Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4401 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Truba »

Ako otpisujete ljude 80+ onda biste ih trebali izbrisati i sa spiskova sto su pobili cede i ujke
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4402 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Truba »

pici wrote: 23/03/2021 18:50

ta ce korona, zavera, gripica, prepadaju nOrod...
Skonto sam da neke obitelji pokosi korona
Druge ne
Dakle ima i do genetike

Ja mislim da je najvise do krvne grupe, tezine, onda genetike te primarnih boelsti srca ili pluca
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#4403 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

Black swan wrote: 23/03/2021 20:01
pici wrote: 23/03/2021 18:50

ta ce korona, zavera, gripica, prepadaju nOrod...
Skonto sam da neke obitelji pokosi korona
Druge ne
Dakle ima i do genetike

Ja mislim da je najvise do krvne grupe, tezine, onda genetike te primarnih boelsti srca ili pluca
Ima do svega, ne treba se zamarati tim stvarima, imaju doktori i epidemiolozi. Najgori su ovi sto ne vjeruju u virus ili ovi sto furaju priču ''ma brate im'o sam ti ja to, al nisam osjetio, nidje veze virus''.

Takvima nazalost nista nece biti, a nastradat ce neko ko se čuva
zubi

#4404 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

homer2go wrote: 23/03/2021 19:52
zubi wrote: 23/03/2021 19:45
homer2go wrote: 23/03/2021 19:36 Upravo tako,
Povećana smrtnost nema veze sa Coronom, već sa našim lošim zdravstvenim sistemo, manjkom sloboda i top statusom po pitanju korupcije.
Svim ovim paničarima i Covid krstašima. Utjeha može biti činjenica da će ako slučajno obole i od nekih drugih bolesti, kardiovaskularnih, malignih, TBC-a, autoimunih bolesti imati jednako povećane šanse za smrtni ishod, isto kao kod Corone u usporedbi sa razvijenim dijelom svijeta.
Zbilja?

A sta je dovelo do toga da ako se slucajno oboli od drugih bolesti neces imati gdje da se lijecis i nece imati ko da te lijeci??

Ah da, to sto smo se "pridrzavali" ovog jada od mjera sto imamo pa smo dozvolili ovakve brojeve... sigurno tu moramo krivce traziti u kovid panicarima, oni su nas doveli dovdje...
Ti ponovo krivicu svaljuješ isključivo na neke bezimene, apstraktne građane i njihov manjak svijesti i empatije.
Šta je sa ovim ostalim činiocima.
Ja samo na ovo tvoje odgovaram.
zubi

#4405 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

emmir1 wrote: 23/03/2021 19:33 Nego jel ima kakva priprema i plan za vakcine

Da li je tu softwer neki spreman da se ljudi prijavljuju.

Ili ćemo i tu da zakasnimo
Ja samo ovo vidjeh danas

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... bih/411075

Dom zdravlja Mostar uputio je danas poziv svim pacijentima koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se telefonski jave svojim porodičnim liječnicima kako bi ih predbilježili na listu za cijepljenje.

“Molimo da se jave svi koji se žele cijepiti bez obzira na dob, bolesti i slično. Kako cjepivo bude pristizalo, obiteljski liječnici će uz dogovor sa epidemiološkom službom praviti plan cijepljenja prema prioritetnim skupinama te će potom pozivati pacijente sa informacijom o datumu i vremenu cijepljenja”, stoji u pozivu.

Cijepljenje će se obavljati u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača, navode iz Doma zdravlja Mostar.
homer2go

#4406 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by homer2go »

zubi wrote: 23/03/2021 20:06
zubi wrote: 23/03/2021 19:45

Zbilja?

A sta je dovelo do toga da ako se slucajno oboli od drugih bolesti neces imati gdje da se lijecis i nece imati ko da te lijeci??

