Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Iker C
#40376 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
@high_volume moja greska moze se kazniti fizicko lice ali je taksativno nabrojano za sta, a policijski sluzbenik ne moze izreci kaznu jer nadzor nad provedbom ovog zakona vrsi sanitarni inspektor
-
high_volume
- Sanjarko
#40378 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Cita mi sestra da ih je neko dobio na sudu. Obrazlozenje suda da se krse ljudska prava tog covjeka. Ne znam koliko je istinito. Sta znam da je istinito jest da je se nesto ljudi ovdje kretalo iza 23.00 tj., poslije policijskog, rekli da nisu naisli na patrole.
Hoce i moja sestra da nas obidze, mene i staru jer smo oboje bolesni, ne od Korone, ja joj govorim da to neradi, jer je gluho doba noci, i nece bit toliko prometa ljudi i vozila, plus znali se ukazat ponegdje migranti.
-
invincible1921
#40379 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam se znao kretati max do pola 12 i nisam sreo patrolu ..medjutim neki moji prijatelji jesu i koliko znam imali su to neko nepisano pravilo da sj pustali da raja hoda i vozi se negdje do pola 12. Jer recimo jednom sam se autom vraco kuci od 11 do recimo 11:15 ...u 11:15 sam sreo more auta a i vidio ih par na pumpi, nema teorije da niko od njih ne sretne policiju al kao sto rekoh postojala je neka tolerancija.Sanjarko wrote: ↑19/03/2021 23:33Cita mi sestra da ih je neko dobio na sudu. Obrazlozenje suda da se krse ljudska prava tog covjeka. Ne znam koliko je istinito. Sta znam da je istinito jest da je se nesto ljudi ovdje kretalo iza 23.00 tj., poslije policijskog, rekli da nisu naisli na patrole.
Hoce i moja sestra da nas obidze, mene i staru jer smo oboje bolesni, ne od Korone, ja joj govorim da to neradi, jer je gluho doba noci, i nece bit toliko prometa ljudi i vozila, plus znali se ukazat ponegdje migranti.
Mada koliko znam za razliku od prosle godine nisam cuo da su ikog kaznili za masku ili ovo kretanje, tako da predpostavljam da je neko moro bas bit bezobrazan da bi ga kaznili
- zubi
- red evil
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
- MorningStar
- MorningStar
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#40385 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mora da su i tebe negdje dobro namlatili. Neka, neka ruke im se pozlatile.MorningStar wrote: ↑20/03/2021 20:55Nadji zivot nesreco ljudskaima zivota i van korone, zamijeni odlazak ba drive through testiranje kakvim piknikom il nesto
, mozda kakva nesrecnica ti zavrsi u rukama samo da je dobro pjana
![]()
-
bob_1921
#40386 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
tolerisali su prije kad je bilo od 11, ne znam da je iko dobio kaznu a u jan.feb se to i slabo postovalo .... mislim da i kad bi zaustavili ne bi pisali kazne nije u fazonu policijskog sata nego ograniceno kretanje ... recimo moram do apoteke navecer hitno znas da ce mi zabraniti ili u slucaju idem da obidjem i odnesem nesto bolesnom, iskreno nisu ni oni toliki kreteni vise je psihicki da raja ne izlazi ....Sanjarko wrote: ↑19/03/2021 23:33Cita mi sestra da ih je neko dobio na sudu. Obrazlozenje suda da se krse ljudska prava tog covjeka. Ne znam koliko je istinito. Sta znam da je istinito jest da je se nesto ljudi ovdje kretalo iza 23.00 tj., poslije policijskog, rekli da nisu naisli na patrole.
- MorningStar
#40387 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sve se okrecem da neces iskociti ti iza coska , str'a meGerro wrote: ↑20/03/2021 21:04Mora da su i tebe negdje dobro namlatili. Neka, neka ruke im se pozlatile.MorningStar wrote: ↑20/03/2021 20:55Nadji zivot nesreco ljudskaima zivota i van korone, zamijeni odlazak ba drive through testiranje kakvim piknikom il nesto
, mozda kakva nesrecnica ti zavrsi u rukama samo da je dobro pjana
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
Trappist
#40389 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Gledaj novinarcica sto uzivaju u novom policijskom, dvije noci zaredom hodaju i slikaju pust grad i pisu tekstove: "sablastan glavni grad" i slicno. Na to se svelo novinarstvo meni se cini 
-
BadBoy
#40390 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A fakat koja je poenta takvih članaka? Isto kao da izađu i slikaju mokru cestu poslije kiše
-
aldinjo
#40391 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Klošari koji se potpisuju sa inicijalima.
