SDA-All about

statixx

#58576 Re: SDA-All about

Post by statixx »

hillbill

#58577 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

Billy The Pljuc wrote: 23/03/2021 20:34
Chisum wrote: 23/03/2021 18:53 Interesantno je kako sva ova SDA seljadija, sto ovdasnja, sto razne pobjegulje i dezerteri, voli mahati tim "FGR", sa sve pjenom na ustima, kao, satro, nekom uvredom, sta li... :lol:

I sve je to ok, ali kad ono nekom prica o "modernom"... :lol:
Neko, cija "politicka opcija" (ako se srpskocrnogorski kriminalni sindikat Izetbegovici uopste moze smatrati politickom opcijom, a ovo minderpiljarsko dzeparenje sopstvenog naroda - politikom, jer politika je, ipak, kompleksna djelatnost...) uz - hajde da im tepam - sav svoj rustikalni i arhaicni "marketing" (pocevsi od one seljacke turbofolk himne koja ih je, nehtijuci, opisala i definisala, pa dalje, u nedogled) i kao mindset smrdi negdje izmedju tri stupca feudalizma.

Doduse, ima smisla - kroz istoriju, uspon i pad feudalizma korespondirao je sa statusom grada - u negativu, naravno - te se ova mrzanja prema svemu sto grad - bilo koji grad - u sirem smislu simbolizira, javlja kao prirodan slijed u ovo vrijeme pseudobegovata.

P.S. Da ne bude zabune, kada kazem seljadija, tu mislim i na sve one gradske papcice koji se, i pored tog toponima na koji vole da naslone ime i prezime, ko na kakvu akademsku titulu ili naucno zvanje, hvataju u kolo cim cuju kako onaj seljak reve "SDA demokratija...".

Nesto slicno kao sto im je tadasnji koalicioni partner (tradicija koaliranja s cetnicima i ustasama duga je koliko i oni sami) na frulicu iz Sarajeva izvlacio pravoslavnu seljadiju, sto netom sljeglu, sto rodjenu i odraslu u gradu. Geni su cudo.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
jarane tebi je vrijeme da se selis u mirnije okruzenje....dobronamjeran prijedlog zbog zdravlja.
salik79

#58578 Re: SDA-All about

Post by salik79 »

Bisera Turkovic, slika i prilika SDA:

Amir je sin jedinac rahmetli Melike Salihbegovic.
DonieBrasco

#58579 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

ANamelessGhoul wrote: 23/03/2021 22:05 Ja stvarno vise ne kontam sta se treba desit da ovaj bijedni narod izadje na ulice
Ne moze sada izaci na ulice na zalost jer ce onda tek biti kolalasp a ovim degenericima i korona ide na ruku. :-)
ANamelessGhoul

#58580 Re: SDA-All about

Post by ANamelessGhoul »

DonieBrasco wrote: 23/03/2021 22:15
ANamelessGhoul wrote: 23/03/2021 22:05 Ja stvarno vise ne kontam sta se treba desit da ovaj bijedni narod izadje na ulice
Ne moze sada izaci na ulice na zalost jer ce onda tek biti kolalasp a ovim degenericima i korona ide na ruku. :-)
Postalo je neizdrzivo. ovo sto rade je masovno ubistvo bez ikakvog pretjerivanja.
A_A_AKCIJA

#58581 Re: SDA-All about

Post by A_A_AKCIJA »

Da i ovdje stavim.

Afera vakcine dobija obrise.

Ne volim izlaziti sa dramatičnim izjavama, pogotovo sada kad je kriza i nije se baš naslađivati belajima.

Međutim, ambasador iz Moskve ga je dobro zaćerao Fadilu. Potvrdio čovjek da se nudila cijena 9.95 USD. I dalje ne mogu da vjerujem, ali po svemu sudeći, Fadil je opet igrao na posrednike sa većom cijenom. Jako teško će se odbraniti od ovoga. Ovo postaje predvidljivo. Bukvalno, SDA ne zna raditi normalno. Jednostavno, nisu naučili i džaba.
Osim_13

#58582 Re: SDA-All about

Post by Osim_13 »

Pa ko kleptomani, mora zavrnuti makar i zrno bibera. Ne zna funkcionisati u skladu sa načelima morala. Valjda konta storniraće se kad se Bogom zakune.

