pravoj strani, a to je strana zdravlja i hitne vakcinacije stanovništva BiH".

Iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH potvrđeno je za N1 kako je ovo pismo stiglo, te da je ono proslijeđeno Vladi FBiH.

Kontaktirali smo i Lukušića koji nam je rekao da će "izjavu dati onog dana kada slete vakcine na Sarajevski aerodrom".
Dalkle evo jasno je da RS aktivno radi na rušenju ugovora i na tome da F.BiH ne nabavi vakcine. Tačno na dan kada onaj kreten Dodik krepa k'o ker treba ga proglasiti praznikom. :oops:
nadezdakov

#5734 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by nadezdakov »

animus wrote: 24/03/2021 18:56 Samo skontaj sta da se zaraze i kome se obratiti. Ne razmišljati o komplikacijama i iskoristi šansu. Sretno svakako.
Bože. A što ako im pozli od cjepiva, kome se onda obratiti? Što ako se zaraze na tom putu i boravku u drugoj zemlji? :roll:

Mogla bih se ići cijepiti u Hrvatsku, ali budući da nemam prijevoz, sad bih morala preuzeti rizik na sebe i sjest u bus sa bogznakakvim ljudima koji su potencijalno zaraženi i tako i ja pokupim virus. Što sam postigla na kraju?

S druge strane mi je nevjerojatno da ljudi idu u Srbiju cijepit se, dobijaju li neku potvrdu, nešto?
Kako ćete regulirati covid putovnice i što sve bude potrebno u konačnici kad taj sustav proradi jer, koliko god da ludo zvuči, proradit će kad-tad?

Ovo je dno dna što se radi ljudima koji žive u FBiH, kako vlast više nije sram i stid pojaviti se i uopće bilo što reći u javnosti.
A i narod koji ćuti i samo govori ''nek se ne puca'' i odlazi u Srbiju i Hrvatsku po bocu, fuj! To je ta empatija i briga za druge, idem ja svoje d*upe cijepit, a vas tko j... :thumbup:
Milenkov buraz

#5735 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Milenkov buraz »

nadezdakov wrote: 24/03/2021 19:39
animus wrote: 24/03/2021 18:56 Samo skontaj sta da se zaraze i kome se obratiti. Ne razmišljati o komplikacijama i iskoristi šansu. Sretno svakako.
Bože. A što ako im pozli od cjepiva, kome se onda obratiti? Što ako se zaraze na tom putu i boravku u drugoj zemlji? :roll:

Mogla bih se ići cijepiti u Hrvatsku, ali budući da nemam prijevoz, sad bih morala preuzeti rizik na sebe i sjest u bus sa bogznakakvim ljudima koji su potencijalno zaraženi i tako i ja pokupim virus. Što sam postigla na kraju?

S druge strane mi je nevjerojatno da ljudi idu u Srbiju cijepit se, dobijaju li neku potvrdu, nešto?
Kako ćete regulirati covid putovnice i što sve bude potrebno u konačnici kad taj sustav proradi jer, koliko god da ludo zvuči, proradit će kad-tad?

Ovo je dno dna što se radi ljudima koji žive u FBiH, kako vlast više nije sram i stid pojaviti se i uopće bilo što reći u javnosti.
A i narod koji ćuti i samo govori ''nek se ne puca'' i odlazi u Srbiju i Hrvatsku po bocu, fuj! To je ta empatija i briga za druge, idem ja svoje d*upe cijepit, a vas tko j... :thumbup:
Pa evo vidimo nije sve ni do F.BiH...jesu nesposobni ali evo izlazi na vidjelo da se radi otvoreno da ne nabavimo vakcine. Praktično biološki rat.
CikCikCikPogodi

#5736 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Milenkov buraz wrote: 24/03/2021 19:36

Na adresu Zavoda za javno zdravstvo FBiH, tačnije direktora Davora Pehara, stiglo je pismo Nikole Lakušića, za kojeg se navodi da je predstavnika Ruskog investicijskog fonda RIFD, a u kojem optužuje firmu Krajinagroup iz Banja Luke za vršenje opstrukcija u nabavci vakcine Sputnik V za Federaciju BiH.

Nikola Lakušić u pismu navodi kako je "dobio apel od prijatelja iz Sarajeva da im pomogne u nabavci vakcine Sputnik V" i da je to "prihvatio iz ličnih i moralnih razloga da preko svojih dugogodišnjih poslovnih kontakata i to bezrezervno", javlja N1.

Kako navodi, stupio je u kontakt s dvije firme, Tuzla farm d.o.o. i MGM farm d.o.o., radi nabavke za potrebe FBiH te da su preko tenderske dokumentacije i svih relevatnih uslova dobile tendere.

