Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#4176 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

Benjo34 wrote: 22/03/2021 20:09
aldinjo wrote: 22/03/2021 19:21
Benjo34 wrote: 22/03/2021 18:35 Da je mjerilo poštenje i moral, mnoge firme privatne bi bile zatvorene i bez korone, al pošto nije, ja smatram da treba zatvoriti kladio nice, ali i džamije, to govorim kao neko ko je vjernik koji redovno obavlja svoju dužnost. Zaraza je zaraza, u džamijama treba ograniči broj mjesta dok je ovo, jer mnogo starijih tu dolaze i time bivaju izloženi. Nek svako klanja kući dok se ne smiri.

Što se kladionica tiče, imate Online klađenje, pa do mile volje, kome se kladi. Kladionica postala kao kafic, lik pokupi kafu iz aparata, svali se i po 3 sata sjedi, i hrpa ih tako. Onda bar otvori i kafiće ako i klađe rade.
A kako ne znaš da su džamije zatvorene prije devet dana? Dok se ne smiri? Znači malo je razmak između saffoa treba skroz zatvoriti?
Ja nisam iz KS al kažem generalno, u mom kantonu, prosli petak sam vani klanjao, unutra puno i to masovno djedovi bez maske
Idioti. Staro, a bez mozga. Nazalost, takvi se nece ni zaraziti.
Benjo34

#4177 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Benjo34 »

Gerro wrote: 22/03/2021 18:51
Benjo34 wrote: 22/03/2021 18:35 Da je mjerilo poštenje i moral, mnoge firme privatne bi bile zatvorene i bez korone, al pošto nije, ja smatram da treba zatvoriti kladio nice, ali i džamije, to govorim kao neko ko je vjernik koji redovno obavlja svoju dužnost. Zaraza je zaraza, u džamijama treba ograniči broj mjesta dok je ovo, jer mnogo starijih tu dolaze i time bivaju izloženi. Nek svako klanja kući dok se ne smiri.

Što se kladionica tiče, imate Online klađenje, pa do mile volje, kome se kladi. Kladionica postala kao kafic, lik pokupi kafu iz aparata, svali se i po 3 sata sjedi, i hrpa ih tako. Onda bar otvori i kafiće ako i klađe rade.
Svaka cast druze na objektivnom pisanju.
Kažem drug, ako se zatvara treba zatvoriti sve gdje se može skupit vise ljudi, nije bitno o kojem objektu se radi. Ne treba biti licemjeran pa birati. Tako da razumijem donekle i ove ugostitelje. Jbt lik kupi na pumpi iz aparata kafu i ode u klađu, sjedi u 40 kvadrata njih 15,piju, puse po 3 sata, onda bar otvori i kafiće ako nista bar imaju vise prostora.

Zato jednostavno pozatvaraj sve, al stisni vlast da nabavi vakcine, svi trebaju pritisak vršit, bez vakcina nam je lockdown uzalud
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#4178 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

Benjo34 wrote: 22/03/2021 20:14

Kažem drug, ako se zatvara treba zatvoriti sve gdje se može skupit vise ljudi, nije bitno o kojem objektu se radi. Ne treba biti licemjeran pa birati. Tako da razumijem donekle i ove ugostitelje. Jbt lik kupi na pumpi iz aparata kafu i ode u klađu, sjedi u 40 kvadrata njih 15,piju, puse po 3 sata, onda bar otvori i kafiće ako nista bar imaju vise prostora.

Zato jednostavno pozatvaraj sve, al stisni vlast da nabavi vakcine, svi trebaju pritisak vršit, bez vakcina nam je lockdown uzalud
Ma ove gazde kafića su najveci lopovi u drzavi, nije mi ih zao sekunde. Zao mi je radnika koje nisu prijavili
biglebovski

#4179 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Gerro wrote: 22/03/2021 20:27

Ma ove gazde kafića su najveci lopovi u drzavi, nije mi ih zao sekunde. Zao mi je radnika koje nisu prijavili
Tebi se očito neki gazda kafića dobro zamjerio, čim ih ovako krvnički blatiš u svakom drugom postu. Da nije neka ljubavna afera u pitanju, da ti nije, nedo bog, neki gazda nešto učinio što ti se u tom momentu nije dopalo? Opet, šta god da je, nemoj biti ograničen, nisu svi isti. Vjerujem da ti psihički pomaže ovako anonimno pražnjenje, ali s druge strane, to može biti mač sa dvije oštrice, jer, pročitah negdje, jedino je oprost ispravan put.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#4180 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

biglebovski wrote: 22/03/2021 20:51

Tebi se očito neki gazda kafića dobro zamjerio, čim ih ovako krvnički blatiš u svakom drugom postu. Da nije neka ljubavna afera u pitanju, da ti nije, nedo bog, neki gazda nešto učinio što ti se u tom momentu nije dopalo? Opet, šta god da je, nemoj biti ograničen, nisu svi isti. Vjerujem da ti psihički pomaže ovako anonimno pražnjenje, ali s druge strane, to može biti mač sa dvije oštrice, jer, pročitah negdje, jedino je oprost ispravan put.
Slazem se, ne treba generalizovati. Vecina ih je takva, ispricavam se rijetkim normalnim :thumbup:

