Ne probavaj ništa dalje od 3.
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Mate_Miso_Kovac
#36226 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
-
DonieBrasco
#36227 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
EA raspali odgodio novi NFS naslov za 2021. i 2022. fokusiraju se na Battlefield, tako da ce tek izaci 2023. a neka se barem do tada potrude da ne bude ultra-mega sranje od arkade, neka se vrate korjenima igre.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#36228 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mate_Miso_Kovac wrote: ↑12/03/2021 19:25Ne probavaj ništa dalje od 3.Instaliraj fan made ekspanziju Horn of the Abyss i piči. Svi to sad igraju, svi to sad streamaju. Fantastičan dodatak originalnoj igri, s ispravkama bugova, novim gradom (uskoro jos jednim), rebalansom neizbalansiranih stvari, HD podrškom i hrpom quality of life unapredjenja
![]()
![]()
![]()
-
l33t
-
DonieBrasco
#36230 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
https://store.steampowered.com/app/43110/Metro_2033/
Metro 2033
Besplatno na Steam do 15. marta, za cudo i oni nesto daju na poklon.
Metro 2033
-
l33t
#36231 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mah a epic dao Metro 2033 Redux i Last Light ReduxDonieBrasco wrote: ↑13/03/2021 13:19 https://store.steampowered.com/app/43110/Metro_2033/
Metro 2033
-
DonieBrasco
#36232 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Uzeo samo oba na Epicu kad su poklanjali, cak i na GoG jedan ovih remaster je bio na poklon.
- _coRey_
- aditon
#36234 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
vjerovao ili ne, steam je još prije 6-7 ako ne i više godina dijelo metro 2033. Ja sam ga još tada ugrabio. A sad ga imam i na epicuDonieBrasco wrote: ↑13/03/2021 13:19 https://store.steampowered.com/app/43110/Metro_2033/
Metro 2033
- _coRey_
#36235 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
kao da poredis AAA i Indie naslove
- aditon
#36236 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
RDR2 na jednu, sve ostale igre na drugu stranu...
nije 17 razloga, već 170
ja sam npr otkrio masu zanimljivosti, npr NLO, ili mnogo drugih zanimljivosti ali to ostavljam svima da sami otrkiju...čuo sam da čak i vampir postoji ali na njega nisam naletio
nije 17 razloga, već 170
ja sam npr otkrio masu zanimljivosti, npr NLO, ili mnogo drugih zanimljivosti ali to ostavljam svima da sami otrkiju...čuo sam da čak i vampir postoji ali na njega nisam naletio
- Averus
#36237 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Završen Rayman Origins nakon ~12 sati igre, pa evo mala recenzija 
Nisam sto godina odigrao neki Platformer, pa sam dosta zahrđao što se tiče tajminga za skakanje itd., ali eto opet sam uspio preći igru. Samo na jednom levelu sam dobio zlatnu medalju (ono kad sve uzmeš, spasiš, otkriješ što se može).
Iskreno, nije mi igra dovoljno zanimljiva da baš skupljam sve i idem na 100%, ali svejedno fin platformer onako za "mozak na pašu".
Pokušali su ubaciti nekakav Story element u to sve, iako se vidi da su se trudili da ima što manje ekšual priče/teksta/riječi, nego više je sve ono random zvukovi koji zvuče kao neki jezik ali to zapravo nisu. Tako igra počne kao u nekom pravcu storyja, a onda sve dalje, od prvog do zadnjeg levela prođe kroz nešto što nema veze s tim. Možda ja očekujem previše, ali ako su već htjeli story, trebali su uraditi story. A ne ono "ej vidite kako smo fino ovo nacrtali, haj' sad skači i skupljaj, izbjegavaj"... I onda igra završi
Muzika i Zvukovi su odlični, čista desetka!
Svaki level je propraćen predobro urađenom i uklopljenom muzikom, a zvukovi iz svijeta kao da je upotpunjuju.