"Iz meni nepoznatih razloga su vršene razne opstrukcije prema Moskvi i samoj nabavci vakcina u FBiH od Krajinagrupe d.o.o Banjaluke, a koja je zbog nekorektnog načina poslovanja degradirajući druge legitimne firme iz FBiH i mene lično, a i preko svojih direktnih kontakata u javnom mnijenju po cijelom regionu Balkana nastojala da naruši cjelokupan ugled kako firmi tako i mene lično lažima i kompromitirajućim informacijama. Delegacija RS je 23.3. na sastanku u RDIF u Moskvi koji je održan po njihovom zahtijevu da dobije ekskluzivni ugovor za cjelokupnu BiH, bezrezervno odbijena, što ukazuje da RDIF svakome onome koji koristi način kao što je radila Krajina grupa, ne dopusti takav čin", naveo je Lakušić.

Molim Vas...
Direktora Pehara moli da ne dozovoli da neko uzurpira ugovor potpisan s Medimpexom.

"Ovom prilikom Vas molim da ugovor potpisan sa Medimpex d.o.o. Sarajevo ne dozvolite da bilo ko uzurpira i vrši pritiske na legalno izabranog dobavljača koji će u roku, a pitanje je sata, imati potpisan ugovor sa ruskim partnerima i svu potrebnu bankarsku dokumentaciju kako bi se momentalno ušlo u dostavu vakcina za potrebe Federacije BiH. Još jednom Vas molim da stanete iza ovog projekta jer i sami vidite da su pritisci ogromni da se vakcine ne isporuče Federaciji BiH, a lično mislim da Vi ne stojite iza toga, već da ste na pravoj strani, a to je strana zdravlja i hitne vakcinacije stanovništva BiH".

Iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH potvrđeno je za N1 kako je ovo pismo stiglo, te da je ono proslijeđeno Vladi FBiH.

Kontaktirali smo i Lukušića koji nam je rekao da će "izjavu dati onog dana kada slete vakcine na Sarajevski aerodrom".
Dalkle evo jasno je da RS aktivno radi na rušenju ugovora i na tome da F.BiH ne nabavi vakcine. Tačno na dan kada onaj kreten Dodik krepa k'o ker treba ga proglasiti praznikom. :oops:
Niko ne radi nikakve opstrukcije. To je samo jos jedno opravdanje.
Ima sigurno drugih nacina za nabavku.
Ali naravno ovo ce političari pretvoriti u predstavu koja već trajati sedmicu dvije, samo da narod koji he bez karaktera malo zaboravi na problem.
komercionala

#5737 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by komercionala »

Valjda je jasno da je bih za vakcinaciju na programu srbije? Donirane su za vladajuce strukture da ne cekaju u redu na sajmistu. Za narod je sajmiste.
CikCikCikPogodi

#5738 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Nemoj se nista brinuti oko autobusa. Nemoj razmišljati, samo idi. :evil: ti kaze da ne ides.
Milenkov buraz

#5739 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Milenkov buraz »

CikCikCikPogodi wrote: 24/03/2021 19:41
Milenkov buraz wrote: 24/03/2021 19:36

Molim Vas...

Niko ne radi nikakve opstrukcije. To je samo jos jedno opravdanje.
Ima sigurno drugih nacina za nabavku.
Ali naravno ovo ce političari pretvoriti u predstavu koja već trajati sedmicu dvije, samo da narod koji he bez karaktera malo zaboravi na problem.
Pa ako laže Lakušić onda lažem i ja, čovjek lijepo izložio informacije iz prve ruke koje su prethodno kolale neprovjerene. Očito gdje je bilo dima tu se pokazala vatra. Nesposobnost političara F.BiH je evidentna ali evo vidimo nije sve ni do njih.
Last edited by Milenkov buraz on 24/03/2021 19:46, edited 1 time in total.
nadezdakov

#5740 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by nadezdakov »

Milenkov buraz wrote: 24/03/2021 19:40 Pa evo vidimo nije sve ni do F.BiH...jesu nesposobni ali evo izlazi na vidjelo da se radi otvoreno da ne nabavimo vakcine. Praktično biološki rat.
Ma važno je samo da su oni formirali tijela za nabavku, pa lijepo naplatili ''rad'' u tim tijelima.

Toliko cjepiva u ponudi, mogli su svima slati ponude, pa tko prvi odgovori i odobri - dictum factum!
CotSuljakovic

#5741 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by CotSuljakovic »

Ko nas bre zavadi i na vakcinama.
komercionala

#5743 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by komercionala »

Stizu vakcine ne brinite

Johnny_x

#5744 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Johnny_x »