Kakav oprost kakve pm ? :lol: :mrgreen:
El_comadante

#4181 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by El_comadante »

aldinjo wrote: 22/03/2021 18:20
El_comadante wrote: 22/03/2021 18:02
Gerro wrote: 22/03/2021 17:08
Bravo. Veci je izvor zaraze u dzamijama nego kladionicama.
prvo, koliko sam vidio da kladionice neplačaju dopirnose odnosno da su mnoge dužni milione poreznoj upravi. drugo, džamije su zatvorene već 10 dana u KS tako da nisu izvor zaraze nikako. dok su radile nije ni bilo mnogo raje u džamiji 10-20 a džuma je drugo.
E čuj 10-20 ljudi u džamiji bilo! :? Gdje je to tako bilo? :?
kažem neračunajući džumu i možda veće džamije poput Begove i Careve. dakle ostali dani i vaktovi. recimo ponedeljak podne namaz.
Milenkov buraz

#4182 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

:lol: Pravda za gazde kafića

Kada vidim onog Topu da protestuje, "slavnog komadanta švercera" koji je zdušio u Ameriku tačno bi se ranio.
oldtajmer

#4183 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

po meni definitivno najgorih par sedmica u cijeloj pandemiji,svaki dan neko koga znam umre a bar jedna cijela porodica bude zarazena,vecina je sa obostranom upalom pluca,staro i mlado podjednako
zubi

#4184 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Milenkov buraz wrote: 22/03/2021 21:02 :lol: Pravda za gazde kafića
Al ova prijetnja da ce sada odjaviti radnike, vic godine :lol:
aldinjo

#4185 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Benjo34 wrote: 22/03/2021 20:09
aldinjo wrote: 22/03/2021 19:21

A kako ne znaš da su džamije zatvorene prije devet dana? Dok se ne smiri? Znači malo je razmak između saffoa treba skroz zatvoriti?
Ja nisam iz KS al kažem generalno, u mom kantonu, prosli petak sam vani klanjao, unutra puno i to masovno djedovi bez maske
Odluka se odnosi na Kanton Sarajevo.
CikCikCikPogodi

#4186 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by CikCikCikPogodi »

zubi wrote: 22/03/2021 21:06
Milenkov buraz wrote: 22/03/2021 21:02 :lol: Pravda za gazde kafića
Al ova prijetnja da ce sada odjaviti radnike, vic godine :lol:
Ja imam informacije da su i banke stavljali radnike na cekanje bez plate prosle godine.
aldinjo

#4187 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

CikCikCikPogodi wrote: 22/03/2021 19:49
aldinjo wrote: 22/03/2021 19:42
laik1981 wrote: 22/03/2021 19:36 Jos samo da neko Vranicu objasni kako ovo sto su uveli nije ni l od lockdowna.. Kladare rade uveliko, teretane rade, sve radi osim ugostitelja..

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vranic- ... /210322153

a sto se dilfasevog sastanka sa premijerima kantona tice:

Po ovom ce vjrovatno ugostitelji biti zatvoreni na nivou federacije, a teret ce vjerovatno pasti na kantone..
Zatvoriti mjesec dana a minimalce dati ljudima, a on svaki mjesec nekoliko hiljada KM u "džep" stavi. :lol: :skoljka: :run:
Kad bi ti skonto materiju skonto bi da radnici u ugostiteljstvo mogu naci puno bolje poslove sa boljom platom. Zato ce i dobiti ono sto ce dobivati naredna dva-tri mjeseca najmanje. Umjesto da uloze u sebe i edukuju se. Oni ce cekati, dudlat kod kuce, dok se kafuncuga ne otovri mozda ponovo.
Nadam se da će Administracija konačno uvesti red ovdje na pdf-u. Tvoje trolanje i gluposti i ovog trola iznad su zaista prevršile svaku mjeru. Ja sam planirao svakako odmoriti od foruma, ali ti ćeš vjerovatno i dalje smarati svojim glupostima sve dok ne dobiješ opomenu. Malo ti je bilo ovdje pa si počeo i na komentarima trolati. Ali nisi ti kriv. Kriv je onaj ko je tebi i ostalim trolovima dozvolio to.
aldinjo

#4188 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Kakav je to poremećaj psihički nevjerovatno. Samo prijaviti trolanje i to je to.
biglebovski

#4189 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

aldinjo wrote: 22/03/2021 21:16

Kakav je to poremećaj psihički nevjerovatno. Samo prijaviti trolanje i to je to.
Klasika.