Kontrole su čudne i ne sviđa mi se što ne radi DualShock4 bez dodatnih podešavanja. Igrao sam na tastaturi, gdje su strelice za upravljanje likom, space je skok, slovo S je udarac, shift je trčanje. Nakon nekog vremena se čovjek navikne na sve, osim ovog slova S koje polomi prste u kombinaciji s ostalima
Sam Gameplay je fluidan i nema nekih trzavica. Lijepo reaguje na kontrole, kretanje je lijepo urađeno i djeluje prirodno.
Da muzika nije tako savršena (za ovakvu igru), Level Design bi odnio najbolji dojam. Odlično zamišljeni, nacrtani i odrađeni leveli. Nema naglih promjena u težini igre, nego je nekako sve postepeno, prirodno, tako da učenjem novih skillova i prolaženjem sve težih i težih levela i napredujete. Nema niti jednog jedinog naglog skoka u težini (ili ga ja nisam primjetio).
Od ostalih stvari mogu navesti da ima bruku likova (koji su nebitni jer se sve svodi na iste mehanike, samo različite animacije), ima dosta izazova koji su onako teži od main gameplay-a, a kroz koje se mogu otključati dodatne stvari u igri. Ništa revolucionarno, nego kao dodatna zabava (ili grind, kako kome).
Sve u svemu fin platformer, koji je po meni previše stvari ostavio nedovršenim. Kad bih sudio samo na osnovu Rayman Origins-a, usudio bih se reći da ne znam čemu tolika hvala Rayman franšizi. Na sreću, kasnije u backlogu će naići i Rayman Legends, pa ću možda saznati
Moja ocjena bi bila 64/100, ali pošto idem na zaokruživanje, ne mogu sebe natjerati na više od: 60/100
Sljedeći na redu: Torchlight 2.
Dok ga ne završim, pokušaću napisati recenziju za još jednu od odigranih igara iz Backloga
Nisam sto godina odigrao neki Platformer, pa sam dosta zahrđao što se tiče tajminga za skakanje itd., ali eto opet sam uspio preći igru. Samo na jednom levelu sam dobio zlatnu medalju (ono kad sve uzmeš, spasiš, otkriješ što se može).
Iskreno, nije mi igra dovoljno zanimljiva da baš skupljam sve i idem na 100%, ali svejedno fin platformer onako za "mozak na pašu".
Pokušali su ubaciti nekakav Story element u to sve, iako se vidi da su se trudili da ima što manje ekšual priče/teksta/riječi, nego više je sve ono random zvukovi koji zvuče kao neki jezik ali to zapravo nisu. Tako igra počne kao u nekom pravcu storyja, a onda sve dalje, od prvog do zadnjeg levela prođe kroz nešto što nema veze s tim. Možda ja očekujem previše, ali ako su već htjeli story, trebali su uraditi story. A ne ono "ej vidite kako smo fino ovo nacrtali, haj' sad skači i skupljaj, izbjegavaj"... I onda igra završi
Muzika i Zvukovi su odlični, čista desetka!
Svaki level je propraćen predobro urađenom i uklopljenom muzikom, a zvukovi iz svijeta kao da je upotpunjuju.
Kontrole su čudne i ne sviđa mi se što ne radi DualShock4 bez dodatnih podešavanja. Igrao sam na tastaturi, gdje su strelice za upravljanje likom, space je skok, slovo S je udarac, shift je trčanje. Nakon nekog vremena se čovjek navikne na sve, osim ovog slova S koje polomi prste u kombinaciji s ostalima
Sam Gameplay je fluidan i nema nekih trzavica. Lijepo reaguje na kontrole, kretanje je lijepo urađeno i djeluje prirodno.
Da muzika nije tako savršena (za ovakvu igru), Level Design bi odnio najbolji dojam. Odlično zamišljeni, nacrtani i odrađeni leveli. Nema naglih promjena u težini igre, nego je nekako sve postepeno, prirodno, tako da učenjem novih skillova i prolaženjem sve težih i težih levela i napredujete. Nema niti jednog jedinog naglog skoka u težini (ili ga ja nisam primjetio).
