Prisjetimo se ovog bisera:
Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 08:50 Virus nije evoluirao nego mutirao usljed greške u prepisivanju već postojeće informacije.
Prisjetimo se ovog bisera:
Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 08:50 Virus nije evoluirao nego mutirao usljed greške u prepisivanju već postojeće informacije.
Nije to biser. To je samo mehanizam koji omogucava da dodje do evolucije.
On vjerovatno ima dobro opravdanje, jer za navedenu oblast nema formalno obrazovanje. No, svakako je pohvalno da se o tome želi educirati, bez obzira na način i sredstvo informiranja. Ali šta tek reći za one, koji su se navodno specijalizirali za određeno područje, a ipak trebaju konsultaciju sa internet pretraživačem.Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 09:38Guglao si...apsidejzi wrote: ↑24/03/2021 09:34"According to preliminary sequences from 2010, 99.7% of the nucleotide sequences of the modern human and Neanderthal genomes are identical, compared to humans sharing around 98.8% of sequences with the chimpanzee"Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 09:31 Čitao sam negdje da savremeni čovjek nosi 2% gena porijeklom od Homo sapiens neanderthalensis.
Sad znamo da ti je diploma, ako nista starija od 2010-e...
Hahahaha...
A što nisi naveo dalje.
Gugl je kurva.
Capljina74 wrote: ↑23/03/2021 19:03 Ukratko,
Antigen prezentirajuće ćelije (APC) prezentiraju antigen na njihovim Klasa II MHC molekulima (MHC2). Pomoćne T ćelije ih prepoznaju, uz pomoć njihovog izražavanja CD4 koreceptora (CD4+). Aktivacija pomoćnih T ćelija uzrokuje oslobađanje citokina i drugih stimulatornih signala koji stimulišu aktivnost makrofaga, T ćelija ubica i B ćelija koje prelaze u plazmocite i proizvode antitjela.
Aktivacija B limfocita ide od zavisne od T limfocita i od nezavisne od T limfocita.
Aktivacija se odigrava u sekundarnim limfnim organima. Tu spadaju i limfni čvorovi.
Aktivirane B-ćelije učestvuju u procesu diferencijacije u dva koraka, čiji rezultat su kratkoživeći plazmablasti za brzu zaštitu, dugoživeći plazmaciti i memorijske B-ćelije tj. ćelije pamćenja za dugotrajnu zaštitu.

Kad sam prvi put brzinski pročito tekst, nešto mi se neobično učinilo, ali nisam mogo ni pomisliti da bi naš "istraživač" apsi, a i niko drugi ovdje, mogo napisati ovako nešto, da neandertalca svrsta među životinje.apsidejzi wrote: ↑23/03/2021 12:46 E pa drugovi, ako su neandertalci razumjeli koncept vremena i prali svoje zube preventivno, onda ovo sto mi nazivamo svijest ili ti dusa nije samo specificno za covjeka. Nas najblizi evolutivni rodjak je takodjer razumio uzroka i posljedice i preventivno prao svoje zube te ih ocuvao. Naravno, vjerovatno je njegovo razumjevanje tog koncepta bilo na mnogo nizem nivou od naseg ali je i dalje mnogo vise od ostalih zivotinja.
Samo ti izbacuj. Ti nikako i ne vadiš glavu iz pijeska.
Шта је лаж овдје? Шта сам изоставио?Sara03 wrote: ↑24/03/2021 11:26On vjerovatno ima dobro opravdanje, jer za navedenu oblast nema formalno obrazovanje. No, svakako je pohvalno da se o tome želi educirati, bez obzira na način i sredstvo informiranja. Ali šta tek reći za one, koji su se navodno specijalizirali za određeno područje, a ipak trebaju konsultaciju sa internet pretraživačem.Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 09:38Guglao si...apsidejzi wrote: ↑24/03/2021 09:34
"According to preliminary sequences from 2010, 99.7% of the nucleotide sequences of the modern human and Neanderthal genomes are identical, compared to humans sharing around 98.8% of sequences with the chimpanzee"
Sad znamo da ti je diploma, ako nista starija od 2010-e...