Baš me interesuje je li ovako zamišljaju grad i na ljeto, prazan?
- saint_mirad
#40392 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- Tesla Edison
#40393 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
McGradySA
#40394 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jesu li već krenuli bageri da kupe po ulicama?
- zubi
-
McGradySA
#40396 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Super,pozdrav za uhljebe iz KJKP Rad.
-
noviforumas
#40397 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/vijesti/u-republici ... /210321040U Republici Srpskoj zatvoreni ugostiteljski objekti, frizerski saloni i trgovački centri
-
el-weedo
#40398 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zatvor bez zidova
Nakon završetka rata između Amerike i Koreje oko hiljadu američkih vojnika ostalo je u zatvoru. Ovaj zatvor razlikovao se od drugih zatvora. Zatvorenici su imali dovoljno hrane i pića na raspolaganju i nisu fizički zlostavljani. Uprkos tako dobrim uslovima zabilježen je najveći procenat smrtnosti u ovom zatvoru. Začuđujuće je to što su zatvorenici umirali prirodnom smrću, mnogi bi samo navečer zaspali i ujutro se nisu budili.
Šta je, ustvari, prava istina vezana za ovaj zatvor?
U ovom zatvoru zatvorenici su dobijali samo pisma i informacije koji su sadržavali samo loše i pesimistične informacije. Nikakva pozitivna niti optimistična informacija do njih nije dolazila. Osim toga ko god je od zatvorenika špijunirao druge zatvorenike i izdavao ih nadležnima dobijao je cigaretu nagrade. Poslije su tražili od zatvorenika da pred drugim zatvorenicima ispričaju svoju izdaju ili situaciju kada su mogli pomoći drugima, a nisu to učinili.
Istraživanja su pokazala da je ova taktika maltretiranja dovodila zatvorenike do smrti zato što su:
1. Primajući samo negativne informacije izgubili svaku nadu u bolje sutra.
2. Špijuniranjem drugih zatvorenika prodali svoje dostojanstvo, sebe smatrali pokvarenim i manje vrijednim.
3. Prepričavanjem svojih izdaja i špijuniranja izgubili su vrijednost jedni kod drugih.
Ovakav način ophođenja izazvao je tešku depresiju i na koncu tihu smrt mnogih zatvorenika, što je poznato kao metoda tihog mučenja.
U posljednje vrijeme najviše loših vijesti dopire do naših ušiju: POSKUPLJENJE, NEZAPOSLENOST, OTKAZI, KORUPCIJA, SMRTNOST OD KORONAVIRUSA...
Favorizuju se vijesti u kojima se potencira to da NIKADA MI NEĆEMO NAPREDOVATI, NEMA IZLAZA, NIKO NE VALJA, MI SMO NAJGORI LJUDI, NAJGORA DRŽAVA...ISMIJAVAMO I PONIŽAVAMO SVOJE VELIKANE, PREDVODNIKE, UČENJAKE...
Sve je to moderan način tihog mučenja i tihog ubijanja.
Ovih dana osjećamo da se nalazimo u ZATVORU BEZ ZIDOVA i da služimo zatvorsku kaznu kojoj nema završetka.
Pokušajmo se malo distancirati od čitanja i slušanja loših i negativnih vijesti kako bi mogli sebi i onima oko sebe ponuditi nadu u bolje sutra, nadu u bolju budućnost, NADU U ŽIVOT.
Nakon završetka rata između Amerike i Koreje oko hiljadu američkih vojnika ostalo je u zatvoru. Ovaj zatvor razlikovao se od drugih zatvora. Zatvorenici su imali dovoljno hrane i pića na raspolaganju i nisu fizički zlostavljani. Uprkos tako dobrim uslovima zabilježen je najveći procenat smrtnosti u ovom zatvoru. Začuđujuće je to što su zatvorenici umirali prirodnom smrću, mnogi bi samo navečer zaspali i ujutro se nisu budili.
U ovom zatvoru zatvorenici su dobijali samo pisma i informacije koji su sadržavali samo loše i pesimistične informacije. Nikakva pozitivna niti optimistična informacija do njih nije dolazila. Osim toga ko god je od zatvorenika špijunirao druge zatvorenike i izdavao ih nadležnima dobijao je cigaretu nagrade. Poslije su tražili od zatvorenika da pred drugim zatvorenicima ispričaju svoju izdaju ili situaciju kada su mogli pomoći drugima, a nisu to učinili.
