Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

svi u napad

#32626 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Sramota. Branimo se protiv zadnje ekipe na tabeli. Igra uzas. Sad nek pametnjakovici prodaju Djokanovica i Milicevica i onda zatvore klub. Kad sam pisao da su rahman i Tatar 50% ekipe i da se nije smjelo prodati radi stabilnosti i buduceg napretka kluba ovdje su strucnjaci navodili da se nece osjetiti njihov nedostatak i da je prodaja prava stvar jer smo dobili i nesto love. Kraj toliko veznih igraca preskace se igra i igra dugim loptama na mesanovica koji se ne zna ograditi niti sacuvati loptu. Protiv Sirokog 2 sto postotne sanse danas Mesanovic ne dadne gol gdje bi i malo dijete dalo gol a onda strucnjak zatvori ekipu i cuvaj rezultat. Ukratko jos jednom sramota!
Od igraca zadovoljili Djokanovic (kao i uvijek do sada) Milicevic, Milanovic i mladi Varesanovic te donekle Adukor. Ostalo muko moja. Molim boga da se samo Ahmet vrati sto brze jer ovo je sramotno kako igraju. Zivjeli
Analiticarr

#32627 Re: Utakmice.

Post by Analiticarr »

Sve utakmice ce nam biti ovakve jer
prvo, nemamo dovoljno dobru ekipu. Ostali smo bez 4 najbolja igraca a niti jednom od njih nismo doveli zamjene.
Drugo, fizicki smo vrlo lose pripremljeni,
Trece i ono najvaznije; U OVU NEKADA SLOZNU EKIPU SU NAMJERNO DOVEDENI PLACENICI KOJI ZARADJUJU DUPLO VISE OD OSTALIH MOMAKA I KOJI UNOSE NEMIR U SVLACIONICU. Sve to dobro ce naplatiti kriminalac Husara i njegova lutka u nasem klubu koju neki ovdje jos uvijek nazivaju SD.

OTVORITE OCI BRACO!!!
il dottore

#32628 Re: Utakmice.

Post by il dottore »

Logovan wrote: 21/03/2021 17:11 Hebibović, Sušić, Varešanović... Tri povrede. :-? Kako, zašto, otkud ovolike povrede, ne razumijem. Nadam se da ništa nije ozbiljno ni kod jednog.

A sada pauza. Konačno. :oops:
Sreca pa nema Husrefa. Kerovi su ga krivili i za povrede igraca
mirza_15

#32629 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Ja ću morati pogledati ponovo to što vas, evo već dvojica, trojica kažete za Cmiljanića. Meni je djelovalo da je premekan i da je skoro svaki put dao pogrešan pas. Možda je i do mene :D
il dottore

#32630 Re: Utakmice.

Post by il dottore »

Cmiljanic pokretan kao da kroz vodu trci. Zna lopte, valjda bude znao i glavom
last mohicans

#32631 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Logovan wrote: 21/03/2021 17:11 Hebibović, Sušić, Varešanović... Tri povrede. :-? Kako, zašto, otkud ovolike povrede, ne razumijem. Nadam se da ništa nije ozbiljno ni kod jednog.

Ja u svemirske referenece Jeleškovića ne vjerujem, a i povrede su vjerovatno plod toga i loših terena. Ako možemo nabrojati od prošle godine koliko smo povreda samo križnih imali, pa i ovih nešto manje teških. Da meljemo spremom, pa hajde, nego smo mi u podređenom položaju i to je prvi problem, trenutno najveći, (ne)uigranost je drugi. Mi u pauzi trebamo odigrati nekoliko utakmica, mi nemamo takmičarskog ritma, a peta nam je utakmica, ne računajući pripremne koje su katastrofalno odrađene.
last mohicans

#32632 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

mirza_15 wrote: 21/03/2021 17:27 Ja ću morati pogledati ponovo to što vas, evo već dvojica, trojica kažete za Cmiljanića. Meni je djelovalo da je premekan i da je skoro svaki put dao pogrešan pas. Možda je i do mene :D
Ma cijela ekipa ne zna pasa pružiti, pa ni na 5 metar. Nas Krupa stisne, mi je panično nabijamo, a nekad smo protiv Borusije iznosili loptu. Organizacija igre i iznošenje lopte veliki problem. Ovaj Cmilja je tek zaigrao,imao je jedan dobar dribling i prolaz čim je ušao, ali je u završnici bio sebičan. Puno stvari ne štima. Nadam se da gospodin VM vidi.
Analiticarr

#32633 Re: Utakmice.

