Kod mene u petak rtg pokazao cista pluca... Sutra idem opet da snimim... Ali ne mogu da se oslobodim temperature i vec me strah toga...
Koliko te drzalo, kad te krenulo pustati? Koja terapija?
Hvala druze
Moderator: O'zone
Kod mene u petak rtg pokazao cista pluca... Sutra idem opet da snimim... Ali ne mogu da se oslobodim temperature i vec me strah toga...
Eleonora wrote: ↑22/03/2021 17:08 Prebolovana korona u februaru, relativno blaga klinička slika. E sad, imam bliske članove porodice koji od nedavno imaju simptome, temperaturu itd, i malu djecu... Želim pomoći, barem oko djece.
E sad, da li smijem otići ili ne?
Da li mogu opet dobiti ili ne?
Ovo vise psihički ubi...

Ne treba mi šprdnja od odgovora i neke "životne" poruke. Pitam sa stručne strane jer sam u 7 mjesecu trudnoće i ne znam smijem li rizikovatinoviclan wrote: ↑22/03/2021 17:23Eleonora wrote: ↑22/03/2021 17:08 Prebolovana korona u februaru, relativno blaga klinička slika. E sad, imam bliske članove porodice koji od nedavno imaju simptome, temperaturu itd, i malu djecu... Želim pomoći, barem oko djece.
Ovo vise psihički ubi...![]()
ja sam malo okasnio sa doktorima cekajuci dom zdravlja da nazovu, tako da sam na kraju otisao privatno. temperatura me mucila nekih mjesec dana. Terapija je bila Sumamed+pancef i to vise kutija...ali sta ces, bitno je da se preživi. Uhvatilo me nekad početkom novembra, tek sam u januaru prekinuo bolovanjedgL_ wrote: ↑22/03/2021 16:40Kod mene u petak rtg pokazao cista pluca... Sutra idem opet da snimim... Ali ne mogu da se oslobodim temperature i vec me strah toga...
Hvala druze
Za sve u trudnoći, pitaj svog doktora. Najsigurnije. Posebno u ovakvoj situaciji. SretnoEleonora wrote: ↑22/03/2021 17:27Ne treba mi šprdnja od odgovora i neke "životne" poruke. Pitam sa stručne strane jer sam u 7 mjesecu trudnoće i ne znam smijem li rizikovatinoviclan wrote: ↑22/03/2021 17:23Eleonora wrote: ↑22/03/2021 17:08 Prebolovana korona u februaru, relativno blaga klinička slika. E sad, imam bliske članove porodice koji od nedavno imaju simptome, temperaturu itd, i malu djecu... Želim pomoći, barem oko djece.
Eleonora wrote: ↑22/03/2021 17:27Ne treba mi šprdnja od odgovora i neke "životne" poruke. Pitam sa stručne strane jer sam u 7 mjesecu trudnoće i ne znam smijem li rizikovatinoviclan wrote: ↑22/03/2021 17:23Eleonora wrote: ↑22/03/2021 17:08 Prebolovana korona u februaru, relativno blaga klinička slika. E sad, imam bliske članove porodice koji od nedavno imaju simptome, temperaturu itd, i malu djecu... Želim pomoći, barem oko djece.
Neka ti urade CT pluća,RTG je grub za dijagnostiku početni promjena, ovaj novi soj je dosta agresivan i brzo razvali pluća...rimano wrote: ↑22/03/2021 18:13 U petak dobio pozitivan PCR nalaz, doktorica odmah preporuci antibiotik. Ja odbio dok nalaze ne uradim. Danas uradjeni nalazi, CRP negativan, malo sedimentacija povisena (14), ddimer uredan i opet antibiotik prepisan. Necu ga piti dok ne odem sutra pulmologu i ne dobijem misljenje.
Ne znam ko pretjeruje sa ovim, ja sto odbijam ili doktori sto prepisuju.
Nemam problema sa disanjem ali imam blagi iritirajuci suhi kasalj, temperatura ide do 38.7, glavobolja, osjetljiva koza, zujanje u usima, malaksalost.
Ne traumiraj ljude bezveze. U zadnjih 10 dana znam za bar 30 slucajeva zaraze gdje su ljudi odbolovali te upale pluca uz terapije antibioticima i bez tezih problema. Eventualno visoka temperatura 4-5 dana. Ako neko nema opasnih komorbiteta male su sasne za neke komplikacije.. Ko ima secer, ko je pretjerano gojazan, ko ima visok pritisak, oni su u vecem riziku i trebaju posebnu paznju..starii wrote: ↑22/03/2021 22:12Neka ti urade CT pluća,RTG je grub za dijagnostiku početni promjena, ovaj novi soj je dosta agresivan i brzo razvali pluća...rimano wrote: ↑22/03/2021 18:13 U petak dobio pozitivan PCR nalaz, doktorica odmah preporuci antibiotik. Ja odbio dok nalaze ne uradim. Danas uradjeni nalazi, CRP negativan, malo sedimentacija povisena (14), ddimer uredan i opet antibiotik prepisan. Necu ga piti dok ne odem sutra pulmologu i ne dobijem misljenje.
Ne znam ko pretjeruje sa ovim, ja sto odbijam ili doktori sto prepisuju.
Nemam problema sa disanjem ali imam blagi iritirajuci suhi kasalj, temperatura ide do 38.7, glavobolja, osjetljiva koza, zujanje u usima, malaksalost.
Naravno, to vec radim.. Ali mi zao djecice, jer je majka iscrpljena od temperature
Kolega je imao temperaturu konstantno pa možda i 10 dana, tako ko u tebe i također bez upale pluća. To ga je najviše opterećivalo, što ne opada temp. I onda samo prestala, negativan. Pio je svašta za imunitet, uz ono što je propisano. Prošlo za oko desetak dana sve.dgL_ wrote: ↑22/03/2021 16:40Kod mene u petak rtg pokazao cista pluca... Sutra idem opet da snimim... Ali ne mogu da se oslobodim temperature i vec me strah toga...
Hvala druze
Ja ga nešto ne gotovim. Al je bolji za obične prehlade pa i gripe u odnosu na ovu bolest.konektovan wrote: ↑22/03/2021 22:38 @splinter
Smije li se tylolhot koristiti za skidanje temperature kod covid pacijenata??
Hvala druze..splinter wrote: ↑22/03/2021 23:00Ja ga nešto ne gotovim. Al je bolji za obične prehlade pa i gripe u odnosu na ovu bolest.konektovan wrote: ↑22/03/2021 22:38 @splinter
Osim toga nije preporučljivo da se pije duže od tri dana. Bolje uzeti običan paracetamol, a ako baš ne pomogne onda čepić.
Tako je, buraz.splinter wrote: ↑22/03/2021 23:00Ja ga nešto ne gotovim. Al je bolji za obične prehlade pa i gripe u odnosu na ovu bolest.konektovan wrote: ↑22/03/2021 22:38 @splinter
Osim toga nije preporučljivo da se pije duže od tri dana. Bolje uzeti običan paracetamol, a ako baš ne pomogne onda čepić.
Mati ima temperature, do 38...Capljina74 wrote: ↑22/03/2021 23:04Tako je, buraz.splinter wrote: ↑22/03/2021 23:00Ja ga nešto ne gotovim. Al je bolji za obične prehlade pa i gripe u odnosu na ovu bolest.konektovan wrote: ↑22/03/2021 22:38 @splinter
Dva paracetamola. Ništa drugo. Nikako brufen.
Koliko ima paracetamola u tylol hotu?
To je britanski soj.