Članak upitnog kvaliteta..jer Samid sinanovic već dvije godine nije direktor shaad investa, a ans drive se prije pola godine povukao iz konzorcija zbog nesolventnosti.
P.S. Članak ti je iz avgusta 2018..
Članak upitnog kvaliteta..jer Samid sinanovic već dvije godine nije direktor shaad investa, a ans drive se prije pola godine povukao iz konzorcija zbog nesolventnosti.
Britanci odustali jer je Avanti za nekih 200ak kvadrata koji su se usjekli u njihovu parcelu tražio par miliona..kabas wrote: ↑24/03/2021 13:27U planu tih država, mislim da je izgradnja britanske ambasade prolongiran zbog brexita i smanjenja budžeta ministarstva vanjskih poslova.
Nije druže "iz nekog razloga" nego bi presjecanje Vilsonovog šetališta jednom takvom značajnom saobraćajnicom zaista narušilo svu bit Vilsonovog šetališta kao mirne, prirodne oaze.
Mislimo na zemljište između elektroprivrede i Bristola? Koliko znam to se ponovo aktiviralo, ali brexit razjebao.neki wrote: ↑24/03/2021 15:02Britanci odustali jer je Avanti za nekih 200ak kvadrata koji su se usjekli u njihovu parcelu tražio par miliona..
Otvorili konzulat u zgradi vodoprivrede na grbavici a ostalo preselili u Beograd...
Vils je već prekinut na Pofalićima, a mogu slobodno reći i na Socijalnom. Mislim da bi se spajanjem prve na Kovačiće puno više dobilo, nego što bi se izgubilo. Ostavljam mogućnost da nisam upravu, u krajnjem slučaju može se spojiti i bez da utječe na Vils, ali to puno košta.BadBoy wrote: ↑24/03/2021 15:17Nije druže "iz nekog razloga" nego bi presjecanje Vilsonovog šetališta jednom takvom značajnom saobraćajnicom zaista narušilo svu bit Vilsonovog šetališta kao mirne, prirodne oaze.
Podržavam projekat I transverzale svim srcem i treba ga realizovati što prije, ali mislim da treba odustati od njegovog završnog dijela i spajanja sa ulicom Zagrebačaka.
Slažem se, meni lično i to smeta al opet imam osjećaj da je ta saobraćajnica manje frekventna nego što bi trebala biti I transferzala.kabas wrote: ↑24/03/2021 16:35Vils je već prekinut na Pofalićima, a mogu slobodno reći i na Socijalnom. Mislim da bi se spajanjem prve na Kovačiće puno više dobilo, nego što bi se izgubilo. Ostavljam mogućnost da nisam upravu, u krajnjem slučaju može se spojiti i bez da utječe na Vils, ali to puno košta.BadBoy wrote: ↑24/03/2021 15:17Nije druže "iz nekog razloga" nego bi presjecanje Vilsonovog šetališta jednom takvom značajnom saobraćajnicom zaista narušilo svu bit Vilsonovog šetališta kao mirne, prirodne oaze.
Podržavam projekat I transverzale svim srcem i treba ga realizovati što prije, ali mislim da treba odustati od njegovog završnog dijela i spajanja sa ulicom Zagrebačaka.
Očekivano je da se razilazimo u mišljenjima, svako ima pravo da ima neko svoje viđenje grada i ne mora nužno biti pogrešno, s tim da je ovo u djelo moglo biti hladno sprovedene u vrijeme SFRJ, kada je i predviđena ova saobraćajnica.kabas wrote: ↑24/03/2021 16:35Vils je već prekinut na Pofalićima, a mogu slobodno reći i na Socijalnom. Mislim da bi se spajanjem prve na Kovačiće puno više dobilo, nego što bi se izgubilo. Ostavljam mogućnost da nisam upravu, u krajnjem slučaju može se spojiti i bez da utječe na Vils, ali to puno košta.BadBoy wrote: ↑24/03/2021 15:17Nije druže "iz nekog razloga" nego bi presjecanje Vilsonovog šetališta jednom takvom značajnom saobraćajnicom zaista narušilo svu bit Vilsonovog šetališta kao mirne, prirodne oaze.
