Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
Q_Line

#9526 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Q_Line »

joe_black wrote: 19/03/2021 20:55
Q_Line wrote: 19/03/2021 19:43 Kod nas je sve cirkus, pogotovo događaji iz sudnice gdje, naaaaajvjerovatnije niko neće odgovarati za 10 miliona ludo utrošenog novca (jer niko ne želi "kačiti" ljude na one respiratore).

Ali zato ozbiljne države i zbog par minuta ranijeg "fajronta" s posla kažnjavaju zaposlenike.

Kod nas možeš doslovno šta hoćeš! :D

Kažnjeni smanjenjem plaće zbog odlaska s posla dvije minute ranije

Surova stvarnost je da to nece kod nas biti ni za 100 god. Kao prvo mi kao narod se moramo mijenjat jer smo apsolutna nula i ne trebamo se zanositi.
Ma neće biti nikada, a ko zna i tada :D
DonieBrasco

#9527 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

Smiju se narodu u lice i rade sta hoce, oni su drzava i oni su sud !
Novak20

#9528 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Novak20 »

RH konto optužbe Sanadera dobi poene od EU.

A ovi "naši" je za.ebaju sa sudom i državom kako hoće zato što je nakaradna i bolesna u svakom pogledu.

Sebijino svjedočenje:

Nisam postupila po odluci Vlade FBiH
Nisam znala da ću danas o tome govoriti.
Imali smo dovoljan broj respiratora prije pandemije
Ne sjećam se.
"SEBIJA 20.52 Solak će morati preuzeti vlast.respiratori i testovi moraju umiriti stanovništvo.
prvi u državi, osjetili smo opasnost. :lol: :lol: :lol:
Nas niko nije pitao o kvalitetu, specifikaciji niti o cijeni respiratora.
Drager je meni najdraži i najbolji. :lol: :lol: :lol: - Ja sam gineogolog, ja se ne bavim respiratorima.
"Seb. zove loši respiratori užas u ogromnom smo problemu ako je to tačno a jeste garant
Nisam sigurna da se ovoga sjećam. Ne sjećam se apsolutno ovoga.
Ko je Vildana iz mejla?- Ima dosta Vildana u KCUS-u. Ja ovo prvi put vidim, apsolutno.
Da li je ovo službena e.mail adresa kabineta direktora KCUS? - Da.
E, to ne znam.
Ne sjećam se.
Ne sjećam se da sam konkretno razgovarala s premijerom, koliko se sjećam nisam - :lol: zato se sjeća da je razgovarala sa frizerkom.
Ne sjećam se detalja, mislim da je ta firma bila jedan od ponuđača
DonieBrasco

#9529 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

@Novak20

Put Hrvatske prema EU je doveo do reforme pravosuđa, da nije toga bilo nikad ne bi Sanader pao.

Samo sto mi imao hiljade "Sanader", nije ni cudo sto drze status quo, sudstvo i tuzilastvo su jedan od nasih "Sanadera".
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9530 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pici »

AFERA "RESPIRATORI"
Vidović: Nije isto nešto nabavljati u mirnodopsko i u vrijeme nesreće
Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#9531 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by konektovan »

Respiratori se uveliko koriste na klinici, invazivno/neinvazivno...
Odbrana u velikoj prednosti, zali boze sto se troše pare dalje, a zna se ishod...
statixx

#9532 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by statixx »

U poruci napisala Editi da su respiratori katastrofa, a na sudjenju kaze kako je svih 30 u funkciji, te da se koriste i za najteze pacijente. :run:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9533 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pici »

Da li ste ikada imali komunikaciju s nekim iz "Srebrene maline?"

- Ne.

Tužilac je zatim pokazao viber komunikaciju od 28.4. koju Edita Kalajdžić šalje drugom svjedoku Hasanu Ganibegoviću:

- Seb. zove

loši respiratori

užas

u ogromnom smo problemu

ako je to tačno

a jeste garant"
.

Da li ste sa Editom Kalajdžić razgovarali o kvalitetu respiratora - pitao je tužilac.

- Ovdje nema mog imena. Ja nisam kvalificirana da komentiram kvalitet respiratora. Ja sam komentirala u jednoj komunikaciji s Kalajdžić ono što sam vidjela na slici, različite brojeve - rekla je Izetbegović.

Na pitanje tužioca da li je s Kalajdžić komentirala kvalitet respiratora, Izetbegović je odgovorila:

- Ja sam gineokolog, ja se ne bavim respiratorima.

pa kad si ginekolog kako otvaras pa zatvaras izolatorije od pola miliona maraka, kako sad ispravni respiratori a niko ih nece od ostalih bolnica osim kosevo bolnice...
Osim_13

#9534 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Osim_13 »

statixx wrote: 24/03/2021 12:49 U poruci napisala Editi da su respiratori katastrofa, a na sudjenju kaze kako je svih 30 u funkciji, te da se koriste i za najteze pacijente. :run:
Tačno me strah da ovaj broj umrlih nema veze sa tim.
Novak20

#9535 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Novak20 »

Na "pitanje svih pitanja" Kadrija je dobio polovan odgovor. Respiratori se koriste ali ne znam koliko stoji da spašavaju živote. :D
Kadrija Kolić je pitao “pitanje svih pitanja”: Rekli ste da se koriste ti respiratori. Dakle stoji da su spasili živote.