Post by Analiticarr »

il dottore wrote: 21/03/2021 17:26

Sreca pa nema Husrefa. Kerovi su ga krivili i za povrede igraca
On je bio veliko zlo koje je zaguzvalo sa svima u klubu i jos kao slag na tortu dovodio je menadzerske igrace koji su placali da se uhljebe u klub.
Cak je isao do te mjere da je bio poceo dovoditi momke koji se uopste ne bave fudbalom, kao sto su bili jahic, dzafic i onaj golman prije njih, zaboravio sam mu ime, kojeg smo godinu dana placali kao igraca naseg kluba.

Sada je hadzic poceo raditi isto to.
mirza_15

#32634 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Kako znaju i umiju neka se presaberu u ovoj pauzi i poslije uzmu Široki. Usudio bih se reći meč lopta. Nakon tog kola ima još 9 kola. Ako dobijemo Široki možeš u 3 kiksati, ako ti je prvi pratilac perfektan što neće biti lako. Što bi neki rekli, ako se u toj utakmici ne pobijedi bilo bi dobro neizgubiti.
van Basten

#32635 Re: Utakmice.

Post by van Basten »

Tanko, vrlo tanko... osim prvih 15min drugog. Strasno da se ne mozemo nametnuti ni kuci protiv fenjerasa, nego cak dopustimo sebi da cuvamo rezultat zadnjih 15min i strepimo hoce li kakva frljoka zalutati.
Pauza u pravi vakat dosla, valjda u ovih 15 dana malo se presaberemo i privedemo sezonu kraju po planu. Vec sad se moze reci da ce nam iduci prelazni rok odrediti pravac razvoja - povratak u bosansku iznadprosjecnost ili odskok sa drzavnog nivoa ka donjem evropskom.
il dottore

#32636 Re: Utakmice.

Post by il dottore »

Dovesti kompletan strucni stozer Listice pa da se prosetamo ligom
Maharadza

#32637 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Ma kakvo crno presabiranje, umjesto popaljenih svih mogućih alarma mi "idemo mirno na pauzu" kako reče vrli stručnjak, kao da smo izdominirali sve i bježimo dvocifren broj bodova a mi jedva fenjerašu zabili i do kraja strepili... i broj povreda je alarmantan, kakve su oni pripreme prošli i šta su samo radili cijelo vrijeme...
omega369

#32638 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Ma dovesti amara osima :mrgreen: :mrgreen:
Magarece_godine

#32639 Re: Utakmice.

Post by Magarece_godine »

Tempiramo formu :) bice ovo dobro...
gold'n'brown

#32640 Re: Utakmice.

Post by gold'n'brown »

Toksicna atmosfera koju smo prije imali nakon par losijih rezultata na tribinama sada je na forumima. Sva sreca pa nisu dozvoljeni navijaci jer bi puno veca bila steta nego korist. Kriza igre i rezultata je normalna stvar u svakoj ekipi, mi nismo vise od godinu dana bili izgubili utakmicu i nakon par losijih igara se pljuje kao da se nista nije uradilo u prethodnom periodu.
sencobih

#32641 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Valjda i mi proigramo,samo nama treba ofanzivni vezni da gura ekipu naprijed, Pejović pokušava, ali nije taj tip igrača. Sušić sa onim meljanjem lopte i okretanjem u krug na nasoj polovini me obijelio. Mešanovic je kapacitet vidi se odmah ,ali ne moze u ovom sivilu ni on odskočiti . Bice ovo bolje protiv Lištice, kompletirace se ekipa, mislim da nece biti previse problema s njima, jer i njima je pritisak , znaju koliko mogu dobiti a i izgubiti u toj utakmici.
van Basten

#32642 Re: Utakmice.