Presijecanje Vilsa na dijelu gdje bi trebala da bude prva bi ga u potpunosti uništilo jer je ono jedini smislen dio koje je "preživio" uništavanje u prethodnoj državi. Ja se iskreno nadam da prva neće nikada proći pored muzeja i uništiti Vils jer zaista nema potrebe za tim - Nulta je samo par stotina metara dalje. Onaj dio pored muzeja ima ogroman potencijal i treba da bude sve samo ne cesta,So What! wrote: ↑24/03/2021 18:51Očekivano je da se razilazimo u mišljenjima, svako ima pravo da ima neko svoje viđenje grada i ne mora nužno biti pogrešno, s tim da je ovo u djelo moglo biti hladno sprovedene u vrijeme SFRJ, kada je i predviđena ova saobraćajnica.kabas wrote: ↑24/03/2021 16:35Vils je već prekinut na Pofalićima, a mogu slobodno reći i na Socijalnom. Mislim da bi se spajanjem prve na Kovačiće puno više dobilo, nego što bi se izgubilo. Ostavljam mogućnost da nisam upravu, u krajnjem slučaju može se spojiti i bez da utječe na Vils, ali to puno košta.BadBoy wrote: ↑24/03/2021 15:17
Nije druže "iz nekog razloga" nego bi presjecanje Vilsonovog šetališta jednom takvom značajnom saobraćajnicom zaista narušilo svu bit Vilsonovog šetališta kao mirne, prirodne oaze.
Recimo ista je presijekla Vilsonovo šetalište sa II transverzalom i III transverzalom, a Vilsonovo šetalište se završava na IV transverzali. Ova saobraćajnica je za vrijeme SFRJ izgrađena svakako od raskrsnice kod Mašinske škole do Kranjčevićeve, a vjerovatno bi gradnja bila nastavljena i mislim da bi bez ikakve sumnje sljedeća dionica bila ta prema Kovačićima.
Vrijeme nije dozvolilo takav razvoj događaja, u Sarajevu se zaratilo, a projekat I transverzale je tek odnedavno resetovan kako treba, ali me baš zanima da li bi razni Damiri Nikšići mogli protestovati protiv ove dionice u to doba, kao što sada rade, iznoseći zaista lošu argumentaciju.
Isto kao što I transverzala nije nikada završena, tako ni Vilsonovo šetalište nije nikada u potpunosti završeno, pa po regulacionim planovima, ono treba da ide skroz do mosta na Skenderiji, a sada se praktično nastavlja na ulicu Kotromanića i presiječeno je između ostalog i Nultom transverzalom.
Tako da je Vilsonovo šetalište već odavno ispresijecano transverzalama, još jedna, odavno isplanirana, ne bi napravila preveliku štetu, a značajno bi olakšala saobraćaj i definisala taj dio grada.
Ja sam bio za tu cestu da predje preko Vilsonovog. Jer to je najbolja veza prve transferzale i juzne longitudinale.drug_profi wrote: ↑25/03/2021 09:48 Ja ne mislim da bi ta cesta bitno ostetila Vils, a bitno bi ubrzala tranzit prema sjeveru kad se zavrsi planirani tunel KG.
Grad treba takvu cestu i ako ne mozemo nultu vise svrnuti preko F.Lehara vec se nesto kruzi i time potpuno obesmisljava ideja transferzale, moramo naci drugo rjesenje. Mozda nadvoznjak preko setalista, vjerujem da ima dovoljno mjesta na obje obale?
Razumijem šta hoćeš reći, ali i most Suade i Olge presjeca Vils, jer se Vils ne zaustavlja tu, nego će se produžiti do mosta na Skenderiji. Taj dio od Suade i Olge do Skenderije ima potencijal da postane najljepši dio Vilsonovog. Mislim da gledajući to, prva bi se trebala produžiti do Kovačića i raspodijeliti saobraćaj na ta dva mosta.O'zone wrote: ↑25/03/2021 11:16
Što se tiče presjecanje Vilisonovog to bi po mom ličnom mišljenju bila veoma loša stvar.
Vilisonovo jeste već presječeno na dva mjesta ali uništiti ga i ovdje je potpuna fula jer se prekida jedna cjelina koja je bez prometa i po meni je puno bolja verzija širenja mosta Suade i Olge dalje do Marijin Dvora pa na Franca Lehara jer već postoji cestovna infrastruktura koju samo treba doraditi...
pazi, od priče da se presiječe Vils nema ništa jer će ga građani braniti - ovo je posljednja oaza koja je ostala u ovom dijelu grada i nema šanse da se uništi zbog jedne ceste... tako da se na ovo može staviti tačka. Na kraju krajeva grad je za ljude a ne automobile.kabas wrote: ↑25/03/2021 12:16Razumijem šta hoćeš reći, ali i most Suade i Olge presjeca Vils, jer se Vils ne zaustavlja tu, nego će se produžiti do mosta na Skenderiji. Taj dio od Suade i Olge do Skenderije ima potencijal da postane najljepši dio Vilsonovog. Mislim da gledajući to, prva bi se trebala produžiti do Kovačića i raspodijeliti saobraćaj na ta dva mosta.O'zone wrote: ↑25/03/2021 11:16
Što se tiče presjecanje Vilisonovog to bi po mom ličnom mišljenju bila veoma loša stvar.