Ah da, to sto smo se "pridrzavali" ovog jada od mjera sto imamo pa smo dozvolili ovakve brojeve... sigurno tu moramo krivce traziti u kovid panicarima, oni su nas doveli dovdje...
Ti ponovo krivicu svaljuješ isključivo na neke bezimene, apstraktne građane i njihov manjak svijesti i empatije.
Zaboravljaš da će ovaj val proći za deset, petnaest ili dvadeset dana. Proći će i Corona za godinu, dvije. Ovi stvarni problemi će ostati, najviše radi takvih kao što si ti.
Dobrohotne, empatične većine, koja se bavi trenutnim posljedicama, kritikama krezavih pivopija ispred granapa i ostale primitivne seljadije, a nikada stvarnim uzrocima.
palermo

#4407 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

zubi wrote: 23/03/2021 20:08
emmir1 wrote: 23/03/2021 19:33 Nego jel ima kakva priprema i plan za vakcine

Da li je tu softwer neki spreman da se ljudi prijavljuju.

Ili ćemo i tu da zakasnimo
Ja samo ovo vidjeh danas

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... bih/411075

Dom zdravlja Mostar uputio je danas poziv svim pacijentima koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se telefonski jave svojim porodičnim liječnicima kako bi ih predbilježili na listu za cijepljenje.

“Molimo da se jave svi koji se žele cijepiti bez obzira na dob, bolesti i slično. Kako cjepivo bude pristizalo, obiteljski liječnici će uz dogovor sa epidemiološkom službom praviti plan cijepljenja prema prioritetnim skupinama te će potom pozivati pacijente sa informacijom o datumu i vremenu cijepljenja”, stoji u pozivu.

Cijepljenje će se obavljati u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača, navode iz Doma zdravlja Mostar.
Ja se kod svoje prodične prijavio ima hefta, bio 50-ti na spisku. To se raja u nas počela samoinicijativno javljati i ja mislim da je otuda i ovo obavještenje, odnosno kad su vidjeli to, samo ozvaničili.
zubi

#4408 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

homer2go wrote: 23/03/2021 20:11

Zaboravljaš da će ovaj val proći za deset, petnaest ili dvadeset dana. Proći će i Corona za godinu, dvije. Ovi stvarni problemi će ostati, najviše radi takvih kao što si ti.
Dobrohotne, empatične većine, koja se bavi trenutnim posljedicama, kritikama krezavih pivopija ispred granapa i ostale primitivne seljadije, a nikada stvarnim uzrocima.
:lol: :lol: :lol:

Jah.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#4409 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

zubi wrote: 23/03/2021 20:13

Jah.
I ti se druze upuštataš u borbu sa vjetrenjačama. Vidis da im ne mozes objasniti neke elementarne stvari.
hurmasica

#4410 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by hurmasica »

Iker C wrote: 23/03/2021 17:05 U ovom valu i ljudi koji nemaju temperaturu,nemaju bolove a pozitivni su trce u domove zdravlja da slikaju pluca jer se uvukao strah u kosti.
U ovom valu nema rtg-a da je uradjen a da nema uplale....potvrdio i jedsn pulmolog
spinel_

#4411 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Gerro, vidi se da nisi na ovim temama bio prije. Da jesi znao bi da je rijec o drugarici :mrgreen:
WRecker

#4412 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by WRecker »

last mohicans wrote: 23/03/2021 17:35
Lincoln-Burrows wrote: 23/03/2021 17:20
zubi wrote: 23/03/2021 17:17
Nije ti zao sto nam bjesni virus, nego sto nas "maltretiraju" mjerama??
Žao mi je djece koja pate od anskioznosti zbog ovih mjera i trebaju sve veću psihijatrijsku pomoć,
nije se lako odlučiti za starije ili djecu ja sam ipak mišljenja da su djeca malo bitnija, treba malo izbalansirati sve.