Bilo kako bilo, SŠMO.
suspect_zero

#58583 Re: SDA-All about

Post by suspect_zero »

salik79 wrote: 23/03/2021 22:14
Alijine Melike?
JThomas

#58584 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

samo mi nije jasno šta je tu za ne vjerovati. za ne vjerovati bi bilo da je drukčije...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#58585 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Konjokradice i sjecikese.
Tempo
ZeModerator

#58586 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

salik79 wrote: 23/03/2021 22:14 Bisera Turkovic, slika i prilika SDA:

Amir Knežević sin iz braka sa nekadašnjim ministrom informacija RBiH, Ivanom Ivom Kneževićem
Last edited by Tempo on 23/03/2021 23:13, edited 1 time in total.
drug_profi

#58587 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Image
Billy The Pljuc

#58588 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

hillbill wrote: 23/03/2021 22:13
Chisum wrote: 23/03/2021 18:53 Interesantno je kako sva ova SDA seljadija, sto ovdasnja, sto razne pobjegulje i dezerteri, voli mahati tim "FGR", sa sve pjenom na ustima, kao, satro, nekom uvredom, sta li... :lol:

I sve je to ok, ali kad ono nekom prica o "modernom"... :lol:
Neko, cija "politicka opcija" (ako se srpskocrnogorski kriminalni sindikat Izetbegovici uopste moze smatrati politickom opcijom, a ovo minderpiljarsko dzeparenje sopstvenog naroda - politikom, jer politika je, ipak, kompleksna djelatnost...) uz - hajde da im tepam - sav svoj rustikalni i arhaicni "marketing" (pocevsi od one seljacke turbofolk himne koja ih je, nehtijuci, opisala i definisala, pa dalje, u nedogled) i kao mindset smrdi negdje izmedju tri stupca feudalizma.

Doduse, ima smisla - kroz istoriju, uspon i pad feudalizma korespondirao je sa statusom grada - u negativu, naravno - te se ova mrzanja prema svemu sto grad - bilo koji grad - u sirem smislu simbolizira, javlja kao prirodan slijed u ovo vrijeme pseudobegovata.

P.S. Da ne bude zabune, kada kazem seljadija, tu mislim i na sve one gradske papcice koji se, i pored tog toponima na koji vole da naslone ime i prezime, ko na kakvu akademsku titulu ili naucno zvanje, hvataju u kolo cim cuju kako onaj seljak reve "SDA demokratija...".

Nesto slicno kao sto im je tadasnji koalicioni partner (tradicija koaliranja s cetnicima i ustasama duga je koliko i oni sami) na frulicu iz Sarajeva izvlacio pravoslavnu seljadiju, sto netom sljeglu, sto rodjenu i odraslu u gradu. Geni su cudo.
jarane tebi je vrijeme da se selis u mirnije okruzenje....dobronamjeran prijedlog zbog zdravlja.
Kome druže, meni ili Chisum-u???

Možda si mislio obojici???
putokaz1

#58589 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Tempo wrote: 23/03/2021 11:50
putokaz1 wrote: 23/03/2021 11:11 Nek nam SDA jos 30 godina
sto ti nas toliko mrzis? sto nam zelis zlo? sto zelis da izumremo i nestanemo?
Salim se ja,svejedno nam i sa bivsim SDA i s Crvenim oboje su SDA,ako budemo imali opoziciju 22 e ja cu glasat inace NE,neki u KS se bar nadaju necemu s bisem sdaovcima,a meni na TK je dosta SDA i PDA kriminala i njihovih slugu SD DF SDP NS
Tempo
ZeModerator

#58590 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

putokaz1 wrote: 23/03/2021 23:42
Tempo wrote: 23/03/2021 11:50
putokaz1 wrote: 23/03/2021 11:11 Nek nam SDA jos 30 godina
sto ti nas toliko mrzis? sto nam zelis zlo? sto zelis da izumremo i nestanemo?
Salim se ja,svejedno nam i sa bivsim SDA i s Crvenim oboje su SDA,ako budemo imali opoziciju 22 e ja cu glasat inace NE,neki u KS se bar nadaju necemu s bisem sdaovcima,a meni na TK je dosta SDA i PDA kriminala i njihovih slugu SD DF SDP NS
sa cime se salis? sa nasim bioloskim opstankom?
putokaz1

#58591 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

sa cime se salis? sa nasim bioloskim opstankom?
[/quote]