Vilisonovo jeste već presječeno na dva mjesta ali uništiti ga i ovdje je potpuna fula jer se prekida jedna cjelina koja je bez prometa i po meni je puno bolja verzija širenja mosta Suade i Olge dalje do Marijin Dvora pa na Franca Lehara jer već postoji cestovna infrastruktura koju samo treba doraditi...
a o cemu svjedoci hiljade sprijecenih projekata do sada zbog raznoraznih oaza po graduVladaFBiH wrote: ↑25/03/2021 12:20pazi, od priče da se presiječe Vils nema ništa jer će ga građani braniti - ovo je posljednja oaza koja je ostala u ovom dijelu grada i nema šanse da se uništi zbog jedne ceste... tako da se na ovo može staviti tačka. Na kraju krajeva grad je za ljude a ne automobile.kabas wrote: ↑25/03/2021 12:16Razumijem šta hoćeš reći, ali i most Suade i Olge presjeca Vils, jer se Vils ne zaustavlja tu, nego će se produžiti do mosta na Skenderiji. Taj dio od Suade i Olge do Skenderije ima potencijal da postane najljepši dio Vilsonovog. Mislim da gledajući to, prva bi se trebala produžiti do Kovačića i raspodijeliti saobraćaj na ta dva mosta.O'zone wrote: ↑25/03/2021 11:16
ovo je jedna od rijetkih koja nije lokalni park već pripada i koristi se od strane svih građana tako da ne bih baš bio siguran da će proći... u svakom slučaju postoje puuunooooo potrebnije saobračajnice od ovog dijela prve i sumnjam da će neko rizikovati toliko da ide u rušenje Vilsaazdralovic wrote: ↑25/03/2021 13:12a o cemu svjedoci hiljade sprijecenih projekata do sada zbog raznoraznih oaza po graduVladaFBiH wrote: ↑25/03/2021 12:20pazi, od priče da se presiječe Vils nema ništa jer će ga građani braniti - ovo je posljednja oaza koja je ostala u ovom dijelu grada i nema šanse da se uništi zbog jedne ceste... tako da se na ovo može staviti tačka. Na kraju krajeva grad je za ljude a ne automobile.kabas wrote: ↑25/03/2021 12:16
Razumijem šta hoćeš reći, ali i most Suade i Olge presjeca Vils, jer se Vils ne zaustavlja tu, nego će se produžiti do mosta na Skenderiji. Taj dio od Suade i Olge do Skenderije ima potencijal da postane najljepši dio Vilsonovog. Mislim da gledajući to, prva bi se trebala produžiti do Kovačića i raspodijeliti saobraćaj na ta dva mosta.![]()
Jednostavno nije bitan taj spoj. Cak i bolje da se ne pravi sve dok se ne zavrsi prva transferzala skroz. Onda ce biti puno jasnije treba li ili ne treba.VladaFBiH wrote: ↑25/03/2021 14:03 ovo je jedna od rijetkih koja nije lokalni park već pripada i koristi se od strane svih građana tako da ne bih baš bio siguran da će proći... u svakom slučaju postoje puuunooooo potrebnije saobračajnice od ovog dijela prve i sumnjam da će neko rizikovati toliko da ide u rušenje Vilsa
Još uvijek ne razumijem kako je izgradnja Prve transverzale njenom odavno predviđenom trasom rušenje Vilsa, a prethodne transverzale koje je presijecaju to nisu.VladaFBiH wrote: ↑25/03/2021 14:03ovo je jedna od rijetkih koja nije lokalni park već pripada i koristi se od strane svih građana tako da ne bih baš bio siguran da će proći... u svakom slučaju postoje puuunooooo potrebnije saobračajnice od ovog dijela prve i sumnjam da će neko rizikovati toliko da ide u rušenje Vilsa
1. Pa i prethodne su ga uništile - da li to znači da treba da ga do kraja uništimo (tada nije bila razvijena svijet o značaju "zelenila" kojeg je ranije bilo dovoljno a poslije rata je uništeno)?So What! wrote: ↑25/03/2021 19:20Još uvijek ne razumijem kako je izgradnja Prve transverzale njenom odavno predviđenom trasom rušenje Vilsa, a prethodne transverzale koje je presijecaju to nisu.VladaFBiH wrote: ↑25/03/2021 14:03ovo je jedna od rijetkih koja nije lokalni park već pripada i koristi se od strane svih građana tako da ne bih baš bio siguran da će proći... u svakom slučaju postoje puuunooooo potrebnije saobračajnice od ovog dijela prve i sumnjam da će neko rizikovati toliko da ide u rušenje Vilsa
Ne želim da se svađam s ljudima, ali nikada do sada nisam dobio nijedan validan argument, koji bi me ubijedio da to ruši Vilsonovo šetalište.
Jer ne znam kako ljudi vide to rušenje, u suštini I transverzala bi presjekla na jednom mjestu Vilsonovo šetalište, nije baš da je planirano da ide trasom Vilsonovog šetališta.