Post by van Basten »

Jah, i sad se sjetih da sam vidio dobre recenzije za nastup Cmiljanica. Ja sam mu u onih 20ak min sto je igrao izbrojao 5 izgubljenih lopti, tako da nisam bas spreman dijeliti taj dobar dojam o njegovoj igri danas
Raigor Stonehoof

#32643 Re: Utakmice.

Post by Raigor Stonehoof »

Ima li ikakvih vijesti o povredama, posebno Varesanovicevoj?
ruud

#32644 Re: Utakmice.

Post by ruud »

TheTraveler wrote: 21/03/2021 16:31
ruud wrote: 21/03/2021 16:31 Pa nece valjda na debiju zabit go i iskidat ligamente...

Cini se da jeste...
S obzirom da je on jos uvijek 'dijete', iskreno se nadam da ih je samo istegnuo.

Nema Djokanovica za narednu, to je znacajan gubitak.
Maharadza

#32645 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

van Basten wrote: 21/03/2021 20:57 Jah, i sad se sjetih da sam vidio dobre recenzije za nastup Cmiljanica. Ja sam mu u onih 20ak min sto je igrao izbrojao 5 izgubljenih lopti, tako da nisam bas spreman dijeliti taj dobar dojam o njegovoj igri danas
Ma menadžerski igrač klasični, više klubova promijenio nego golova zabio u karijeri, smiješno je išta od njega i očekivati!

Ali ne znam samo šta bi od onog obećanja SD majstora kako ćemo "dovesti adekvatnu zamjenu za svakog igrača koji nas napusti.." - ovo se odnosilo na pitanje o odlasku dvojca koji je činio 90% napadačke snage ekipe, a i muda i "mišića" kako vidimo...

I da, samo najveće fudbalske analfebete će reći kako su samo ove posljednje 4 utakmice "lošija/slabija" izdanja...jer ko god nas je i ranije gledao zna da nismo ništa bolji ni gori na terenu kako tada tako i danas tj igra i povezanost nula, samo što smo imali tu dvojicu majstora a koji su donosili i "zračili" veliku dozu mangupluka i "muda" (pogotovu Rahman) pa je to sve kao bolje djelovalo a riješavali su utakmice bukvalno na individualni kvalitet u 90% slučajeva... ali taktički, idejom isto kao i trenutno, ništa se nije promijenilo, milimetra se nismo pomjerili naprijed...igra nema ni glave ni repa!
Last edited by Maharadza on 21/03/2021 22:01, edited 4 times in total.
Analiticarr

#32646 Re: Utakmice.

Post by Analiticarr »

Maharadza wrote: 21/03/2021 21:53
van Basten wrote: 21/03/2021 20:57 Jah, i sad se sjetih da sam vidio dobre recenzije za nastup Cmiljanica. Ja sam mu u onih 20ak min sto je igrao izbrojao 5 izgubljenih lopti, tako da nisam bas spreman dijeliti taj dobar dojam o njegovoj igri danas
Ma menadžerski igrač klasični, više klubova promijenio nego golova zabio u karijeri, smiješno je išta od njega i očekivati!

Ali ne znam samo šta bi od onog obećanja SD majstora kako ćemo "dovesti adekvatnu zamjenu za svakog igrača koji nas napusti.." - ovo se odnosilo na pitanje o odlasku dvojca koji je činio 90% napadačke snage ekipe, a i muda i "mišića" kako vidimo...
Nemas pravo postavljati takva pitanja. Ti si neprijatelj :lol: :lol:

P.S. Svasta je celavi prevarant obecavao dok se nije obezbjedio ugovorom koji ce mu donijeti bogatstvo. A kada je to uspio okrenuo se kriminalcima poput Husare i namjerno radi protiv kluba da dobije otkaz i otpremninu.
U velikim smo problemima.
TheTraveler

#32647 Re: Utakmice.

