Pa dobro, je li po tebi dobra stvar sto je uvedeno da se zahtjevi mailom salju?the_stick wrote: ↑21/03/2021 17:38Jesam rekao da nije napredak? Zar nisam rekao da je do prethodnika? Jedini je problem koristenje emaila nazivati digitalizacijom.izvrsni direktor wrote: ↑21/03/2021 13:57Znaci tebi nisu problem oni koji to do sad nisu uveli, jer ocito na njih se ne 9svrces, vec je problem onaj koji to u 2021. uvodi? Valjda je mandic kriv stp to nije 2001 uveo, iako nije bio tu nikako...the_stick wrote: ↑20/03/2021 21:15 Na svom fb nalogu, nacelnik Mandic najavljuje ‘digitalizaciju i transformaciju’ opcine. Clanak na stranici opcine, a na koji se nacelnik referira, izmedju ostalog kaze:
Glasao sam za Mandica, dobar je lik, ali jbt... u 2021. godini koristenje maila prodavati pod digitalizaciju?!?!
Naravno, nije Mandic kriv sto u 2021. godini sluzbenici pocinju koristiti email za posao, tu svi ‘aferimi’ idu prethodnicima... ali daj nam nemoj prodavati muda pod bubrege... i da, post je propracen lavinom poruka podrske sadrzaja ‘napokon’ i ‘bravo’... hm... ocito nam ipak moze prodavati muda pod bubrege...
Predavanje zahtjeva putem maila tebi nije digitalizacija u odnosu na stojanje u redu da bi predao isti zahtjev?
Stp se mene tice, to je ogroman napredak, i pikazatelj da da je napredak moguc kada dpdje normalan covjek da se time bavi.
Do 2021.godine sda-ovcima to nije palo na pamet da uvedu, i to govori koliko su zaostali i koliko ih briga za napredak i za gradjane.
Samo ovako banalan potez objasnjava svu razliku iz sda i ns.
Je li tebi ovo nije napredak?
Ne znam zasto spominjes sda? Kritika ns-u je automatski podrska sda? Gluho bilo. Sda nas je i dovela u ovo blato u kojem se nalazimo zato sto je medju sljedbenicima bilo zabranjeno da ih kritikuju. Da ns ne bi postao sda, potrebno ih je konstantno korigovati i izmedju ostalog ‘call them on their bullshit’. A ovo je bullshit. Izvini, ali jeste. Digitalizacija danas znaci nesto drugo. Znaci da sistemi rade posao sluzbenika. Slati zahtjev mailom sluzbeniku na obradu jeste napredak, ali nije digitalizacija. Samo je promjena medija kojim saljes zahtjev sluzbeniku na obradu (mailom umjesto fizicki).
jel bi rekao da se konacno poceo mail koristiti? Poslije 20 godina kasnjenja, valjda se moze reci konacno je neko uveo?
Zasto ne pohvalis tako nesto? Je li nije za pohvalu sto je dosao neko ko zna sta je kompjuter i e-mail?