Rekla sam da se koriste, ti respiratori su stavljeni u pogon kad su verificirani”
pinkman

#9536 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pinkman »

DonieBrasco wrote: 24/03/2021 12:33 @Novak20

Put Hrvatske prema EU je doveo do reforme pravosuđa, da nije toga bilo nikad ne bi Sanader pao.

Samo sto mi imao hiljade "Sanader", nije ni cudo sto drze status quo, sudstvo i tuzilastvo su jedan od nasih "Sanadera".
Vidimo iz Mamicevih snimaka kakvu su reformu pravosudja napravili. :D
Novak20

#9537 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Novak20 »

pinkman wrote: 24/03/2021 13:06

Mamići su osuđeni, imovina im se oduzima, a ako usput klepe i korumpirane suce još bolje za RH.
meridiyan

#9538 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by meridiyan »

pici wrote: 24/03/2021 12:50

Da li ste sa Editom Kalajdžić razgovarali o kvalitetu respiratora - pitao je tužilac.

“O respiratorima sam razgovarala sa frizerkom”

Image
jazzer

#9539 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by jazzer »

meridiyan wrote: 24/03/2021 13:20
pici wrote: 24/03/2021 12:50

“O respiratorima sam razgovarala sa frizerkom”

Image
Doslovno ovako su tekle konsultacije oko nabavke respiratora. Ona sa svojim frizerom a malinar sa svojim.
uglavnomja

#9540 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by uglavnomja »

ukopa je lik, ili sebe, vidjece se na kraju
sve slagala

https://www.klix.ba/vijesti/bih/denis-d ... /210324054
drndalo

#9541 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by drndalo »

uglavnomja wrote: 24/03/2021 13:51 ukopa je lik, ili sebe, vidjece se na kraju
sve slagala

Mora da nije ozenjen nicijom amidzicnom... Jel ona mala Izetbegovicka jos slobodna...? Eto ideje briznoj materi/punici...
joe_black

#9542 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

uglavnomja wrote: 24/03/2021 13:51 ukopa je lik, ili sebe, vidjece se na kraju
sve slagala

Jest vala sve ih je ukopao:) Pogotovo sto je potvrdio da nije bilo moguce dati ponudu duzu od par sati, da nije bilo moguce ispostovati rok od 10 dana, potvrdivsi i to da srebrna malina nije bila sama u igri nabavke..

Kao da su ga Vasvija i Kolic angazovali, a ne tuzioci...hahahaha
Sebija je mudro odgovarala jer se jasno vidi da je dobro pripremljena od strane odbrane da ne bi sebe ili koga uvalila...
Cak sta vise njegova firma sa pozcije dozvole za uvoz bila u istoj ravni kao srebrna malina.
JThomas

#9543 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

pa jeste, u vašem sistemu vrijednosti se svjedoci angažuju. to je tačno tako, hoće jezik pravo.

on je pričao o nesuđenoj nabavci od strane samog kcus, a ne onoj kako na kraju jeste bila. i potvrdio da je gđa izmetbegović slagala bar na jednom mjestu. ali pošto nije optužena za glavnu stvar, sigurno neće ni za jednu takvu "sitnicu".

a momčić je jednako relevantan da to nabavlja kao i malinar, samo je ipak bio malo mudriji da ne uleti kurcem u katran...
Last edited by JThomas on 24/03/2021 14:39, edited 1 time in total.
deogest

#9544 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by deogest »

Ne znam sto uopste pratite, nit ce ko bit osudjen, nit ce sta da se desi. Citali smo jucer oko slucaja Dzenana Memica. Ljudi su na vlasti i posjeduju sve zivo. Od tuziteljstva do sudija. Ne znam kako neko vjeruje u ovaj pokusaj od drzave?

Pa evo ono sto je Mamic rekao o sudijama, zar ne mislite da je kod nas 1000X jos gora situacija jer nismo u EU i jer to ne radi sve jedan covjek nego vise njih? :lol:
joe_black

#9545 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

deogest wrote: 24/03/2021 14:38 Ne znam sto uopste pratite, nit ce ko bit osudjen, nit ce sta da se desi. Citali smo jucer oko slucaja Dzenana Memica. Ljudi su na vlasti i posjeduju sve zivo. Od tuziteljstva do sudija. Ne znam kako neko vjeruje u ovaj pokusaj od drzave?