Milenkov buraz wrote: 24/03/2021 19:44
Pa ako laže Lakušić onda lažem i ja, čovjek lijepo izložio informacije iz prve ruke koje su prethodno kolale neprovjerene. Očito gdje je bilo dima tu se pokazala vatra. Nesposobnost političara F.BiH je evidentna ali evo vidimo nije sve ni do njih.
Svoju nesposobnost zele opravdati nekim spinovanjem. Godine zaposljavanja neadekvatnog kadra na kljucne pozicije doveli su do tog da niko ispred Vlade ili Zavoda za zdravstvenog osiguranja ne zna nabaviti direktno od proizvodjaca.
Je li problem da neko ispred vlade nazove kompaniju i kaze mi smo ti i ti zelimo toliko doza, koliko kostaju, kada mozete isporuciti, kako se vrsi transport? Nije naucna fantastika kupiti vakcine, ali je SDA-ovcima naucna fantastika kupiti vakcine bez ugradnje, kao i sve ostalo.
https://zurnal.info/novost/23845/kako-s ... ih-vakcina
animus

#5745 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by animus »

Bolje je privatnim autom Ici ali ako nemas izbora moze i bus. Sve je stvar procjene rizika. Ostati ovdje i vrlo vjerovatno se zaraziti je opasnije nego imati komplikacije od vakcine i to puno opasnije.
Osim toga ako pricamo o empatiji onda je i ona na strani vakcinisanih jer tako stite druge da ih u budućnosti ne zaraze. Ostankom bez vakcine samo omogucavamo njeno brze sirenje. Dok ovo god moze treba ici.
Last edited by animus on 24/03/2021 20:09, edited 2 times in total.
CikCikCikPogodi

#5746 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Johnny_x wrote: 24/03/2021 20:02
Milenkov buraz wrote: 24/03/2021 19:44
Svoju nesposobnost zele opravdati nekim spinovanjem. Godine zaposljavanja neadekvatnog kadra na kljucne pozicije doveli su do tog da niko ispred Vlade ili Zavoda za zdravstvenog osiguranja ne zna nabaviti direktno od proizvodjaca.
Je li problem da neko ispred vlade nazove kompaniju i kaze mi smo ti i ti zelimo toliko doza, koliko kostaju, kada mozete isporuciti, kako se vrsi transport? Nije naucna fantastika kupiti vakcine, ali je SDA-ovcima naucna fantastika kupiti vakcine bez ugradnje, kao i sve ostalo.
https://zurnal.info/novost/23845/kako-s ... ih-vakcina
A sigurno treba i ugradit neki tender za skladistenje, prevoz, pa cak i tender ko ce bockat vakcinima, tu ce ipak Sebija dobiti, da jadna zaradi za Bentleya.
nadezdakov

#5747 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by nadezdakov »

animus wrote: 24/03/2021 20:07 Bolje je privatnim autom Ici ali ako nemas izbora moze i bus. Sve je stvar procjene rizika. Ostati ovdje i vrlo vjerovatno se zaraziti je opasnije nego imati komplikacije od vakcine i to puno opasnije.
Osim toga ako pricamo o empatiji onda je i ona na strani vakcinisanih jer tako stite druge da ih u budućnosti ne zaraze. Ostankom bez vakcine samo omogucavamo njeno brze sirenje. Dok ovo god moze treba ici.
Ne vozim.
Prebolovala u studenom 2020., ali bih se svejedno cijepila jer zbilja ne želim još jednom prolaziti kroz taj pakao od bolova i temperature. Sljedeće bolovanje rezultiralo bi otkazom.

Možda nisi upratio, ali ova cjepiva štite samo one koji su cijepljeni, ne zaustavljaju prijenos virusa, shodno tome štitiš isključivo sebe.

U Izraelu je već rečeno da će se morati cijepiti svakih 6 mjeseci.
animus

#5748 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by animus »

Jos mi nesto strasno smeta kod dosta nasih gradjana a to je licemjerje. Svi su osudjivali clanove Ustavnog suda kad su isli u Srbiju a sada kad svi mogu to onda se nadju neki da kritikuju sto idemo tamo. Nasem narodu ne moze niko ugoditi
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5749 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Entropio »

zubi wrote: 24/03/2021 15:32 https://radiosarajevo.ba/magazin/showbi ... zer/411194

Halid Muslimović primio vakcinu protiv COVID-a: Opredijelio sam se za Pfizer

Image
Hadzo. Libo ga tuki za obicne smrtnike.
Haris.ba

#5750 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Haris.ba »

animus wrote: 24/03/2021 20:22 Jos mi nesto strasno smeta kod dosta nasih gradjana a to je licemjerje. Svi su osudjivali clanove Ustavnog suda kad su isli u Srbiju a sada kad svi mogu to onda se nadju neki da kritikuju sto idemo tamo. Nasem narodu ne moze niko ugoditi
Nisu svi osudjivali. A pola onih sto jesu su zbog ljubomore.

Lijepo onaj Kacila rekao ko moze nek se snadje. Ovi ne znaju nista.

Ja mu nisam vjerovao skroz. Reko, nece valjda na vakcinama. Ikad nauciti.

Bio je jedan forumas koji je napisao pljuni ako sta bude od vakcina. Nek se kvota. Bio je u pravu.
Locked