Od ostalih stvari mogu navesti da ima bruku likova (koji su nebitni jer se sve svodi na iste mehanike, samo različite animacije), ima dosta izazova koji su onako teži od main gameplay-a, a kroz koje se mogu otključati dodatne stvari u igri. Ništa revolucionarno, nego kao dodatna zabava (ili grind, kako kome).
Sve u svemu fin platformer, koji je po meni previše stvari ostavio nedovršenim. Kad bih sudio samo na osnovu Rayman Origins-a, usudio bih se reći da ne znam čemu tolika hvala Rayman franšizi. Na sreću, kasnije u backlogu će naići i Rayman Legends, pa ću možda saznati
Moja ocjena bi bila 64/100, ali pošto idem na zaokruživanje, ne mogu sebe natjerati na više od: 60/100
Sljedeći na redu: Torchlight 2.
Dok ga ne završim, pokušaću napisati recenziju za još jednu od odigranih igara iz Backloga
-
DonieBrasco
#36238 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jesi li probao fore sa krokodilima / aligatorima ?
- aditon
#36239 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
nisam siguran na šta misliš. Primjetio sam da koža aligatora košta mnogo više kad je prodaješ u npr Armadillu
Što se tiče treasure hunt questova, mislim da sam ih sve riješio jer sam završio challange explorer, tj dosegao sam najviši level. Pojedini su bili baš mind blowing međutim sve te treasure hunt questove sam riješio tako što sam iste dobio od NPCS ili sam mape ili dijelove mapa nalazio na određenim lokacijama ali nikad nisam vidio da se neka mapa prodaje...ne znam da li takvih mapa ima i gdje se mogu kupiti a ušao sam u sve general store po milion puta..
mnogo je zaista detalja u igri, teško je utiske sumirati, igrao sam igru aktivno 5 mjeseci i opet na kraju sam na 92% ostao...imao bi još dosta toga obaviti ali teško mi se vratiti nakon što sam prekucao main story. Npr nisam otrkio sve životinje, mislim da sam otkrio između 120 i 130 od 176 (vjerovatno raznne ptice) životinja.. uglavnom, da 'skratim, igra je jednostavno masterpiece
- CikCikCikPogodi
-
DonieBrasco
#36241 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Rainbow Six Siegehttps://www.epicgames.com/store/en-US/p ... free-trial
Play for free from 18/03 to 24/03! Your progression is saved if you decide to buy the game.
- House
#36242 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
game pass nastavlja dominirati
- Averus
#36243 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da nastavim, kako sam i obećao.
Oba nastavka ove igre sam odlučio da igram "Remastered" izdanje. Reviews na steamu i komentari na redditu daju naslutiti da ima "game-breaking bugs", ali to nije istina. Ima bugova, ima nekih stvari na koje su mogli obratiti više pažnje, ali igre kao igre su dobre. Ni u jednom trenutku nisam izgubio volju za igranjem zbog tog famoznog sound bug-a koji zamijeni lijevi i desni kanal. Valjda se navikne čovjek i riješen problem.
Disclaimer: Do sad je opće poznato da nisam veliki fan FPS igara. Glavni razlog tome je što sam očajan po pitanju ciljanja (što se pokazalo u svim mogućim segmentima videoigara i sportova u mom životu
). Još jedan razlog je i što su FPS igre danas većinski multiplayer, a u takvim igrama uvijek imam istu ulogu: mamac.
Ovaj put ću opisati dojam za prvu igru - Bioshock Remastered.
Završio sam main story sa ponekim dodatnim achievementom nakon 11 sati. Sam uvod u priču mi se svidio, tako da sam je baš onako lijepo, s uživanjem igrao. U igri nije toliki fokus na nišanjenje, koliko na pametno korištenje raspoloživih oružja i vještina. Po običaju, pomalo sam igrao i kao sneaker - to mi je postala navika iz online igara jer jedino tako imam neku malu predonost - opalim prve metke prije protivnika.