Pa evo ono sto je Mamic rekao o sudijama, zar ne mislite da je kod nas 1000X jos gora situacija jer nismo u EU i jer to ne radi sve jedan covjek nego vise njih? :lol:
To stoji samo kao garancija da zaista nece biti nista od kaznjavanja ali ovaj slucaj zaista nema sanse da tuzioci dobiju i jedino sto ce pristeci je politicko kaznjavanje SDA koje je vec kaznjeno i bit ce posljedica i 2022.god.
Stcarno stanje i ozbiljnost optuznice najbolje oslikava to da tuzioci motaju koristiti traceve trecih osoba prrko vibera kao dokaz...zalosno.
DonieBrasco

#9546 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

Novak20 wrote: 24/03/2021 13:14
pinkman wrote: 24/03/2021 13:06

Mamići su osuđeni, imovina im se oduzima, a ako usput klepe i korumpirane suce još bolje za RH.
Nije im sve idelano, ali se zna pouzdano da je EU veliki pritisak ulozila na hrvate da procesuiraju veliki kriminal kao sto je Sanader.

A doci ce to i kod nas u BiH, samo sto ih mi imamo na hiljade, kao sto sam napisao nase sudije su "Sanaderi" a ne Bakir, Milorad, Dragan.
costacurta

#9547 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by costacurta »

pici wrote: 24/03/2021 12:43
AFERA "RESPIRATORI"
Vidović: Nije isto nešto nabavljati u mirnodopsko i u vrijeme nesreće
Image
:thumbup:
Kako se samo šprdaju sa narodom.
Izjava u rangu Bakirovce i frizerke. Ne ebu oni živu silu, još nam se smiju.
Vidi dometa i za šta se hvataju advokati a to se konstantno dešava tužilaštvu, naravno promaklo im:
Advokatica Adna Dobojlić, koja zastupa firmu “F.H. Srebrena malina“, čiji je vlasnik i direktor optuženi Hodžić, je na upit i vezi Viber porukama i mailovima, odgovorila kako je još u uvodnom izlaganju osporila zakonitost određenih dokaza, odnosno analizu optužbe, uključujući predstavljanje screenshot poruka i mailova koji su, kako tvrdi, nezakonito izuzeti
:-)
Over and over

A nema veze sa slučajem ali još jedan pokazatelj koliko smo glup i nepismen narod, pa čak i ovi advokati, kao mlađa generacija, vole tehniku i to:
U ovom slučaju prigovorila sam na neotvaranje predmeta vezano za kompjuterske sisteme. Izuzeti su podaci s hard-diska komjuterskog sistema. Taj hard-disk koji je izuzet, odnosno podaci preneseni, to je opet dokaz koji je izuzet i taj dokaz se mora otvoriti kako bismo mi znali da je istovjetan sadržaj sa onim što su oni prenijeli s kompjutera – pojasnila je advokatica Dobojlić.
ZE Kumpjutera mi mog :-)
JThomas

#9548 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

nije problem što advokat koji uzme pedeset-sto-dvjesto-tristo hiljada maraka za ovakav predmet govori da sve ide u prilog njegovom branjeniku. to je njemu/njoj posao, i zato se odbrana i zove. pa neće reći za medije svjedok nas je uništio, ili ovi dokazi nas potapaju :mrgreen: niti se takve pare mogu u nas uzeti realnom pričom. to sam jednom i pisao, ne može ona uzeti sto hiljada na priču kako jeste - ovdje smo dobri, ali te ovo baš ukopava, pobićemo se pa šta bude, ali niko ti ne može obećati oslobađajuće. na takvu priču možeš uzeti do 20 hiljada :mrgreen: za ono kako ona uzima, moraš pričati da nikad nisi vidio ovako lošu optužnicu ni ovakvu hajku na nekoga i da ne postoji sudija koji će te osuditi. plićaci koji su u nas došli do para se prime k'o saučešće na tu priču - jer se ni za pare nisu namučili, pa ne znaju lafinu od istine. ali naravno, koliko god da uspješna jeste - ne bude svaka oslobađajuća, ni blizu.

pravi problem jeste što nama sve u državi govori u prilog haharima, a ne samo njihovi žestoko plaćeni advokati.
ScoobyDooby

#9549 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by ScoobyDooby »

Nadu za neki normalan zivot i da ce lopovi zavrsiti iza resetaka smo izgubili 2014.Tada su vidjeli da smo kukavice. Vise i ne kriju koliko nam trpaju. Ovo ce zavrsit sa nekim mizernim novcanim kaznama, tipa kad Apple kazne 2 miliona dolara, i ajmo dalje.
:bih:
high_volume

#9550 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by high_volume »

JThomas wrote: 24/03/2021 17:23 nije problem što advokat koji uzme pedeset-sto-dvjesto-tristo hiljada maraka za ovakav predmet govori da sve ide u prilog njegovom branjeniku.
:shock: :shock: Nemoj zajebavati :?
Locked