Hahahaha...
A što nisi naveo dalje.
Gugl je kurva.
Capljina74 wrote: ↑23/03/2021 19:03 Ukratko,
Antigen prezentirajuće ćelije (APC) prezentiraju antigen na njihovim Klasa II MHC molekulima (MHC2). Pomoćne T ćelije ih prepoznaju, uz pomoć njihovog izražavanja CD4 koreceptora (CD4+). Aktivacija pomoćnih T ćelija uzrokuje oslobađanje citokina i drugih stimulatornih signala koji stimulišu aktivnost makrofaga, T ćelija ubica i B ćelija koje prelaze u plazmocite i proizvode antitjela.
Aktivacija B limfocita ide od zavisne od T limfocita i od nezavisne od T limfocita.
Aktivacija se odigrava u sekundarnim limfnim organima. Tu spadaju i limfni čvorovi.
Aktivirane B-ćelije učestvuju u procesu diferencijacije u dva koraka, čiji rezultat su kratkoživeći plazmablasti za brzu zaštitu, dugoživeći plazmaciti i memorijske B-ćelije tj. ćelije pamćenja za dugotrajnu zaštitu.
Pretpostavljam da bih osjećala dozu sramote, da tematiku iz domena uže struke, ovako javno i pred laičkom publikom ne znam artikulirati, već ni manje ni više, tražim pomoć Wikipedije.
![]()
Није било намјењено теби.
Zasto u glavu?Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 12:55Није било намењено теби.
Зашто у главу?
Хајде да видимо вјероватноћу настанка протеина или ДНК...
Зашто еволуционисти пљују Милеров експеримент?
Спотицање је настанак органске твари. Постанак живота.GAU8 wrote: ↑24/03/2021 13:03Zasto u glavu?Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 12:55Није било намењено теби.
Зашто у главу?
Pa valjda zato sto je kamen spoticanja kod kreacionista pitanje kako je "nastao" covjek. Da se kojim bizarnim slucajem (cisti misaoni eksperiment) dokaze da je covjeka stvorio neki inteligentni dizajner, a sav ostali zivi svijet je evoluiralo od zajednickog pretka, mislim da niko od danasnjih kreacionista ne bi imao nikakvih problema..... evolucija bi bila priznata, uz covjeka kao jedinog izuzetka![]()
Zato sam pitao ko je bila "prva osoba" po tvom misljenju.
Još jednom!
Nauka jos nije otkrila porijeklo prvih DNK molekula, ali se radi na tome.Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 13:05Спотицања је настанак органске твари.GAU8 wrote: ↑24/03/2021 13:03Zasto u glavu?Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 12:55
Није било намењено теби.
Зашто у главу?
Pa valjda zato sto je kamen spoticanja kod kreacionista pitanje kako je "nastao" covjek. Da se kojim bizarnim slucajem (cisti misaoni eksperiment) dokaze da je covjeka stvorio neki inteligentni dizajner, a sav ostali zivi svijet je evoluiralo od zajednickog pretka, mislim da niko od danasnjih kreacionista ne bi imao nikakvih problema..... evolucija bi bila priznata, uz covjeka kao jedinog izuzetka![]()
Без ДНК нем ни човјека. Без протеина нема ни човјека.
Не би. Ниси у праву.
Ту теорију подржавају јудеопротестантске секте. Оне су далеко и од Хришћанства.
Hoćemo li izračunati vjerovatnoću za proteine?GAU8 wrote: ↑24/03/2021 13:22Nauka jos nije otkrila porijeklo prvih DNK molekula, ali se radi na tome.Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 13:05Спотицања је настанак органске твари.GAU8 wrote: ↑24/03/2021 13:03
Zasto u glavu?
Не би. Ниси у праву.
Medjutim ako uzmemo DNK kao "bogom datu" sve nakon toga je kristalno jasno.