S D A strankom shprdam se te njihovim otpadom te tzv ljevicom svi su maltene ISTI
Tempo
ZeModerator

#58592 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

putokaz1 wrote: 23/03/2021 23:53 sa cime se salis? sa nasim bioloskim opstankom?
S D A strankom shprdam se te njihovim otpadom te tzv ljevicom svi su maltene ISTI
[/quote]

nemoj.
Osim_13

#58593 Re: SDA-All about

Post by Osim_13 »

:zzzz:
Billy The Pljuc

#58594 Re: SDA-All about

"Kantonalni odbor SDA Sarajevo danas je izdao saopćenje u kojem su naveli da zbog prevelikog broja pacijenata od aktuelne Vlade Kantona Sarajevo očekuju da do kraja ove sedmice nađe prostore i osigura otvaranje izolatorija za 1.000 pacijenata.

– To je jedini način da se izbjegne kolaps, saopćili su, između ostalog, iz Kantonalnog odbora SDA.

Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, za Avaz je kazao da je saopćenje najbolje pokazalo koliko Kantonalni odbor SDA uopće razumije epidemiološku situaciju i medicinu.

– Ne znam da li imaju tamo i jednog doktora da im objasni. Traže otvaranje izolatorija sa 1.000 kreveta, a to ni Čikago nema. Ne može se otvarati izolatorij sve dok imaju slobodni kreveti. Klinički centar još uvijek ima preko 700 slobodnih kreveta. Opća bolnica ima još 200 kreveta. I najvažnija stvar, da se sada dogovorimo da otvorimo izolatorij ili neki pomoćni objekat, neka mi neko kaže ko će raditi u toj bolnici. Mi nemamo kadra medicinskog, koji je desetkovan. Kada sam ja stalno to govorio, niko se nije obazirao. Mi nemamo dovoljno kadra da ove dvije ustanove i domovi zdravlja rade normalno. Ljekari i sestre imaju stotine i stotine prekovremenih sati. Ljekari u domovima zdravlja dnevno očitaju, vjerovali ili ne, 140 rendgenskih snimaka. Njima oči “ispadoše” – u jednom dahu je kazao Vranić.

Kako kaže, nije samo kadar problem.

– Kako mislite otvoriti izolatorij u kojem nema sproveden kisik. Borimo se da nabavimo svaku bocu kisika. Ko će obezbijediti doručak, ručak, večeru? Gdje su nam laboranti, gdje su nam medicinske sestre* Jer, po svjetskom standardu, na dva bolesnika ide minimum jedna sestra, a kod nas je u Intenzivnoj na deset pacijenata jedna sestra, a u nekim slučajevima jedna sestra na 15 pacijenata – pojašnjava Vranić.

Vranić naglašava da ne mogu sada preko noći nabaviti novi kadar.

– Ne možemo mi pokupiti sestre s biroa koje su jučer završile školu i staviti ih sa najtežim bolesnicima – rekao je Vranić.

Prema njegovim riječima, iza svega stoje, zapravo, „populističke izjave koje imaju za cilj dizanje panike u narodu“.

– Narod kada pročita 1.000 kreveta, to je drama. Ovdje je najvažnije da građani shvate da je situacija veoma ozbiljna i da se pridržavaju mjera i ja vam garantujem da će ovo stati. Naravno, država mora da se potrudi da nabavi vakcine ili ako treba da prosi, neka državnici idu da prose. Neka mole, samo neka nabave vakcine za stanovništvo – poručuje Vranić.

On je rekao da se kadar SDA smijao njegovim incijativama.

– Mi smo za deset dana otvorili četiri punkta za drive-in testiranje, a oni su se smijali našim, kako su nazvali, kontejnerima. A vidite, ti punktovi su puni svaki dan, a ako treba otvorit ćemo još. Nabavljamo testove, radimo – priča Vranić.

Ministar zdravstva KS na kraju je naglasio da se ljekari ne mogu napraviti preko noći te da je i na to upozoravao.

