Ljetne gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Kio
#5526 Re: Ljetne gume
Da li Aldin nudi skladištenje guma? Kakva su iskustva sa Sava HP2? Do sada sam čuvao gume u Maji, ali ove zime kada sam krenuo na put auto je počelo tresti tako da sam morao balansirati gume u drugom gradu. Valjda se neki pripravnici zadesili 
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#5527 Re: Ljetne gume
ma pusti ove sa dotovima,ja sam vazda ponudjen bio popustom na te nazovi starije gume
zadnji put mi maksuz narucili gume,jer sam trazio index V umjesto Y i da nije XL,ista cijena kao i 91Y
alternativa continental premium contact 6 ili bridgestone turanza t005
-
BDMAJA
#5528 Re: Ljetne gume
Pozdrav,
Javljam se ispred firme BestDrive"Maja" iskljucivo iz razloga sto je od nekoliko clanova ovog foruma iznijeto par deziformacija odnosno lazi o radu nase firme.
1.Nikada ali apsulutno nikada u nasoj firmi se nije desilo da su necije gume"nestale ili izgubljene" u nasem hotelu za gume.
Cak i da se to desi a mislimo da je skoro pa nemoguca opcija(s obzirom kakav imamo sistem skladistenja) istog trenutka bi kupac dobio nove gume bez ikakve rasprave uz ogromno izvinjenje kupcu.
Zamolio bih clana ovog foruma @konektovan koji je plasirao tu informaciju da nam se javi u p.p da vidimo odakle je ta laz i dezinformacija stigla.
2.Clan ovog foruma @noviclan je naveo da smo prodavali Continental metlice brisaca kupcima koje su kupovinom 4 Continental gume trebali iste dobiti besplatno sto je notorna laz.
Svaki kupac ih je dobio besplatno u datumskom trajanju nagradne igre pa cak smo ih podijelii i vise nego od predvidjenog(nakon datumskog zavrsetka nagradne igre)iako smo mi te metlice brisaca placali importeru Continental guma za BIH.
Ne postoji niti teoretska mogucnost da smo ih prodali nekome koje su pripale.
3.Clan foruma @silver_testelone je spomenuo "uvaljivanje starog godista guma".
Nas stav o datumu proizvodnje je identican stavu proizvodjaca guma odnosno fabrici koja ih proizvodi i koja daje garanciju na svoj proizvod i zakonskom regulativi pod kojom se iste smiju prodavati.
95% koje imamo na stanju proizvedene ove ili prosle godine a ukoliko je guma starija od 24 mjeseca od trenutka ugradnje iste to naglasavamo kupcu cisto da ne bi doslo do nesporazuma sa kupcem a ne radi toga sto smatramo da ta guma je manje kvalitetna od one sto je tek proizvedena.
Ukoliko kupac naglasi da zeli gumu iz ove sedmice i to postujemo jer svaki kupac treba dobiti ono sto prethodno naglasi.
Medjutim isto tako ja sebi nikad ne bih stavio gumu iz 2021 ali to je samo moje licno misljenje za koje imam zaista opravdan tehnicki razlog za to ali ga nikome ne namecem.
4.Zaista ulazemo velike napore(novi uredjaji,redovna kalibracija,obuceno osbolje) da se minimiziraju svi eventualni propusti npr balansiranje ili slicno ali nazalost i takve se stvari ponedakad moraju desiti ali uvijek smo tu da sve eventualne reklamacije ispravimo uz izvinjenje.
Zao mi je sto smo dosli uopste u situaciju da se "opravdavamo" za forumske dezinformacije ali smo se osjetili duznima da objasnimo jer zaista nam je u prvom planu da kupac bude zadovoljan.
Ne mislimo ovdje imati nikakve rasprave niti prepucavanja ,ako je nekome potrebno dodatno objasnjenje mozete nas kontaktirati putem privatnih poruka,maila,telefona ili nekog drugog vida komunikacije.
Oprostite na duzem postu i zelimo Vam prevenstveno zdravlja u teskim trenutcima.
Javljam se ispred firme BestDrive"Maja" iskljucivo iz razloga sto je od nekoliko clanova ovog foruma iznijeto par deziformacija odnosno lazi o radu nase firme.
1.Nikada ali apsulutno nikada u nasoj firmi se nije desilo da su necije gume"nestale ili izgubljene" u nasem hotelu za gume.
Cak i da se to desi a mislimo da je skoro pa nemoguca opcija(s obzirom kakav imamo sistem skladistenja) istog trenutka bi kupac dobio nove gume bez ikakve rasprave uz ogromno izvinjenje kupcu.
Zamolio bih clana ovog foruma @konektovan koji je plasirao tu informaciju da nam se javi u p.p da vidimo odakle je ta laz i dezinformacija stigla.
2.Clan ovog foruma @noviclan je naveo da smo prodavali Continental metlice brisaca kupcima koje su kupovinom 4 Continental gume trebali iste dobiti besplatno sto je notorna laz.