Mjere su neučinkovite, nećemo valjda to utvrđivati još godinama.
Ja sam i ranije brinuo,od jučer jos više. Po onom snijegu sam izveo svoje curice, da makar malo prosetaju, pokoškale su se ni zbog čega, a nikad napolju glas ne povise,mlađa je počela histerično plakati. Jedva sam ih smirio. Djeca su anksiozna i osjetljiva. I ja sam jučer, a i prethodnih dana, bio katastrofa, ubija i ovo vrijeme bez sunca, zime na vrh glave više. Djeca nemaju aktivnosti, samo bulje u monitore tokom nastave,onda se boriš da to ne rade naki nje. Velike psihičke posljedice ce biti na cjelokupno stanovništvo, na djecu i adolescente ce se najvise odraziti. Onda jedan fikus i ikebana Sefko (familije mu se sjetim) kaze ne kasnimo mi nigdje. Za lijeka im trebalo sta rade od naroda. Stoka beskrupulozna, beskičmenjaci i bestidnici. Fuj stoko jedna.
Lako je psovati Sefku i vrh drzave na forumu treba biti mangup pa na masovne proteste pa cete vidjeti kako se poboljsava stanje.I onda se cudite sto je ovakvo stanje glupi Bosnjo pa ne bi se ni ja trudio da sam sef drzave da znam da ako nista ne uradim svakako nista mi se nece desiti narod se nece naljutiti i trebaju vas yebavati Fadil i njemu slicni kada ste letargicni

Dok u zapadnom svijetu ovo se desava (samo radi lockdowna nedo Bog da nemaju vakcina gorili bi gradovi)

https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com ... a-56938225

https://www.google.com/amp/s/news.sky.c ... y-12251311

I gle cuda ljudi ne trpe sranja i zato su tu gdje jesu a Bosnjo da ga sutaju sutio bi
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#4413 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

spinel_ wrote: 23/03/2021 20:19 Gerro, vidi se da nisi na ovim temama bio prije. Da jesi znao bi da je rijec o drugarici :mrgreen:
Izvinjavam se onda, nadam se da nece sve feministice foruma sada ustati protiv mene :mrgreen:
homer2go

#4414 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by homer2go »

Gerro wrote: 23/03/2021 20:15
zubi wrote: 23/03/2021 20:13

Jah.
I ti se druze upuštataš u borbu sa vjetrenjačama. Vidis da im ne mozes objasniti neke elementarne stvari.
Šta ću, povuče me :gunjastajl:

Odoh ja pivu popit :thumbup: dok još mogu
Iker C

#4415 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Iker C »

hurmasica wrote: 23/03/2021 20:18
Iker C wrote: 23/03/2021 17:05 U ovom valu i ljudi koji nemaju temperaturu,nemaju bolove a pozitivni su trce u domove zdravlja da slikaju pluca jer se uvukao strah u kosti.
U ovom valu nema rtg-a da je uradjen a da nema uplale....potvrdio i jedsn pulmolog
Ja znam 4 slucaja u ovom valu koji nisu isli na rtg, nakon 14 dana se vratili normalnim aktivnostima. S tim da su vec 3. dan od pojave simptoma bili sposobni za rad ali si bili u izolaciji.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#4416 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

Iker C wrote: 23/03/2021 20:22
Ja znam 4 slucaja u ovom valu koji nisu isli na rtg, nakon 14 dana se vratili normalnim aktivnostima. S tim da su vec 3. dan od pojave simptoma bili sposobni za rad ali si bili u izolaciji.
Ja znam par slučajeva u ovom novom valu, svi su imali upalu pluca, doduse uglavnom jednostranu.
Better Man

#4417 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Better Man »

BadBoy wrote: 23/03/2021 19:56
splinter wrote: 23/03/2021 19:18 Trebamo se podsjetiti svih onih "genijalaca" koji su samouvjereno tvrdili da je B 1.1.7 ili Britanski soj zapravo Brexit virus i politički virus. Svi će se oni prepoznati.
Smijali su se na svako upozorenje o povećanoj patogenosti i virulenciji virusa a o CFR da ne govorim.
Sve se ovo moglo pretpostaviti ako su se pratili izvještaji i radovi prije svega iz UK a kasnije i iz ostalih država.
Nije problem kada neko neuk ismijava opasnost od ovog soja ali postoje ljudi koji su morali biti upućeniji jer donose odluke, a nije da nisu bili upozoreni.
Bojim se da sutra krene masovna vakcinacija sa postojećim dostupnim vakcinama mi ćemo imati ispod polovičan rezultat.
:thumbup: :thumbup:

To je to, britanski naučnici su samo bili najrevnosiji kada su radili na otkrivanju novog soja.
Kad se samo sjetim "pametnom dosta" likova koji su iz toga izvodili neke zaključke o geopolitici...
Britanija je jedna od vodećih zemalja u toj oblasti istraživanja.
skafiskafsnjak

#4418 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Smije li se ovdje komentarisati ako nisi iz Sarajeva ? :D
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#4419 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

skafiskafsnjak wrote: 23/03/2021 20:27 Smije li se ovdje komentarisati ako nisi iz Sarajeva ? :D
Zavisi u kojem gradu si u Švabiji, onda cemo provjeriti imamo li dogovor sa tim gradom, te da li postoji neki sporazum o komentarisanju ?
Trappist

#4420 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

splinter wrote: 23/03/2021 19:18 Trebamo se podsjetiti svih onih "genijalaca" koji su samouvjereno tvrdili da je B 1.1.7 ili Britanski soj zapravo Brexit virus i politički virus. Svi će se oni prepoznati.
Smijali su se na svako upozorenje o povećanoj patogenosti i virulenciji virusa a o CFR da ne govorim.
Sve se ovo moglo pretpostaviti ako su se pratili izvještaji i radovi prije svega iz UK a kasnije i iz ostalih država.
Nije problem kada neko neuk ismijava opasnost od ovog soja ali postoje ljudi koji su morali biti upućeniji jer donose odluke, a nije da nisu bili upozoreni.
Bojim se da sutra krene masovna vakcinacija sa postojećim dostupnim vakcinama mi ćemo imati ispod polovičan rezultat.

To je to, britanski naučnici su samo bili najrevnosiji kada su radili na otkrivanju novog soja.
Kad se samo sjetim "pametnom dosta" likova koji su iz toga izvodili neke zaključke o geopolitici...
Sto je onda ogroman pad novozarazenih i umrlih u UK ako uzmemo tu prognozu "smrtonosniji, brze se siri i otporan na vakcinu" ?
Isto pitanje za Juznu Afriku? Imaju manje slucajeva od nas a imaju 60 miliona stanovnika.
emmir1

#4421 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

Mislim da nije baš tako da nema pozitivne osobe da nema upalu pluca u ovom valu.

Kod mene trenutno jedno 20 članova familije i poznanika su pozitivni.

Samo jedno ima upalu pluća.

Čak mislim da sam slušao neki dan da doktor kaže da 1 od 10 ima upalu pluća
homer2go

#4422 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by homer2go »

Better Man wrote: 23/03/2021 20:26

Britanija je jedna od vodećih zemalja u toj oblasti istraživanja.
To sve stoji, ali je i činjenica da je UK bila najveće razočaranje kad je u pitanju upravljanje ovom krizom. Barem meni. Nikad gora garnitura političara i ne-lidera.
kasnije su se izvadili sa ovom vakcinacijom i pokazali da nisu baš sve zaboravili. :mrgreen: :mrgreen:
laik1981

#4423 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Laz. Kolega s posla za dan dva zavrsava sa samoizolacijom. Rtg uredan. Bolovi u misicima i cetvrodnevna temperatura do 38 jedini simptomi..
avijon

#4425 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by avijon »

tukizahou wrote: 23/03/2021 20:34 https://crna-hronika.info/prizor-ispred ... jem/226568

ovo je za svaku pohvalu
Da vidi malo i bjeda kako je elita cijelu proslu godinu provela, caj kafica keksić serijica 8-)
Locked