Niko nije razmišljao kada su ljekari odlazili sa Kliničkog centra i iz Opće bolnice, kad su se pakovali i išli po Saudijskog Arabiji, po Njemačkoj, Kataru, Kuvajtu. I sestre što su išle autobusima za Njemačku. I sada odjednom da obezbjedimo 1.000 kreveta. Za hiljadu kreveta treba najmanje 500 medicinskih sestara, najmanje 300 ljekara. Neka mi kaže Kantonalni odbor SDA gdje da nađem ljude i ja ću sutra otvoriti izolatorij – zaključio je Vranić."
MUNAFIK

#58595 Re: SDA-All about

Post by MUNAFIK »

Hank Paldum wrote: 23/03/2021 10:50
MUNAFIK wrote: 23/03/2021 10:39 Jel ima iko u SDA da kaze ovim svim botovima da je ovaj jeftini populizam kojim se sluze jako loš, kontraproduktivan i sraman...

Koristiti ovu trenutnu tragediju za nekakve populisticke zahtjeve i onda to sve sa armijom botova siriti mrezama je po islamu veliki veliki grijeh.

Ljudi su skintaki sta rade ovi u SDA u Sarajevu ali opet zar nema niko pametan da im kaze halo ljudi sta to radite...
Jah, a ignorišeš na istoj stranici na ovoj temi što je jedan forumaš u ovakvoj ozbiljnoj situaciji napisao cinično "Jebo vakcine, važno je biti Bošnjak" (iako niko u ovakvim situacijama ne pomišlja na to) radi nekog populizma, kompleksa i neke vrste osvete zbog Popisa 2013.
Nema druga strana šta kritikovati, isti su samo druge boje.
Narod je davno prepoznao te ublehaše što se smatraju alternativom.
Ja ovdje ne pisem ni o kakvim iskompleksiranim komunjarama i kojekakvim zadrtim FGRovcima nego o SDA.

Ja sam bosnjak, musliman i obrazovana osoba cijela moja porodica je bosnjacko- muslimanska prepuna hadzija i hadzinica, a Bogami i efendija i profesora i zaboli sve nas briga sta neki tamo FGRovac pise.

Ali nas boli briga sta nasi samoprozvani 'zastitnici bosnjaka i Bosne' pricaju i rade i mene je stid i sram.

Pa bolan naš predsjednik Šefik javno kaže da ne zaostajemo u vakcinaciji i svi SDAovci ko najvece kuje se ušutili i ne samo to, nego se prave ludi i to brane pa HALOOOO???

Šta treba da se desi da kao ljudi kažemo ono što i jeste, a to je da nas vode NEAPOSOBNI KADROV...

Dok SDA u KS na najgluplje nacine napada Fortu i dok izvaljuju najprovidnije populisticke stvari, njihovi glavni igraci Šefik, Fadil i Bakir se doslovno pišaju po svima nama.

Ovo je katastrofa, ovo je sramota, ovo je poniženje. Pa jesmo li mi muslimani, pa nama je obaveza usprotiviti se protiv neaposobnih ljudi i lažljivaca. Pa ima li iko u SDA da smije reci ono što svi vidimo?
drug_profi

#58596 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Znas i ti da u SDA nema vjernika, samo su munafici ostali, ali oni za sebe to ne daju reci.
Samo su oni ispravni.
A cijeli svijet vidi da je car go.
hamza_sa

#58597 Re: SDA-All about

Post by hamza_sa »

statixx wrote: 23/03/2021 22:11
Bakir: "1,4 je smrtnost. To je bolje nego u Austriji, Hrvatsko, itd...."

Allahu dragi, molim te smiluj se ovim napacenim ljudima u Bosni i Hercegovini. Molim te daj nam snage da se oslobodimo ovakvih vladara.

Allahu dragi, oni ne vjeruju u tebe! Kriju se iza imena tvoga, zloupotrebljavajuci ga zarad koristi svoje.

Allahu dragi, svojim djelima i nedjelima podjelili su narod, odvojili ga od uzeta.

Allahu dragi, svoju korist i ineteres stavili su ispred naroda.

Allahu dragi, onoga ko nije sa njima daju sebi za pravo da ga proglase nevjernikom i protivnikom Islama.

Allahu dragi, dali su sebi moc da kazu ko je Bosnjak i ko to nije. Molim te, oduzmi im je.

Allahu dragi, molim te da sve njihove grijehe prepises meni, samo ih sprijeci u cinjenju ovoga.

Molim te Allahu dragi, spasi ovaj narod!!
hillbill

#58598 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

Billy The Pljuc wrote: 23/03/2021 23:30
hillbill wrote: 23/03/2021 22:13

Kome druže, meni ili Chisum-u???