Svaki kupac ih je dobio besplatno u datumskom trajanju nagradne igre pa cak smo ih podijelii i vise nego od predvidjenog(nakon datumskog zavrsetka nagradne igre)iako smo mi te metlice brisaca placali importeru Continental guma za BIH.
Ne postoji niti teoretska mogucnost da smo ih prodali nekome koje su pripale.
3.Clan foruma @silver_testelone je spomenuo "uvaljivanje starog godista guma".
Nas stav o datumu proizvodnje je identican stavu proizvodjaca guma odnosno fabrici koja ih proizvodi i koja daje garanciju na svoj proizvod i zakonskom regulativi pod kojom se iste smiju prodavati.
95% koje imamo na stanju proizvedene ove ili prosle godine a ukoliko je guma starija od 24 mjeseca od trenutka ugradnje iste to naglasavamo kupcu cisto da ne bi doslo do nesporazuma sa kupcem a ne radi toga sto smatramo da ta guma je manje kvalitetna od one sto je tek proizvedena.
Ukoliko kupac naglasi da zeli gumu iz ove sedmice i to postujemo jer svaki kupac treba dobiti ono sto prethodno naglasi.
Medjutim isto tako ja sebi nikad ne bih stavio gumu iz 2021 ali to je samo moje licno misljenje za koje imam zaista opravdan tehnicki razlog za to ali ga nikome ne namecem.
4.Zaista ulazemo velike napore(novi uredjaji,redovna kalibracija,obuceno osbolje) da se minimiziraju svi eventualni propusti npr balansiranje ili slicno ali nazalost i takve se stvari ponedakad moraju desiti ali uvijek smo tu da sve eventualne reklamacije ispravimo uz izvinjenje.
Zao mi je sto smo dosli uopste u situaciju da se "opravdavamo" za forumske dezinformacije ali smo se osjetili duznima da objasnimo jer zaista nam je u prvom planu da kupac bude zadovoljan.
Ne mislimo ovdje imati nikakve rasprave niti prepucavanja ,ako je nekome potrebno dodatno objasnjenje mozete nas kontaktirati putem privatnih poruka,maila,telefona ili nekog drugog vida komunikacije.
Oprostite na duzem postu i zelimo Vam prevenstveno zdravlja u teskim trenutcima.
-
foxlife
#5529 Re: Ljetne gume
kod plavke znaci rjesavas gume_BataZiv_0809 wrote: ↑22/03/2021 14:15 Moj savjet/princip rada- ne montiram gume gdje ih kupujem. Gume obicno kupim na Makbelu, telefonski provjerim DOT, jos jednom usmeno sa lijepom radnicom za salterom a potom i vizuelno kad mi frajko natovari gume.
Montiram ih kod svog provjerenog vulkanizera.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
BDMAJA
#5531 Re: Ljetne gume
Nazalost necu,registrovao sam se iskljucivo radi gore navedenih razloga.
U slucaju da neko smatra da mu mogu pomoci nekom informacijom,savjetom slobodno nak se jave javi u p.p ili nas mail pa cu mu zaista rado odgovoriti.
U slucaju da neko smatra da mu mogu pomoci nekom informacijom,savjetom slobodno nak se jave javi u p.p ili nas mail pa cu mu zaista rado odgovoriti.
-
adnan899
#5532 Re: Ljetne gume
Ako moze preporuka za gume ljetne 4 komada da jedna kosta do 140KM, dimenzija 205 55 16, slabo se razumijem u gume i sl bio bih zahvalan.
-
tabija
- nivla
#5534 Re: Ljetne gume
sava intensa hp2 ekupi, bude oko 320km 4 komada na akciji, montazu platis kod svog vulkanizera, bude i continental michelin, dunlop goodyear ispod 450km
bude dobra akcija i u unitradeu, dunlop, goodyear, pirelli ispod 500 sa montazom sve 4
imas i kod @al’din nexen, u cijenu uracunata montaza, balansiranje i prednja/zadnja spura, a on nek i kaze cijenu
sto se maje tice zaista nije bilo problema sa njihovim uslugama koje uistinu jesu bile nesto skuplje nego kod drugih, meni je licno vise odbojna njihova prica kako oni prodaju samo vrhunske artikle, pa kad nemaju premium gumu da ti prodaju, onda ono sto imaju na stanju hvale kao da je sam vrh ponude( gislaved, sportiva, general tire, best drive)
bude dobra akcija i u unitradeu, dunlop, goodyear, pirelli ispod 500 sa montazom sve 4
imas i kod @al’din nexen, u cijenu uracunata montaza, balansiranje i prednja/zadnja spura, a on nek i kaze cijenu
sto se maje tice zaista nije bilo problema sa njihovim uslugama koje uistinu jesu bile nesto skuplje nego kod drugih, meni je licno vise odbojna njihova prica kako oni prodaju samo vrhunske artikle, pa kad nemaju premium gumu da ti prodaju, onda ono sto imaju na stanju hvale kao da je sam vrh ponude( gislaved, sportiva, general tire, best drive)
- Kio
#5535 Re: Ljetne gume
Je li hp2 ljetna ok? Sada vozim zimske i dobre su.nivla wrote: ↑22/03/2021 18:19 sava intensa hp2 ekupi, bude oko 320km 4 komada na akciji, montazu platis kod svog vulkanizera, bude i continental michelin, dunlop goodyear ispod 450km
Da li znaš kada budu akcije, onda bi se radije protegao do Continental ili Michelin.