Da li je moguce da je inteligentni kreator na Zemlju posijao prvu DNK, a iz nje se bioloskom evolucijom razvile sve vrste koje danas poznajemo?
Pa sta predlazes?Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 13:30 Ili koji je to uslov pred kojim i evolucionisti priznaju da nemaju odgovora?
Šta ja da predlažem?GAU8 wrote: ↑24/03/2021 13:38Pa sta predlazes?Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 13:30 Ili koji je to uslov pred kojim i evolucionisti priznaju da nemaju odgovora?
Ne razumijem, sta je problem? Rijec "zivotinja"?Edouard wrote: ↑24/03/2021 12:48Kad sam prvi put brzinski pročito tekst, nešto mi se neobično učinilo, ali nisam mogo ni pomisliti da bi naš "istraživač" apsi, a i niko drugi ovdje, mogo napisati ovako nešto, da neandertalca svrsta među životinje.apsidejzi wrote: ↑23/03/2021 12:46 E pa drugovi, ako su neandertalci razumjeli koncept vremena i prali svoje zube preventivno, onda ovo sto mi nazivamo svijest ili ti dusa nije samo specificno za covjeka. Nas najblizi evolutivni rodjak je takodjer razumio uzroka i posljedice i preventivno prao svoje zube te ih ocuvao. Naravno, vjerovatno je njegovo razumjevanje tog koncepta bilo na mnogo nizem nivou od naseg ali je i dalje mnogo vise od ostalih zivotinja.
A kad je Capljina to postavio i prokomentiro, rekoh, čini se da je ipak nešto čudno. I sad kad gledam ponovo, ne vjerujem svojim očima.
Za ovako nešto ja bih sebi dodijelio trajni ban. Šta na ovo kažu drugi kolege, ateisti?
Pa jest isti, samo ga naucnici drugacije nazivaju. Jebiga.Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 13:19Još jednom!
Antigeni drift je promjena u površinskom Ag usljed kojeg imuni sistem više ne prepoznaje virus.
To je ISTI virus.
Pa vidis, njemu zato smeta bakterija proizvodi svoje nukleotide i DNA. Sva ova nasa rasprava je i pocela odatle. Neki dan su istrazivaci (cak njih 28) nasli bakteriju koja proizvodi DNA. On meni ne vjeruje na rijec i trazi DOKAZ. Ja mu posaljem link na istrazivanje te ime i prezime doktora koji je ovo otkrio. Ja licno to nisam istrazivao ali vjerujem doktoru na rijec iz razloga sto je jos 27 ljudi radilo na istrazivanju i ne sjecam se sad koliko drugih ljudi potvrdilo to istrazivanje kao validno.GAU8 wrote: ↑24/03/2021 13:22Nauka jos nije otkrila porijeklo prvih DNK molekula, ali se radi na tome.Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 13:05Спотицања је настанак органске твари.GAU8 wrote: ↑24/03/2021 13:03
Zasto u glavu?
Не би. Ниси у праву.
Medjutim ako uzmemo DNK kao "bogom datu" sve nakon toga je kristalno jasno.
Da li je moguce da je inteligentni kreator na Zemlju posijao prvu DNK, a iz nje se bioloskom evolucijom razvile sve vrste koje danas poznajemo?
Diplomu u ruku i bjez u WC, da uradis ono sto si jucer obecao.Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 13:30 Ili koji je to uslov pred kojim i evolucionisti priznaju da nemaju odgovora?
Cuj nije evoluirao nego mutirao.Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 08:50 Virus nije evoluirao nego mutirao usljed greške u prepisivanju već postojeće informacije.
Ti toliko plačeš da te odvalim od zajebancije... Onako hercegovački....apsidejzi wrote: ↑24/03/2021 14:09Pa jest isti, samo ga naucnici drugacije nazivaju. Jebiga.Capljina74 wrote: ↑24/03/2021 13:19Još jednom!
Antigeni drift je promjena u površinskom Ag usljed kojeg imuni sistem više ne prepoznaje virus.
To je ISTI virus.