Dakle, Priča je jača strana prvog Biošoka, najviše zbog toga što je drugačija od velikog broja pucačina i akcijskih igara, pa mi je bilo drago otkriti više o Rapture-u i njegovim stanovnicima. Misterije koje se otkrivaju igranjem su također bile zanimljive, ali ne previše komplikovane da počnu frustrirati. I protivnici (spliceri) su dobro odrađeni, jer se kroz cijelu priču i igranje ne izgubi dojam da su to zapravo ljudi - samo, eto, izmijenjeni zbog konzumiranja pogrešnih stvari
Sve u svemu, priča nije preduboka i neće vam promijeniti život niti životne stavove, ali je dovoljno dobro smišljena da nema nekih gluposti za prevrtanje očima, ima pristojan twist i, ako igrate na pravi način, prilično zadovoljavajući kraj
To je samo jedan od tri moguća kraja, pa zato "Pamet u glavu"!
Vizuelni dojam za igru iz 2016. godine (kad je remaster izašao) nije ništa spektakularno - ali boje i steampunk okruženje Rapture-a su lijepo dodali atmosferi cijele igre. Iskreno, igri ne bih baš dodao taj "remaster" naziv, jer se - čini mi se - radi samo o teksturama više rezolucije, bez nekog wow vanserijskog uljepšavanja. Svejedno, dojam je pozitivan i lijepo je šetati kroz prostorije ove nekadašnje utopije
Zvuk, muzika Ovdje zaista nemam ništa posebno za spomenuti. Sve je normala i to je to.
Voice acting je dobar, nekad je kul slušati splicere kako blebeću, a nekad malo dosadi jer su isti glasovi, isti dijalozi i monolozi.
Kao pozitivnu stvar, moram spomenuti one voice recordings - super su urađeni i dobro se upoznaju likovi kroz njih (A. Ryan pogotovo)
Gameplay je zadovoljavajući. Kao što rekoh, super je što nije fokus na to da budete John Wayne s oružjem, nego da pametno koristite sve što je na raspolaganju. Ima odličnih mehanika kretanja i korištenja tih dostupnih opcija. Ta raznolikost gameplay čini prilično zabavnim.
Sve u svemu, moja Ocjena je 70/100
Vjerujem da je ovo igra koja bi se svidjela malo starijim gamerima koji su uživali u starom doom-u, blood-u i sličnim pucačinama.
Oba nastavka ove igre sam odlučio da igram "Remastered" izdanje. Reviews na steamu i komentari na redditu daju naslutiti da ima "game-breaking bugs", ali to nije istina. Ima bugova, ima nekih stvari na koje su mogli obratiti više pažnje, ali igre kao igre su dobre. Ni u jednom trenutku nisam izgubio volju za igranjem zbog tog famoznog sound bug-a koji zamijeni lijevi i desni kanal. Valjda se navikne čovjek i riješen problem.
Disclaimer: Do sad je opće poznato da nisam veliki fan FPS igara. Glavni razlog tome je što sam očajan po pitanju ciljanja (što se pokazalo u svim mogućim segmentima videoigara i sportova u mom životu
Ovaj put ću opisati dojam za prvu igru - Bioshock Remastered.
Završio sam main story sa ponekim dodatnim achievementom nakon 11 sati. Sam uvod u priču mi se svidio, tako da sam je baš onako lijepo, s uživanjem igrao. U igri nije toliki fokus na nišanjenje, koliko na pametno korištenje raspoloživih oružja i vještina. Po običaju, pomalo sam igrao i kao sneaker - to mi je postala navika iz online igara jer jedino tako imam neku malu predonost - opalim prve metke prije protivnika.