Aldine, kakve su nexen u poređenju sa Savom?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5536 Re: Ljetne gume
Ok, mnogima cete pomoci ako napisete misljenje oko DOT-ova, obzirom da se ovdje cesto vodi polemika. Kao moderator Auto podforuma bio bih vam zahvalan da napisete misljenje.
-
BDMAJA
#5537 Re: Ljetne gume
Cijenim zaista Vase/tvoje pitanje ali javno zaista ne bih o tome,prolazimo bukvalno kroz "golgotu"u toku radnog dana sa tom famom o godini proizvodnje guma ,reakcije kupaca na pokusaj savjeta da godina proizvodnje nije primarna informacija prilikom kupovine guma zaista su strasno negativne tako da vjerujem da bi i ovdje bile._BataZiv_0809 wrote: ↑22/03/2021 18:26Ok, mnogima cete pomoci ako napisete misljenje oko DOT-ova, obzirom da se ovdje cesto vodi polemika. Kao moderator Auto podforuma bio bih vam zahvalan da napisete misljenje.
Postujemo zaista ako kupac insistira na necemu za svoje novce(npr godina proizvodnje,zemlja porijekla itd)i to je sasvim u redu jer trosi svoje novce koje je vjerovatno tesko zaradio.
Ako zaista nekoga to licno zanima vrlo rado cu mu odgovoriti ali vise naglas govoriti zaista ne.
Hvala na razumijevanju
-
tabija
#5538 Re: Ljetne gume
Pretjeruje i narod sa dotom, ne mora biti stara sedam dana ali je i suplja da su gume do 5god starosti isto kao nove (ako su skladistene kako treba).
U to me niko ne moze uvjeriti.
U to me niko ne moze uvjeriti.
- hopi
#5539 Re: Ljetne gume
ma ima ih još pogledaj malo po netu zarovi se, ja sam sebi prošle godine hćeo te uzeti ali nije bilo nigdje na stanju.
propruka od tih guma ti je gudjer orao f1 model 5 i cpc6. S tim da je gudjer najjeftiniji od te 3 gume, i te sam htio kupiti ali nisam mogao ih naći.Htio naručiti u unitrade, ma jok nije bilo šanse, i onda na kraju kupim cpc6, šta reći odlične su, ali s obzirom na cijenu moraju biti.
225 45 r17 xl
- drug_profi
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5541 Re: Ljetne gume
Ne smije vise cojek nikog pljuvati, odmah se registruju i prijete.. 
- drug_profi
#5542 Re: Ljetne gume
Bolje ti je da se sam javiš, kako ti je rekao, nego da dolaze po tebe....konektovan wrote: ↑22/03/2021 19:35 Ne smije vise cojek nikog pljuvati, odmah se registruju i prijete..![]()
-
artur morgan
#5543 Re: Ljetne gume
Dobra i prava alternativa Michelinu Pilot Sportu 4 je Dunlop Maxx Sport RT 2.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5544 Re: Ljetne gume
Druga cu ja poturiti....drug_profi wrote: ↑22/03/2021 19:37Bolje ti je da se sam javiš, kako ti je rekao, nego da dolaze po tebe....konektovan wrote: ↑22/03/2021 19:35 Ne smije vise cojek nikog pljuvati, odmah se registruju i prijete..![]()
![]()
- Luciano88
#5545 Re: Ljetne gume
Zašto bi kupio nešto proizvedeno 2020 godine prije nego 2021? Ne kontam fakat al ajde... Nisam stručan, ali zdrav razum mi govori. Živo me zanima objašnjenje zašto je bolja guma stara godinu dana od ove "friške".
-
kuruma
#5546 Re: Ljetne gume
Nije problem u 2021-oj ako postavim gume koje su proizvedene u Januaru 2020-te, ali ce mi 2023-ce biti draze kad vidim 0321 nego 0320 na gumi.
-
artur morgan
#5547 Re: Ljetne gume
Teze im je prodati gumu sa starijim dotom pa zato tako pricaju. Neozbiljno i potcjenjivacki je tako nesto tvrditi, pogotovo od prodavca guma.
Stariji dot nije problem ako je guma pravilno skladistena.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
-
tabija
#5549 Re: Ljetne gume
- Luciano88
#5550 Re: Ljetne gume
Logično... Marketinški trik. Isto ko ona "godiste 2010, model 2011"artur morgan wrote: ↑22/03/2021 20:35Teze im je prodati gumu sa starijim dotom pa zato tako pricaju. Neozbiljno i potcjenjivacki je tako nesto tvrditi, pogotovo od prodavca guma.
Stariji dot nije problem ako je guma pravilno skladistena.