Možda si mislio obojici???
nije tebi .....ovome drugom....vidim ga da je zapjenio, a to nije zdravo.
Billy The Pljuc

#58599 Re: SDA-All about

Ma svi smo mi manje-više zapjenili, možda sam ja i gori od Chisum-a ili bilo koji drugi forumaš koji piše protiv ovih neljudi, pogotovo kad ponese emocija, vrlo je zahtjevno napisati "korektan post" a da se baš nikoga ne dotakne.

Ne znam sa čim bih mogao porediti ovo stanje kod nas, horor možda, čak loše isceniran. Ja nisam bio na području KS u toku rata pa ne mogu sa sigurnošću reći da li je u ratu ovoliko ljudi bilo sahranjivano na dnevnoj osnovi, mišljenja sam da nije ali eto, forumaši koji su preživjeli rat ovdje mogu donijeti ispravan sud o istom.

Svi mi vrlo dobro znamo ko u stvari stoji iza ovakvog stanja i svi smo itekako svjesni svakodnevnih laži plasiranih od strane istih. Ja sebe znam uhvatiti u stanju razjarenosti da bih se mogao komotno spremiti u "centralu" i pobiti ih sve tamo, od čistačice do najvećeg od svih bošnjaka, isto se vrlo često može i "pročitati" u nekim mojim postovima konkretno na temama vezanim za njih.

Lažu nas, varaju i kradu decenijama, što napisa neko od kolega forumaša doveli su nam opstanak u pitanje ali bi se sve dalo "halaliti" da su oni sposobni išta drugo napraviti osim ovog navedenog. Nisu sposobni ni za šta drugo osim toga jer su od svojih početaka radili po matrici podobni a ne sposobni.

Osim što su nas raselili podosta su nas i sahranili, kao što ti sam napisa, kad sve prođe hvaliće se kako su nam dovoljno grobnih mjesta obezbjedili.

Evo jedan reminder na samo vodeću familiju a pored njih krenuvši od državnog pa sve do lokalnog nivoa ih ima isuviše mnogo:

https://zurnal.info/novost/23372/sta-bi ... h-ima-vise

Helem, ko preživi ne treba da zaboravi.
noviclan

#58600 Re: SDA-All about

Post by noviclan »

Billy The Pljuc wrote: 24/03/2021 03:15 Ma svi smo mi manje-više zapjenili, možda sam ja i gori od Chisum-a ili bilo koji drugi forumaš koji piše protiv ovih neljudi, pogotovo kad ponese emocija, vrlo je zahtjevno napisati "korektan post" a da se baš nikoga ne dotakne.

Ne znam sa čim bih mogao porediti ovo stanje kod nas, horor možda, čak loše isceniran. Ja nisam bio na području KS u toku rata pa ne mogu sa sigurnošću reći da li je u ratu ovoliko ljudi bilo sahranjivano na dnevnoj osnovi, mišljenja sam da nije ali eto, forumaši koji su preživjeli rat ovdje mogu donijeti ispravan sud o istom.

Svi mi vrlo dobro znamo ko u stvari stoji iza ovakvog stanja i svi smo itekako svjesni svakodnevnih laži plasiranih od strane istih. Ja sebe znam uhvatiti u stanju razjarenosti da bih se mogao komotno spremiti u "centralu" i pobiti ih sve tamo, od čistačice do najvećeg od svih bošnjaka, isto se vrlo često može i "pročitati" u nekim mojim postovima konkretno na temama vezanim za njih.

Lažu nas, varaju i kradu decenijama, što napisa neko od kolega forumaša doveli su nam opstanak u pitanje ali bi se sve dalo "halaliti" da su oni sposobni išta drugo napraviti osim ovog navedenog. Nisu sposobni ni za šta drugo osim toga jer su od svojih početaka radili po matrici podobni a ne sposobni.

Osim što su nas raselili podosta su nas i sahranili, kao što ti sam napisa, kad sve prođe hvaliće se kako su nam dovoljno grobnih mjesta obezbjedili.

Evo jedan reminder na samo vodeću familiju a pored njih krenuvši od državnog pa sve do lokalnog nivoa ih ima isuviše mnogo:

https://zurnal.info/novost/23372/sta-bi ... h-ima-vise

Helem, ko preživi ne treba da zaboravi.
:skoljka:
Post Reply