Post by TheTraveler »

I da, samo najveće fudbalske analfebete će reći kako su samo ove posljednje 4 utakmice "lošija/slabija" izdanja...jer ko god nas je i ranije gledao zna da nismo ništa bolji ni gori na terenu kako tada tako i danas tj igra i povezanost nula, samo što smo imali tu dvojicu majstora a koji su donosili i "zračili" veliku dozu mangupluka i "muda" (pogotovu Rahman) pa je to sve kao bolje djelovalo a riješavali su utakmice bukvalno na individualni kvalitet u 90% slučajeva... ali taktički, idejom isto kao i trenutno, ništa se nije promijenilo, milimetra se nismo pomjerili naprijed...igra nema ni glave ni repa!

Nije lako naci igraca na zimu, posebno ne dobrog igraca, koji je spreman doci u ovu zabokrecinu od lige.

Tatar kad je potpisao, bilo je drvlje i kamenje ovdje, druga liga, nema golova. A za Rahmana se pricalo da nijr dobar sa glavom.

Nisu htjeli produziti i morali smo ih sad unovciti, Tatar je cak pravio probleme na pripremama.

Ukljucis mozak, i na nasjedas na pricu ovog Trolla.

I da, zaboli me kurac za Emirom, sutra da otkaz dobije nebi trepnuo.
Analiticarr

#32648 Re: Utakmice.

Post by Analiticarr »

TheTraveler wrote: 21/03/2021 22:06

Nije lako naci igraca na zimu, posebno ne dobrog igraca, koji je spreman doci u ovu zabokrecinu od lige.

Tatar kad je potpisao, bilo je drvlje i kamenje ovdje, druga liga, nema golova. A za Rahmana se pricalo da nijr dobar sa glavom.

Nisu htjeli produziti i morali smo ih sad unovciti, Tatar je cak pravio probleme na pripremama.

Ukljucis mozak, i na nasjedas na pricu ovog Trolla.

I da, zaboli me kurac za Emirom, sutra da otkaz dobije nebi trepnuo.
PRESTANI LAGATI I PISATI PROTIV KLUBA. OVO JE TEMA FK SARAJEVO. RODJAKA POKUSAJ STITITI NA NEKOM DRUGOM MJESTU I NA NEKI DRUGI NACIN!
al-em

#32649 Re: Utakmice.

Post by al-em »

Emir Hadžić je ipak veći krivac od vinka trenutno. Nama se krupa vrti oko 16 jebote, imali su više smisleniji pasova i igru od nas. Uzećemo titulu, ispušiti kup ali napretka nema.

Jednom se sjeti ubaciti malog dala jer ima bruku kartona i povreda i momak odluči utakmicu. Ali daj dušana hodžića još maloooo.
Logovan

#32650 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Maharadza wrote: 21/03/2021 21:53 Ali ne znam samo šta bi od onog obećanja SD majstora kako ćemo "dovesti adekvatnu zamjenu za svakog igrača koji nas napusti.." - ovo se odnosilo na pitanje o odlasku dvojca koji je činio 90% napadačke snage ekipe, a i muda i "mišića" kako vidimo...
Sve što je u planu, ne znači da će biti tako. :mrgreen: Mislim da su htjeli dovesti adekvatne zamjene, ali očito su se malo zajebali oko nekih stvari. Možda su se malo precjenili oko svojih ponuda potencijalnim pojačanjima. A moguće da su Tatara prodali neplanirano. Kontali prodati jednog, a drugog ostaviti, međutim desilo se što se desilo oko Tatara pa su i njega prodali. Par dana prije početka lige uhvatila ih panika pa zaganjali Cmiljanića pa ako pogode pogode. :-)

Što je najgore, mi imamo zamjene za Rahmanovića, a te se zamjene ne koriste. :-) Mustedanagić dobije priliku svaku desetu utakmicu, Varešanović danas dobio priliku za divno čudo. Jeste da niti jedan nije kao Rahmanović, ali mogu postati biti kotačići u ekipi samo da se radi pravilno.
Post Reply