Ma jasno mi je da ciljaju socijalizaciju i da su ta neka mjesta opasna u smislu potencijalnog širenja virusa. Isto tako smatram, te nakon evo godine iskustva sa govnetom, da su kancelarije isto tako opasne, ako ne i opasnija mjesta. I nema problema, zatvaraj, ali opet, kako to da samo ti ljudi najebu, nikakva pomoć im se ne nudi. Zatvaram te mjesec dana, evo ti 70% registrovanog prometa od prošlog mjeseca i ćao. I vjerujem da se niko ne bi ni bunio.
tukizahou

#4190 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by tukizahou »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /210322168

meni je ovaj konakovic vazda bio gospodin jedina mrlja mu je bila sda :D
aldinjo

#4191 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

biglebovski wrote: 22/03/2021 21:46
aldinjo wrote: 22/03/2021 21:16

Klasika.

Ma jasno mi je da ciljaju socijalizaciju i da su ta neka mjesta opasna u smislu potencijalnog širenja virusa. Isto tako smatram, te nakon evo godine iskustva sa govnetom, da su kancelarije isto tako opasne, ako ne i opasnija mjesta. I nema problema, zatvaraj, ali opet, kako to da samo ti ljudi najebu, nikakva pomoć im se ne nudi. Zatvaram te mjesec dana, evo ti 70% registrovanog prometa od prošlog mjeseca i ćao. I vjerujem da se niko ne bi ni bunio.
Kancelarije slabo iko i spominje.
laik1981

#4192 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Sta se desava na kcusu?

Brojke mrtvih na kcusu nisu logicne. Sebiju niko ne nadzire..
Milenkov buraz

#4193 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

laik1981 wrote: 22/03/2021 22:06 Sta se desava na kcusu?

Dino ima pravo, KS kao glavni finansijer KCUS-a ima pravo uvid u stanje, zalihe i potrebe te ustanove.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#4194 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

tukizahou wrote: 22/03/2021 22:01 https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /210322168

meni je ovaj konakovic vazda bio gospodin jedina mrlja mu je bila sda :D
Ima vremena da spere tu ljagu sa sebe. Nikad nece moci do kraja ali se mora potruditi.
laik1981

#4195 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Milenkov buraz wrote: 22/03/2021 22:50
laik1981 wrote: 22/03/2021 22:06 Sta se desava na kcusu?

Dino ima pravo, KS kao glavni finansijer KCUS-a ima pravo uvid u stanje, zalihe i potrebe te ustanove.
Samo da pronadje nacin i da ne ostane sve na prici jer je to gore drzava u drzavi..
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4197 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Daj Bože...
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#4198 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

Evo ga zatvaraju i kladionice. Jesu nam kvazi vjernici sada sretni ? :bih:
invincible1921

#4199 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

tukizahou wrote: 22/03/2021 13:00
pyrocool1 wrote: 22/03/2021 12:56 Kladionice...vazda tema. A u stvari spin populisticka prica koja se lansira da zamagli vaznije probleme. Ne sumnjam da su mutili ranije ali odavno su pod dobrom prismotrom. Neki dan poreska objavi koliko su poreza platili niko ni habera ili sporadicni po koji komentar... Covic kurac palac.
Od mene se kladionice hljeba nisu najele (niti ce) ali taj low level populizam ide na zivce. Ne kladite se i gotova stvar.
Ljudi placaju uredno porez,doprinose radnicima,nije mi jasno zasto to nekom smeta,ko nece da se kladi ne mora niko ga ne tjera da ide tamo.Neka salju svaki dan inspekciju da se vidi postuju li mjere ako se ne postuju svaki dan kazna i gotovo.Imas ti mogucnost online da igras i uplacujes tako da im ne mozes skroz dohakat.Na trafikama,pumpama mozes uzimat bonove kliker i x bon i sa njima uplacivat na racun.Njima bi se vise isplatilo da pređu na online sa svim samim tim nebi placali radnice,materijal,poslovne prostore,rezije a mogli bi i zakidat jer vece se prevare mogu online raditi i stetiti drzavi nego ovako.
Vrhunac svega je kad lik u kladari kaze"treba sve polupat i zatvorit" hahaha a redovniji u kladionici nego kuci
el_bake007

#4200 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by el_bake007 »

Gerro wrote: 23/03/2021 00:12 Evo ga zatvaraju i kladionice. Jesu nam kvazi vjernici sada sretni ? :bih:
Pozivi na privremeno zatvaranje kladionica/ukidanje live igara (samo listici da se uplacuju) nisu na religijskoj osnovi vec zato sto se u svakoj kladionici u svakom naselju skuplja dobro poznata ekipa ljudi koji cijeli dan puse,piju kafu i igraju bingo/cuke , za njih corona nije vazna ni broj zarazenih ni umrlih ni stanje u drzavi bitno je samo da bingo baci 50-100KM taj dan, takvi ljudi su ovisnici i predstavljaju sljam drustva, mozak i racionalno razmisljanje im je pojela kladionica, ti ljudi se ne pridrzavaju mjera. Idealne lokacije i uvjeti za formiranje clustera.
Locked