Dakle, Priča je jača strana prvog Biošoka, najviše zbog toga što je drugačija od velikog broja pucačina i akcijskih igara, pa mi je bilo drago otkriti više o Rapture-u i njegovim stanovnicima. Misterije koje se otkrivaju igranjem su također bile zanimljive, ali ne previše komplikovane da počnu frustrirati. I protivnici (spliceri) su dobro odrađeni, jer se kroz cijelu priču i igranje ne izgubi dojam da su to zapravo ljudi - samo, eto, izmijenjeni zbog konzumiranja pogrešnih stvari
Sve u svemu, priča nije preduboka i neće vam promijeniti život niti životne stavove, ali je dovoljno dobro smišljena da nema nekih gluposti za prevrtanje očima, ima pristojan twist i, ako igrate na pravi način, prilično zadovoljavajući kraj
To je samo jedan od tri moguća kraja, pa zato "Pamet u glavu"!
Vizuelni dojam za igru iz 2016. godine (kad je remaster izašao) nije ništa spektakularno - ali boje i steampunk okruženje Rapture-a su lijepo dodali atmosferi cijele igre. Iskreno, igri ne bih baš dodao taj "remaster" naziv, jer se - čini mi se - radi samo o teksturama više rezolucije, bez nekog wow vanserijskog uljepšavanja. Svejedno, dojam je pozitivan i lijepo je šetati kroz prostorije ove nekadašnje utopije
Zvuk, muzika Ovdje zaista nemam ništa posebno za spomenuti. Sve je normala i to je to.
Voice acting je dobar, nekad je kul slušati splicere kako blebeću, a nekad malo dosadi jer su isti glasovi, isti dijalozi i monolozi.
Kao pozitivnu stvar, moram spomenuti one voice recordings - super su urađeni i dobro se upoznaju likovi kroz njih (A. Ryan pogotovo)
Gameplay je zadovoljavajući. Kao što rekoh, super je što nije fokus na to da budete John Wayne s oružjem, nego da pametno koristite sve što je na raspolaganju. Ima odličnih mehanika kretanja i korištenja tih dostupnih opcija. Ta raznolikost gameplay čini prilično zabavnim.
Sve u svemu, moja Ocjena je 70/100
Vjerujem da je ovo igra koja bi se svidjela malo starijim gamerima koji su uživali u starom doom-u, blood-u i sličnim pucačinama.
- avaks
#36244 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ostario si pa ti se ruke tresu, zato ne ide ciljanje
Ali zato recenzija na mjestu
Ali zato recenzija na mjestu
- Averus
#36245 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hvala drug
Ako nista, moze posluziti da se tema malo aktivira, nesto smo tihi u posljednje vrijeme
Sad razmisljam da li da pokrenem yt kanal sa recenzijama
Ako nista, moze posluziti da se tema malo aktivira, nesto smo tihi u posljednje vrijeme
Sad razmisljam da li da pokrenem yt kanal sa recenzijama
-
DonieBrasco
#36246 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da li ima neki GTA Online cheat za novac da prolazi, da ne banuju.
- geralt
#36247 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Koji je treci? Ja sam dobio kraj kada
Spoiler
Show
postedis sve "little sisters" i onda se zajedno s njima vratis na kopno na kraju ("dobri" kraj), a znam za drugi kada ih umjesto toga harvestujes i onda ostanes u Rapture-u sa supermocima ("zli" kraj).
-
Yankee96
#36248 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kiddion's modest menu, googlaj, pogledaj. Safe je poprilicno, ja ga koristio nekad prije pola godine, uz'o bruku para, nikad nijednog problema. Samo pazi da ne remetis igru drugih igraca, da nisi ofiran previse, ono da se teleportiras po mapi k'o ludjak, god mode koristis kad ne treba i sl. Ako ga samo za pare koristis, ne trebas se brinuti haman nikako. Imas i njihov subreddit, tamo sve fino imas objasnjeno.DonieBrasco wrote: ↑21/03/2021 22:08 Da li ima neki GTA Online cheat za novac da prolazi, da ne banuju.
- Averus
#36249 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Evo svi
Spoiler
Show
- fox-69
#36250 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni je Sim City bio cool, al onaj stari od 1996-1997
kad pravis elektranu, pita te, hoš na ugalj, hoš na gas, hoš na vodu, hoš na atome...
kad pravis elektranu, pita te, hoš na ugalj, hoš na gas, hoš na vodu, hoš na atome...