Istraživanja su pokazala da je ova taktika maltretiranja dovodila zatvorenike do smrti zato što su:
2. Špijuniranjem drugih zatvorenika prodali svoje dostojanstvo, sebe smatrali pokvarenim i manje vrijednim.
3. Prepričavanjem svojih izdaja i špijuniranja izgubili su vrijednost jedni kod drugih.
Ovakav način ophođenja izazvao je tešku depresiju i na koncu tihu smrt mnogih zatvorenika, što je poznato kao metoda tihog mučenja.
U posljednje vrijeme najviše loših vijesti dopire do naših ušiju: POSKUPLJENJE, NEZAPOSLENOST, OTKAZI, KORUPCIJA, SMRTNOST OD KORONAVIRUSA...
Favorizuju se vijesti u kojima se potencira to da NIKADA MI NEĆEMO NAPREDOVATI, NEMA IZLAZA, NIKO NE VALJA, MI SMO NAJGORI LJUDI, NAJGORA DRŽAVA...ISMIJAVAMO I PONIŽAVAMO SVOJE VELIKANE, PREDVODNIKE, UČENJAKE...
Ovih dana osjećamo da se nalazimo u ZATVORU BEZ ZIDOVA i da služimo zatvorsku kaznu kojoj nema završetka.
Pokušajmo se malo distancirati od čitanja i slušanja loših i negativnih vijesti kako bi mogli sebi i onima oko sebe ponuditi nadu u bolje sutra, nadu u bolju budućnost, NADU U ŽIVOT.
- CikCikCikPogodi
#40399 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
What da?el-weedo wrote: ↑21/03/2021 19:37 Zatvor bez zidova
-
Hendrix
#40400 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Al serete svaka cast, nacija koja je bukvalno bila pod ratnom opsadom 4 godine se raspada zbog nemogucnosti druzenja u kafanama i nosenja maski.
Ovakve stvari su rezervisane za zapadne morone kojima je los dan kada je naruceni rucak bio hladan ili mozda kafica nije bila dovoljno slatka, tu pricu ovde prodavati je smijesno. Uostalom najlakse je prestati gledati vijesti... niko te ne tjera da ih gledas ili citas je li tako?
I ono sad je kao problem negativnost medija a truju nas 25 godina od rata sa politickim sranjima i svake godine uvijek jos malo pa rat po njima. Ko se sjeca onog fola kad su uvalili ulje iz robnih rezervi i paniku digli da rat ide novi? Moj komsija i dan danas ima tog ulja frajer kupio paletu, kaze ide rat kupuj. Ali tada je bilo ok jer nisu smetali dnevnoj kafici i supljazi sa rajom... to je ovde glavni problem. Poremetio se dnevni raspored ljudima i odjednom se sjetili nekakvih sloboda. Prihvatice da mu gazda psuje familiju i muci ga prekovrenim radom, kasnjenjem plate ali to je ono u dure jel sta se moze... ali maska. Nece brate, to je sloboda. Koje licemjerstvo u pm.
Ovakve stvari su rezervisane za zapadne morone kojima je los dan kada je naruceni rucak bio hladan ili mozda kafica nije bila dovoljno slatka, tu pricu ovde prodavati je smijesno. Uostalom najlakse je prestati gledati vijesti... niko te ne tjera da ih gledas ili citas je li tako?
I ono sad je kao problem negativnost medija a truju nas 25 godina od rata sa politickim sranjima i svake godine uvijek jos malo pa rat po njima. Ko se sjeca onog fola kad su uvalili ulje iz robnih rezervi i paniku digli da rat ide novi? Moj komsija i dan danas ima tog ulja frajer kupio paletu, kaze ide rat kupuj. Ali tada je bilo ok jer nisu smetali dnevnoj kafici i supljazi sa rajom... to je ovde glavni problem. Poremetio se dnevni raspored ljudima i odjednom se sjetili nekakvih sloboda. Prihvatice da mu gazda psuje familiju i muci ga prekovrenim radom, kasnjenjem plate ali to je ono u dure jel sta se moze... ali maska. Nece brate, to je sloboda. Koje licemjerstvo u pm.
Last edited by Hendrix on 22/03/2021 01:40, edited 1 time in total.